Švédsko – Lotyšsko 2:1 (po pr.) | USA – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Česko – Rusko 3:0 (kon.)
koniec
Fínsko
6:2 (0:0, 4:1, 2:1)
Bielorusko
Piatok 06.05.2016, 19:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    51:01 Alexej KALJUŽNYJ - 6:2

     
    51:01
    Bielorusko dalo gól!
    Bielorusi skóre ešte predsa len upravujú. Postaral sa o to ALEXEJ KALJUŽNYJ, ktorý to skúsil strelou z prvej a tá mu skutočne sadla. Asistencie: Andrej Kosticyn, Sergej Kosticyn.
    47:51 Michael GRANLUND - 6:1

     
    47:51
    Fínsko dalo gól!
    Salmela veľmi prudko vystrelil spred modrej čiary a potom sa už iba prizeral ako gólman jeho puk neudržal. Na to Fíni rýchlo zareagovali a MICHAEL GRANLUND. Asistencie: Anessi Salmela, Sebastian Aho.
    42:59 Antti PIHLSTRÖM - 5:1

     
    42:59
    Fínsko dalo gól!
    Bielorusi nevedia hráčov Suomi udrať na uzde a inkasujú už piatykrát v zápase. Obrane unikol a prudkou ranou sa presadil ANTTI PIHLSTRÖM. Asistencie: Patrik Laine, Alexander Barkov.
    39:56 Michael GRANLUND - 4:1

     
    39:56
    Fínsko dalo gól!
    Fíni hrajú v absolútnej pohode a podarilo sa im túto presilovku využiť dokonale. Z ľavej strane nechytateľne vystrelil MICHAEL GRANLUND. Asistencie: Patrik Laine, Alexander Barkov.
    38:36 Patrik LAINE - 3:1

     
    38:36
    Fínsko dalo gól!
    Dvojnásobná presilovka dlho netrvala a Fínsko už vedie o dva góly. Postaral sa o to svojím druhým gólom v zápase PATRIK LAINE, ktorý tentokrát zakončoval ranou z kruhu. Asistencie: Mikko Koivu, Jussi Jokinen.
    37:55 Andrej STAS - 2:1

     
    37:55
    Bielorusko dalo gól!
    Vo vlastnom oslabení unikol obrane Fínska ANDREJ STAS, natlačil sa až priamo pred šokovaného Koskinena a po ľade poslal puk do jeho siete. Asistencia: Alexander Pavlovič.
    32:28 Mikko KOIVU - 2:0

     
    32:28
    Fínsko dalo gól!
    Fíni vyhrávajú rozdielom dvoch presnýsch zásahov! Postaral sa o to MIKKO KOIVU, ktorý sa z rohu natlačil až pred bránku a puk silou dostal do siete. Asistencie: Esa Lindell a Mikael Granlund.
    21:45 Patrik LAINE - 1:0

     
    21:45
    Fínsko dalo gól!
    Fíni využívajú svoju obrovskú aktivitu a ujímajú sa vedenia! Na osi ihriska sa objavil voľný PATRIK LAINE, ktorý inkasoval vynikajúcu prihrávku a ihneď rozvlnil sieť. Asistencia: Alexander Barkov.

    Veronika Pancuráková

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. Laine (Barkov), 33. Koivu (Lindell, Granlund), 39. Laine (Koivu, Jokinen), 40. Granlund (Laine, Barkov), 43. Pihlström (Laine, Barkov), 48. Granlund (Salmela, Aho) – 38. Stas (Pavlovič), 52. Kaljužnyj (Kosticyn, Kosticyn)


    Fínsko: Koskinen (Saros) – Kukkonen (A), Ohtamaa, Jaakola, Hietanen, Pokka, Lindell, Salmela – Pyoralä, Koskiranta, Komarov – Koivu (C), Aho, Mi. Granlund – Laine, Ju. Jokinen (A), Barkov – Pihlström, Sallinen, Pulkkinen
    Bielorusko: Koval (Lalande) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Šinkevič, Chenkel, Lisovec – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Stepanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Demkov, Pavlovič, Kitarov

    Rozhodca: Fraňo (CZE), Gebei (HUN) – Fluri (SUI), Malmqvist (SWE)