Omsk – Ufa 4:3 (3:1 po s.n.) | Hradec Králové – Pardubice 6:2 (kon.)
koniec
Mountfield HK
6:2 (1:1, 1:1, 4:0)
HC Dynamo Pardubice
cz Nedeľa 07.08.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    No a nádherný, téměř metr vysoký pohár pro vítěze Mountfield Cupu 2016 přebírá Jaroslav Bednář, jakožto kapitán pořadatelského Hradce Králové. Obrovský úspěch pro domácí tým!
     
    Je konec! Po výhrách nad Ufou, Omskem i Pardubicemi se pořadatelský tým Hradce Králové stává vítězem MOUNTFIELD CUPU 2016!
     
    59:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ne, hradecký lev ještě nemá dost a v závěru porcuje pardubickou kobylu jak na zabijačce! Od modré nahodil puk do ohně Jindřich Barák a JIŘÍ ŠIMÁNEK ho ze vzduchu umně tečoval za záda bezmocného Martina Růžičky – 6:2! Asistence: Jindřich Barák, Richard Jarůšek.
     
    58:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradeckým stadionem zní Pátá a už se slaví, protože Mountfield přidává další razítko na svůj triumf! Džerinšovi ještě hosté obětavě skočili pod nohy, ale lotyšský reprezentant pak přenesl hru na Jaroslava Bednáře. Ten ještě famózně přenechal puk pro RUDOLFA ČERVENÉHO, který objel tyčku a zasunul kotouč do prázdné klece – 5:2! Asistence: Jaroslav Bednář, Andris Džerinš.
     
    57:25
    Blaž Gregorc tahem od červené čáry trefuje tyčku prázdné branky!
     
    57:00
    Není na co čekat, Dynamo odvolává Růžičku a zkouší to v šesti!
     
    56:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už je myslím úplně jasné, že Mountfield Cup zůstane v Hradci Králové! Pardubice zazmatkovaly při střídání, takže jim za zády zůstal úplně volný RICHARD JARŮŠEK. V sólu mohl přemýšlet, co udělá, a zvolil nechytatelný švih na druhou tyč. Druhá Jarůškova trefa v rychlém sledu a je to 4:2! Asistence: Martin Štajnoch.
     
    54:55
    Na Rolinkovu střelu si počkal Alexandre Mallet, který byl před Kacetlem úplně sám, ale kotouč tečoval nad branku do ochranné sítě!
     
    53:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield je k zisku poháru o kus blíž, protože v 54. minutě se dnes poprvé ujímá vedení! Z tlačenice vyvezl puk před branku Jiří Šimánek a když ho Růžička vyrazil před sebe, jako první situaci dojížděl RICHARD JARŮŠEK. Na jeho dorážečku do vinglu neměl gólman nárok dosáhnout a FORTUNA aréna explodovala nadšením – 3:2! Asistence: Jiří Šimánek.
     
    52:38
    Pláněk poslal puk do ohně, kde nejusilovněji dorážel Andris Džerinš. Jenže ani on, ani Rudolf Červený kotouč pod Růžičkou za čáru nedostrkali. Velmi jistý výkon pardubického brankáře!
     
    47:57
    Bedřich Köhler se po delší době zase ukazuje, teď před Růžičkou nataženou holí tečoval nabídku Vydareného, ale puk projel vedle branky.
     
    46:41
    Jenže po šesti sekundách se pardubičtí fanoušci zase mohou uklidnit. Proč? Na druhou stranu trestné lavice usedá Rudolf Červený (HKM), jenž sekl protihráče. Čtyři na čtyři.
     
    46:35
    No a pro Mountfield z toho plyne další přesilovka. Dnes už počtvrté Martin Rýgl (PCE), potřetí na Jiřího Šimánka, dvě minuty za hákování.
     
    45:16
    Další možnost pro hosty, z rohu dostal ideální pas David Tomášek. Místo přehození na forhend to ale zkusil bekhendem a hradeckou klec přestřelil až do ochranné sítě. Měl zachovat chladnější hlavu.
     
