Hull City – Leicester 2:1 (kon.) | Burnley – Swansea 0:1 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 0:1 (kon.)
Everton – Tottenham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Stoke City 1:1 (kon.) | Southampton – Watford 1:1 (kon.)
Manchester City – Sunderland 2:1 (kon.)
koniec
Hull City AFC
2:1 (1:0)
Leicester City
Sobota 13.08.2016, 13:30Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, anglická Premier League je po takmer trojmesačnej odmlke späť. Novú sezónu otvorí súboj nováčika z Hullu proti úradujúcemu šampiónovi z Leicesteru.

    Leicester City zažil rozprávkovú minulú sezónu. Mužstvo, ktoré malo bojovať o záchranu alebo maximálne o stred tabuľky napokon prekvapilo všetkých favoritov. Claudio Ranieri poskladal výborný tím, v ktorom nad všetkými vyčnievali strelec Jamie Vardy a produktívny tvorca hry Riyad Mahrez. Výborne fungovala takisto stopérska dvojica Huth s Morganom, v strede poľa odvádzal množstvo čiernej roboty N'Golo Kanté. Ten však už v klube nie je, no je jediným kľúčovým futbalistom, ktorý Leicester počas leta opustil. Neúnavný Francúz zamieril za 36 miliónov eur do londýnskej Chelsea. Káder „líšok“ naopak posilnil nigérijský útočník Ahmed Musa, ktorý prišiel z CSKA Moskva za 19 miliónov eur a o desať miliónov menej stál poľský záložník Bartosz Kapustka z Cracovie Krakov. Okrem tohto dua pribudli do tímu francúzsky obranca Nampalys Mendy, nemecký brankár Ron-Robert Zieler, španielsky bek Luis Hernandéz a jeho krajan, útočník Raúl Uche. Z hosťovania sa vrátili Andrej Kramarič či Ritchie De Laet.

    V rámci prípravy na nový ročník Premier League odohral Leicester päť zápasov. Najskôr zdolali Oxford United 2:1 a rovnakým pomerom, no po penaltách si poradil so Celticom Glasgow. Potom nasledovali dva priateľské duely proti najkvalitnejším tímom na svete. Ranieriovci prehrali s PSG 0:4 a s Barcelonou 2:4. Generálkou pred štartom ligovej sezóny bol pre „líšky“ súboj o Community Shield proti Manchestru United, v ktorom si pripísali porážku 1:2.

    Hull City hlási po ročnej pauze návrat medzi anglickú klubovú elitu. V uplynulej sezóne účinkovalo mužstvo len v druhej najvyššej súťaži The Championship a postup do Premier League si vybojovalo až v play-off. V tabuľke obsadilo štvrté miesto, ktoré mu zabezpečilo miestenku v baráži o poslednú postupovú pozíciu. V semifinálovom dvojzápase najskôr vyradilo Derby County a vo finále zdolalo najtesnejším rozdielom Sheffield Wednesday. Obdobie medzi sezónami klub nevyužil na posilnenie a na prestupovom trhu je pasívny. Zatiaľ nezískal jediného hráča a zároveň prišiel o nigérijského útočníka Soneho Aluka, anglického obrancu Ryana Taylora a senegalského stredopoliara Moma Diamého. Na súpiske „tigrov“ figuruje aj slovenský gólman Dušan Kuciak, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou len trojkou za Allanom McGregorom a Eldinom Jakupovićom.

    Staronový účastník Premier League absolvoval za posledný mesiac osem prípravných zápasov, v ktorých päťkrát zvíťazil, dvakrát remizoval a raz prehral. Až v šiestich prípadoch však išlo o stretnutia proti tímom z nižších anglických líg. V záverečných dvoch dueloch preverili Hull aj dva zahraničné kluby. S tureckým Rizesporom vyhral 3:1 a talianskemu FC Turín podľahol 1:2.

    V minulom ročníku sa oba tímy stretli iba v jednom zápase. Duel ligového pohára na konci októbra lepšie zvládol Hull, ktorý triumfoval 2:1 po penaltách. V sezóne 2014/15 na seba narazili Hull a Leicester dvakrát, pričom sa zrodila jedna remíza a jedno víťazstvo "líšok".
     
