Liége – Waasland-Beveren 2:0 (kon.) | Mouscron – Kortrijk 2:3 (kon.) | Lokeren – Mechelen 5:1 (kon.)
Sint-Truiden – Charleroi 0:3 (kon.)
koniec
Standard Liége
2:0 (1:0)
Waasland-Beveren
cz Sobota 07.05.2016, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická Jupiler Pro League
Predzápasové kurzy
     
    KV RED STAR WAASLAND
    Waasland nebyl považovaný ve skupině o Evropskou ligu za favorita, nicméně chtěl překvapit – to se však svěřencům trenéra Vrevena nepovedlo. Momentálně se totiž nacházejí na poslední příčce této skupiny se ziskem čtyř bodů. Pro tento celek byl však již úspěch postup do nadstavbové části!

    Waasland se v posledním kole dokázal oklepat z vysoké porážky 0:5 na hřišti Kortrijku a konečně zvítězil. V domácím zápase s Mouscron-Péruwelzem se dostal rychle do vedení zásluhou branky Schrijverse a jednobrankové vedení už nepustil!
     
    STANDARD LUTYCH
    Lutych nerozehrál nadstavbovou část o postup do kvalifikace Evropské ligy špatně. Momenálně se nachází na druhém místě a na svém kontě má sedm bodů a již ztratil šanci dostat se na první místo. Na vedoucí Kortrijk totiž ztrácí čtyři body, i tak se jistě Standard bude chtít rozloučit s vlastními fanoušky výhrou!

    V posledním zápase se Lutych představil právě na hřišti Kortrijku. Šlo o přímý souboj o první místo! Diváci na Guldensporenstadionu sledovali vyrovnanou bitvu, kterou nakonec rozhodl v devadesáté minutě domácí Sarr. Kortrijk si tak v příští sezoně zahraje kvalifikaci o postup do Evropské ligy!
     
    Příjemný sobotní podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Belgická Jupiler Pro League je již ve své nadstavbové části, která se blíží ke svému konci. My se společně zaměříme na souboj Standardu Lutych s KV Red Star Waaslandem. Úvodní výkop je naplánován v Lutychu v 18:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Denis Vanbecelaere právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté domácího celku, kteří se dostávají do kombinace na útočné polovině.
     
    3
    Hned na začátku utkání měli domácí velkou šanci! Do pokutového území dostal ideální přihrávku Miya, který postupoval ze strany na Gobleta, avšak na poslední chvílku míč poslal na roh Hugo Sousa!
     
    4
    Domácí celek je od úvodních minut velmi aktivní. Tentokrát dostal ve středu hřiště prostor Dossevi, který napřáhl ke střele, avšak ta mířila mimo tři tyče!
     
    5
    Teď už byl domácí celek velmi blízko úvodní brance dnešního utkání! Po pravé straně postupoval Dossevi, jehož následnou ránu tečoval jeden z hostujících hráčů a míč se odrazil od břevna do zámezí!
     
    7
    Domácí celek pokračuje v aktivní hře a po povedené kombinaci na útočné polovině vybojoval rohový kop!
     
    8
    Standard právě vstřelil branku!
    Lutych vstoupil do utkání opravdu skvěle a hned na začátku utkání se dostává do zaslouženého vedení! Na levé straně se dostal k míči Edmilson, který jej vrátil do vápna. Dossevi našel lépe postaveného IVAN SANTINIHO, který poslal míč do sítě!
    8. Ivan SANTINI - 1:0
     
    13
    Domácí Lutych pokračuje v aktivní hře a svého soupeře zatím prakticky nepouští do hry!
     
    16
    Ve středu hřiště se teď nepříjemně střetl domácí Mmaee s hostujícím Milosevicem a oba hráči jsou momentálně v péči lékařů!
     
    17
    S domácím Mmaeem to vůbec nevypadá dobře! Na hřišti jsou i nosítka a vypadá to, že pro domácího obránce dnešní utkání zřejmě skončilo!
     
    19
    Domácí Mmaee je za velkého potlesku domácích fanoušků odnášen na nosítkách do útrob Stade Maurice Dufrasne. Doufejme, že bude belgický stoper co nejdříve v pořádku!
     
    20
    Domácí tak musejí provést první střídání v tomto zápase. Zraněného Mmaeeho nahrazuje na trávníku stoper Arslanagic!
    Fotografie z nepříjemného střetu Mmaeeho s Milosevicem

     
    21
    Waasland se dokázal usadit na útočné polovině a z levé strany poslal nebezpečný centr do vápna Moren. Obrana Standardu si však dokázala poradit a Arslanagic míč odhlavičkoval!
     
    22
    Hosté se dostali při rozehrávce pod tlak, a tak si Hugo Sousa pomohl zpětnou přihrávkou k brankáři Gobletovi. Ten se dostal pod tlak napadajícího hráče, nicméně zvládl míč odkopnout!
     
    23
    Schrijvers hledal přízemní přihrávkou za obranou Langila, který byl však dobře bráněn Kosanovićem. Srbský stoper se následně nepříjemně střetl s brankářem Hubertem a oba jsou v péči lékařů!
     
    25
    Kosanović je již po ošetření a odkulhal za postranní čáru. Uvidíme, zdali se srbský stoper ještě vráti na hřišti, nebo budou muset domácí podruhé v dnešním zápase střídat.
     
    26
    Domácí celek po delší době zakombinoval na útočné polovině a přihrávka Dosseviho hledala za obranou nabíhajícího Edmilsona. Brazilský útočník však nestihl míč na hrací ploše.
     
    27
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Milosevic, přichází Coulibaly.
     
    28
    Hlavní rozhodčí musel udělit první žlutou kartu v tomto utkání. Schirjvers na levé straně nestíhal v souboji Andrademu, a tak ostře fauloval!
     
    29
    Kosanović se dokázal vrátit na hřiště, avšak hned po svém návratu absolvoval další těžký souboj, po kterém už to vypadá, že srbský stoper nebude schopen pokračovat ve hře!
     
    31
    Waasland se dostal do kombinace na útočné polovině, nicméně hostující hráči se do žádné střelecké pozice protlačit nedokázali, a tak jsou u míče domácí!
     
    32
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Kosanović, přichází Fiore.
     
    33
    Waasland mohl postupovat do zajímavého přečíslení, nicméně to zastavil hlavní rozhodčí, neboť na trávníku zůstal ležet domácí Dossevi. Za ostrý zákrok navíc dostává žlutou kartu M´Silla!
     
    34
    V posledních minutách má více ze hry hostující celek, nicméně teď je hra opět přerušena, neboť na trávníku zůstal ležet hostující Vanzo!
     
    36
    Dalším ostrým zákrokem se prezentoval Schrijvers, který navíc už jednu žlutou má! Hlavní rozhodčí však tentokrát druhou žlutou kartu neudělil a Schrijvers může pokračovat ve hře.
     
    37
    Na pravé straně si udělal prostor obránce Fai, který dokázal přes protihráče odcentrovat a hledal ve vápně Santiniho. Chorvatskému útočníkovi kousek chyběl, aby míč zasáhl!
    Střelec úvodní branky dnešního utkání - Ivan Santini

     
    39
    Fai opět hledal na pravé straně Ivana Santiniho, který však při náběhu zavadil o bránícího Sousu a nepříjemně upadl. Chorvatský útočník by však měl být v pořádku!
     
    40
    Na druhé straně hřiště si Waasland vypracoval zajímavou standardní situaci, kterou rozehrál Schrijvers. Jeho centr našel za vápnem Vanza, jehož střela však mířila nad branku.
     
    41
    Waasland se opět dokázal usadit na polovině hřiště, kde nebezpečně kombinoval. Hostům se však znovu nepodařilo dostat do zajímavější střelecké pozice.
     
    43
    Obránce Jans si udělal prostor na pravé straně, kde se pokoušel přejít přes Andradeho. Kolumbijský bek však svého protihráče vpřed nepustil a dokázal ho obrat o míč!
     
    44
    Hostující celek vybojoval rohový kop, kterého se zhostil Coulibaly. Jeho centr však nebyl příliš povedený a obrana Standardu si dokázala poradit!
     
    45
    Waasland se následně dostal opět k míči a ze středu hřiště posílal Hugo Sousa nákop za obranu Standardu, kde číhal Langil. Ten se však nacházel v ofsajdu!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+3
    Enoh se pokoušel uvolnit na pravé straně hřiště, avšak měl proti sobě dobře bránícího Morena, který dokázal čistým způsobem obrat svého soupeře o míč!
     
    45+5
    Standard vybojoval rohový kop, kterého se ujal Enoh. Jeho centr hledal ve vápně Santiniho, nicméně ten si při vzdušném souboji s Caufriezem pomohl faulem!
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Domácí Standard vstoupil do dnešního zápasu velmi aktivně a již v osmé minutě poslal domácí do vedení Ivan Santini. Následně přibylo ve hře ostrých zákroků a několik zranění. Žádné velké šance již k vidění do konce poločasu nebyly!

    Standard tak půjde do druhého poločasu s jednobrankovým vedení! Ten začne přibližně v 19:06!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Standard vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně a momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    48
    Ve středu hřiště se dokázal uvolnit Andrade, který následnou přihrávkou dostal míč k Edmilsonovi. Brazilský útočník odcentroval, avšak míč dolétl pouze do rukavic brankáře Gobleta!
     
    48
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází M´Silla, přichází Nabab.
     
    51
    Střídající Nabab dostal ideální přihrávku do středu hřiště a zamířil si to středem hřiště do vápna. Stoper Arslanagic ho zastavil nedovoleným způsobem a dostává žlutou kartu!
     
    52
    Následné standardní situace se ujal Langil, který chtěl rozehrát do levé strany, kam nabíhal Schrijvers. Jeho úmysl však skvěle přečetl Fiore, který přihrávku vystihl a Standard míří vpřed!
     
    53
    Waasland teď byl hodně blízko vyrovnání! Ve středu hřiště dostal prostor Schrijvers, který natáhl ke střele. Jeho povedený pokus však zastavilo břevno domácí branky!
     
    55
    Hostující celek je v posledních minutách velmi aktivní a žene se za vyrovnáním. Jans se tentokrát pokoušel na pravé straně prostrčit míč na unikajícího Langila, avšak Fai dokázal přihrávku zablokovat!
     
    56
    Andrade postupoval po levé straně a po následné narážečce se Santinim se před domácím bekem otevřel prostor. Jeho následný centr hledal Edmilsona, avšak ten se k hlavičce nedostal.
     
    57
    Dossevi na pravé straně krásně přešel přes Morena a následným centrem našel ve vápně Santiniho. Chorvatskému útočníkovi však hlavička vůbec nesedla...
     
    58
    A o pár desítek sekund později přišla velká šance Lutychu! Na levém křídle se uvolnil Edmilson, jehož následná parádní rána orazítkovala břevno hostující branky!
    58. Edmilson trefil břevno
     
    60
    Odvážný Dossevi si to namířil středem hřiště, kde byl zastavený střídajícím Coulibalym. Hostující hráč však za tento zákrok žlutou kartu nedostal!
     
    61
    Denis Vanbecelaere však o minutu později už žlutou kartu udělil! Marić na pravé straně nedovoleným způsobem zastavil pronikajícího Santiniho a zcela zaslouženě dostává žlutou kartu!
     
    62
    Edmilson je ve druhém poločase velmi aktivní, což předvedl i před malou chvíli. Brazilský forvard se uvolnil na hranici vápna a z ostrého úhlu vypálil. Jeho pokus však zastavil Goblet!
     
    64
    Aktivní Standard vybojoval rohový kop, kterého se zhostil Remacle. Jeho následný centr však dolétl přímo do rukavic brankáře Gobleta, který rychle rozehrává!
     
    66
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Marić, přichází Savaneh.
     
    67
    Standard zajímavě kombinoval na útočné polovině a po ideální přihrávce Andradeho mohl postupovat vpřed Santini, avšak toho obral o míč stoper Sousa!
     
    68
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Remacle, přichází Jerome Deom.
     
    69
    Domácí celek se opět usadil na útočné polovině. Ve středu hřiště dostal prostor Dossevi, který napřáhl ke střele, avšak ta mířila nad branku Gobleta.
     
    70
    Waasland se dostával do zajímavého protiútoku. Sawaneh poslal dlouhou přihrávku pro Langila, který však upadl po souboji s Fiorem. Bude z toho roh pro Waasland!
     
    71
    Následný rohový kop rozehrál Vanzo na Schrijverse, který nebezpečně odcentroval, nicméně míč zalétl pouze do rukavic brankáře Huberta!
     
    72
    Waasland měl další velkou šanci na vyrovnání! Langil vedl míč po levé straně, následnou přihrávkou si narazil míč s M´Sillou a vyslal nebezpečnou, přízemní střelu, ta však domácí branku těsně minula!
     
    74
    Ivan Santini si na polovině hřiště ideálně zpracoval centr od Arslanagica, nicméně byl velmi rychle napadán Sousou, který ho o míč obral!
     
