Švédsko – Lotyšsko 2:1 (po pr.) | USA – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Česko – Rusko 3:0 (kon.)
koniec
USA
1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Kanada
Piatok 06.05.2016, 15:20Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás pozdravujeme priamo z Petrohradu, kde je naplánovaný prvý zápas „B“ skupiny Majstrovstiev sveta medzi USA a Kanadou.

    Úvodné zápolenie petrohradskej skupiny prinesie pravdepodobne najväčší možný šláger, ktorý môže výraznou mierou napovedať o ďalšom priebehu Majstrovstiev sveta. Mnoho hokejových odborníkov pritom považuje zápas medzi USA a Kanadou za akési predčasné finále, pričom tomuto faktu sa čudovať rozhodne nemôžeme.

    Napokon, množstvo hokejistov so skúsenosťami z NHL, ale aj iných prestížnych hokejových líg sveta, môže predviesť skutočne kvalitné hokejové divadlo. Favoritom stretnutia je tím Kanady, na ktorý bookmakeri vypísali kurz 1,45. Ak si myslíte, že zvíťazí USA, potom by ste rozhodne nemali váhať pri lákavom kurze 5,1. V prípade remízy je kurz najvyšší a zastavil sa na čísle 5,8.

    Súpiska USA na MS:

    Brankári: Mike Condon (Montreal Canadiens/NHL), Keith Kinkaid (New Jersey Devils/NHL), Thatcher Demko (Boston College/NCAA)
    Obrancovia: Noah Hanifin (Carolina Hurricanes/NHL), Jake McCabe (Buffalo Sabres/NHL), Connor Murphy (Arizona Coyotes/NHL), Chris Wideman (Ottawa Senators/NHL), David Warsofsky (New Jersey Devils/NHL), Brady Skjei (New York Rangers/NHL), Steven Santini (Boston College/NCAA)
    Útočníci: J.T. Compher, Kyle Connor, Tyler Motte (všetci University of Michigan/NCAA), Nick Foligno (Columbus Blue Jackets/NHL), Matt Hendricks, Patrick Maroon (obaja Edmonton Oilers/NHL), Auston Matthews (Zürich SC Lions/Švajč.), Miles Wood (Boston College/NCAA), Vinnie Hinostroza (Rockford IceHogs/AHL), Jordan Schroeder (Minnesota Wild/NHL), Dylan Larkin (Detroit Red Wings/NHL), Hudson Fasching (Buffalo Sabres/NHL), Frank Vatrano (Boston Bruins/NHL)

    Súpiska Kanady na MS:

    Brankári: Calvin Pickard (Colorado Avalanche/NHL), Cam Talbot (Edmonton Oilers/NHL)
    Obrancovia: Cody Ceci (Ottawa Senators/NHL), Ben Hutton, Chris Tanev (obaja Vancouver Canucks/NHL), Ryan Murray (Columbus Blue Jackets/NHL), Morgan Rielly (Toronto Maple Leafs/NHL), Matt Dumba (Minnesota Wild/NHL), Michael Matheson (Florida Panthers/NHL)
    Útočníci: Max Domi (Arizona Coyotes/NHL), Matt Duchene (Colorado Avalanche/NHL), Brendan Gallagher (Montreal Canadiens/NHL), Taylor Hall, Connor McDavid (obaja Edmonton Oilers/NHL), Boone Jenner (Columbus Blue Jackets/NHL), Brad Marchand (Boston Bruins/NHL), Ryan O’Reilly, Sam Reinhart (obaja Buffalo Sabres/NHL), Mark Scheifele (Winnipeg Jets/NHL), Mark Stone (Ottawa Senators/NHL), Derick Brassard (New York Rangers/NHL), Corey Perry (Anaheim Ducks/NHL)
    Naša redakcia včera odletela do Ruska

     
    Úvodné zostavy:

    USA: Kinkaid (Condon) – Wideman, Hanifin, McCabe, Skjei, Murphy, Warsofsky, Santini – Larkin, Hinostroza, Foligno – Schroeder, Matthews, Maroon – Hendricks, Fashing, Wood – Motte, Connor, Vatrano – Compher

    Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Hutton, Dumba, Matheson – Hall, Brassard, Perry (C) – Duchene (A), Marchand, McDavid – Gallagher, Jenner, O´Reilly (A) – Reinhart, Scheifele, Stone – Domi

    Rozhodca: Bjork, Wiegand – Lazarev, Lhotský.
    Predzápasový ceremoniál
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Prvé buly tejto skupiny vyhrali po veľkom boji Američania, ale v stredovom kruhu o puk prišli a útočiť bude Kanada.
     
    00:43
    Americkí hokejisti boli zatlačení za svoju vlastnú bránku, odkiaľ chceli rozohrávať, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia Vhadzovať sa bude pred Kinkaidom.
     
    01:06
    Domáci ale puk opäť vyhodili, no Talbot vykorčuľoval na zadný mantinel a pomohol Kanade s rozohrávkou.
     
    01:18
    Kanaďania sa v rýchlosti presunuli pred bránku súpra a pokúšali sa otvoriť skóre. Do bránkoviska sa tam z druhej vlny tlačil Perry, ale puk nedostal.
     
    01:34
    USA sa bude brániť! Maroon inkasuje dvojminútový trest za hrubosť.
     
    01:40
    Američania sa mohli vo vlastnej početnej nevýhode ujať vedenia! Priamo pred bránku dostal v prečíslení dvoch proti jednému prhrávku Foligno, no v rýchlosti ju stečoval iba tesne vedľa kanadskej svätyne.
     
    02:04
    Kanaďania rýchlo rozohrali a otočili na opačnú polovicu klziska. Takto si svoju presilovku rozhodne nepredstavujú.
     
    02:40
    Kanadskí hráčis a dostali aj k tvrdému streleckému zakončeniu, ale to prekvapiť nemohlo. Diváci sa tešili zbytočne.
     
    03:34
    Američania hrajú v plnom počte. Ubránili sa bez väčších problémov.
     
    03:41
    Brániť sa bude aj Kanada! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou Jenner.
     
    04:01
    Kanaďania sa dostali pod tlak, ale súperovi vôbec nedovolili vystreliť a puk napokon dokázali vyhodiť z pásma.
     
    04:54
    USA dalo gól!
    Američania sú od úvodu draví do útočenia a svoju snahu náležite využili. Oficiálne domáci hokejisti sa natlačili priamo pred bránku Talbota, ktorý sa vo veľkom zmätku nedokázal zorientovať a puk pustil za svoj chrbát. PATRICK MAROON bol hráčom, ktorý puk z dorážky dostal až do siete. Asistencie: Kyle Connor, David Warsofsky.
    04:54 Patrick MAROON - 1:0

     
    05:25
    Kanada dala gól!
    Tak toto je neuveriteľný úvod stretnutia a skóre je razom vyrovnané! TAYLOR HALL dostal vynikajúcu prihrávku spoza bránky a okamžitým zakončením k pravej žrdi sa nemýlil. Asistencie: Derick Brassard, Corey Perry.
    05:25 Taylor HALL - 1:1

     
    05:44
    Američania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Hinostroza.
     
    06:00
    Kanaďania sú vyrovnávajúcim gólom vynikajúco posilnení a navyše si zahrajú aj presilovku. Americký kouč môže byť právom nahnevaný.
     
    06:33
    Američania sa ale obetavo ubránili a Compher puk navyše zaviezol aj do svojej útočnej tretiny. Hráči Spojených štátov sa bránia veľmi dobre.
     
    07:44
    Hinostroza sa vrátil na hraciu plochu a v rocnakej sekunde sa Američania museli vytrvalo brániť. Kanada to skúšala až do poslednej možnej chvíle, ale bezúspešne.
     
    08:29
    Americkí hokejisti vyhodili puk zo svojho pásma iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Kanaďania držia pásmo čoraz častejšie.
     
    08:38
    Hra je opäť prerušená a nasledovať bude krátka reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pred Kinkaidom.
    Pohľad na zaplnenú tribúnu
     
    08:48
    Kanada dala gól!
    Kanaďania otáčajú skóre a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to BRENDAN GALLAGHER., ktorý pálil z ľavého kruhu a namieril to veľmi presne nad rameno brankára. Asistencia: Ryan O´Reilly.
    08:48 Brendan GALLAGHER - 1:2

     
    09:33
    Američania sa ihneď snažia o vyrovnanie! Priamo medzi kruhy dostal prihrávku Vatrano, ale Talbot ho v rýchlosti vychytal.
     
    10:00
    Prvá polovica úvodnej tretiny je minulosťou a my musíme konštatovať, že v Petrohrade sa diváci rozhodne nenudia. Sledujeme rýchly hokej, ktorý už priniesol aj tri presné zásahy.
     