    Úvodné zostavy:

    Hull City AFC: Jakupović – Elmohamady, Livermore, Davies (C), Robertson – Meyler, Huddlestone, Clucas – Diomande, A. Hernández, Snodgrass.
    Náhradníci: Kuciak – Maloney, Tymon.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), L. Hernández, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, A. King, Gray – Vardy, A. Musa.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, Albrighton, Amartey, Kapustka, Okazaki, Ulloa.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Nová sezóna Premier League bola odštartovaná. Výkop mali na starosti hráči Hullu City.
     
    2
    V zápise o stretnutí figuruje aj jeden slovenský futbalista. Brankár Dušan Kuciak dnes bude kryť chrbát Eldinovi Jakupovićovi.
     
    3
    V zostave Leicesteru City chýba dôležitý pilier obrany. Robert Huth nemohol nastúpiť pre trest z minulej sezóny. Na poste stopéra ho nahradil Luis Hernández.
     
    4
    Prvý rohový kop zápasu spôsobil rozruch v šestnástke Hullu. Gray na dvakrát centroval pred bránu domácich, no obrancovia "tigrov" situáciu vyriešili.
     
    5
    Adama Diomande sa pekne obtočil okolo Dannyho Simpsona a ten ho musel v stredovom kruhu faulovať.
     
    6
    Domáci pohrozili po rohovom kope. Snodgrassov center našiel hlavu Curtisa Davies, ktorý mieril len tesne vedľa žrde.
     
    7
    Leicester vysoko napáda rozohrávku domácich. V jednom momente boli na polovici súpera až piati hráči "líšok".
     
    8
    Mahrez našiel peknou prihrávkou v pohybe Dannyho Simpsona, ale tomu ušla lopta na hranici pokutového územia.
     
    9
    Hull City nie je v dnešnom dueli favoritom, ale v minulej sezóne sa prezentoval výnimočnou domácou bilanciou. "Tigre" prehrali z 23 duelov pred vlastnými fanúšikmi iba raz.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka nepriniesla vážnejšiu šancu a ani žiaden gól. Domáci hrajú zo zabezpečenej obrany, hostia čakajú na brejky.
     
    11
    Christian Fuchs predviedol svoj tradičný dlhý aut. Jeho spoluhráči sa však nedostali do ideálnej pozície na zakončenie.
     
    13
    Hráči Leicestru skúšali dlhšiu rozohrávku s množstvom prihrávok, ale stroskotali už tesne za polovicou ihriska.
     
    14
    Momentálne sledujeme najnudnejšiu fázu hry. Oba tímy sa snažia držať loptu na svojich kopačkách, ale zároveň sa netlačia dopredu.
     
    15
    Pribúdajú aj nepresnosti v strede poľa. Danny Drinkwater pokazil jednoduchú prihrávku a poslal loptu za čiaru.
     
    16
    Ahmed Musa sa pokúšal predrať cez obranu Hullu, ale napokon si počínal nedovolene a fauloval Huddlestona.
     
    18
    Leicester bol v minulej sezóne najúspešnejším tímom na súperových ihriskách. Vonku odohral 19 duelov, v ktorých získal 39 bodov za 11 víťazstiev a 6 remíz, pričom prehral len v dvoch prípadoch.
     
    19
    Abel Hernández si nabehol za obranu Leicestru, dostal presnú prihrávku, ale bol v ofsajde.
     
    20
    Leicester predviedol rýchly ofenzívny výpad. Po prihrávke Musu mohol zakončovať zvnútra šestnástky Vardy, ale loptu netrafil a následná strela Mahreza bola nepresná.
     
    22
    Ubehla polovica úvodného polčasu a stále márne čakáme na gólovú príležitosť. Nebezpečná bola akurát hlavička Daviesa zo šiestej minúty.
     
    23
    Dlhý aut dokáže v tíme Leicestru hodiť aj Luis Hernández. K odrazenej lopte sa dostal Drinkwater, ktorého strela minula bránu.
     
    24
    Mahrez pekne zakombinoval v strede ihriska so spoluhráčmi, ale finálny center do šestnástky nenašiel Vardyho.
     
    25
    Demarai Gray prenikol okolo brániciach hráčov Hullu, ale jeho zblokovanú strelu schoval Jakupović v rukaviciach.
    25.
     
    26
    Mahrez predviedol svoje kvality na pravom krídle. Zbavil sa dvoch domácich obrancov a výborne našiel Drinkwatera. Jeho strela sa však točila smerom od brány.
     
