Bayern – Dortmund 1:0 (4:3 po pen.)
koniec po penal. (4:3)
Bayern Mníchov
1:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Sobota 21.05.2016, 20:00 • Olympijský stadion, Berlín • DFB-Pokal • Finále
Predzápasové kurzy
    FC Bayern Mníchov sa stal víťazom DFB Pokalu.

     
    Futbalisti Borussie Dortmund si už prevzali medaily určené pre porazeného finalistu. Nechýbal medzi nimi ani Mats Hummels, ktorý sa od novej sezóny stane súčasťou bavorského veľkoklubu. Teraz sú už na pódiu futbalisti BAYERNU MNÍCHOV, ktorí sa stali nielen víťazom Bundesligy ale aj DFB Pokalu. Ten prevzali od Wolfsburgu, ktorý v minulom ročníku zdolal práve Dortmund po výsledku 3:1. Majstrovskú trofej nad hlavu zdvihol kapitán Philipp Lahm spoločne s trénerom Pepom Guardiolom. (23:12:04)
     
    Najúspešnejší nemecký futbalový klub to opäť dokázal. Na svoje konto si pripisuje ďalšie double a celkovo získava národný DFB Pokal po osemnástykrát. Pep Guardiola sa neubránil slzám po úspešnej penalte Douglasa Costu. Jeho ďalšie kroky budú smerovať do Anglicka, kde sa stane trénerom Manchestru City. Naopak, futbalisti Borussie Dortmund prehrali u tretie finále po sebe. Smutnými hrdinami sú Sven Bender a Sokratis Papastathopoulos. Práve títo futbalisti v penaltovom rozstrele neprekonali Manuela Neuera.
     
    Koniec zápasu.

     
    120+2
    V penaltovom rozstrele zvíťazil tím FC Bayern Mníchov. Autorom víťazného gólu je DOUGLAS COSTA.
     
    5. séria
    4:3
    Je rozhodnuté! Douglas Costa svojou ľavačkou prekonáva Romana Bürkiho. Švajčiarsky brankár vystihol smer strely, ale nedokázal vyraziť strelu brazilského reprezentanta.
     
    5. séria
    3:3
    Marco Reus bez najmenších problémov premenil pokutový kop. O víťazstve Bayernu Mníchov môže rozhodnúť Douglas Costa.
     
    4. séria
    3:2
    Thomas Müller to trafil parádne a brankárovi súpera nedal šancu. Marco Reus tak musí premeniť, aby udržal svoj tím v hre o zisk trofeje.
     
    4. séria
    2:2
    Pierre-Emerick Aubameyang si poradil s brankárom, Manuela Neuera poslal na opačnú stranu a skóruje.
     
    3. séria
    2:1
    Roman Bürki dokonale prečítal úmysel Joshua Kimmicha. Ostal v strede brány a pokutový kop chytá. Dortmund tak stále žije!
     
    3. séria
    2:1
    Tak to je zlé! Sokratis Papastathopoulos opečiatkoval iba žrď a je druhým strelcom, ktorý v penaltovom rozstrele neuspel.
     
    2. séria
    2:1
    Robert Lewandowski si zachoval chladnú hlavu a strelou k pravej žrdi prekonal brankára Dortmundu.
     
    2. séria
    1:1
    Sven Bender nedal! Ten zakončil veľmi zle a Manuel Neuer jeho strelu vyráža.
     
    1. séria
    1:1
    Roman Bürki si siahol na strelu Artura Vidala, no v ceste do jeho siete nezabránil.
     
    1. séria
    0:1
    Penaltový rozstrel začal Shijni Kagawa. Japonec zakončoval do stredu brány a oklamal Manuela Neuera.
     
    Začína penaltový rozstrel.
     
    Diváci na Olympijskom štadióne v Berlíne nedočkali gólu ani počas predĺženia. Teraz to bude o brankároch a o piatich strelcoch z každého tímu. O držiteľovi nemeckého pohára rozhodnú penalty. Dortmund sa naposledy tešil z tejto trofeje v roku 2012, keď zdolal práve Bayern 5:2. Naopak, mníchovský veľkoklub získal DFB Pokal už sedemnásťkrát a tréner Pep Guardiola by vo svojom poslednom zápase na lavičke Bayernu určite rád triumfoval. Kto bude úspešnejší sa dozvieme už o chvíľu.
     
