Bayern – Dortmund 1:0 (4:3 po pen.)
koniec po penal. (4:3)
Bayern Mníchov
1:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Sobota 21.05.2016, 20:00 • Olympijský stadion, Berlín • DFB-Pokal • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Borussie Dortmund si už prevzali medaily určené pre porazeného finalistu. Nechýbal medzi nimi ani Mats Hummels, ktorý sa od novej sezóny stane súčasťou bavorského veľkoklubu. Teraz sú už na pódiu futbalisti BAYERNU MNÍCHOV, ktorí sa stali nielen víťazom Bundesligy ale aj DFB Pokalu. Ten prevzali od Wolfsburgu, ktorý v minulom ročníku zdolal práve Dortmund po výsledku 3:1. Majstrovskú trofej nad hlavu zdvihol kapitán Philipp Lahm spoločne s trénerom Pepom Guardiolom. (23:12:04)
     
    120+2
    V penaltovom rozstrele zvíťazil tím FC Bayern Mníchov. Autorom víťazného gólu je DOUGLAS COSTA.
     
    5. séria
    4:3
    Je rozhodnuté! Douglas Costa svojou ľavačkou prekonáva Romana Bürkiho. Švajčiarsky brankár vystihol smer strely, ale nedokázal vyraziť strelu brazilského reprezentanta.
     
    3. séria
    2:1
    Roman Bürki dokonale prečítal úmysel Joshua Kimmicha. Ostal v strede brány a pokutový kop chytá. Dortmund tak stále žije!
     
    3. séria
    2:1
    Tak to je zlé! Sokratis Papastathopoulos opečiatkoval iba žrď a je druhým strelcom, ktorý v penaltovom rozstrele neuspel.
     
    2. séria
    1:1
    Sven Bender nedal! Ten zakončil veľmi zle a Manuel Neuer jeho strelu vyráža.
    113. Bürki (DOR)
     
    113
    Po ďalšom rohovom kope sa dostal k strele spoza šestnástky David Alaba, Rakúšan sa poriadne oprel do lopty, no Roman Bürki dokázal jeho strelu vyraziť.
     
    110
    Thomas Müller to teraz poriadne prepískol. Veľmi tvrdo atakoval Svena Bendera a zaslúžene dostáva žltú kartu. Pripomínam, že Dortmund už nemôže striedať, a tak sa Bender musí dať dokopy.
     
    108
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Frank Ribéry, prichádza Kingsley Coman.
     
    106
    Na posledných pätnásť minút dnešného finálového duelu nastúpil aj Shinji Kagawa. Tento japonský záložník nahradil nevýrazného Gonzala Castra.
     
    103
    Na druhej strane mohol rozhodnúť Henrikh Mkhitaryan. Arménsky futbalista dostal loptu za obranu súpera, ale svoj half-volej poslal tesne mimo Neuerovej brány.
     
    99
    Hlavný arbiter Marco Fritz udeľuje ďalšiu žltú kartu. Po strete s Robertom Lewandowskim ju dostáva grécky obranca Sokratis Papastathopoulos.
     
    93
    To bola šanca! Frank Ribéry prestrčil loptu na Roberta Lewandowskeho, ktorý sa ocitol v obrovskej šanci. Jeho možno gólovú strelu ale v poslednej chvíli zblokoval Erik Durm.
     
    85
    Takmer som to zakríkol. Futbalisti Dortmundu sa dostali do ojedinelej šance a Pierre-Emerick Aubameyang mohol rozhodnúť. Po pase od Matthiasa Gintera ale Gabončan minul bránu súpera.
     
    78
    V dnešnom zápase končí Mats Hummels, pre ktorého to boli posledné minúty v dortmundskom drese. Na jeho miesto prichádza čerstvý Matthias Ginter.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom mohol streliť dôležitý gól Frank Ribéry. Francúz sa dostal k strele z vnútra šestnástky, ale bol to zrejme Sokratis Papastathopoulos, kto jeho strelu zblokoval na roh.
     
    74
    Thomas Müller bol poslaný na zem veľmi tvrdým spôsobom. Vinníkom bol Mats Hummels, ktorý zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    70
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marcel Schmelzer, prichádza Erik Durm.
     
    64
    Bavori mohli otvoriť skóre. Thomas Müller sa vyhol ofsajdovej pasci a postupoval na bránu súpera. V jeho aktivite ho pribrzdil Mats Hummels, a tak Nemec dokázal aspoň posunúť loptu na Roberta Lewandowskiho. Ten ale z dobrej pozície prestrelil bránu.
     
    56
    Douglas Costa sa pohral s obrancami a prenikol do šestnástky. Svojim prízemným pasom hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, no po sérii odrazov sa lopta dostala mimo hracej plochy.
    52. Lewandowski (BAY)
     
    52
    Veľká šanca pre Bayern. Lopta sa na hranici pokutového územia poriadne poodrážala, až ju napokon získal Frank Ribéry. Ten strieľanou prihrávkou hľadal Roberta Lewandowskeho, no Poliak nedokázal loptu usmerniť do siete.
     
    47
    Hneď v úvode druhého polčasu dostáva žltú kartu Arturo Vidal. Čilský reprezentant nepríjemne zasiahol nohu Juliana Weigla a za svoj zákrok je potrestaný.
     
    43
    Po rozohrávke priameho kopu sa dostal k hlavičke Łukasz Piszczek. Poľský obranca posunul loptu na Svena Bendera, no ten v dobrej pozície netrafil loptu ideálne.
     
    42
    Marco Reus založil útočnú akciu Dortmundu. Už sa dostával do nádejnej pozície, no v jeho snažení ho za cenu žltej karty fauloval Joshua Kimmich.
     
    39
    Marco Fritz to vyriešil šalamúnsky a žltú kartu udeľuje Gonzalovi Castrovi i Frankovi Ribérymi.
    33. Douglas Costa (BAY)
     
    33
    V priebehu jednej minúty sme videli dva strelecké pokusy. Najprv Douglas Costa vystrelil spoza šestnástky, no výborný zákrok predviedol Roman Bürki. Na druhej strane zakončoval Pierre-Emerick Aubameyang, ale bránu súpera netrafil.
     
    26
    Vynikajúci obranný zákrok v podaní Jérômea Boatenga. Pierre-Emerick Aubameyang sa pohral s Joshuaom Kimmichom a vo vnútri šestnástky sa chystal zakončiť. Výborne sa ale stihol vrátiť spomínaný Boateng.
    22. Thomas Müller (BAY)
     
    22
    Douglas Costa z ľavej strany poslal center priamo na hlavu Thomasa Müllera. Nemecký kanonier sa dostal do zakončenia, ale tesne minul bránu súpera.

    Miroslav Kováčik

    Góly: rozh. pen. Costa

    Karty:   39. Ribéry (BAY), 42. Kimmich (BAY), 47. Vidal (BAY), 110. Müller (BAY) – 39. Castro (DOR), 74. Hummels (DOR), 99. Papastathopoulos (DOR)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    0:1   Shijni Kagawa (DOR)
    1:1   Arturo Vidal (BAY)
    2. séria:
    1:1   Sven Bender (DOR)
    2:1   Robert Lewandowski (BAY)
    3. séria:
    2:1   Sokratis Papastathopoulos (DOR)
    2:1   Joshua Kimmich (BAY)
    4. séria:
    2:2   Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
    3:2   Thomas Müller (BAY)
    5. séria:
    3:3   Marco Reus (DOR)
    4:3   Douglas Costa (BAY)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 15:17.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Alaba, Boateng, Kimmich, Lahm – Alcântara – Ribéry, Vidal, Müller, Costa – Lewandowski
    Náhradníci: Ulreich – Benatia, Rafinha, Bernat, Xabi Alonso, Rode, Coman.

    Borussia Dortmund: Bürki – Schmelzer, Hummels (C), Papastathopoulos, Piszczek – Weigl – Mkhitaryan, Bender, Castro, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Pulisic, Ginter, Kagawa, Durm, Ramos.

    Rozhodca: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim