Ufa – Pardubice 7:5 (kon.) | Hradec Králové – Omsk 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Mountfield HK
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Avangard Omsk
cz Sobota 06.08.2016, 18:30 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:46
    Zatímco ledaři škrábají potřísněný led, Alexandr Pěrežogin (OMS) opouští plochu. Od rozhodčích si vysloužil trest na pět minut a do konce utkání.
     
    45:35
    Mountfield dostává další šanci, jak se vrátit do zápasu. Za svižnou sekyrku by se nemusel stydět ani kdejaký dřevorubec, natož Alexandr Pěrežogin (OMS).
     
    35:41
    Ovšem s koncem vyloučení se hosté dopustili dalšího nedovoleného zákroku. Erik Gustafsson (OMS) si s trestoměřiči popovídá za hrubost. Hradec už se potřebuje něčeho chytit.
     
    33:24
    Pravačky obou rozhodčích teď už vyletěly bleskově nahoru, Hradec si zahraje třetí přesilovku. Danil Fajzullin (OMS) pyká za hákování.
     
    29:15
    Pozor, Omsk jde hrát 1:02 přesilovky pět na tři! Jaroslav Bednář (HKM) podle názoru sudích přehnal svůj forčeking a odchází na trestnou za podražení. Krušná chvilka pro Hradec!
     
    28:17
    Oba týmy jsou kompletní, ale jeden jen nakrátko. René Vydarený (HKM) totiž masíroval Antona Burdasova, jenž hodně důrazně dorážel na Pavelku. Domácí bek je vyloučen za držení a hosté mohou pomýšlet na druhý přesilovkový gól.
     
    25:58
    Jak Richard Jarůšek (HKM), tak Ivan Miščenko (OMS) si vysloužili menší trest za hrubost, takže jdeme na hru čtyři na čtyři. Hradečtí fanoušci Jarůška vytleskali.
     
    21:16
    Hřmotný bek Stanislav Dietz se pustil do odvážných kliček, které jeho týmu nakonec přinesly druhou přesilovku! Danil Fajzullin (OMS) je vyloučen za podražení.
     
    17:20
    Mountfield se po inkasované brance okamžitě jal útočit a vybojoval svou první početní výhodu. Jonas Ahnelöv (OMS) je vyloučen za sekání.
     
    15:54
    Hradečtí hokejisté se budou muset podruhé v zápase bránit. Hráli totiž v šesti. Trest pro střídačku odpyká Petr Beránek (HKM).
     
    01:43
    Avangard dostává k dispozici první přesilovku. Roman Kukumberg (HKM) si odpyká menší trest za vysokou hůl.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 47. Bednář (Gregorc), 53. Džerinš (Bednář, Vydarený), 62. Gregorc (Červený) – 17. Burdasov (Roy, Medveděv), 30. Lauta (Burdasov, Kučerjavenko)


    Mountfield HK: Pavelka (Rybár) – Vydarený, Pláněk, Štajnoch, Dietz, Gregorc, Čáp, Bača, Plášil – Bednář "C", Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Pavlík – Dej, Kukumberg, Köhler – Beránek, Bulík, Nedvídek – Kopta. Trenér: Václav Sýkora.
    Avangard Omsk: Šilin (30. Kostin) – Martynov, Medveděv "C", Ďervuk, Kutějkin, Gustafsson, Ahnelöv, Miščenko, Rogov – Burdasov, Roy, Lauta – Paršin, Zubov, Pestuško – Lemťugov, Kučerjavenko, Malcev – Fajzullin, Juňkov, Pěrežogin. Trenér: Jevgenij Kornouchov.

    Rozhodca: Hejduk, Veselý – Kis, Šmika.

    Diváci: 2845