    120+2
    Druhé predĺženie sa skončilo.
     
    120+1
    Thiago Alcântara posielal center na hlavu Jérôma Boatenga. Ten si ale pomohol útočným faulom. Pokutové kopy budú o pár sekúnd realitou.
     
    120
    Priamy kop zahral Henrikh Mkhitaryan. Jeho strelecký pokus ale mieril len do múru, ktorý si dobre postavil Manuel Neuer. Nadstavovať sa bude ešte jedna minúta.
     
    119
    Artuto Vidal si počínal nedovolene v súboji s Erikom Durmom, a tak budú v závere predĺženia zahrávať priamy kop zverenci Thomasa Tuchela.
     
    118
    Sokratis Papastathopoulos si dobre počínal v súboji s Kingsleym Comanom. Nechal loptu prejsť za bránkovú čiaru, a tak sa bude odkopávať od brány Dortmundu.
     
    117
    Podľa názoru hlavného rozhodcu David Alaba vo vzdušnom súboji fauloval Łukasza Piszczeka. Zápas sa skutočne iba dohráva a zrejme bude svedkami pokutových kopov.
     
    116
    Nepresná prihráva na Kingsleyho Comana. Dortmund tak bude vhadzovať a bude chcieť aspoň chvíľu podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    115
    Zverenci Thomasa Tuchela teraz dobre vytlačili rozohrávku Bavorov až na ich vlastnú polovicu ihriska. Veľmi často je pri lopte Arturo Vidal, ktorý zakladá útoky domáceho tímu.
     
    114
    Pierre-Emerick Aubameyang má takisto zdravotné problémy. Predĺženie je poriadne rozkúskované, no niet sa čomu čudovať. Všetci hráči toho majú po náročnej sezóne plné zuby.
    113. Bürki (DOR)
     
    113
    Po ďalšom rohovom kope sa dostal k strele spoza šestnástky David Alaba, Rakúšan sa poriadne oprel do lopty, no Roman Bürki dokázal jeho strelu vyraziť.
     
    112
    Thiago Alcântara zahral rohový kop nakrátko. Kingsley Coman sa ale nedokázal presadiť, a tak sa Dortmund oslobodzuje.
     
    111
    Po krátkom prerušení sa pokračuje v hre. Bayern naďalej drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa zasadiť svojmu súperovi rozhodujúci úder.
     
    110
    Thomas Müller to teraz poriadne prepískol. Veľmi tvrdo atakoval Svena Bendera a zaslúžene dostáva žltú kartu. Pripomínam, že Dortmund už nemôže striedať, a tak sa Bender musí dať dokopy.
     
    109
    Shinji Kagawa centroval do súperovho pokutového územia z ľavej strany. Jeho pas ale zlikvidoval ale iný hráč s číslom 23 – Arturo Vidal.
     
    108
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Frank Ribéry, prichádza Kingsley Coman.
     
    107
    Robert Lewandowski si spracoval loptu na hranici šestnástky súpera. Okamžite sa snažil nájsť Davida Alabu, no k nemu sa lopta nedostala.
     
    106
    Na posledných pätnásť minút dnešného finálového duelu nastúpil aj Shinji Kagawa. Tento japonský záložník nahradil nevýrazného Gonzala Castra.
     
    106
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    105+1
    Prvé nadstavenie skončilo.
     
    105
    V poslednej minúte prvého predĺženia získal rohový kop Erik Durm. Do koncovky sa ale nedostal žiaden z hráčov v žlto-čiernych dresoch.
     
    104
    Dortmund sa ubránil ďalšiemu centru z pravej strany. Jeho exekútorom nebol nik iný, ako Douglas Costa.
     
    103
    Na druhej strane mohol rozhodnúť Henrikh Mkhitaryan. Arménsky futbalista dostal loptu za obranu súpera, ale svoj half-volej poslal tesne mimo Neuerovej brány.
     
    102
    V uplynulej bundesligovej sezóne sme si zvykli, že Bayern často predvádzal "hádzanárský" štýl futbalu. Aj teraz oblieha pokutové územie Dortmundu a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    101
    Frank Ribéry sa cez prehustenú obranu Dortmundu snažil prestrčiť loptu na Lewandowskeho či Müllera. Lopta ale končí len v rukaviciach Romana Bürkiho.
     
    100
    Douglas Costa sa v súboji s Erikom Durmom dostal k centru, no ten našiel nikoho v červenom drese. Vhadzovať tak bude poľský obranca Łukasz Piszczek.
     
    99
    Hlavný arbiter Marco Fritz udeľuje ďalšiu žltú kartu. Po strete s Robertom Lewandowskim ju dostáva grécky obranca Sokratis Papastathopoulos.
     
    98
    Pekný pas za obranu dostal Robert Lewandowski. Poliak zakončoval half-volejom, ale bránu Romana Bürkiho prestrelil.
     
    97
    Bayern nepokračuje vo svojej akcii, pretože na trávniku ostáva ležať Erik Durm. Tomu nešťastne pristúpil členok Douglas Costa.
     
    96
    Dortmund bráni so všetkými hráčmi okrem Pierra-Emericka Aubameyanga. Zatiaľ je to hra na jednu bránku.
     
    95
    Robert Lewandowski predviedol dobrý ťah na bránu, ale v osobnom súboji so Sokratisom spadol na zem. Marco Fritz správne neukázal na biely bod.
     
    94
    Bayern pokračuje vo svojej aktivite a drží loptu na svojich kopačkách. Uvidíme, dokedy si hráči Dortmundu vystačia so silami.
    93. Durm (DOR)
     
    93
    To bola šanca! Frank Ribéry prestrčil loptu na Roberta Lewandowskeho, ktorý sa ocitol v obrovskej šanci. Jeho možno gólovú strelu ale v poslednej chvíli zblokoval Erik Durm.
     
    92
    Dortmund sa po krátkej prestávke snaží hrať opäť o niečo aktívnejšie, ako tomu bolo v závere riadneho hracieho času. Bavori majú s vysokým napádaním problémy.
     
    91
    Arturo Vidal trochu krkolomnou prihrávkou našiel Douglasa Costu, no ten bol v čase prihrávky v postavení mimo hry.
     
    91
    Začalo sa nadstavenie prvého polčasu.
     
    V Berlíne nič nové. Ani druhý polčas góly nepriniesol, a tak sa bude predlžovať. Druhé dejstvo ale ponúklo oveľa lepší futbal a najmä Bavori si vypracovali niekoľko dobrých šancí. Bohužiaľ pre nich, ani jednu šancu nedokázali zužitkovať. Thomas Tuchel už môže striedať len raz, keďže pre zdravotné problémy trávnik opustili Marcel Schmelzer a Mats Hummels. Kto získa poslednú trofej v Nemecku?
     
    90+3
    Druhý polčas sa skončil.
     
    90+2
    Douglas Costa rozvlnil sieť brány Romana Bürkiho, no jeho gól neplatí. Brazílčan sa totiž po pase Thomasa Müllera ocitol v ofsajde.
     
    90+1
    Vyzerá to na predĺženie, no ešte predtým majú oba tímy k dispozícii trojminútový nadstavený čas.
     
    90
    Bavori zahrali zaujímavý signál. Lopta smerovala na Thomasa Müllera, ale nemecký zakončovateľ sa vo vzdušnom súboji nepresadil.
     
    89
    Sokratis Papastathopoulos si teraz vyšliapol na Franka Ribéryho, a tak sa pre Bayern črtá šanca na rozhodnutie. Priamy kop zahrá zrejme Thiago.
     
    88
    Dortmund to skúša dlhými prihrávkami na Pierra-Emericka Aubameyanga. Ten sa ale proti dvojici stopérov Bayernu nevie presadiť.
     
    87
    Pierre-Emerick Aubameyang príkladne bojoval, ale loptu už na hracej ploche nestihol. Vhadzovať tak bude rakúsky obranca David Alaba.
     
    86
    Thiago Alcântara si v osobnom súboji pomohol rukou, a tak sa lopta aspoň na chvíľu dostane na kopačky zverencov Thomasa Tuchela.
     
    85
    Takmer som to zakríkol. Futbalisti Dortmundu sa dostali do ojedinelej šance a Pierre-Emerick Aubameyang mohol rozhodnúť. Po pase od Matthiasa Gintera ale Gabončan minul bránu súpera.
     
    84
    Bavori držia loptu na svojich kopačkách. Útočná fáza súpera je zatiaľ veľmi slabá. Dokáže úradujúci nemecký majster rozhodnúť?
     
    83
    A ďalší súboji Reus vs. Kimmich. Voči pravidlám sa opäť previnil futbalista Dortmundu, no hlavný rozhodca ponecháva Bayernu výhodu.
     
    81
    Mattias Ginter vybojoval pre zverencov Thomasa Tuchela rohový kop. Ten zahral Henrikh Mkhitaryan, no jeho center skončil len v rukaviciach Manuela Neuera.
     
    80
    Vhadzovať bude Dortmund. Joshua Kimmich sa síce hnevá, no hlavný arbiter mu jasne dáva najavo, že zákrok Marca Reusa bol čistý.
     
    79
    Henrikh Mkhitaryan sa dostal k centru, no ten dokázal do bezpečia upratať Joshua Kimmich. Mladý obranca dnes predvádza spoľahlivý výkon.
     
    78
    V dnešnom zápase končí Mats Hummels, pre ktorého to boli posledné minúty v dortmundskom drese. Na jeho miesto prichádza čerstvý Matthias Ginter.
     
    77
    Tentokrát si zverenci Pepa Guardiolu nerozumeli. Po nepresnosti v kombinácii sa tak bude odkopávať od brány Romana Bürkiho.
     
    76
    Výhodu rohového kopu nedokázali Bavori využiť. Veľmi rýchlo ale loptu získali späť a v tomto úseku hry majú jednoznačne navrch.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom mohol streliť dôležitý gól Frank Ribéry. Francúz sa dostal k strele z vnútra šestnástky, ale bol to zrejme Sokratis Papastathopoulos, kto jeho strelu zblokoval na roh.
     
    74
    Thomas Müller bol poslaný na zem veľmi tvrdým spôsobom. Vinníkom bol Mats Hummels, ktorý zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    73
    Philipp Lahm si potiahol loptu na os ihriska a svojou ľavačkou vystrelil. Jeho pokus z hranice 20 metrov ale nebol presný, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
     
    72
    Henrikh Mkhitaryan vybojoval faul po súboji s Tiagom Alcântarom. Vhadzovať tak budú futbalisti v žlto-čiernych dresoch. Zdravotné problémy má aj Mats Hummels.
     
    71
    Máme pred sebou posledných dvadsať minút riadneho hracieho času. Viac šancí mali Bavori, no pri súčasnom stave by sme boli svedkami predĺženia.
     
    70
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marcel Schmelzer, prichádza Erik Durm.
     
    69
    V Berlíne sa aktuálne nehrá, pretože na trávniku ostáva ležať Marcel Schmelzer. Krajný obranca je už v opatere lekárov. Vyzerá to na nejaké svalové problémy.
     
    68
    Bavori sa čoraz viac tlačia dopredu. Tentokrát to neurobil práve najlepšie Philipp Lahm, ktorého center skončil len v rukách Romana Bürkiho.
     
    67
    Douglas Costa sa peknou kľučkou zbavil obrancu a poslal center do šestnástky súpera. Jeho mäkučký center ale odvrátil Sven Bender.
     
    66
    Dortmund často prerušuje akcie Bayernu Mníchov taktickými faulami v strede ihriska. Na pohľad to nepôsobí príliš dobre, no je to mimoriadne účinné.
    64. Lewandowski (BAY)
     
    64
    Bavori mohli otvoriť skóre. Thomas Müller sa vyhol ofsajdovej pasci a postupoval na bránu súpera. V jeho aktivite ho pribrzdil Mats Hummels, a tak Nemec dokázal aspoň posunúť loptu na Roberta Lewandowskiho. Ten ale z dobrej pozície prestrelil bránu.
     
    63
    Jérôme Boateng si splnil svoje obranné povinnosti a nebezpečný hlavičkový pokus Marca Reusa odvrátil na rohový kop.
     
    62
    Douglas Costa si s Arturom Vidalom pekne priťukol loptu a svojou ľavačkou zakončoval. Jeho strela z hranice 20 metrov ale trafila len jedného z obrancov Dortmundu.
     