    43:04
    Nádherně Mallet připravil gólovou pozici Tomáši Rolinkovi, ale ten před prázdnou brankou promáchl! Velká škoda pro Pardubice.
     
    40:59
    Po velkém nedorozumění v hradecké rozehrávce se ke kotouči dostal úplně volný Petr Hubáček. Zblízka napálil hradeckou tyčku!
     
    39:26
    Od modré čáry střílel Martin Štajnoch a před Růžičkou zase číhal buldok Jarůšek. Po několika zvláštních odrazech skončil puk na tyčce pardubické branky!
     
    37:27
    Pardubická obrana hlásí poplach. Martin Rýgl (PCE) totiž potřetí v zápase putuje na trestnou – zatím pokaždé jeho faul Hradečtí potrestali! Dvě minuty za držení.
     
    33:55
    Dva na jednoho pro změnu ve prospěch Mountfieldu. Kukumberg načasoval přihrávku na Rastislava Deje dobře, jenže prudký kotouč neposlal Dej mezi tři tyče! Kdyby se mu to povedlo, byl by to mistrovský kousek.
     
    31:58
    Ani další přečíslení Dynama gólem nekončí! Bohužel jsem nezaregistroval číslo hráče, kterého našel Mallet, ale Kacetl v tutovce puk vyrazil!
     
    31:19
    Pláněk (HKM) inkasuje menší trest za sekání, jde se hrát ve čtyřech.
     
    31:19
    Jenže přesilovka trvala jen 11 sekund. Pak předvedl obrovský kiks na útočné modré Martin Pláněk, svou chybu hasil faulem a ještě mohl být rád, že hosté z přečíslení dva na jednoho nepřidali třetí gól!
     
    31:08
    Tentokrát byl faulovaným Bedřich Köhler, ale co je v tuto chvíli důležitější, faulujícím Petr Hubáček (PCE). Dvě minuty za držení, ukáže nám Mountfield další skvělou přesilovku?
     
    29:45
    Ale hned se musí činit Martin Růžička. Jen tak tak, že vyškrábl Jarůškovu střelu přes obránce vedle druhé tyčky!
     
    29:10
    Pardubický obránce Jan Ščotka natáhl ke krásné střele, která se od Kacetlova břevna odrazila zpátky do hry!
     
    27:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    A máme zase vyrovnáno! Pokud bych měl tenhle gól popsat pardubickým fanouškům, řekl bych: přesilovka + Petr Sýkora. Těm ostatním můžu přidat, že Blaž Gregorc posunul puk po modré čáře doleva JAROSLAVU BEDNÁŘOVI, který se do něj z první opřel a po ledě propálil všechno včetně Růžičky. I druhou trefu zařídil Mountfield v přesilovce – 2:2! Asistence: Blaž Gregorc, Andris Džerinš.
     
    26:32
    Už druhý faul dnes vybojoval Jiří Šimánek. Martin Rýgl (PCE) na něj dotíral za hranou pravidel a po menším trestu za vysokou hůl jde Hradec na přesilovku.
     
    21:08
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Na turnaji jsme zatím čekali na prvního třígólového střelce, a teď jsme se dočkali! DAVID TOMÁŠEK jako by vyslyšel má slova z první třetiny. Přiřítil se do hradeckého pásma a z levého kruhu vyslal neskutečně přesnou střelu do bližšího růžku, která se odrazila ven tak rychle, že rozhodčí musel volat video. Ale to potvrdilo platnost gólu, Pardubice si berou zpátky vedení – 1:2! Asistence: Petr Hubáček.
     
    16:22
    Do další šance se řítil autor vyrovnávací trefy Bedřich Köhler, ale před Růžičkou mu kotouč uskočil vedle branky.
     
