Ufa – Pardubice 7:5 (kon.) | Hradec Králové – Omsk 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Mountfield HK
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Avangard Omsk
cz Sobota 06.08.2016, 18:30 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:23 Blaž GREGORC - 3:2
     
    61:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    No a právě slovinský reprezentační bek rozhoduje tuhle fantastickou koncovku a Hradec Králové poráží ve dvou dnech i druhého soupeře z Kontinentální ligy! BLAŽ GREGORC se s tím nepáral a z dálky zamířil přesně do druhého růžku, Kostin se jen ohlédl a máme hotovo – 3:2 po prodloužení! Asistence: Rudolf Červený.
     
    59:43
    ...nakonec se k dorážce Dejovy střely dostal Bedřich Köhler, ale z blízkosti už to měl těžké.
     
    57:46
    Zatímco ledaři škrábají potřísněný led, Alexandr Pěrežogin (OMS) opouští plochu. Od rozhodčích si vysloužil trest na pět minut a do konce utkání.
     
    57:46
    Alexandr Pěrežogin u mantinelu hrubě dohrál Zděňka Čápa, poslal ho hlavou na mantinel. Čáp silně krvácí, ale snaží se dojet na střídačku.
     
    56:11
    Důležitý moment. Hradecká obrana měla plné ruce práce, až Lemťugov parádně našel volného Kučerjavenka. Ten se střelou dlouho neváhal, jenže na Pavelku si tváří v tvář nepřišel!
     
    53:51
    Před bouřícím stadionem to ovšem byli domácí, kdo si brousil zuby na rozdílový gól. Bedřich Köhler o kousek nedosáhl na puk, Rusové vyhazují na icing.
    52:31 Andriš DŽERINŠ - 2:2
     
    52:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    To jsou věci! Hradec se nevzdal, zápas nezabalil a odměnou mu je vyrovnání! ANDRIŠ DŽERINŠ zavezl puk kolem omské klece a po chvíli se usadil před brankovištěm. Jaroslav Bednář o něm neomylně věděl, poslal mu krásnou zadovku a lotyšská posila se trefuje podruhé ve dvou dnech. Jedeme od nuly – 2:2! Asistence: Jaroslav Bednář, René Vydarený.
     
    51:49
    Oba borci do sebe byli zaklesnutí, ovšem Ďervuk dokázal hradeckému dlouhánovi přetáhnout dres z velké části přes hlavu. Pak už rozhodčí oba kohouty odtáhli. Přesto si Kopta vysloužil od hradeckých tribun mohutný potlesk!
     
    51:49
    To jsou věci! Ondřej Kopta se ve hře uvedl výtečnou tečí Bačovy střely a hned vzápětí bitkou s Iljou Ďervukem!
    46:21 Jaroslav BEDNÁŘ - 1:2
     
    46:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to tady, kontaktní gól je na světě! Včera se Mountfieldu přesilovky celkem dařily a dnes také jednu využívá. Znovu se o to postaral první útok, když JAROSLAV BEDNÁŘ na levém kruhu zapřemýšlel, přiťukl si s Gregorcem a pak s milimetrovou přesností zamířil na vzdálenější růžek. Krásná střela, a hned máme o co hrát – 1:2! Asistence: Blaž Gregorc.
     
    45:35
    Mountfield dostává další šanci, jak se vrátit do zápasu. Za svižnou sekyrku by se nemusel stydět ani kdejaký dřevorubec, natož Alexandr Pěrežogin (OMS).
     
    Už jsem zmínil pár známých návštěvníků tady ve FORTUNA aréně, teď si moderátor Tomáš Borovec ulovil v hledišti Žraloka ze San Jose Tomáše Hertla! Ten je na hokeji společně s pauzírujícím gólmanem Dominikem Furchem. Fanoušci Hertla bouřlivě vytleskali, a teď už se kolem něj v desítkách srocují s prosbami o podpisy a společné fotky.
     
    35:41
    Ovšem s koncem vyloučení se hosté dopustili dalšího nedovoleného zákroku. Erik Gustafsson (OMS) si s trestoměřiči popovídá za hrubost. Hradec už se potřebuje něčeho chytit.
     
    33:24
    Pravačky obou rozhodčích teď už vyletěly bleskově nahoru, Hradec si zahraje třetí přesilovku. Danil Fajzullin (OMS) pyká za hákování.
    29:29 Artur LAUTA - 0:2
     
    29:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    No a favorit využívá dvojnásobnou přesilovku hned po 14 sekundách. Dva hokejisté si vyměnili puk za brankou, od zadního hrazení pak Anton Burdasov nabil na pravý kruh ARTURU LAUTOVI, který tvrdou ranou propálil vše před sebou včetně Pavelky – 0:2! Asistence: Anton Burdasov, Alexandr Kučerjavenko.
     
    29:15
    Pozor, Omsk jde hrát 1:02 přesilovky pět na tři! Jaroslav Bednář (HKM) podle názoru sudích přehnal svůj forčeking a odchází na trestnou za podražení. Krušná chvilka pro Hradec!
     
    28:17
    Oba týmy jsou kompletní, ale jeden jen nakrátko. René Vydarený (HKM) totiž masíroval Antona Burdasova, jenž hodně důrazně dorážel na Pavelku. Domácí bek je vyloučen za držení a hosté mohou pomýšlet na druhý přesilovkový gól.
     
