Gent – Anderlecht 1:1 (kon.)
koniec
KAA Gent
1:1 (0:0)
R.S.C. Anderlecht
cz Štvrtok 21.04.2016, 20:30 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Nechybělo mnoho a Anderlecht si v úplném závěru mohl ztracené vedení vzít zpět! Domácí obrana si vybrala znatelně slabší chvilku, když centr od rohového praporku nechala doputovat až k nehlídanému Dendonckerovi, jenž však svou ranou rozvlnil pouze boční síť.
     
    79
    Po hlavičkovém souboji s Acheampongem na zem nepříjemně dopadl Nielsen, který za doprovodu zdravotníků opouští hrací plochu a dnešní utkání pro něj skončilo. Ve středu obrany jej na posledních deset minut zastoupí Mitrović.
     
    77
    Nyní ale už opravdu neměl na vybranou, unikajícího Praeta k zemi stáhl za záchrannou brzdu zatahující Foket – tady není o čem diskutovat.
     
    69
    Emoce začínají pracovat. Po další akci Gentu si zbytečné a ne úplně vhodné slovní výlevy neodpustil Proto, hlavní sudí mu uděluje žluté varování.
    68. SAIEF - 1:1
     
    68
    Gent právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a máme opět srovnáno! K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný KENNY SAIEF, jenž zachoval chladnou hlavu a přesnou střelou k levé tyči nedal na druhou stranu skákajícímu Protovi šanci!
    67. Penaltový zákrok
     
    67
    Penalta pro Gent! Acheampong nechal balon za sebou a unikajícího Saiefa v pokutovém území zastavil jen za cenu jasného faulu! Domácím se tak naskýtá ideální příležitost na srovnání skóre.
    64. NUYTINCK - 0:1
     
    64
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí, Fialky se zničehonic ujímají vedení! Anderlecht měl k dispozici rohový kop, po Tielemansově přízemním centru míč doskákal až k Mbodjimu, jehož ránu vyrazil Sels pouze k nohám BRAMA NUYTINCKA a ten už měl snadnou práci!
     
    63
    A ke změně vzápětí dochází i na straně Fialek. Pro dnešek už má odpracováno Büttner, místo něj nastupuje kmenový hráč lisabonské Benfiky Filip Đuričić.
     
    61
    Máme tu první střídání, ze hry odchází Matton, jehož místo zaujme rychlonohý Nigerijec Simon.
    47. Obrovská šance Gentu
     
    47
    Obrovská šance Gentu, tady opravdu příliš nescházelo! Ve středu hřiště se míče ujal obránce Nielsen, doběhl s ním až na hranici vápna, odkud vynikajícím centrem našel hlavu Danijela Milićeviće, který orazítkoval horní tyč!
     
    39
    S tím ale Fialky nenaložily vůbec dobře a musely se hodně rychle vracet zpět do obrany, Gent totiž přispěchal s rychlým brejkem, který táhl Kums. Domácí kapitán byl naprosto jasně faulován Dendonckerem, který dostává žlutou kartu.
    16. Vynikající zákrok brankáře Anderlechtu
     
    16
    Fantastický Proto! Gent měl k dispozici rohový kop, po sérii několika vyrovnaných hlavičkových soubojů se balon dostal až ke kousek za vápnem číhajícímu Saiefovi. Domácí záložník si kulatý nesmysl zpracoval a vypustil parádní pumelici, hostující brankář ale předvedl kvalitní reflexivní zákrok a vytěsnil míč nad branku!

    Vojtěch Tůma

    Góly: 68. Saief (pen.) – 64. Nuytinck

    Karty:   77. Foket (GNT) – 39. Dendoncker (AND), 69. Proto (AND)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6.
    KAA Gent: Sels – Nielsen (79. Mitrović), Gershon, Asare – Foket, Neto, Kums (C), Matton (61. Simon) – Milićević, Depoitre, Saief
    Náhradníci: Thoelen – Rafinha, Mitrović, Schoofs, van der Bruggen, Déaux, Wikheim, Simon

    R.S.C. Anderlecht: Proto – Badji, Mbodji, Nuytinck, Büttner (63. Đuričić) – Dendoncker, Defour (C), Tielemans – Praet, Okaka, Acheampong
    Náhradníci: Roef – Deschacht, Đuričić, Conte, Heylen, Sylla, Trezéguet

    Rozhodca: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen