Česko – Slovensko 4:3 (kon.)
koniec
Česko
4:3 (2:0, 2:0, 0:3)
Slovensko
cz Nedeľa 24.04.2016, 15:10 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Reprezentácia do 16 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Poslední šance pro Slováky. Vojtěch Dobiáš (CZE) je vyloučen za hákování, Slovensko jde hrát bez brankáře v šesti proti čtyřem!
     
    59:07
    Dnešnímu utkání přihlíží 126 diváků.
     
    59:07
    Slovenská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    57:34
    Ou, tohle bylo nádherné! Kapitán Tomáš Dajčar prokličkoval celou slovenskou obranou, ale v poslední chvíli mu kotouč ujel z hokejky.
     
    56:24
    A pozor, na druhé straně musel skočit po puku rybičku Daniel Svoboda! Slovákovi s vyhrnutým dresem taky chybělo hodně málo.
     
    56:08
    Matěj Blümel mohl stvrdit českou výhru, ale Bátorymu už byl příliš blízko, než aby ho překonal.
     
    49:56
    Už je hra přerušena. Oliver Okuliar (SVK) je vyloučen za podražení, po dlouhé době jdeme na přesilovku. Snad nás zase nakopne!
     
    47:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, naši hokejisté asi chtějí tenhle zápas ztratit! Z vedení 4:0 je už nejhubenější náskok 4:3, i potřetí inkasujeme v oslabení. První ránu Faška-Rudáše naše obrana zblokovala, jenže pak se kotouč odrazil před branku, odkud ho šťastně dopinkl do sítě KRISTIAN KOVÁČIK – 4:3! Asistence: Matej Faško-Rudáš.
     
    47:11
    Slováci už zvedali ruce nad hlavy, jenže Oliver Okuliar v jasné pozici přestřelil českou bránu!
     
    46:44
    A bohužel je tady čtvrté oslabení českého týmu ve třetí třetině. Jakub Veselý (CZE) si odpočine za hákování a naše vedení se zase otřásá v základech.
     
    46:12
    Trenér českého týmu Petr Haken si vybírá oddechový čas.
     
    46:12
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace si svou nedisciplinovaností komplikuje situaci, v oslabení inkasuje i druhý gól! Slováci mají nacvičenou víceméně jednu akci, kterou předvádějí neustále a teď jim vyšla. Okuliar vybídl napříč pásmem MATEJE FAŠKA-RUDÁŠE, který se na levé straně parádně opřel do puku a trefil se k bližší tyčce – 4:2! Asistence: Oliver Okuliar.
     
    44:42
    Vojtěch Kropáček (CZE) forčekoval hodně usilovně, snaha mu vůbec nejde upřít. Jenže podle názoru sudího to přehnal, pyká za podražení a nás čeká rovná minuta oslabení tří proti pěti!
     
    43:42
    Dlouho se hrálo v českém pásmu. Slováci se sice ke střele absolutně nedostali, přesto přicház český faul a čtvrté oslabení. František Klejna (CZE) si odpyká menší trest za podražení.
     
    40:50
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Za tuhle přesilovou hru si slovenští mladíci asi gól zasloužili. Po další ráně vytvořili nepřehlednou situaci v brankovišti a Daniel Svoboda už ležel na ledě, když se k dorážce do prázdné branky dostal MARTIN BUČKO – 4:1. Naši hokejisté tak zase budou muset přidat. Asistence: Kristian Kováčik, Oliver Okuliar.
     
    40:33
    Slováci hrají pokračující přesilovku velmi dobře, rychle si nahrávají napříč pásmem. Teď z toho plynula tyčka v podání Faška-Rudáše!
     
    Ještě doplním, že zraněným slovenským hráčem, který odjel na nosítkách, je obránce Matej Šalka. Přejeme co nejrychlejší uzdravení!
     
    39:19
    Aktivita českého týmu ve druhé části asi končí. Hráli jsme totiž v šesti, a to zcela jasně a daleko od střídačky. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Matěj Blümel (CZE).
     
    37:34
    Národní tým znovu rychle zakombinoval ve třetině, ale poslední slovenská hokejka nám sebrala gólovku z holí.
     
    36:07
    A už to mohlo být o pět gólů. Okamžitě po buly se Bláha vydal do dalšího sóla, ale nepřekonal Bátoryho beton, potom měl nájezd Dominik Arnošt. Ten pro změnu napálil tyč!
     
    35:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Trest pro Slováky přichází až po přesilovce, přesto stále velmi rychle! Češi spustili rychlou kombinaci, Klejna našel na útočné modré Klapku, jenž prostrčil puk ONDŘEJI BLÁHOVI. Ten uháněl na Bátoryho z levé strany sám a puk mu krásně pověsil do růžku – 4:0! Asistence: Adam Klapka, František Klejna.
     
    32:08
    No tak tohle hosté celkem nezvládají. Manažer slovenské reprezentace Imrich Antal hlasitě upozorňuje rozhodčího Daniela Pražáka: "Pane rozhodčí, kolik vám je? Já jsem manažer, chovejte se slušně."
     
    32:08
    První přesilovku český týn využil, teď ho čeká druhá. Za napadení je vyloučen Matej Faško-Rudáš (SVK). Střídačce našeho soupeře se to příliš nelíbí.
     
    29:11
    Za potlesku diváků i obou střídaček opouští slovenský hráč led se zafixovaným krkem na nosítkách. Můžeme usuzovat, že utrpěl otřes mozku. O přestávce zkusím zjistit, o kterého hokejistu šlo.
     
    29:11
    Vzápětí přišla další srážka na druhé straně ledu, kterou odnesl jeden ze slovenských mladíků. Zůstává ležet na ledové ploše a jsou u něj lékaři.
     
    25:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace ukázala soupeři, jak se hrají přesilovky – využila totiž hned svou první! Matěj Blümel nejprve tvrdou střelou narazil na blok Jána Sarvaše, ale napodruhé už puk protlačil slovenským blokem. Bránu sice netrefil, jenže od zadního mantinelu se kotouč odrazil na druhou stranu pásma, kde stál připravený JAN MATIÁŠEK. Jeho dorážka do prázdné brány byla nekompromisní – 3:0! Asistence: Matěj Blümel, Jan Dluhoš.
     
    24:28
    Matej Ilenčík (SVK) – 2 minuty za krosček. Dnes poprvé si vyzkoušíme přesilovou hru.
     
    24:12
    Rychlý přístup k rozehrávajícím hokejistům nám vynesl útočné pásmo, Matěj Blümel poté zblízka dorážel. I vlivem slovenského faulu ale neuspěl.
     
    23:19
    Krásná akce českého týmu. Bláha na hraně ofsajdu vyslal dopředu Ondřeje Dufka, který byl sám před gólmanem, jenže Bátory mu bekhendový blafák zneškodnil!
     
    20:59
    Schovaný oblouček Olivera Okuliara skončil na českém břevnu! Teď při nás stálo potřebné štěstí.
     
    20:38
    Kristian Kováčik se před brankovištěm natahoval po dorážce a chybělo mu málo. Naše obrana v čele s Danielem Svobodou to naštěstí zvládla.
     
    20:08
    Zajímavých osm sekund v podání našeho Ondřeje Pavla (CZE). Na poslední chvíli přibíhal na led, pak nebezpečně ohrozil Bátoryho, ale pak se dopusil sekání na gólmana a je vyloučen. Čeká nás druhé oslabení.
     
    18:18
    Bučko nebezpečně tečoval Ilenčíkovo nahození, ale ani teď gólman Svoboda nezaváhal.
     
    17:48
    V závěru první části tu máme první vyloučení zápasu, a to na české straně. K trestoměřičům putuje Štěpán Pokorný (CZE) na dvě minuty za faul kolenem.
     
    16:02
    Za českou stranu plánovali odpověď Dominik Arnošt a Matěj Blümel. Druhý jmenovaný dostal přihrávku do jízdy, ale neměl místo, aby se natlačil až ke gólmanovi. A bekhendem nenašel prostor u první tyče.
     
    15:12
    Pozor, první gólovka Slováků! Oliver Minko využil perfektní práce spoluhráčů, kteří odclonili naše beky, a vydal se až před Svobodu. Toho ale nepřekonal ani napoprvé, ani z dorážky!
     
    13:38
    Veselý s Kropáčkem doráželi na slovenské brankoviště, druhý jmenovaný se bekhendem natahoval po dorážce marně.
     
    10:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Za poslední čtyři minuty jsme slovenskou klec moc neohrozili, ale pak přišlo parádně vyřešené přečíslení dva na jednoho a Češi se ujímají dvougólového vedení! Matěj Blümel narýsoval od pravého hrazení pas před branku na JAKUBA VESELÉHO, který z první nekompromisně zakončil k bližší tyčce – 2:0! Asistence: Matěj Blümel.
     
    06:25
    Česká lavina se dál valí na soupeře. Teď to byl Adam Klapka, kdo dvakrát přidělal slovenské defenzivě velké potíže, nicméně Matej Bátory odolal.
     
    05:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká šestnáctka se v šesté minutě zcela po zásluze ujímá vedení! Slováci propadli v krátkém útoku a do přečíslení se vydala rovnou čtveřice našich hráčů. Dajčar s Kropáčkem a VOJTĚCHEM DOBIÁŠEM to skvěle vykombinovali do prázdné brány, Bátory se už jen marně natahoval hokejkou – 1:0! Asistence: Vojtěch Kropáček, Tomáš Dajčar.
     
    00:43
    Stejně jako včera jsme mohli jít hned v první minutě do vedení! Dominik Arnošt vyzval z levé strany Matějě Blümla, ten ale nenašel místo pod lapačkou Bátoryho.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 6. Dobiáš (Kropáček, Dajčar), 11. Veselý (Blümel), 26. Matiášek (Blümel, Dluhoš), 36. Bláha (Klapka, Klejna) – 41. Bučko (Kováčik, Okuliar), 47. Faško-Rudáš (Okuliar), 48. Kováčik (Faško-Rudáš)


    Česko: Svoboda (Kolář) – Had, Bálik, Dajčar "C", Dluhoš, Hadamczik, Ševeček, Klejna, Martinec – Bláha, Pavel, Klapka – Matiášek, Arnošt, Blümel – Veselý, Kropáček, Dobiáš – Pokorný, Dufek, Půček. Trenér: Petr Haken.
    Slovensko: Bátory (Vojvoda) – Bučko, Ilenčík, Rudy, Šalka, Senko, Ligas, Chatrnúch, Turan – Okuliar, Kováčik, Faško-Rudáš "C" – Melcher, Čederle, Džugan – Komloš, Hvizdoš, Sarvaš – Maniaček, Minko, Ferenyi. Trenér: Dušan Halahija.

    Rozhodca: Pražák – Zíka, Jindra.

    Diváci: 126