    25:58
    Jak Richard Jarůšek (HKM), tak Ivan Miščenko (OMS) si vysloužili menší trest za hrubost, takže jdeme na hru čtyři na čtyři. Hradečtí fanoušci Jarůška vytleskali.
     
    25:58
    Richard Jarůšek svou bojovností získal puk a od mantinelu ho poslal na bránu, kde střelu pěkně tečoval Radovan Pavlík. Vedle branky se pak strhla pěkná mela a rozhodčí budou vylučovat!
     
    21:16
    Hřmotný bek Stanislav Dietz se pustil do odvážných kliček, které jeho týmu nakonec přinesly druhou přesilovku! Danil Fajzullin (OMS) je vyloučen za podražení.
     
    17:20
    Mountfield se po inkasované brance okamžitě jal útočit a vybojoval svou první početní výhodu. Jonas Ahnelöv (OMS) je vyloučen za sekání.
    16:39 Anton BURDASOV - 0:1
     
    16:39
    Avangard právě vstřelil branku!
    Druhou přesilovku už ruský celek využívá a ujímá se vedení! Jevgenij Medveděv poslal lahůdkový pas před brankoviště na Dereka Roye, který dobře věděl, že na druhé straně má ANTONA BURDASOVA. Ten se do jeho zadovky položil a nedal Pavelkovi sebemenší šanci zasáhnout – 0:1! Asistence: Derek Roy, Jevgenij Medveděv.
     
    15:54
    Hradečtí hokejisté se budou muset podruhé v zápase bránit. Hráli totiž v šesti. Trest pro střídačku odpyká Petr Beránek (HKM).
    15:14 Branka Bedřicha Köhlera nakonec nebyla uznána. Hlavní sudí rozpažuje - důvodem je dosažení branky vysokou holí.
     
    15:14
    Tak ne, rozhodčí gól pro dosažení vysokou holí neuznávají a stav se nemění!
    15:14 Bedřich Köhler se poprvé v utkání trefil, ale celou situaci ještě zkonzultuje hlavní sudí s videorozhodčím.
     
    15:14
    Tak pozor, jde se na video! Bedřich Köhler tečoval Plášilovu střelu od modré do branky, ale rozhodčí jdou zkoumat, jestli to nebylo vysokou holí!
     
    10:23
    Ale Mountfield čeká na šance z přečíslení výborně! Dopředu prchla úderná první letka, Červený napříč pásmem vyzval Bednáře, ale tomu v gólové pozici puk uskočil!
     
    10:00
    Omsk je lepší, Omsk je prostě silný. Teď mířila na Pěrežogina ideální křižná přihrávka, ovšem bystrý Pavelka vytrčil hůl a puk v posledním možném momentu ztečoval.
     
    09:36
    Ovšem teď zase zahrozil kapitán Pěrežogin. Obral o kotouč váhajícího hradeckého obránce a z těžké pozice trefil bližší tyčku za Pavelkou. Gólman se jen ohlédl!
     
    08:46
    Druhý hradecký útok se vydal do přečíslení a moc mu nechybělo. Na levé straně se do puku položil Roman Kukumberg a branku těsně minul!
     
    06:24
    Skvělý Jaroslav Pavelka teď zničil dvojici ruských střelců! Derek Roy nejdřív tečoval střelu od modré, pak ji bekhendem dorážel, ale Pavelka se roztáhl betony po čáře. Následně si poradil i s tutovkou úplně volného Antona Burdasova!
     
    01:43
    Avangard dostává k dispozici první přesilovku. Roman Kukumberg (HKM) si odpyká menší trest za vysokou hůl.
     
    01:29
    Ale Hradec odpovídá, když se přes obránce málem protáhl do sóla mladík Radovan Pavlík! Chybělo mu jen málo, Šilin s bekem si jen tak tak poradili.
     
    00:31
    První velkou šanci měl Avangard. Alexandr Pěrežogin dostal šikovnou přihrávku od modré před branku, jenže tam kotouč po krátké kličce netrefil!

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 47. Bednář (Gregorc), 53. Džerinš (Bednář, Vydarený), 62. Gregorc (Červený) – 17. Burdasov (Roy, Medveděv), 30. Lauta (Burdasov, Kučerjavenko)


    Mountfield HK: Pavelka (Rybár) – Vydarený, Pláněk, Štajnoch, Dietz, Gregorc, Čáp, Bača, Plášil – Bednář "C", Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Pavlík – Dej, Kukumberg, Köhler – Beránek, Bulík, Nedvídek – Kopta. Trenér: Václav Sýkora.
    Avangard Omsk: Šilin (30. Kostin) – Martynov, Medveděv "C", Ďervuk, Kutějkin, Gustafsson, Ahnelöv, Miščenko, Rogov – Burdasov, Roy, Lauta – Paršin, Zubov, Pestuško – Lemťugov, Kučerjavenko, Malcev – Fajzullin, Juňkov, Pěrežogin. Trenér: Jevgenij Kornouchov.

    Rozhodca: Hejduk, Veselý – Kis, Šmika.

    Diváci: 2845