    61
    Nedovolených zákrokov nám pribúda. Tento raz sa previnil David Alaba, ktorý síce neúmyselne, ale predsa zasiahol rukou tvár Henrikha Mkhitaryana.
     
    60
    A ďalší nevyberaný zákrok Marca Reusa. Nemecký reprezentant by sa mal krotiť, pretože tento faul na Joshua Kimmicha mohol byť ocenený žltou kartou.
     
    59
    Marco Reus si v hlavičkovom súboji počínal nedovolene. Tento zákrok sa nepáčil ani Pepovi Guardiolovi, ktorý svojim typickým spôsobom gestikuluje smerom k rozhodcovi.
     
    58
    Robert Lewandowski nemôže pokračovať vo svojej akcii. Postranný rozhodca totiž signalizuje, že v čase prihrávky stál v ofsajde.
     
    57
    Na druhej strane zakončoval rýchly útok Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang. Gabončan ale z vnútra pokutového územia prestrelil Neuerovu bránu.
     
    56
    Douglas Costa sa pohral s obrancami a prenikol do šestnástky. Svojim prízemným pasom hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, no po sérii odrazov sa lopta dostala mimo hracej plochy.
     
    54
    Hra sa nám poriadne rozprúdila a práve toto chceme vidieť od najlepších tímov krajiny úradujúcich majstrov sveta.
     
    53
    A ďalšia šanca! Dortmund sa nepoučil a mal šťastie, že po prudkej prihrávke Franka Ribéryho zakončoval Thiago Alcântara z postavenia mimo hry.
    52. Lewandowski (BAY)
     
    52
    Veľká šanca pre Bayern. Lopta sa na hranici pokutového územia poriadne poodrážala, až ju napokon získal Frank Ribéry. Ten strieľanou prihrávkou hľadal Roberta Lewandowskeho, no Poliak nedokázal loptu usmerniť do siete.
     
    51
    Robert Lewandowski postupoval po pravej strane smerom k šestnástke hostí, no v poslednej chvíli ho čistým zákrokom dokázal zastaviť Sokratis Papastathopoulos.
     
    50
    Po priamom kope Marca Reusa sa dostal do zakončenia Mats Hummels. Kapitán Dortmundu ale minul bránu svojho budúceho zamestnávateľa.
     
    49
    Henrikha Mkhitaryana stiahol za dres Arturo Vidal a môže byť rád, že od Marca Fritza neuvidel v priebehu niekoľkých sekúnd druhú žltú kartu.
     
    48
    Začiatok druhej polovice zápasu je poriadne nervózny. Na trávniku sa poriadne iskrí a hlavného rozhodcovi nie je čo závidieť.
     
    47
    Hneď v úvode druhého polčasu dostáva žltú kartu Arturo Vidal. Čilský reprezentant nepríjemne zasiahol nohu Juliana Weigla a za svoj zákrok je potrestaný.
     
    46
    Pierre-Emerick Aubameyang vyvinul tlak na Artura Vidala, ktorý radšej poslal loptu na rohový kop. Z pravej strany centroval Henrikh Mkhitaryan, ale svojho spoluhráča nenašiel.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas nám veľa futbalovej krásy neponúkol. Zápas značne zväzuje taktika a streleckých pokusov sme videli veľmi málo. Snáď najväčšiu šancu mal Thomas Müller, ale v polovici prvého polčasu hlavičkoval tesne vedľa brány. V závere sme videli a tri žlté karty, ktoré inkasovali Frank Rbéry, Joshua Kimmich a na druhej strane aj Gonzalo Castro. Verne, že druhé dejstvo nám prinesie lepší výkon z oboch strán a dočkáme sa aj nejakých gólov. Sledujte ho na onlajny.eu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Z ľavej strany centroval Marcel Schmelzer, no jeho pokus smeroval až nad bránu Manuela Neuera. Táto akcia zrejme ukončila prvý polčas.
     
    45
    Marco Fritz v prvom polčase nadstavuje za niekoľko menších prerušení obligátnych 60 sekúnd.
     
    44
    V predposlednej minúte prvého polčasu skúsil svoje šťastie Frank Ribéry, no jeho pokus nemohol ohroziť brankára Romana Bürkiho.
     
    43
    Po rozohrávke priameho kopu sa dostal k hlavičke Łukasz Piszczek. Poľský obranca posunul loptu na Svena Bendera, no ten v dobrej pozície netrafil loptu ideálne.
     
    42
    Marco Reus založil útočnú akciu Dortmundu. Už sa dostával do nádejnej pozície, no v jeho snažení ho za cenu žltej karty fauloval Joshua Kimmich.
     
    41
    Z rohového kopu ale napokon nebolo nič. Frank Ribéry sa síce až dvakrát dostal k centru, ale ani jedného zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    40
    Obrana Dortmundu teraz trošku zaváhala. Poľahky sa dostal k nebezpečnému centru Arturo Vidal, no loptu na rohový kop stihol odkopnúť Sokratis Papastathopoulos.
     
    39
    Marco Fritz to vyriešil šalamúnsky a žltú kartu udeľuje Gonzalovi Castrovi i Frankovi Ribérymi.
     
    38
    Na postrannou čiarou teraz zbytočne splynuli vášne. Vyzerá to tak, že hlavný rozhodca Marco Fritz bude udeľovať prvé kartové napomínanie.
     
    37
    Philipp Lahm sa na pravej strane dostal k centru. Ten však odvrátil Mats Hummels, pre ktorého je to dnes posledný zápas v drese Dortmundu.
     
    36
    Joshua Kimmich si teraz nepotykal so spracovaním lopty a zahral rukou. Lopta tak ostáva v držaní klubu z metropoly Vestfálska.
     
    35
    Akciu Dortmund zakončil dobrou strelou Gonzalo Castro, ale jeho gól by aj tak neplatil. Ešte predtým sa totiž v postavení mimo hry ocitol Marco Reus.
     
    34
    A ďalší strelecký pokus v podaní brazílskeho záložníka. Tentokrát ale Douglas Costa minul bránu veľmi výrazne.
    33. Douglas Costa (BAY)
     
    33
    V priebehu jednej minúty sme videli dva strelecké pokusy. Najprv Douglas Costa vystrelil spoza šestnástky, no výborný zákrok predviedol Roman Bürki. Na druhej strane zakončoval Pierre-Emerick Aubameyang, ale bránu súpera netrafil.
     
    32
    A ďalší faul v podaní zverencov Thomasa Tuchela. Dortmund výrazne zvýšil napádanie a snaží sa zatlačiť svojho súpera.
     
    31
    Gonzalo Castro bol faulovaný, a tak Dortmund zahrával priamy kop. Jeho exekútorom bol Henrikh Mkhitaryan, no našiel len Philippa Lahma.
     
    30
    Na tribúne berlínskeho štadióne je aj reprezentačný tréner Nemecka Joachim Löw. Ten určite sleduje najmä svojich zverencov, ktorí pred ME vo Francúzsku odohrajú aj prípravný zápas proti Slovensku.
     
    29
    A ďalší strelecký pokus z veľkej diaľky. Tentokrát bol jeho autorom Douglas Costa, ktorý výrazne precenil svoje možnosti a o poriadny kus minul bránu Romana Bürkiho.
     
    28
    Marco Reus sa snažil vybojovať loptu v blízkosti súperovho pokutového územia, no svojim sklzom zasiahol len Philippa Lahma.
     
    26
    Vynikajúci obranný zákrok v podaní Jérômea Boatenga. Pierre-Emerick Aubameyang sa pohral s Joshuaom Kimmichom a vo vnútri šestnástky sa chystal zakončiť. Výborne sa ale stihol vrátiť spomínaný Boateng.
     
    25
    Gonzalo Castro vybojoval faul v strede ihriska. Marco Fritz ukazuje na Douglasa Costu, ktorý sa podľa jeho názoru previnil faulom.
     
    24
    Z tohto rohového kopu už nebol Bayern tak nebezpečný. Center Douglasa Costu odvrátil jeden z brániacich hráčov Dortmundu.
     
    23
    Center Philippa Lahma nebol z kategórie najpresnejších. Jeho pretiahnutý center ešte zachytil Frank Ribéry, no ani on nedokázal nič vymyslieť.
    22. Thomas Müller (BAY)
     
    22
    Douglas Costa z ľavej strany poslal center priamo na hlavu Thomasa Müllera. Nemecký kanonier sa dostal do zakončenia, ale tesne minul bránu súpera.
     