    75
    Standard právě vstřelil branku!
    Teď už to však domácím vyšlo, Standard míří do dvoubrankového vedení a troufám si říct, že o vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto! Ve vápně si naskočil na centr Santini, jehož hlavičku ještě Goblet dokázal vyrazit. Na následnou dorážku EDMILSONA JUNIORA však neměl šanci dosáhnout!
    75. Edmilson JUNIOR - 2:0
     
    77
    Waasland se po inkasované brance nastěhoval na útočnou polovinu, kde se momentálně pokouší prokombinovat do nějaké zajímavé šance.
     
    78
    Útočnou akci hostujícího celku rozběhl ve středu hřiště Vanzo, který následným obloučkem hledal v pravé části vápna Langila. Hostující forvard však zaspal při náběhu a míč skončil u Huberta!
     
    79
    Domácím se teď podařilo vstítit třetí branku v dnešním utkání, avšak ta nemohla být uznána, neboť se Edmilson Junior nacházel v jasném ofsajdu!
     
    80
    Hostující Caufriez ještě před neuznaným gólem absolvoval souboj s Santinim, po kterém si přivodil nějaké menší zranění. Belgický stoper je momentálně v péči lékařů!
     
    81
    Další velká šance Standardu! Po pravé straně postupoval Fai, který následným pasem našel v pravé části pokutového území Dosseviho. Jeho ránu však dokázal zblokovat Sousa!
     
    83
    Caufriez je již po ošetření a nastupuje zpět na hrací plochu! Uvidíme, zdali belgický stoper dnešní utkání dohraje...
     
    84
    Waasland se po delší době pokoušel ohrozit branku domácího celku. Jans postupoval po pravé straně, nicméně byl křižován Andradem, který po ukázkovém skluzu dostal míč do zámezí!
     
    85
    Standard zatím zvládá závěr zápasu velmi dobře a je velmi pravděpodobné, že si dnešní vítězství pohlídá.
     
    87
    Dlouhý nákop brankáře Huberta hledal na útočné polovině Santiniho. Autor úvodní branky dnešního utkání sice vyhrál hlavičkový souboj, avšak míč se dostal k hostujícímu Morenovi.
    Domácí stoper Mmaee se v prvním poločase nepříjemně zranil. Doufejme, že bude belgický fotbalista brzy v pořádku!

     
    89
    Útočnou akci Waaslandu táhl po levé straně obránce Moren, který následně přenesl hru na opačnou stranu, kde číhal Jans. Jeho centr prošel až před branku, kde musel míč vyboxovat brankář Hubert!
     
    90
    Waasland se usadil na útočné polovině a vybojoval zajímavou standardní situaci, které se ujal Vanzo. Jeho centr však dokázala obrana Standardu odvrátit!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Standard Lutych porazil KV Red Star Waasland 2:0!

    Domácí Standard vstoupil do dnešního zápasu velmi aktivně a již v osmé minutě poslal domácí do vedení Ivan Santini. Následně přibylo ve hře ostrých zákroků a několik zranění. Žádné velké šance již k vidění do konce poločasu nebyly!

    Ve druhém poločase byla k vidění opět velmi vyrovnaná hra. Za zmínku stojí rána Edmilsona, která orazítkovala břevno! V 75. minutě se domácím podařilo dostat do dvoubrankového vedení zásluhou trefy Edmilsona Juniora! Standard Lutych dvoubrankové vedení už nepustil a zakončuje letošní sezonu výhrou!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (19:57:08)

    Jan Havlovic

    Góly: 8. Santini, 75. Edmilson Junior

    Karty:   51. Arslanagic (STA) – 28. Schrijvers (WAS), 33. M´Silla (WAS), 61. Marić (WAS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:3.
    Standard Liége: Hubert – Fai, Mmaee (20. Arslanagic), Kosanović (32. Fiore), Andrade – Enoh, Remacle (68. Jerome Deom) – Miya – Dossevi, Santini, Edmilson Junior
    Náhradníci: Dompé, Tetteh, Fiore, Vits, Legear, Arslanagic, Deom

    Waasland-Beveren: Goblet – Jans, Caufriez, Hugo Sousa, Moren – Marić (66. Sawaneh), Vanzo – Milosevic (27. Coulibaly) – M´Silla, Schrijvers, Langil
    Náhradníci: Henkinet, Jonathan Buatu, Coulibaly, Gano, Sawaneh, Van Dooren, Nabab

    Rozhodca: Denis Vanbecelaere – Conotte, Waroux (vš. Belgie)