Michalovce – Žilina 3:0 (kon.) | Trenčín – Skalica 2:1 (kon.) | Trnava – Zlaté Moravce 3:2 (kon.)
Slovan Bratislava – Podbrezová 2:2 (kon.) | Senica – Myjava 1:1 (kon.) | Ružomberok – Dunajská Streda 3:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:2 (0:1)
FK Železiarne Podbrezová
Piatok 20.05.2016, 20:30 • NTC Senec, kapacita 3 264 divákov • Niké liga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní záverečného kola Fortuna ligy ročníka 2015/16. V tomto stretnutí si sily zmerajú bratislavský Slovan a Podbrezová. Vzhľadom na výmenu trávnika na bratislavských Pasienkoch sa zápas odohrá na štadióne NTC v Senci. Oba tímy už vedia, že ich tabuľkové postavenie sa po tomto kole nezmení – Slovan skončí druhý, Podbrezová ôsma. Napriek tomu by však futbalovému večeru nemal chýbať potrebný náboj. Domáci sa chcú dobre naladiť na letnú prípravu, hostia chcú pokračovať v sérii víťazstiev. Začíname v piatok od 20:30 h.

    -------------------------------------------------------------------
    Postavenie v tabuľke

    2. Slovan 32 20 8 4 48:23 68 bodov
    8. Podbrezová 32 10 6 16 41:44 36 bodov

    ------------------------------------------------------------------------
    Aktuálna forma

    Slovan nemal ideálny prelom apríla a mája, kedy sa lámala ligová sezóna. Dvakrát v rozmedzí deviatich dní prehral s Trenčínom a prišiel tak o pohár i titul. V poslednom zápase v Michalovciach nastúpili belasí bez reprezentantov, v pozmenenom zložení viedli po rýchlom góle Priskina, ktorý krásne trafil do pravého horného rohu. Michalovce potom vyrovnali po veľmi spornom góle Kuncu, keď predtým Serečin kopačkami napred zostrelil brankára Greifa. Belasí sa aj podľa slov trénera Papavasilia koncentrujú hlavne na novú sezónu, kde budú mať opäť najvyššie ciele.

    Posledných 5 zápasov Slovana:
    Michalovce – Slovan 1:1 (gól Slovana Priskin)
    Slovan – Trenčín 0:4
    Žilina – Slovan 0:0
    Slovan – Trenčín 1:3 vo finále pohára (Zreľák)
    Slovan – Skalica 2:0 (Kele, Savičevič)

    Podbrezová ťahá sériu troch výhier v rade. Vďaka tomu sa predčasne zachránila a dokonca poskočila cez Senicu na ôsmu priečku. Železiari predvádzajú v závere sezóny skutočne dobrý futbal a bez šancí nebudú ani proti Slovanu. Je zaujímavé, že Podbrezová zaznamenala v lige 10 výhier, z toho 5 z nich sa zrodilo medzi 25. – 32. kolom.

    Posledných 5 zápasov Podbrezovej:
    Podbrezová – Trnava 3:0 (Vajda 2, Rendla)
    Senica – Podbrezová 0:1 (Rendla)
    Podbrezová – Ružomberok 3:1 (Peševski 2, Podio)
    Dunajská Streda – Podbrezová 1:0
    Podbrezová – Myjava 2:0 (Podio, Vajda)

    -------------------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Tímy odohrali po postupe Podbrezovej do Fortuna ligy päť stretnutí.štyrikrát sa radoval z výhry Slovan, Podbrezová zvíťazila raz. Zaujímavé je, že Podbrezová síce na Pasienkoch Slovanu trikrát podľahla, vždy však strelila gól.

    Sezóna 2015/16:
    11. kolo: Slovan – Podbrezová 3:1 (1:1)
    Góly: 22. Gonzales, 58. Vittek, 74. Priskin – 37. Kupčík

    22. kolo: Podbrezová – Slovan 0:1 (0:1)
    Gól: 6. Kubík

    Sezóna 2014/15:
    Slovan – Podbrezová 2:1 (Milinkovič 2 – Hovančík)
    Podbrezová – Slovan 1:0 (Podio)
    Slovan – Podbrezová 2:1 (Milinkovič, Mészáros – Migaľa)

    --------------------------------------------------------------------------
    Favoritom je Slovan, ktorý ale nastúpi bez reprezentantov Muchu, Salátu a Zreľáka. Zdravotne je mimo Vittek, naopak, po zranení sa vrátil Priskin a v Michalovciach sa uviedol gólom. Hostia sa určite budú spoliehať na pozornú defenzívu a vpredu na Andreja Rendlu, ktorý hrá v poslednej dobe vo výbornej forme. Uvidíme, aký faktor zohrá netradičné dejisko zápasu prakticky na neutrálnej pôde. V on-line prenose vám priblížime všetko podstatné z diania na trávniku, začíname v piatok od 20:30 hod.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Kotula, Simović, Sekulić (C), Podaný – Scott, Savičevič – Šefčík, Kubík, Kele – Priskin.
    Náhradníci: Hrubeš – Dielna, Molnár, Laczkó, Kopičár, M. E. González, Lády.

    ŽP Šport Podbrezová: Lukáč – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Podio, Vajda – Viazanko, Peševski, Šafranko – Rendla.
    Náhradníci: Kuciak – Migaľa, René Duda, Kupčík, Magda, Lipčák, Sabler.

    Rozhodca: Vlk – Brendza, Vorel.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer zo Senca. O malú chvíľu sa tu začne duel 33. kola Fortuna ligy medzi Slovanom Bratislava a Podbrezovou. Počasie je príjemné, takmer bez mráčika a pomaly sa stmieva. Na ihrisko nám prichádzajú oba tímy, domáci v belasom, hostia v bordovom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovan mal k dispozícii úvodný výkop, pomerne rýchlo ale stratil loptu v strede poľa. Nasledoval faul Kubíka, hostia zahrávajú štandardku.
     
    2
    Podio vyslal nepríjemný center do pokutového územia, Greif si vyšiel ďaleko od brány a loptu vyboxoval do bezpečia. Viazanko potom ešte skúšal šťastie z odrazenej lopty, ktorú zasiahol veľmi zle.
     
    3
    Séria súbojov v strede poľa, na jej konci bol faulovaný Savičevič a belasí získavajú loptu. Úvod je podľa očakávania zatiaľ opatrný.
     
    4
    Vydarená akcia Slovana. Začal ju Šefčík, ktorý si pohybom povodil obrancu a potom prenechal loptu Kubíkovi. Cez neho putovala lopta na stred, odkiaľ sa z približne 25 metrov oprel o lopty Savičevič a tesne minul ľavý horný roh brány!
     
    5
    Na opačnej strane potiahol akciu popri ľavej postrannej čiare Djordjevič, Kotula loptu odvrátil za čiaru a uvidíme roh hostí.
     
    5
    Tak to bola veľká šanca Železiarov! Podio vyslal center na bližšiu žrď, kde hlavičkoval nekrytý Peševski a len tesne minul pravý horný roh Greifovej brány!
     
    6
    Šefčík rozbehol na ľavej strane akciu Slovana a umne vysunul Kubíka. Ten vyslal prudký strieľaný center do stredu šestnástky, kde bol síce Priskin voľný, zle si však vypočítal krok a loptu nestihol poslať na bránu!
     
    7
    Hrá sa zatiaľ svižný futbal. Viazanko sa snažil kontrovať po akcii Slovana, a už-už sa predieral na pravej strane do pokutového územia. Napokon ho tam zastavil Podaný.
     
    8
    Pravý obranca Slovana Juraj Kotula teraz dobre zapracoval a nepustil Šafranka do pokutového územia. Navyše to urobil tak šikovne, že z toho nie je ani roh, ale odkop od brány.
     
    9
    Teraz to znovu skúsili hostia, Vajda hľadal dlhou prihrávkou Peševskiho, ktorý bol pri pravej postrannej čiare. Zakrižoval ho tam Podaný, ktorý získal loptu pre Slovan.
     
    10
    Odpoveď slovanistov nepriniesla hrozbu pre brankára Lukáča. Kele bol pred šestnástkou síce v dobrej pozícii, no pri kľučke sa s loptou zamotal a tak ho Kostelný s prehľadom zastavil.
     
    11
    Dlhá lopta Savičeviča dopredu na Šefčíka, prihrávka však bola príliš prudká a tak ju Šefčík už nemohol stihnúť na hracej ploche. Lukáč bude odkopávať od vlastnej brány.
     
    12
    Nebezpečný útok Železiarov. Podio vyslal prudký strieľaný center z ľavej strany, lopta tam mierila do priestoru, kde bol Rendla. Simovič však odvrátil do bezpečia.
     
    13
    Belasí získali loptu na vlastnej polovici a založili rýchly protiútok. Na konci bol Priskin, ktorý vystrelil tesne spoza šestnástky a namieril pomerne vysoko nad bránu.
     
    14
    Obrane hostí hrozí najmä rýchly Kevin Kele. Ten sa na pravom krídle znovu snažil predrať dopredu, narazil však na dobre postaveného Djordjeviča.
     
    15
    Končí nám prvá štvrťhodinka, v Senci je to zatiaľ pomerne zaujímavý zápas, videli sme dve dobré šance Slovana a jednu možnosť Podbrezovej. Obe mužstvá môžu hrať uvoľnene, svoje pozície v tabuľke už majú isté.
     
    16
    Podbrezová získala po faule na Vajdu zaujímavú štandardku na útočnej polovici. Rozohrala ju na krátko, na konci bol iba zrazený center, ktorý končí v rukaviciach Greifa.
     
    17
    Mierne častejšie je pri lopte Podbrezová, čo je vzhľadom na papierové predpoklady trochu prekvapujúce. Slovan nemá teraz dobrú fázu hry, domáci sa len ťažko dostávajú do útočných akcií.
     
    18
    Ofenzívu belasých podporil pravý obranca Juraj Kotula, ktorý sa z pravej strany snažil prepasírovať loptu do šestnástky. Priskin tam bol prikrytý a hostia sa ubránili.
     
    18
    Po faule Djordjeviča na Scotta však belasí získavajú štandardku, bude to center z pravej strany, taký skrátený roh.
     
    19
    Kubíkovi však rozohrávka štandardky nevyšla, keď loptu napálil len do múru. Slovanisti sa nepresadili ani z odrazenej lopty.
     
    20
    Belasí mohli otvoriť skóre! Priskin sa proti Krivákovi síce nepresadil, lopta sa však so šťastím odrazila od Podaného znovu k Priskinovi, ktorý z bezprostrednej blízkosti minul bránu!
     
    21
    Slovan teraz akoby zapol na vyššie obrátky. Kele prenikal popri pravej postrannej čiare, nevybojoval však ani roh, keď sa práve od neho odrazila lopta za čiaru.
     
    22
    Teraz to potiahli slovanisti po ľavej strane. Priskin a Podaný sa snažili pri rohovej zástavke vybojovať aspoň roh, lopta však práve od Priskina putovala za čiaru. Lukáč vykopáva.
     
    23
    Viazanko chcel centrom z pravej strany vyzvať spoluhráčov na zakončenie v šestnástke, proti však bol Scott. Ten dnes hrá veľmi dobre a aj teraz zastavil prihrávku súpera.
     
    24
    Lopta hlavne v strede poľa, hostia sa snažili predrať dopredu po pravej strane, Simovič však netradične hrajúci na pozícii stopéra zasiahol spoľahlivo.
     
    25
    Na tribúne máme skupinku povzbudzujúcich fanúšikov Slovana, oproti na nekrytej tribúne sú zase fanúšikovia hostí. Na NTC v Senci svieti z oblohy takmer plný mesiac, na góly však stále čakáme.
     
    26
    Savičevič vybojoval loptu pre Priskina, ktorý bol pred pokutovým územím a už v nej mal na strede Kubíka. Tamás Priskin sa rozhodol pre individuálny prienik, nestihol však ani prihrať, ani vystreliť.
     
    27
    Výborne sa teraz vrátil Kubík, navyše zozadu čisto obral o loptu Peševskiho. Slovan tak môže založiť rýchly protiútok.
     
    28
    Lopta pri ňom cez Šefčíka putovala cez stred napravo na Keleho. Ten skúsil strelu spoza šestnástky, lopta však mierila po zemi presne do priestoru, kde bol pripravený Lukáč. Brankár hostí si pripísal prvý úspešný zásah.
     
    29
    Na hrote útoku hostí zatiaľ veľmi nevidieť Rendlu, predviedol sa až teraz, keď sa snažil predrať stredom dopredu, zastavil ho však Savičevič.
     
    29
    Viazanko unikal po pravej strane a Jakub Podaný ho zastavil sklzom. Nasleduje štandardka hostí a taktiež žltá karta pre Podaného.
     
    30
    Podbrezová dala gól!
    Neuveriteľné, prvá strela Podbrezovej na bránu končí v sieti Dominika Greifa! PABLO PODIO si postavil loptu na exekúciu štandardky. Z pozície tesne spoza šestnástky, ale z ostrého uhla, zrejme každý čakal center. Lenže Podio sa rozhodol pre strelu, namieril k bližšej žrdi, kam sa Greif síce vrhol, na loptu smerujúcu do siete však nedosiahol!
     
    31
    Hostia sa tak dostávajú do vedenia, uvidíme, ako bude Slovan reagovať. Belasí mali mierne viac z hry, zatiaľ však priamo iba raz ohrozili Lukáča v bráne hostí.
     
    32
    Hostia sú evidentne povzbudení vedúcim gólom a momentálne sú častejšie pri lopte. Šafranko si teraz preberal vpredu dlhý nákop, loptu napokon odkopol Podaný.
     
    33
    Uvidíme autové vhadzovanie na pravej strane. Fanúšikovia hostí už oslavujú, do konca je však ešte veľmi ďaleko.
     
    34
    Viazanko zastavil útok Podbrezovej útočným faulom na Sekuliča, ktorého doslova "zostrelil." Dopredu tak pôjdu belasí.
     
    35
    Absolútne zbytočný zákrok Pabla Podia na Sekuliča, ktorého tvrdo zasiahol už po odohraní lopty. Podio vidí od rozhodcu žltú kartu.
     
    35
    Štandardka Slovana, Kubík našiel na ľavej strane Podaného, ktorý ale hlavičkou len slabo namieril vedľa priestoru troch žrdí. Lukáč bude vykopávať.
     
    36
    Simovič teraz odvrátil pred Rendlom, ten si zatiaľ len hľadá priestor v súperovej šestnástke. Zatiaľ mu to ale veľmi vadiť nemusí, keďže Železiari vedú 1:0.
     
    37
    Výborný Dominik Greif! Strelec gólu Pablo Podio mohol zvýšiť na 0:2. Podio si urobil priestor na strelu cca 30 metrov od brány, loptu parádne trafil smerom do pravého horného rohu a Greif vytlačil strelu na roh!
     
    38
    Po rohu odvrátil hlavičkou Simovič, belasí sa tak ubránili. Vpredu sú však po inkasovanom góle akoby neškodní, už ich hlasno diriguje aj Papavasiliou.
     
    39
    Až teraz postupná akcia belasých. Kele bol v pokutovom území v súboji jeden na jedného proti Krivákovi. Úspešnejší bol stopér Podbrezovej.
     
    40
    Zaujímavá situácia v šestnástke Podbrezovej. Podaný vyslal od ľavej strany prihrávku do behu Scottovi, ktorého Vajda bez lopty poslal sklzom k zemi. Zdalo sa, že išlo o faul v pokutovom území, rozhodca však penaltu nenariadil.
     
    41
    Ďalšia akcia Slovana. Kele si prebral loptu na ľavej strany pred šestnástkou, vystrelil z cca 30 metrov, lopta však nabrala opačný falš a mierila výrazne mimo brány.
     
    42
    Teraz už lopta lietala v pokutovom území Železiarov. Kotula tam prihral na pravú stranu Priskinovi, ten ešte hľadal pred bránou Kubíka. Pred ním loptu odhlavičkoval Kostelný.
     
    43
    Náznaky možností belasých, Keleho strela však bola zablokovaná v spleti tiel a následný center Podaného síce smeroval na Priskina, no ten bol v ofsajde.
     
    44
    Kubík vyzval prihrávkou pod seba do koncovky Scotta, no tomu lopta nesadla a loptu zasiahol zle. Železiari išli do brejku, Djordjevič vystrelil vedľa brány.
     
    45
    Podio je strelecky najaktívnejším hráčom na hracej ploche. Teraz si vytvoril pozíciu približne 25 metrov od brány na osi ihriska, jeho prudká strela smerovala do priestoru, kde bol Greif, ktorý na dvakrát zasiahol.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase svieti na ukazovateli skóre pomerne prekvapivý stav 0:1. Podbrezová sa ujala vedenia po priamom kope Podia, ktorý prekvapil Greifa strelou z ostrého uhla k bližšej žrdi. Slovan mal niekoľko príležitostí, zatiaľ ale neprekonal brankára hostí Lukáča. Druhé dejstvo začne približne o 21:28.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden tím v polčase nestriedal, pokračujeme teda v nezmenených základných jedenástkach. Momentálne s loptou na kopačkách slovanisti, ktorí kombinujú na vlastnej polovici.
     
    47
    Šikovný individuálny ťah Šafranka na ľavej strane, ktorý si zasekol Kotulu a vytvoril si priestor na center. Ten aj vyslal, no mieril presne do protipohybu Rendlu.
     
    48
    Železiari držia loptu na kopačkách, zrejme nechcú zvoliť hlbokú defenzívu a bránenie tesného náskoku. Uvidíme, čo vymyslí Slovan.
     
    49
    Teraz to bol pekný center Kotulu, ten skúšal šťastie od pravej postrannej čiary. V pokutovom území bol Priskin, toho dobre pokryl Krivák.
     
    50
    Na oboch stranách sme teraz videli nepresné akcie. Loptu tak pošle do hry Patrik Lukáč, ktorý si dnes ešte nepripísal ťažší zákrok. Slovan šance mal, v tých však belasí mierili vedľa brány.
     
    51
    Výborne zafungovala ofsajdová pasca Železiarov, vpadol do nej Podaný. Hostia sa tak opäť ubránili a Lukáč pošle loptu dopredu.
     
    52
    Scott sa previnil faulom proti Djordjevičovi. Železiari tak zahrávajú zaujímavú štandardku približne z 30 metrov z ľavej strany. Loptu zrejme pošle do hry Pablo Podio.
     
    53
    Tak napokon to bol Andrej Rendla. Vyskúšal prudkú prízemnú strelu k ľavej žrdi, mieril však vedľa brány, navyše Greif loptu kontroloval.
     
    54
    Rýchly brejk Slovana. Šefčík prenechal Kubíkovi, ktorý potom vysunul naľavo Podaného. Ten vyskúšal prudký strieľaný center, lopta ešte bola zrazená a len tesne minula protiľahlú žrď!
     
    54
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Kevin Kele, prichádza Mauro Ezequiel González.
     
    55
    Center z rohu preletel bez zásahu hráčov až za čiaru. Slovan medzitým zmenil rozostavenie. Savičevič je pod hrotom, Kubík naľavo, Šefčík napravo. Gonzales sa zaradil na post defenzívneho záložníka.
     
    56
    Belasí zaváhali v rozohrávke a mohli na to doplatiť. Štyria Železiari sa rútili na troch obrancov, Peševski to však nezvládol a nepresne prihral do rukavíc Greifa.
     
    56
    Na opačnej strane pekný prienik Šefčíka. Ten si vyšiel od čiary na stred a vyslal zdravú strelu pravačkou. Lopta mierila tesne nad brvno.
     
    57
    Slovanisti začínajú postupne tlačiť. Gonzales pekne prenikol po ľavej strane a prihral pod seba na šestnástku Savičevičovi. Ten sa oprel do lopty a len tesne minul ľavú žrď!
     
    58
    Na trávniku nepríjemné okamihy. Na trávniku ostal po tvrdom súboji slovanista Slobodan Simovič, ktorý bude potrebovať lekárske ošetrenie. Chvíľu sa hrať nebude.
     
    59
    Tak Simovič sa bolestivo drží za citlivé partie, už je však späť na ihrisku. Medzitým sa Šafranko snažil presadiť na ľavej strane, prihrávku ale poslal len do Sekuliča.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, Podbrezová je stále bližšie k prekvapeniu. Teraz hostia predviedli ofenzívny výpad, zablokovaný center Peševskiho skončil u Greifa.
     
    61
    Dobrá prihrávka Simoviča, ktorý na dlhú vzdialenosť hľadal diagonálou Gonzalesa. Ten však bol podľa rozhodcu mimo hry, a tak opäť pri lopte Podbrezová.
     
    62
    Slovan dal gól!
    Je vyrovnané! Podbrezová mala k dispozícii štandardku, o loptu však hostia prišli a slovanisti založili brejk. Savičevič si potiahol loptu po ľavej strane, už z úrovne bránkovej čiary prihral krížne pred bránu, kde si loptu našiel SAMUEL ŠEFČÍK a do prázdnej brány už nemohol minúť!
    Asistencia: Vukan Savičevič
     
    63
    Zápas tak dostáva nový náboj, oba tímy sú teraz rovnako blízko k triumfu. Na trávniku už úradujú aj emócie.
     
    65
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Granwald Scott, prichádza Adrián Kopičár.
     
    66
    Obrana Podbrezovej sa dostáva pod tlak. Kopičár a Priskin predviedli dobrú kombináciu, po ktorej vybojovali belasí rohový kop.
     
    67
    Po rohu perfektný nadýchaný center Savičeviča na zadnú žrď, kde ale odvrátili dobre postavení obrancovia Podbrezovej. Po následnom centri Gonzalesa už zasiahol Lukáč.
     
    67
    Podbrezová dala gól!
    V Senci sa dejú veci, Podbrezová znovu vyhráva! Šafranko vyslal nenápadný center z ľavej strany, ktorý preletel na protiľahlú stranu šestnástky. Podaný tam v súboji s Vajdom nešťastne poslal loptu presne na stred šestnástky, kde bol voľný ANDREJ RENDLA, ktorý zoči-voči Greifovi nezaváhal!
     
    69
    Hostia chystajú po vedúcom góle striedanie, do hry príde René Duda. Slovan medzitým kombinuje, uvidíme, ako sa belasí vysporiadajú s druhým inkasovaným gólom.
     
    69
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Dejan Peševski, prichádza René Duda.
     
    70
    Belasí skúsili akciu po ľavej strane, Priskin tam však loptu nezachytil na hracej ploche. Podbrezová má tak k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    71
    Savičevič utŕžil nepríjemný direkt od protihráča v strede poľa, už sa však zdvihol z trávnika. V rovnakej chvíli na trávniku aj hráč Podbrezovej, tam to išlo pomalšie, aj Vajda už však na nohách.
     
    72
    Akcia belasých po ľavej strane, Podaný už na ihrisku nezachytil prihrávku od Simoviča. Lopta však po nevydarenej kombinácii hostí zostane na útočnej polovici Slovana.
     
    73
    Savičevič teraz v obkolesení protihráčov vybojoval na útočnej polovici aspoň štandardku pre Slovan.
     
    74
    Zaujímavý center Kubíka na ľavú stranu, ktorý vrátil späť Gonzales. Sekulič potom vystrelil z náročnej pozície na hranici pokutového územia chrbtom k bráne, tesne minul ľavú žrď.
     
    75
    Do konca štvrťhodinka, Podbrezová zatiaľ veľmi dobre bráni náskok. Teraz dokonca Djordjevič vyšprintoval popri ľavej postrannej čiare dopredu, no v poslednej fáze o loptu prišiel.
     
    76
    Duda potom vyskúšal pozornosť Greifa, no ten bol pripravený a skrotil nevýraznú strelu pri svojej pravej žrdi.
     
    77
    Slovanisti síce dostali loptu do siete, no gól neplatí. Center Šefčíka totiž už prekročil bránkovú čiaru, a Podaný ho síce vrátil Priskinovi, no lopta už bola v tom čase mimo hry.
     
    78
    Nevydarená kombinácia slovanistov na ľavej strane. Opäť tak bude môcť vykopávať Lukáč. Slovanisti majú k dispozícii ešte jedno striedanie, tréner hostí Fabuľa dve.
     
    79
    Na hrote útoku Podbrezovej unikal Rendla, Simovič v poslednej chvíli loptu poslal na roh. Všetko sa tak sťahuje pred bránu Slovana.
     
    80
    Po centri z rohu sa snažil hlavičkovať Vajda, no stopéri Slovana boli pri lopte skôr. Belasí tak teraz kombinujú v strede poľa a snažia sa prepracovať dopredu.
     
    80
    Miroslav Viazanko z Podbrezovej predviedol tvrdý zákrok v strede poľa, vidí zaň žltú kartu.
     
    81
    Obrovská šanca Slovana na vyrovnanie! Po sérii súbojov sa dostala lopta naľavo pred päťku, kde bol Kubík. František Kubík zblízka vystrelil a tiesnený tesne minul bránu!
     
    82
    Nasledoval ešte tvrdý stret Kubíka s Lukáčom, po ktorom zostávajú obaja aktéri otrasení na zemi a potrebujú ošetrenie. Verme, že všetko bude v poriadku.
     
    82
    Pod nami už je pripravený Ľuboš Kupčík, ktorý bude druhým striedajúcim hráčom Podbrezovej v dnešnom stretnutí.
     
    83
    Po krátkej prestávke na ošetrenie Kubíka a Lukáča už pokračujeme v hre, loptu pošle do hry brankár Lukáč. Striedanie Podbrezovej musí počkať.
     
    84
    Faul Djordjeviča na Kubíka pri čiare bol viditeľný na celom štadióne, rozhodca Vlk však ponechal hru plynúť ďalej. Pískal až po ďalšom nedovolenom zákroku na Šefčíka.
     
    85
    Podaného center z ľavej strany bol zablokovaný, Slovan ale zostáva na útočnej polovici. V najbližších chvíľach môžeme očakávať záverečný nápor belasých.
     
    85
    Slovanisti vybojovali na ľavej strane roh, všetko sa sťahuje pred Lukáča.
     
    86
    Center Kubíka ale mieril len do priestoru, kde kraľovali stopéri Podbrezovej. Kubík to potom skúsil znovu z cca 30 metrov, lopta mierila do stredu brány, kde ju Lukáč pokryl.
     
    86
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Patrik Vajda, prichádza Ľuboš Kupčík.
     
    87
    Už to pripomína hádzanárske dobýjanie brány hostí v podaní Slovana. Belasí ale zatiaľ nenašli medzierku v dobre pracujúcej obrane Železiarov.
     
    88
    Po centri Kotulu z pravej strany si naskočil Simovič na bližšej žrdi a hlavičkou ohrozil bránu. Lukáč bol pripravený a včas zasiahol.
     
    88
    Za faul na Šefčíka vidí Ľuboš Kupčík z tímu Podbrezovej žltú kartu.
     
    89
    Ešte uvidíme štandardku Slovana z pravej strany približne 30 metrov od brány. Na striedanie medzitým v domácom tíme pripravený Lády.
     
    90
    Center letel dovnútra šestnástky, bolo tam viacero súbojov, v jednom z nich bol podozrivo zrazený na zem Priskin. Lopta napokon mierila vedľa brány.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 528 divákov.
     
    90+1
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Šefčík, prichádza František Lády.
     
    90+2
    Kubík strieľal z vyloženej pozície na šestnástke, lopta bola zablokovaná a Lády by mohol dorážať do prázdnej brány. Bol však faulovaný a uvidíme penaltu pre Slovan!
     
    90+2
    Penaltu kopne Tamás Priskin.
     
    90+2
    Slovan dal gól!
    TAMÁS PRISKIN z penalty namieril k pravej žrdi, brankára poslal do opačnej strany a vyrovnáva na 2:2!
     
    90+2
    Pavol Šafranko z tímu hostí vidí za penaltový faul žltú kartu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Po emotívnom závere zápasu sa zrodila remíza 2:2. Podbrezová dvakrát vyhrávala a už smerovala za tromi bodmi. Slovan vyrovnal v nadstavenom čase, keď penaltu premenil Priskin. To už je z mojej strany pre dnešok i túto sezónu všetko, ďakujem vám za pozornosť a teším sa na vás pri novej sezóne 2016/17. (22:16:40)

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 62. Šefčík (Savičevič), 90+2. Priskin (pen.) – 30. Podio, 67. Rendla

    Karty:   29. Podaný (SBA) – 35. Podio (POD), 80. Viazanko (POD), 88. Kupčík (POD), 90+2. Šafranko (POD)


    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Kotula, Simović, Sekulić (C), Podaný – Scott (65. Kopičár), Savičevič – Šefčík (90+1. Lády), Kubík, Kele (54. M. E. González) – Priskin.
    Náhradníci: Hrubeš – Dielna, Molnár, Laczkó, Kopičár, M. E. González, Lády.

    FK Železiarne Podbrezová: Lukáč – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Podio, Vajda (86. Kupčík) – Viazanko, Peševski (69. René Duda), Šafranko – Rendla.
    Náhradníci: Kuciak – Migaľa, René Duda, Kupčík, Magda, Lipčák, Sabler.

    Rozhodca: Vlk – Brendza, Vorel

    Diváci: 528