    11:19
    Kanaďania nahodili puk pred bránku a chceli zakončovať, ale Kinkaid si priestor postrážil a dorážky za svoj chrbát nepustil.
     
    11:57
    Kanaďania boli z pásma opäť vytlačení, ale Hutton tam puk aspoň nahodil popri pravom mantienli.
     
    Hra sa rýchlo prelieva zo strany na stranu a rozhodca neprerušuje. Oba celky sa snažia prekvapiť súperovho gólmana.
     
    12:50
    Obrovská šanca pre americký tím! Vatrano si z ľavej strany nakorčuľoval praimo pred bránku, kde sa k nemu dostal odrazený puk po redchádzajúcom zákroku gólmana Talbota, no následne nedokázal presne a dostatočne rýchlo zakončiť.
     
    12:58
    Vetrano sa ešte spoza bránky pokúšal puk vydolovať a hodiť ho do nebezpečného priestoru, ale Kanaďania si to už ustrážili a nedovolili mu to.
     
    13:27
    Kanadskí hokejisti predviedli pri pokuse o založenie útočnej akcie ofsajd a hra sa musí prerušiť. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    13:56
    Publikom to teraz len tak zahučalo, ale puk kĺzajúci sa popred americkú bránku nik z hokejistov v červenom drese netrafil.
     
    14:26
    Kanaďania sa pokúšajú usadiť v pásme, preto puky na Kinkaida nahadzujú z každej možnej pozície. Americký gólman teraz kus čiernej gumy vytesnil na ochrannú sieť.
     
    14:55
    Domáci Compher na zadnom mantineli nepríjemne otravoval súpera a nedovolil mu správne rozohrať. Američania sa vysúvajú z defenzívy.
     
    15:28
    Za hlavu sa teraz chytajú aj americkí fanúšikovia. Z ľavej strany z uhla pálil Foligno, no prudko trafil iba betóny gólmana Kanady.
     
    15:43
    Na opačnej strane Kinkaid nezaváhal a hru radšej prerušil. Američania si nemôžu dovoliť prehrávať o dva góly.
     
    16:12
    Napokon sa tak ale pokojne mohlo stať! Kanadskí hráči sa aktívne natlačili pred bránku súpera, Domi vyslal prudkú strelu spred modrej čiary, ktorá bola počas letu ešte zrejme tečovaná, no ani to Kinkaidovi v úspešnom zákroku nezabránilo.
     
    16:55
    Kanaďania teraz puk nahodili iba na zadný mantinel súpera. Petrohradská aréna svojne skanduje "šajbu, šajbu", čím si pýta expresný gól.
     
    17:42
    Američania teraz prepadli v defenzíve a mohli inkasovať tretí gól! Hall si nakorčuľoval do medzikružia, kam na neho prešla milimetrová prihrávka z ľavej strany, no v rýchlosti napálil iba výstroj gólmana, ktorý výborne zmenšil strelecký uhol.
     
    18:04
    Začala sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Kana%dania si za svojou bránkou berú puk a budú útočiť.
     
    18:36
    Kanadskí hokejisti sa dostali aj do zakončenia. Z ľavej strany pálil Stone, ale bránku minul a kus čiernej gumy napokon dostal von z pásma.
     
    19:14
    Američania sa budú musieť brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Maroon.
     
    19:31
    Američania sa bránia vynikajúco. Puk nasjkôr po buly zašľapli a po následnom vhadzovaní ho vyhodili von z pásma.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej obojstranne aktívny hokej a zaujímavú otočku skóre. Vedenia sa totiž najskôr ujali Američania, no následne dvakrát inkasovali a pred prestávkou je tak vo väčšej psychickej výhode kanadský tím.

    Pomer striel po prvej tretine: 8:16.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:09 stredoeurópskeho času.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    V úvode druhej tretiny dohráva Kanada presilovku, ale USA sa výborne vymanilo spod tlaku a puk vyhodilo z pásma.
     
    20:44
    Kanaďania mohli svoju preislovku využiť a ujať sa dvojgólového vedenia! Scheifele vynikajúco zapracoval pred bránkou súpera a na dvakrát pálil, ale Kinkaid aj so šťastím vždy odolal.
     
    21:14
    Dohrávaná presilovka Kanady sa končí, hráči Spojených štátov už hrajú v plnom počte.
     
    21:35
    Kanadskí hokejisti zvládli oslabenie pred svojou bránkou a bleskovo sa presunuli do útoku. Tam puk po pravej strane potiahol Marchand, volil rýchlu prihrávku medzi kruhy, no odtiaľ sa Brassardovi kus čiernej gumy iba odrazil od korčule.
    Zábery z predzápasového ceremoniálu

    Na začiatku svetového šampionátu si Rusi pre fanúšikov pripravili krátky otvárací ceremoniál.

    Video uverejnené používateľom @onlajny,


     
    23:06
    Americkí hokejisti sú odhodlaní vyrovnať a nasťahovali sa pred bránku súpera. Fasching aj zakončil, no hostia ho výborne pokryli.
     
    23:44
    Kanaďan McDavid teraz predviedol svoju šikonosť, puk si stiahol na hokejku a dostal ho až do pásma, ale jeho spoluhráči si nedokázali prihrať do lepšej pozície.
     
    24:22
    Kanadskí hráči sú opäť v pásme. Tentokrát chcel stredom spomedzi kruhov páliť Scheifele, no ani teraz nebol úspešný.
     
    24:53
    Scheifele mal prsty aj v tejto akcii, ale puk letiaci vo vzduchu nedokázal v tiesnenej pozícii trafiť. Kus čiernej gumy vlatel iba na zadný mantinel na americkú bránku.
     
    25:37
    Američania sa musia brániť už pomerne dlho, puk preto teraz vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    25:50
    Toto ale hráčom USA nevyšlo a aj druhýkrát v rade sa dopustili zakázaného uvoľnenia. To iba potvrdzuje, že Kanada je v ofenzíve poraidne aktívna.
     
    26:19
    Kanada mohly vyhrávať už o dva góly! Hostia puk dostali do siete, no rozhodca ihneď rozpažil pre postavenie útočiaceho hráča v bránovisku.
     
    26:19
    Nasledovať bude krátka komerčná prestávka. Predchádzajúci zákrok by mal hráčom Spojených štátov pomôcť v tom, aby sa opúť naštartovali a dostali sa späť do hry.
     
    27:10
    Priestor v útoku si teraz urobili aj Američania. Spred modrej čiary pálil Skjei, no Talbot jeho pokus videl a vytesnil ho.
     
    27:36
    Na opačnej polovici klziska sa priamo do bránkviska natlačil Jenner, no bol zle otočený a vystreliť nedokázal. Brankár Kinkaid situáciu ustál.
     
    28:29
    Kanada sa bude musieť brániť! Dvojminútový trest za seknutie inkasuje Dumba.
     
    28:50
    Američania sa ihneď usadili v pásme a skúsili to krížnou prhrávkou na pravý kruh. Tam stál Connor, no v rýchlosti sa mu puk odrazil od korčule a strieľať nemohol.
     
    29:18
    Kanadskí hráči sa dokázali oslobodiť a puk vyhodili. Hostia striedajú.
     
    29:59
    Američania sa do pásma vrátili a natlačili sa priamo pred Talbota. Ten aj v neprehľadnej situácii puk kontroloval, a to aj napriek tomu, že priamo pred ním ležal jeden z hráčov USA.
     
    30:26
    Kanaďania sa vo vlastnej obrannej tretine zmocnili puku a plnou silou ho odpálili na mantinel na opačnej polovici klziska.
     
    30:29
    Kanaďania sa dokázali ubráiť veľmi dobre, ale zároveň musíme uznať, že Američania sa úpenlivo snažili a Talbotovu bránku statočne dobýjali.
    Fanúšikom spríjemňujú zápas aj roztlieskavačky
     
    31:37
    Kanada dala gól!
    Kanaďania zaslúžene vyhrávajú o dva góly! MATT DUCHENE predviedol vynikajúci prehľad, puk si podržal na hokejke a napokon spoza obrany prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
    31:37 Matt DUCHENE - 1:3

     
    32:42
    Kanadským hojistom nestačilo a zámorské derby by chceli ovládnuť ešte vyšším rozdielom. Pred bránku sa natlačil McDavid, ale bol tesne bránený a tečovať nestihol.
     
    32:56
    Američania sa po inkasovaní dostali pod obrovský tlak. Kanaďania majú duel plne vo svojej moci.
     
    33:50
    Stone vypálil z pravej strany a gólman Ameriky puk iba vyrazil pred seba. V tomto momente ale neboli Kanaďania dostatočne pohotoví, pretože Reinhart zareagoval neskoro a zakončiť už nestihol.
     
    34:15
    Kanadskí hráči ale aj napriek tomu pred bránkou súpera ostali a mohli pridať aj štvrtý gól. V dobrej streleckej pozícii bol Scheifele, no Kinkaid si postrážil medzeru medzi betónmi.
     
    34:47
    Fanúšikovia oboch tábrov sa prekrikujú na tribúne, na ľade má ale všetko v plnej moci Kanada. Táto tretina jednoznačne patrí hráčom s jarovorým listom na drese.
    Vhadzovanie pred americkou bránkou
     
    35:28
    Pred nami je záverečná päťminútovka tejto tretiny. Američania sa postupne vymaňujú spod zovretia súpera a smerom dopredu sa pokúšajú niečo vymyslieť.
     
    37:03
    Američania sa dostali do streleckého zakončenia. Zo strany pálil Skjel, ale jeho pokus nebol pre brankára nebezpečný.
     
    37:36
    Americkí hoekjisti si ešte pásmo podržia. USA v závere tretiny vrhlo svoje sily do útoku.
     
    38:49
    Kanadskí hokejisti teraz puk iba zaviezli do útoku, ale nedokázali ani len zakončiť. Američania sú plne konsolidovaní a súpera do šancí nepúšťajú.
     
    39:33
    Kanaďania teraz trochu prepadli a k puku sa už-už dostával voľný Vatrano. V poslednej chvíli ho skrižoval vracajúci sa bek Kanady.
     
    39:40
    Kanada si v samom závere dvadsaťminútovky ešte poriadne zavarila, no hostia to ustáli. Zdá sa, že skóre sa už meniť nebude.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá perióda je minulosťou. Videli sme v nej ďalšie pokračovanie bojovného zápasu, avšak musíme zdôrazniť, že herne naviac mali kanadskí hráči. Tí to potvrdili aj presným zásahom, po dvoch tretinách teda vyhrávajú 3:1.

    Celkový pomer striel: 24:21.

    Tretia tretina sa začne približne o 16:59 stredoeurópskeho času.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Američania v úvode udržali pásmo, ale nič tam nedokázali vymyslieť. Skjei nevedel od mantinelu nikomu prihrať.
     
    41:40
    Americkí hráči zo svojho tlaku vyťažili dobrú pozíciu až teraz. Spoza bránky prišla prihrávka na Connora, ktorý ale zakončoval z otočky a puk netrafil.
     
    41:55
    V úvode tretej dvadsaťminútovky badáme na amerických hokejkách snahu o návrat do hry o body. Budeme zvedaví, ako sa zápas napokon vyvinie.
     
    42:37
    Americkí hráči to ani teraz nemysleli zle. Hendricks sa sám predral poedzi dvojicu súperov, ale bol veľmi tiesnený a nedokázal vystreliť.
     
    43:40
    Američania to skúšajú z každej možnej pozácie. Z pravej strany od mantinelu teraz pálil Vatrano, ale Talbot puk vyrazil ľavým betónom.
     
    44:28
    Prvá päťminútovka tejto tretiny je takmer minulosťou a my musíme uznať, že sledujeme rýchly a bojovný hokej, ale bez súvislejšieho tlaku na jednej či druhej strane.
     
    44:56
    Kanaďania sa nasťahovali do pásma súpera, ale prihrávajú si tam iba pri mantineli. Americkí hráči ich do streleckých pozícií vôbec nepúšťajú.
     
    45:54
    Kanada dala gól!
    Zrejme je rozhodnuté. BOONE JENNER dostal do pravého kruhu veľmi presnú prirhávku, po ktorej so strelou neváhal a urobil dobre. Puk mu zapadol až do siete. Asistencia: Ryan O´Reilly.
    45:54 Boone JENNER - 1:4

     
    46:31
    Trojgólový náskok v hokeji veľa neznamená, ale dovolíme si tvrdiť, že v tomto zápase je už zrejme rozhodujúci. Američania opäť doplatili na svoju nepozornosť.
     
    46:44
    Americkí hokejisti sa ihneď po inkasovaní natlačili do pásma, no Vatrano prihrávku na ľavej strane nedostal a puk vykĺzoll za modrú čiaru.
     
    47:57
    Americkí hokejisti teraz dlhšie dobiedzovali pred bránkou súpera, Dumba preto puk vyhodil aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    48:10
    USA pokračuje vo svojej snahe o zníženie! Matthews to teaz vôbec nemyslel zle, natlačil sa priamo k pravej žrdi, no v poslednej chvíli ho telom odstavil O´Reilly.
     
    49:20
    Kanada sa bude brániť! O´Reilly vyhodil puk mimo hracej plochy zo svojej vlastnej obrannej tretiny a vyslúžil si dvojminútový trest za držovanie hry.
     
    49:38
    Američania sa rozostavili v pásme a pokúšajú sa zkončiť. Z pravej strany mohol pálič Larkin, ale váhal pridlho a súperi mu puk vypichli.
     
    50:11
    Kanaďania puk a moment vyhodili z pásma, ale Američania bleskovo založili novú útočnú akciu a pokračujú v snažení.
     
    50:33
    Americkí hokejisti narazili na tvrdý odpor obrany súpera. Kanada svoj n'pohodlný nýskok nechce pustiť.
     
    51:16
    Kanada dala gól!
    Kanaďania skórujú vo vlastnom oslabení a definitívne tak potvrdzujú svoje víťazstvo na úvod turnaja. BRAD MARCHAND využil zaváhanie obrany súpera, dostal sa do prečíslenia, ktoré zobral na seba a urobil naozaj dobre. Jeho puk prekvapil Kinkaida, ktorý možno čakal prihrávku na stranu. Asistencia: Matt Duchene.
    51:16 Brad MARCHAND - 1:5

     
    51:20
    Kanada hrá v plnom počte.
     
    51:55
    Vylúčenie v tíme USA (Hendricks – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    52:35
    Frustrácia na americkej strane je obrovská. Iba pripomeňme, že Američania v úvode zápasu vyhrávali 1:0, teraz majú na svojom konte štvorgólovú stratu.
     
    52:55
    Kanaďania svoju dominanciu potvrdzujú aj v presilovke a pokúšajú sa skórovať. Od modrej čiary prudko vypálil Dumba, ale pri svojom pokuse zlomil hokejku.
     
    53:55
    Kanadsk presilovka je minulosťou. Američania sa dokázali ubrániť a šiestykrát neinkasovali.
     
    55:49
    Nalsedovať bude krátka komerčná prestávka. Po nej budeme vhadzovať pred americkým gólmanom Kinkaidom.
    Kanadskí fanúšikovia pred začiatkom tretej tretiny
     
    56:27
    Kanaďania mali na svojom konte ďalšie výborné prečíslenie! Na jeho konci bol Murray, no strelu poslal iba do Kinkaida.
     
    56:50
    Kanada si záver zápasu užíva, Američania by sa už najradšej videli v sprchách. Aj napriek tomu sa ale bojuje až do konca.
     
    57:55
    Zaujímavá šanca pre USA! Ak by Larknovi neušiel puk, mohol sa rútiť na Talbota úplne osamotený a možno by aspoň znížil skóre.
     
    58:30
    Američania sa budú musieť ešte aj brániť! Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za hrubosť Wideman.
     
    58:52
    Američania puk od vlastnej bránky vyhodili stredom klziska na opačnú polovicu, zasahovať musel aj Talbot.
     
    59:31
    Kanadskí hráči by si v presilovke ešte radi vylepšili osobné štatistiky. Rielly nabil Murrayovi, no ten v rýchlosti prudko minul bránku.
     
    Koniec zápasu.
     
    V prvom zápase petrohradskej skupiny sa zrodilo zaslúžené víťazstvo Kanady. Kanaďania dokázali skóre jednoznačne otočiť vo svoj prospech a z výsledku 0:1 urobili skóre 5:1.

    Najlepší hráči zápasu:
    USA: Chris Wideman
    Kanada: Matt Duchene (17:33:16)
    Kanadská hymna na počesť víťaza

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 5. Maroon (Connor, Warsofsky) – 6. Hall (Brassard, Perry), 9. Gallagher (O´Reilly), 32. Duchene, 46. Jenner (O´Reilly), 52. Marchand (Duchene)


    USA: Kinkaid (Condon) – Wideman, Hanifin, McCabe, Skjei, Murphy, Warsofsky, Santini – Larkin, Hinostroza, Foligno – Schroeder, Matthews, Maroon – Hendricks, Fashing, Wood – Motte, Connor, Vatrano – Compher
    Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Hutton, Dumba, Matheson – Hall, Brassard, Perry (C) – Duchene (A), Marchand, McDavid – Gallagher, Jenner, O´Reilly (A) – Reinhart, Scheifele, Stone – Domi

    Rozhodca: Bjork, Wiegand – Lazarev, Lhotský