Švédsko – Lotyšsko 2:1 (po pr.) | USA – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Česko – Rusko 3:0 (kon.)
koniec
USA
1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Kanada
Piatok 06.05.2016, 15:20Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    51:16 Brad MARCHAND - 1:5

     
    51:16
    Kanada dala gól!
    Kanaďania skórujú vo vlastnom oslabení a definitívne tak potvrdzujú svoje víťazstvo na úvod turnaja. BRAD MARCHAND využil zaváhanie obrany súpera, dostal sa do prečíslenia, ktoré zobral na seba a urobil naozaj dobre. Jeho puk prekvapil Kinkaida, ktorý možno čakal prihrávku na stranu. Asistencia: Matt Duchene.
    45:54 Boone JENNER - 1:4

     
    45:54
    Kanada dala gól!
    Zrejme je rozhodnuté. BOONE JENNER dostal do pravého kruhu veľmi presnú prirhávku, po ktorej so strelou neváhal a urobil dobre. Puk mu zapadol až do siete. Asistencia: Ryan O´Reilly.
    31:37 Matt DUCHENE - 1:3

     
    31:37
    Kanada dala gól!
    Kanaďania zaslúžene vyhrávajú o dva góly! MATT DUCHENE predviedol vynikajúci prehľad, puk si podržal na hokejke a napokon spoza obrany prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
    08:48 Brendan GALLAGHER - 1:2

     
    08:48
    Kanada dala gól!
    Kanaďania otáčajú skóre a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to BRENDAN GALLAGHER., ktorý pálil z ľavého kruhu a namieril to veľmi presne nad rameno brankára. Asistencia: Ryan O´Reilly.
    05:25 Taylor HALL - 1:1

     
    05:25
    Kanada dala gól!
    Tak toto je neuveriteľný úvod stretnutia a skóre je razom vyrovnané! TAYLOR HALL dostal vynikajúcu prihrávku spoza bránky a okamžitým zakončením k pravej žrdi sa nemýlil. Asistencie: Derick Brassard, Corey Perry.
    04:54 Patrick MAROON - 1:0

     
    04:54
    USA dalo gól!
    Američania sú od úvodu draví do útočenia a svoju snahu náležite využili. Oficiálne domáci hokejisti sa natlačili priamo pred bránku Talbota, ktorý sa vo veľkom zmätku nedokázal zorientovať a puk pustil za svoj chrbát. PATRICK MAROON bol hráčom, ktorý puk z dorážky dostal až do siete. Asistencie: Kyle Connor, David Warsofsky.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 5. Maroon (Connor, Warsofsky) – 6. Hall (Brassard, Perry), 9. Gallagher (O´Reilly), 32. Duchene, 46. Jenner (O´Reilly), 52. Marchand (Duchene)


    USA: Kinkaid (Condon) – Wideman, Hanifin, McCabe, Skjei, Murphy, Warsofsky, Santini – Larkin, Hinostroza, Foligno – Schroeder, Matthews, Maroon – Hendricks, Fashing, Wood – Motte, Connor, Vatrano – Compher
    Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Hutton, Dumba, Matheson – Hall, Brassard, Perry (C) – Duchene (A), Marchand, McDavid – Gallagher, Jenner, O´Reilly (A) – Reinhart, Scheifele, Stone – Domi

    Rozhodca: Bjork, Wiegand – Lazarev, Lhotský