    21
    Akciu Franka Ribéryho zastavil dobrým obranným zákrokom Henrikh Mkhitaryan. Nasledovať tak bude prvý rohový kop zápasu.
     
    20
    Finálový zápas poriadne zväzuje taktika. Takisto tempo zápasu nie je príliš vysoké a zatiaľ sme nevideli jedinú strelu smerom na bránu.
     
    19
    Center na Marca Reusa bez väčších problémov odvrátil Joshua Kimmich. Loptu následne ešte stihol na ihrisku zachytiť Philipp Lahm.
     
    18
    Douglas Costa si teraz nerozumel so svojimi spoluhráčmi. Na jeho center nereagoval nik v červenom drese, a tak sa bude odkopávať od brány Romana Bürkiho.
     
    17
    Marcel Schmelzer si počínal veľmi dobre v súboji Robertom Lewandowskim. Zabránil rohovému kopu a následne loptu odkopol do bezpečia.
     
    16
    A ďalší faul Borussie Dortmund. Tentokrát hlavný arbiter stretnutia píska nedovolený zákrok v podaní arménskeho stredopoliara Henrikha Mkhitaryana.
     
    15
    Thomas Müller bol faulovaný na úrovni poliacej čiary. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Marco Reus, a tak Bavori ostávajú pri lopte.
     
    14
    Pierre-Emerick Aubameyang centroval z pravej strany. Jeho center ale na prsiach spracoval Arturo Vidal a následne loptu odkopol do bezpečia Jérôme Boateng.
     
    13
    Thomas Müller sa rozčuľuje, no hlavný arbiter dnešného finále píska práve jeho nedovolený zákrok. Pri lopte je tak brankár Roman Bürki.
     
    12
    Na druhej strane centroval do šestnástky súpera Philipp Lahm. Kapitán Bayernu ale svojim pasom našiel oba stopéra Sokratisa Papastathopoulosa.
     
    11
    Pierre-Emerick Aubameyang dostal na pravej strane príliš veľa priestoru. Jeho center okamžite smeroval na Marca Reusa, no špilmacher Dortmundu sa k lopte nedostal.
     
    10
    Útoky Bayernu zatiaľ idú prevažne cez ľavú stranu, kde operuje Frank Ribéry. Tentokrát ale Francúz neuspel v súboji s Łukaszom Piszczekom, ktorý ho o loptu pripravil.
     
    9
    Frank Ribéry sa kolmou prihrávkou snažil uvoľniť nabiehajúceho Davida Alabu. Rakúsky krajný obranca ale už nezachytil loptu na hracej ploche.
     
    8
    Marco Fritz si všimol, že Frank Ribéry zahral v súboji s Henrikhom Mkhitaryanom rukou. Útočná akcia Bayernu sa tak končí.
     
    7
    Hrá sa prevažne v strede poľa. Zatiaľ sme žiadnu vážnejšiu šancu nevideli. Po nepresnom odkope Manuela Neuera bude vhadzovať obranca žlto-čiernych Marcel Schmelzer.
     
    6
    Roman Bürki v pohode chytá nakopnutú loptu, ktorou sa Philipp Lahm snažil nájsť Roberta Lewandowskeho. Následne rozohráva ďalšiu útočnú akciu Borussie Dortmund.
     
    5
    Tempo hry v úvode zápasu nie je príliš vysoké. Televízne kamery si všímajú oboch trénerov, a tak treba spomenúť, že dnešný zápas je posledným pre Pepa Guardiolu na lavičke Bayernu Mníchov.
     
    4
    O prvý strelecký pokus v zápase sa postaral Thomas Müller. Jeho strela však bola z veľkej diaľky a mierila nad bránu švajčiarskeho gólmana Romana Bürkiho.
     
    3
    Prvýkrát vystrelila zástavka postranného rozhodcu smerom nahor. V postavení mimo hru bol prichytený Robert Lewandowski.
     