    27
    Stále sme nevideli priamu strelu do priestoru brány. Hráči Leicestru skúšali šťastie už päťkrát, no vždy mierili vedľa. Hull zakončoval zatiaľ iba raz.
     
    28
    Dlhé auty robia domácej defenzívy problémy. Lopta sa vždy pohybuje v šestnástke, no žiaden z hráčov Leicestru ju nedokáže usmerniť do brány.
     
    29
    Hlavný rozhodca Mike Dean vyťahuje prvú žltú kartu. Ukázal ju Christianovi Fuchsovi, ktorý nepríjemným sklzom trafil nohu Roberta Snodgrassa.
     
    30
    Po faule Fuchsa rozohrali domáci štandardku. Z priameho kopu strieľal Robert Snodgrass, no jeho pokus nemieril medzi tri žrde.
     
    31
    Leicester skúsil rozohrať rohový kop na krátko, ale Drinkwater sa zamotal s loptou a urobil faul.
     
    32
    Hráči Hullu boli po dlhej dobe na polovici hostí. Center z ľavej strany však našiel len pripraveného stopéra Luis Hernándeza.
     
    33
    Ďalšia žltá karta pre Leicester. Tentoraz ju uvidel Danny Simpson, ktorému hlavný rozhodca spočítal viacero priestupkov.
     
    34
    Luis Hernández nebol dostatočne dôrazný v osobnom súboji a prišiel o loptu. Abel Hernández však nevystrelil presne spoza šestnástky.
     
    35
    Center Andyho Kinga bol príliš dlhý a nenašiel Musu či Graya. Situáciu vyriešil Ahmed Elmohamady.
     
    37
    Obranná línia Leicestru City získala dnes už dve žlté karty a bude si musieť dávať pozor na ďalšie fauly. Pod hrozbou vylúčenia dohrávajú duel Fuchs a Simpson.
     
    38
    Futbalisti Hullu City zatiaľ pozorne bránia a zbytočne neotvárajú hru. Radšej sa sústredia na defenzívu ako bezhlavé útočenie.
     
    39
    Domáci fanúšikovia ožili, pretože Ahmed Elmohamady odcentroval z pravého krídla a do zakončenia sa tlačil Diomande. Nakoniec bol z toho len odkop od brány.
     
    40
    Mahrez s Grayom si vôbec nerozumeli v strede poľa a hostia veľmi rýchlo prišli o loptu.
     
    41
    Obrovská šanca úradujúceho majstra. Ahmed Musa ideálne načasoval prihrávku na Fuchsa, ktorý zblízka poslal loptu len do vybiehajúceho Jakupovića. Potom zakončoval aj Vardy, ktorého strelu do odkrytej brány zblokovala obrana domácich a tesne vedľa mieril Mahrez.
    41.
     
    42
    Zahanbiť sa nechcú ani futbalisti Hullu. Po prihrávke Diomandeho strieľal nad bránu Robert Snodgrass.
     
    43
    Ďalšia tutovka pre "líšky". Rýchly Ahmed Musa vystihol rozohrávku Hullu a išiel sám na bránu. Bol však však z uhla, a tak hľadal pred bránou voľného Vardyho. Ten z voleja prestrelil.
    43.
     
    44
    Zdalo sa, že to bude nudný prvý polčas, ale jeho záver konečne priniesol vzrušenie.
     
    45
    V posledných sekundách úvodného dejstva rozohrali domáci futbalisti rohový kop. Center Roberta Snodgrassa preletel šestnástkou a bude z toho ďalší roh.
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+1
    Hull City dal gól! Domáci futbalisti otvárajú skóre. Snodgrass si zopakoval roh z opačnej strany, hlavičku Daviesa ešte dokázal Schmeichel vytlačiť, ale následná dorážka skončila v sieti. Do lopty sa oprel nožničkami Abel Hernández, ale gól napokon pripísali ADAMOVI DIOMANDEMU, ktorý sa taktiež pokúšal o koncovku.
    45+1. Adama Diomande (HLL) - 1:0
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme dlho sledovali opatrný futbal bez šancí. Jeho záver však okorenili dve veľké príležitosti hostí a napokon aj gól domácich futbalistov po rohovom kope. Jediným úspešným strelcom zápasu je Abel Hernández.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď po prestávke prišiel prvý útok Leicestru City. Demarai Gray prenikol na hranicu pokutového územia, tam ho fauloval Tom Huddlestone a hlavný rozhodca odpískal penaltu.
    46.
     
    47
    Leicester City dáva gól! Je vyrovnané. RIYAD MAHREZ si postavil loptu na biely bod a poslal ju do opačnej strany ako sa hodil brankár Jakupović.
    47. Riyad Mahrez (LEC) - 1:1
     
    48
    Začína sa odznovu. Leicester mal v prvom polčase viacero šancí, no napokon po úvodnom dejstve prehrával. Hneď v úvode druhej polovice však dokázal vyrovnať.
     
    49
    Domáci mohli odpovedať zo štandardky. Center do šestnástky posielal Robert Snodgrass, ale nenašiel svojich spoluhráčov.
     
    51
    Ahmed Elmohamady hral nohou veľmi vysoko a takmer trafil hlavu Andyho Kinga. Hlavný rozhodca doprial hosťom štandardku.
     
    52
    Leicester použil nacvičený signál. Drinkwater rozohral na Graya, ktorý nacentroval priamo do náručia Jakupovića.
     
    54
    Mahrez si dobre narazil loptu s Andym Kingom, ale tomu následne chýbala presnosť na to, aby vysunul do brejku Vardyho.
     
    55
    Leicester momentálne dominuje na lopte. Jeho hráči kombinujú, ale iba v strede ihriska.
     
    56
    Wes Morgan a Kasper Schmeichel sa vôbec nedohodli v obrannej činnosti. Dánsky gólman však loptu získal a nepustil Hernándeza do zakončenia.
     
    57
    Hull City dal gól! Schmeichel zle rozohral a domácim sa otvoril priestor na rýchly útok. Obrana "líšok" odvrátila center Elmohamadyho len k ROBERTOVI SNODGRASSOVI, ktorého strela bola nechytateľná.
    57. Robert Snodgrass (HLL) - 2:1
     
    58
    Luis Hernández fauloval vo vzdušnom súboji Diomandeho. Domáci futbalisti majú ideálnu šancu ohroziť bránu z priameho kopu.
     
    60
    Robert Snodgrass rozohral štandardku, ale trafil iba hráčov stojacich v múre. Nasleduje rohový kop pre Hull.
     
    61
    Obrana majstra je momentálne priepustná. Center od rohovej zástavky preletel šestnástkou a hostia mali šťastie, že loptu nezasiahol žiaden z hráčov Hullu.
     
    62
    Ahmed Musa sa dostal do zakončenia, ale loptu z prvej netrafil ideálne.
     
    64
    Claudio Ranieri je zamyslený na lavičke hostí. Taliansky tréner bude musieť siahnuť k striedaniu, pretože jeho zverencom sa v útoku príliš nedarí.
     
    65
    Momentálne je hra prerušená. Robert Snodgrass ostal ležať na trávniku a ošetrujú ho lekári.
     
    66
    Škótsky záložník a strelec druhého gólu domácich sa vrátil do hry a zápas pokračuje ďalej.
     
    67
    Tom Huddlestone chcel prekvapiť hostí strelou z veľkej vzdialenosti. Jeho pokus po trávniku nemieril na Schmeichelovu bránu.
     
    68
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Demarai Gray, prichádza Šindži Okazaki.
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Andy King, prichádza Daniel Amartey.
     
    69
    Podľa očakávania hostia siahli k zmenám a dokonca hneď k dvom. Claudio Ranieri stiahol z hry nevýrazného Kinga a Graya, ktorý striedal svetlé momenty s tými horšími.
     
    71
    Striedajúci Okazaki zamotal hlavu domácej obrane. Napokon ho musel zastaviť Curtis Davies za cenu žltej karty.
     
    72
    Leicester mohol vyrovnať z priameho kopu. Loptu pekne zakrútil Riyad Mahrez, no Jakupović jeho pokus vytlačil na roh.
     
    73
    Následný rohový kop nebol nevydarený. Hostia márne čakajú na vyrovnanie.
     
    74
    Obhajca titulu v týchto chvíľach drží loptu na kopačkách a snaží sa prekvapiť koncentrovanú obranu domácich.
     
    75
    Šindži Okazaki vystrelil spoza šestnástky, no ľavou nohou zakrútil loptu nad bránu.
     
    76
    Musa predviedol dobré uvoľnenie v strede poľa a išiel vo dvojici s Vardym proti dvom obrancom Hullu. Hosťom však nevyšla finálna fáza.
     
    78
    Jamie Vardy je dnes dobre strážený a na hrote útoku nemá veľa priestoru. V prvom polčase mal aj sľubné strelecké príležitosti, no zlyhal v koncovke.
     
    79
    Musa výborne posúval loptu do úniku pre Okazakiho, ale Curtis Davies si načasoval svoj sklz ideálne.
     
    81
    Futbalisti Hullu City získavajú dôležité sekundy na polovici svojho súpera. V tvárach hostí je už vidieť nervozitu.
     
    82
    Kasper Schmeichel musel zasahovať po strele Roberta Snodgrassa, ktorý preveril dánskeho gólmana z priameho kopu.
    82.
     
    83
    Ahmed Musa predviedol svoju rýchlosť a na pár metroch unikol domácim obrancom. Zastavil ho až Sam Clucas, ktorý dostal žltú kartu.
     
    83
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Danny Simpson, prichádza Leonardo Ulloa.
     
    84
    Hostia vsádzajú všetko na ofenzívu. Momentálne má Leicester na ihrisku až štyroch útočníkov.
     
    85
    Rýchly brejk Hullu. Elmohamady preniesol hru na Diomandeho, ktorého strela skončila na obrancovi hostí.
     
    86
    Fuchsov dlhý aut nepriniesol nebezpečenstvo pre domácu bránu. Hlavný rozhodca totiž videl faul Morgana.
     
    87
    Kasper Schmeichel vybehol vysoko z brány, aby zabránil Hernándezovi ísť do samostatného úniku. Dánsky brankár poslal hlavičkou loptu do bezpečia.
     
    88
    Ahmed Musa vyprodukoval prudký center z ľavej strany, no Ulloa ani Vardy neboli na správnom mieste.
     
    89
    Hostia už vyčerpali všetky tri striedania. Domáci kouč si šetrí zmeny až do záverečných sekúnd.
     
    90
    Nadstavuje sa päť minút.
     
    90+1
    Abel Hernández síce neprešiel cez Daniela Amarteya, no vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    90+2
    Domáci rozohrali roh iba na krátko a Diomande získaval sekundy v súboji proti dvoma hráčom Leicestru.
     
    90+3
    Leicester sa nedokáže usadiť na polovicu súpera. Naopak David Meyler chcel rozhodnúť strelou z diaľky.
     
    90+4
    Hostia nevyužili nádejnú štandardku. Mahrezov center nepriniesol žiadne nebezpečenstvo.
     
    90+5
    Vardymu ušla lopta za čiaru. Domácim ostávajú posledné sekundy a idú do útoku.
     
    90+5
    V úplnom závere prišlo ešte zakončenie hostí. Danny Drinkwater poslal technickú strelu len do pripraveného Eldina Jakupovića.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Hneď prvý duel nového ročníka Premier League priniesol prekvapenie na úkor favorita. Nováčik na domácej pôde zdolal majstra 2:1. Hull sa ujal vedenia v závere prvého polčasu, keď z dorážky namieril presne Diomande. Hneď po prestávke však prišiel faul Huddlestona a premenená penalta Mahreza. Vtedy sa zdalo, že Leicester pôjde za víťazstvom, no v 57. minúte prekonal Schmeichela presným volejom Snodgrass a zabezpečil domácemu tímu tri body.
     
    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 5:5. Strely mimo: 7:9. Rohové kopy: 5:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:17. (15:27:17)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 45+1. Diomande, 57. Snodgrass – 47. Mahrez

    Karty:   71. Davies (HLL), 83. Clucas (HLL) – 29. Fuchs (LEC), 33. Simpson (LEC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:17.
    Hull City AFC: Jakupović – Elmohamady, Livermore, Davies (C), Robertson – Meyler, Huddlestone, Clucas – Diomande, A. Hernández, Snodgrass.
    Náhradníci: Kuciak – Maloney, Tymon, Bowen, Luer, Olley, Clackstone.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson (83. Ulloa), Morgan (C), L. Hernández, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, A. King (68. Amartey), Gray (68. Okazaki) – Vardy, A. Musa.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, Albrighton, Amartey, Kapustka, Okazaki, Ulloa.