    12:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí hokejisté využívají přesilovku a zase jedeme od nuly! Po přejezdu do pásma přenesli hru na druhou stranu pásma, odkud poslal puk do ohně Andris Džerinš. Na Růžičku obrovsky dotírali snad tři hráči a BEDŘICH KÖHLER nakonec svůj důraz proměnil v gólovou dorážku – 1:1! Asistence: Rudolf Červený.
     
    11:35
    Mountfield je kompletní, a hned si naopak zahraje přesilovku on. Dej a spol. se totiž vydali dopředu, kde Martin Rýgl (PCE) podržel Jiřího Šimánka a už sedí u trestoměřičů.
     
    10:06
    Před Kacetlem zůstal nehlídaný Petr Hubáček, ke kterému doputoval puk od Tomáška, ale Kacetl jeho střelu vykopl!
     
    09:18
    Pozor, Dynamo dostává 57 sekund přesilovky čtyři na tři! Rastislav Dej (HKM) pyká za vysokou hůl.
     
    08:15
    Rozhodčí signalizoval podle všeho hradecké vyloučení, ale nakonec míří na trestnou jeden hráč z každého týmu. Rudolf Červený (HKM) za nedovolené bránění, Nicholas Schaus (PCE) za nebezpečnou výstroj. Čtyři na čtyři.
     
    07:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hradec musí litovat nevyužitého náporu z prvních minut, protože skóre derby otevírají Pardubice! LADISLAV HAVLÍK zahájil krátký tlak nahozením, pak si počkal na modré čáře. Tam mu kotouč posunul Martin Rýgl, Havlík se do černé gumy opřel z první a přízemní ranou prostřelil všechno před sebou! Ondřej Kacetl měl zakrytý výhled a kotouč mu proplul mezi betony – 0:1. Asistence: Martin Rýgl, Branislav Rapáč.
     
    06:39
    Třetí hradecká obrana si v rozehrávce počínala hodně liknavě, což pustilo do šance Davida Tomáška. Jeho střelu z mezikruží ale Kacetl chytil do lapačky.
     
    02:56
    Pardubice už jsou kompletní, s návratem na led ovšem přišla tutovka Rudolfa Červeného. Jenže toho skvělým vykopnutím betonů vychytal Martin Růžička!
     
    02:24
    Drtivý tlak Mountfieldu stále regulérní trefou nekončí, ve vřavě neuspěl Džerinš.
     
    01:44
    Hradecký stadion už poprvé slavil gól, ale zbytečně! Martin Růžička vůbec neměl puk pod kontrolou a Bedřich Köhler ho snadno dorazil do prázdné brány, jenže rozhodčí mezitím už jasně zapískali, protože ztratili kotouč z dohledu!
     
    00:35
    Ze situace rezultuje první přesilovka domácích. Petr Čáslava (PCE) je vyloučen za krosček.
     
    00:29
    Hned po pár sekundách dostali hradečtí hokejisté soupeře pod obrovský tlak! Andris Džerinš zblízka netrefil prázdnou bránu, mířil jen do boční tyčky. Poté už Růžička znovu ležel na ledě, ale Bednář nestihl zakončit.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 13. Köhler (Červený), 28. Bednář (Gregorc, Džerinš), 54. Jarůšek (Šimánek), 57. Jarůšek (Štajnoch), 59. Červený (Bednář, Džerinš), 60. Šimánek (Barák, Jarůšek) – 8. Havlík (Rýgl, Rapáč), 22. Tomášek (Hubáček)


    Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Dietz, Štajnoch, Gregorc, Barák, Bača, Plášil – Bednář "C", Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Šimánek – Köhler, Kukumberg, Dej – Pavlík, Nedvídek, Kopta – Beránek. Trenér: Václav Sýkora.
    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Klouček) – Nedbal, Rýgl, Zajíc, Havlík, Čáslava, Schaus, Ščotka, Horyna – Bárta, Tomášek, Panna, Rapáč, Hubáček, Sýkora, Kaut, Rolinek "C", Beran, Mallet, Pipek. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodca: Hejduk, Horák – Frodl, Špůr.

    Diváci: 4145