Švédsko – Lotyšsko 2:1 (po pr.) | USA – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Česko – Rusko 3:0 (kon.)
koniec
Fínsko
6:2 (0:0, 4:1, 2:1)
Bielorusko
Piatok 06.05.2016, 19:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    51:01 Alexej KALJUŽNYJ - 6:2

     
    51:01
    Bielorusko dalo gól!
    Bielorusi skóre ešte predsa len upravujú. Postaral sa o to ALEXEJ KALJUŽNYJ, ktorý to skúsil strelou z prvej a tá mu skutočne sadla. Asistencie: Andrej Kosticyn, Sergej Kosticyn.
    47:51 Michael GRANLUND - 6:1

     
    47:51
    Fínsko dalo gól!
    Salmela veľmi prudko vystrelil spred modrej čiary a potom sa už iba prizeral ako gólman jeho puk neudržal. Na to Fíni rýchlo zareagovali a MICHAEL GRANLUND. Asistencie: Anessi Salmela, Sebastian Aho.
     
    46:07
    Publikom to teraz len tak zahučalo, ale rozhodca za bránkou dôrazne rozpažil. Puk teraz zrejme poskakoval niekde v okolí fínskej bránkovej čiary, no do siete sa napokon nedostal.
     
    44:46
    Fínsko sa bude brániť! Dvojminútový trest za podrazenie inkasuje Jussi Jokinen.
    42:59 Antti PIHLSTRÖM - 5:1

     
    42:59
    Fínsko dalo gól!
    Bielorusi nevedia hráčov Suomi udrať na uzde a inkasujú už piatykrát v zápase. Obrane unikol a prudkou ranou sa presadil ANTTI PIHLSTRÖM. Asistencie: Patrik Laine, Alexander Barkov.
     
    41:28
    Ďalšia zahodená šanca fínskych hokejistov! Laine mohol dosiahnuť hetrik, no zakončoval iba do bránky, ktorá bola predtým posunutá.
     
    40:33
    Fíni sa hneď v úvode tretiny púšťajú do ďalších útočných snáh. Granlund vypálil z ľavého kruhu na vhadzovanie, no mieril iba do zadného plexiskla.
    39:56 Michael GRANLUND - 4:1

     
    39:56
    Fínsko dalo gól!
    Fíni hrajú v absolútnej pohode a podarilo sa im túto presilovku využiť dokonale. Z ľavej strane nechytateľne vystrelil MICHAEL GRANLUND. Asistencie: Patrik Laine, Alexander Barkov.
    38:36 Patrik LAINE - 3:1

     
    38:36
    Fínsko dalo gól!
    Dvojnásobná presilovka dlho netrvala a Fínsko už vedie o dva góly. Postaral sa o to svojím druhým gólom v zápase PATRIK LAINE, ktorý tentokrát zakončoval ranou z kruhu. Asistencie: Mikko Koivu, Jussi Jokinen.
     
    38:25
    Bielorusko sa bude 29 sekúnd brániť v trojici! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Korobov.
    37:55 Andrej STAS - 2:1

     
    37:55
    Bielorusko dalo gól!
    Vo vlastnom oslabení unikol obrane Fínska ANDREJ STAS, natlačil sa až priamo pred šokovaného Koskinena a po ľade poslal puk do jeho siete. Asistencia: Alexander Pavlovič.
     
    36:53
    Bielorsko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje Chenkel, ktorý zbytočne hral zlomenou hokejkou.
     
    34:59
    Prvýkrát počas tohto turnaja sme v Petrohrade videli potýčku oboch tímov. Z Bieloruska je vylúčený Gotovec za hrubosť a z Fínska Koivu za seknutie.
     
    34:29
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Andrej Stas – 2 min., hákovanie).
    32:28 Mikko KOIVU - 2:0

     
    32:28
    Fínsko dalo gól!
    Fíni vyhrávajú rozdielom dvoch presnýsch zásahov! Postaral sa o to MIKKO KOIVU, ktorý sa z rohu natlačil až pred bránku a puk silou dostal do siete. Asistencie: Esa Lindell a Mikael Granlund.
     
    28:59
    Fínsko zahodilo obrovskú šancu na druhý gól! Barkov poslal na Kovala prudký puk, ktorý bieloruský gólman neudržal. následne sa k čistej dorážke dostal Aho, ale z nepochopiteľných príčin bránku minul.
     
    25:08
    Tak toto bola v podaní Fínov chuťovka! Salela sa sám preštrikoval cez obranu a dostal sa až do zakončenia, ale v ňom sa mu puk zrejme zošmykol z hokejky a záver akcie mu nevyšiel podľa predstáv.
    21:45 Patrik LAINE - 1:0

     
    21:45
    Fínsko dalo gól!
    Fíni využívajú svoju obrovskú aktivitu a ujímajú sa vedenia! Na osi ihriska sa objavil voľný PATRIK LAINE, ktorý inkasoval vynikajúcu prihrávku a ihneď rozvlnil sieť. Asistencia: Alexander Barkov.
     
    20:17
    Lindell prudko vypálil od modrej čiary a zdá sa, že jeho puk zasiahol aj konštrukciu bránky! Tak teraz mali Bielorusi poriadne šťastie.
     
    16:43
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Aho – 2 min., podrazenie).
     
    14:01
    Fínsko sa bude brániť! Domáci tím si odpyká dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    09:20
    Šancu na otvorenie skóre mali teraz aj Bielorusi! S. Kosticyn si vypracoval skvelú streleckú pozíciu a tvrdo pálil, ale trafil iba betóny gólmana Koskinena.
     
    07:17
    Opäť sme mohli vidieť otvorenie skóre! Bielorusi nepostrážili dvojičku súperov, Sebastian Aho ponúkol puk pred bránku Mikaelovi Granlundovi, no jeho strela skončila iba v náruči Kovala.
     
    04:20
    Fíni mohli a mali vyhrávať! Barkov sa rútil na bránku úplne osamotený, ale puk si zrejme až príliš zatiahol a dokorčuľovať ho biloruský hráč. Barkov napokon padol a zakončil iba do betónov Kovala.
     
    00:36
    Bielorusi mohli vyhrávať! V skvelej streleckej pozícii bol priamo pred bránou Platt, ale trestuhodne neskóroval.

    Veronika Pancuráková

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. Laine (Barkov), 33. Koivu (Lindell, Granlund), 39. Laine (Koivu, Jokinen), 40. Granlund (Laine, Barkov), 43. Pihlström (Laine, Barkov), 48. Granlund (Salmela, Aho) – 38. Stas (Pavlovič), 52. Kaljužnyj (Kosticyn, Kosticyn)


    Fínsko: Koskinen (Saros) – Kukkonen (A), Ohtamaa, Jaakola, Hietanen, Pokka, Lindell, Salmela – Pyoralä, Koskiranta, Komarov – Koivu (C), Aho, Mi. Granlund – Laine, Ju. Jokinen (A), Barkov – Pihlström, Sallinen, Pulkkinen
    Bielorusko: Koval (Lalande) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Šinkevič, Chenkel, Lisovec – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Stepanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Demkov, Pavlovič, Kitarov

    Rozhodca: Fraňo (CZE), Gebei (HUN) – Fluri (SUI), Malmqvist (SWE)