Liége – Waasland-Beveren 2:0 (kon.) | Mouscron – Kortrijk 2:3 (kon.) | Lokeren – Mechelen 5:1 (kon.)
Sint-Truiden – Charleroi 0:3 (kon.)
koniec
Standard Liége
2:0 (1:0)
Waasland-Beveren
cz Sobota 07.05.2016, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická Jupiler Pro League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    81
    Další velká šance Standardu! Po pravé straně postupoval Fai, který následným pasem našel v pravé části pokutového území Dosseviho. Jeho ránu však dokázal zblokovat Sousa!
     
    79
    Domácím se teď podařilo vstítit třetí branku v dnešním utkání, avšak ta nemohla být uznána, neboť se Edmilson Junior nacházel v jasném ofsajdu!
    75. Edmilson JUNIOR - 2:0
     
    75
    Standard právě vstřelil branku!
    Teď už to však domácím vyšlo, Standard míří do dvoubrankového vedení a troufám si říct, že o vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto! Ve vápně si naskočil na centr Santini, jehož hlavičku ještě Goblet dokázal vyrazit. Na následnou dorážku EDMILSONA JUNIORA však neměl šanci dosáhnout!
     
    72
    Waasland měl další velkou šanci na vyrovnání! Langil vedl míč po levé straně, následnou přihrávkou si narazil míč s M´Sillou a vyslal nebezpečnou, přízemní střelu, ta však domácí branku těsně minula!
     
    68
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Remacle, přichází Jerome Deom.
     
    66
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Marić, přichází Savaneh.
     
    61
    Denis Vanbecelaere však o minutu později už žlutou kartu udělil! Marić na pravé straně nedovoleným způsobem zastavil pronikajícího Santiniho a zcela zaslouženě dostává žlutou kartu!
    58. Edmilson trefil břevno
     
    58
    A o pár desítek sekund později přišla velká šance Lutychu! Na levém křídle se uvolnil Edmilson, jehož následná parádní rána orazítkovala břevno hostující branky!
     
    53
    Waasland teď byl hodně blízko vyrovnání! Ve středu hřiště dostal prostor Schrijvers, který natáhl ke střele. Jeho povedený pokus však zastavilo břevno domácí branky!
     
    51
    Střídající Nabab dostal ideální přihrávku do středu hřiště a zamířil si to středem hřiště do vápna. Stoper Arslanagic ho zastavil nedovoleným způsobem a dostává žlutou kartu!
     
    48
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází M´Silla, přichází Nabab.
     
    33
    Waasland mohl postupovat do zajímavého přečíslení, nicméně to zastavil hlavní rozhodčí, neboť na trávníku zůstal ležet domácí Dossevi. Za ostrý zákrok navíc dostává žlutou kartu M´Silla!
     
    32
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Kosanović, přichází Fiore.
     
    29
    Kosanović se dokázal vrátit na hřiště, avšak hned po svém návratu absolvoval další těžký souboj, po kterém už to vypadá, že srbský stoper nebude schopen pokračovat ve hře!
     
    28
    Hlavní rozhodčí musel udělit první žlutou kartu v tomto utkání. Schirjvers na levé straně nestíhal v souboji Andrademu, a tak ostře fauloval!
     
    27
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Milosevic, přichází Coulibaly.
     
    20
    Domácí tak musejí provést první střídání v tomto zápase. Zraněného Mmaeeho nahrazuje na trávníku stoper Arslanagic!
     
    19
    Domácí Mmaee je za velkého potlesku domácích fanoušků odnášen na nosítkách do útrob Stade Maurice Dufrasne. Doufejme, že bude belgický stoper co nejdříve v pořádku!
     
    17
    S domácím Mmaeem to vůbec nevypadá dobře! Na hřišti jsou i nosítka a vypadá to, že pro domácího obránce dnešní utkání zřejmě skončilo!
    8. Ivan SANTINI - 1:0
     
    8
    Standard právě vstřelil branku!
    Lutych vstoupil do utkání opravdu skvěle a hned na začátku utkání se dostává do zaslouženého vedení! Na levé straně se dostal k míči Edmilson, který jej vrátil do vápna. Dossevi našel lépe postaveného IVAN SANTINIHO, který poslal míč do sítě!
     
    5
    Teď už byl domácí celek velmi blízko úvodní brance dnešního utkání! Po pravé straně postupoval Dossevi, jehož následnou ránu tečoval jeden z hostujících hráčů a míč se odrazil od břevna do zámezí!
     
    3
    Hned na začátku utkání měli domácí velkou šanci! Do pokutového území dostal ideální přihrávku Miya, který postupoval ze strany na Gobleta, avšak na poslední chvílku míč poslal na roh Hugo Sousa!

    Jan Havlovic

    Góly: 8. Santini, 75. Edmilson Junior

    Karty:   51. Arslanagic (STA) – 28. Schrijvers (WAS), 33. M´Silla (WAS), 61. Marić (WAS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:3.
    Standard Liége: Hubert – Fai, Mmaee (20. Arslanagic), Kosanović (32. Fiore), Andrade – Enoh, Remacle (68. Jerome Deom) – Miya – Dossevi, Santini, Edmilson Junior
    Náhradníci: Dompé, Tetteh, Fiore, Vits, Legear, Arslanagic, Deom

    Waasland-Beveren: Goblet – Jans, Caufriez, Hugo Sousa, Moren – Marić (66. Sawaneh), Vanzo – Milosevic (27. Coulibaly) – M´Silla, Schrijvers, Langil
    Náhradníci: Henkinet, Jonathan Buatu, Coulibaly, Gano, Sawaneh, Van Dooren, Nabab

    Rozhodca: Denis Vanbecelaere – Conotte, Waroux (vš. Belgie)