    2
    Sven Bender trošku zaváhal, no napokon dokázal vybojovať loptu v súboji s francúzskym záložníkom Frankom Ribérym.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali futbalisti Bayernu Mníchov. V prvej akcii však Bavori neuspeli. Po obrannom zákroku Łukasza Piszczeka bude vhadzovať David Alaba.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Alaba, Boateng, Kimmich, Lahm – Alcântara – Ribéry, Vidal, Müller, Costa – Lewandowski
    Náhradníci: Ulreich – Benatia, Rafinha, Bernat, Xabi Alonso, Rode, Coman.

    Borussia Dortmund: Bürki – Schmelzer, Hummels (C), Papastathopoulos, Piszczek – Weigl – Mkhitaryan, Bender, Castro, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Pulisic, Ginter, Kagawa, Durm, Ramos.

    Rozhodcovia: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim.
    Trenér Borussie Tuchel při tiskové konferenci před finále DFB-Pokalu

     
    BORUSSIA DORTMUND
    Suverénně druhý nejlepší tým skončené bundesligové sezóny čeká ve finále těžká práce proti Bayernu, s nímž se utkává v posledních letech již počtvrté ve finále. Navázat by Borussia chtěla na rok 2012, kdy svého soupeře smetla výsledkem 5:2! V roce 2008 a 2014 ale Bayernu ve finále podlehla. Závěr ligy Borussia jako by jen z povinnosti dohrávala a po porážce 0:1 ve Frankfurtu přišel jen bod z posledního ligového kola s Kolínem za remízu 2:2. Gonzalo Castro ale věří, že ve finále to bude úplně něco jiného, což potvrzuje i Mats Hummels: "Chceme po dlouhé době získat titul, je to pro nás velmi silná motivace pro finálový zápas." Kouč Thomas Tuchel se na tréninku snažil své hráče namotivovat, jak se mu to povedlo, zjistíme na konci finálového utkání.
    Pohoda hráčů Bayernu na tréninku před finále

     
    BAYERN MNICHOV
    Mnichovský velkoklub zakončil ligovou sezónu výhrou 3:1 nad Hannoverem a vítězně tak završil již čtvrtou ligovou sezónu, zakončenou titulem. V pohárovém finále bude Bayern útočit na ceněný double, celkem již jedenáctý v klubové historii. Půjde o souboj dvou aktuálně nejlepších celků, které proti sobě ve finále DFB-Pokalu nastoupily již v letech 2008, 2012 a 2014. Motivací hráčů bavorského velkoklubu je také rozloučení s koučem Guardiolou, pro kterého to bude poslední zápas na lavici Bayernu. Svému soupeři má Bayern navíc co oplácet, v minulém ročníku totiž s Borussií prohrál v semifinále 1:2 po penaltách!
    Ve finálovém zápase visí otazník nad startem Robbena (třísla) a Javi Martineze (kotník). Zcela jistě nebude hrát Mario Götze, který má zlomené žebro.
     
    Vítejte u on-line přenosu finále německého DFB-Pokalu, v němž se na Olympijském stadionu v Berlíně utká BAYERN MNICHOV s BORUSSIÍ DORTMUND.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: rozh. pen. Costa

    Karty:   39. Ribéry (BAY), 42. Kimmich (BAY), 47. Vidal (BAY), 110. Müller (BAY) – 39. Castro (DOR), 74. Hummels (DOR), 99. Papastathopoulos (DOR)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    0:1   Shijni Kagawa (DOR)
    1:1   Arturo Vidal (BAY)
    2. séria:
    1:1   Sven Bender (DOR)
    2:1   Robert Lewandowski (BAY)
    3. séria:
    2:1   Sokratis Papastathopoulos (DOR)
    2:1   Joshua Kimmich (BAY)
    4. séria:
    2:2   Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
    3:2   Thomas Müller (BAY)
    5. séria:
    3:3   Marco Reus (DOR)
    4:3   Douglas Costa (BAY)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 15:17.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Alaba, Boateng, Kimmich, Lahm – Alcântara – Ribéry, Vidal, Müller, Costa – Lewandowski
    Náhradníci: Ulreich – Benatia, Rafinha, Bernat, Xabi Alonso, Rode, Coman.

    Borussia Dortmund: Bürki – Schmelzer, Hummels (C), Papastathopoulos, Piszczek – Weigl – Mkhitaryan, Bender, Castro, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Pulisic, Ginter, Kagawa, Durm, Ramos.

    Rozhodca: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim