Gent – Anderlecht 1:1 (kon.)
koniec
KAA Gent
1:1 (0:0)
R.S.C. Anderlecht
cz Štvrtok 21.04.2016, 20:30 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitního evropského fotbalu! Belgická nejvyšší soutěž se, jak už je ostatně dobrým zvykem, po základní části rozdělila na několik menších podskupin. V tomto online přenosu nás čeká atraktivní bitva dvou celků hrající ve skupině O titul, obhájce titulu KAA Gent přivítá RSC Anderlecht. Začínáme ve 20:30, tak u toho buďte s námi a dobře se bavte!
     
    KAA Gent

    V loňské sezoně dosáhli fotbalisté Gentu fantastického úspěchu, když poprvé v klubové historii ovládli belgickou nejvyšší fotbalovou soutěž. Ne náhodou se říká, že mnohokrát těžší než titul získat je jej obhájit. Pro De Buffalo's tento cíl ale rozhodně není nereálný. Po základní části Jupiler Pro League se Gent držel na výborné druhé pozici, pouze se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Bruggy, po třiceti odehraných kolech se navíc počet získaných bodů všech týmů zmenšil na polovinu. Ve skupině O titul zatím svěřenci kouče Vanhaezebroucka nepodávají optimální výkony, ze tří odehraných zápasů si odnesli jen čtyři body. Vše započalo nečekanou domácí remízou s Waregemem, následovala porážka v důležitém klání s prvními Bruggami. Minulý pátek pak celek z východních Flander přivítal Oostende, které po trefách Mattona a Simona přetlačil poměrem 2:0. Sečteno a podtrženo, Gentu momentálně patří třetí pozice, jeho dnešní soupeř je ale napřed jen o tři body, a v případě úspěchu domácích se tak všechno může ještě pořádně zašmodrchat.
     
    RSC Anderlecht

    V novém tisíciletí Anderlecht ze všech belgických mužstev posbíral nejvíce mistrovských titul, z toho posledního se však Fialky radovaly před dvěma lety, od té doby se dvakrát musely spokojit pouze s bronzem. I po letošní základní části patřilo Les Mauves et Blancs třetí místo, devítibodové manko na první Bruggy bylo zapříčiněno především několika nezvládnutými zápasy v závěrečných kolech. Nyní to ale vypadá, jako by celek z hlavního města Belgie se začátkem nadstavbové části někdo polil živou vodou. Ze tří klání urvala družina vedená Rogerem Vanden Stockem plný počet bodů, navíc inkasovala jen jedinou branku. Očekávané výhry nad Waregenem a Genkem se rozhodně nerodily snadno, v souboji s druhým zmíněným soupeřem rozhodl až v samotném závěru Okaka. Vzestupnou tendenci své formy potvrdily Fialky i v neděli, kdy před vlastními fanoušky díky trefě nadějného záložníka Tielemanse přetlačily Bruggy 1:0, a v tabulce se jim tak přiblížily na rozdíl jediného bodíku.
     
    Vzájemné zápasy v této sezoně

    9.8. 2015 – RSC Anderlecht:KAA Gent 1:1

    Branky: 12. Sylla – 60. Depoitre

    RSC Anderlecht: Proto – Najar (38. Colin), Dendoncker, Deschacht, Obradović – Defour, Gillet, Tielemans – Sylla, Praet (72. Okaka), Suárez (62. Ezekiel).

    KAA Gent: Sels – Nielsen, Johansson, Rafinha (46. Simon, 90+2 Coulibaly) – Foket, Kums, Neto, Asare – Milićević, Dejaegere (84. Van der Bruggen) – Depoitre.


    17.1. 2016 – KAA Gent:RSC Anderlecht 2:0

    Branky: 10. Depoitre, 89. Depoitre

    KAA Gent: Sels – Nielsen, Mitrović, Asare – Rafinha, Neto, Kums, Dejaegere (78. Saief), Milićević – Depoitre, Simon (90+1 Diedhiou).

    RSC Anderlecht: Proto – Najar, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Heylen (81. Conte), Praet, Tielemans – Trezeguet (62. Lukebakio), Okaka, Suárez (74. Sylla).
    V GHELAMCO-areně už je vše připraveno, utkání se bude hrát před skvělou diváckou kulisou!

     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: Sels – Nielsen, Gershon, Asare – Foket, Neto, Kums (C), Matton – Milićević, Depoitre, Saief
    Náhradníci: Thoelen – Rafinha, Mitrović, Schoofs, van der Bruggen, Déaux, Wikheim, Simon

    RSC Anderlecht: Proto – Badji, Mbodji, Nuytinck, Büttner – Dendoncker, Defour (C), Tielemans – Praet, Okaka, Acheampong
    Náhradníci: Roef – Deschacht, Đuričić, Conte, Heylen, Sylla, Trezéguet

    Rozhodčí: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen.
     
    Ještě jednou vítám a zdravím všechny příznivce belgické kopané! Utkání mezi Gentem a Anderlechtem, dvěma žhavými adepty na zisk ligového titulu, začne za pár okamžiků, tak doufejme, že nás čeká ofenzivní bitva plná pohledných fotbalových momentů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bart Vertenten foukl do píšťalky, utkání může začít! Výkopu se ujali ve žlutých dresech hrající hosté, naopak Gent nastupuje v tradiční modré kombinaci.
     
    2
    Hned v úvodu utkání se pěknou akcí prezentovali domácí fotbalisté. Na hranici šestnáctky si seběhl Kums, zvedl hlavu a našel volného Depoitrea, jenž svůj centr posadil přesně na hlavu Foketa, ten ale branku přestřelil.
     
    3
    Po souboji s Depoitrem se k zemi skácel hostující zadák Büttner, který inkasoval nepříjemný úder loktem do zad. Situace si ale nevyžaduje zásah týmových zdravotníků, nizozemský obránce bude v pořádku.
     
    4
    Foket pěknou patičkou nahrál Nielsenovi, který přenesl hru na Asareho, jenž načechraným bochánkem přes obránce oslovil rozběhnutého Saiefa, tomu ale balon v klíčový okamžik utekl.
     
    5
    Gent zatím svého soupeře nepouští do hry, po většinu času drží míč na vlastních kopačkách. Foket teď dlouhým nákopem z hloubi obranné poloviny našel Depoitrea, ten si ale v kombinaci neporozuměl s Milićevićem.
     
    6
    Parádní individuální akci podnikl Saief, jenž si míč chytře prohodil mezi dvojicí bránících protihráčů, nakonec nahrál volnému Depoitreovi, jenž vypálil z první, branku ale o pořádný kus minul, a Proto tak mohl zůstat v klidu.
     
    7
    Po Saiefově nepřesné přihrávce se poprvé v utkání do útoku mohly vrhnout Fialky. Sám na sebe to vzal Frank Acheampong, toho ale o míč obral důrazně hrající obránce Asare.
     
    8
    Gershon teď pořádně zabrnkal na nervovou soustavu domácích příznivců, nakonec ale celou situaci společně s brankářem Selsem vyřešil, z následné protiakce vybojovali fotbalisté Gentu přímý kop.
     
    9
    Foket se rozhodl kombinovat s Kumsem, jejich narážečka ale ztroskotala na nepřesnosti. Do protiakce se mohl vrhnout Okaka, byl ale kvalitně zdvojen a proti přesile nic nevymyslel.
     
    10
    Praet se teď po dobrém individuálním průniku dostal do slibně vypadající střelecké pozice, místo přímého ohrožení branky ale ještě hledal na vzdálenější tyč si sbíhajícího Acheamponga, ten ale na letící míč nedosáhl.
     
    11
    Kums našel dlouhým pasem Milićeviće, jenž se na levé straně pokusil prosadit přes Badjiho, svého strážce ale po sérii několika kliček nezvládl utancovat. Alespoň ale pro Gent vybojoval autové vhazování.
     
    12
    Rychlonohý Büttner si na levé straně vyměnil míč s Acheampongem, který prokázal perfektní přehled a chytrou kolmicí oslovil Praeta, jenž natáhl ke střele z nějakých dvaceti metrů, při zemi letící míč vytáhl Sels jen na roh.
     
    13
    Exekuce rohového kopu se ujal kapitán Fialek Defour. Jeho centr nebyl vůbec špatný, Matz Sels ale celou situaci velmi dobře odhadl a po dobře načasovaném výběhu si došel pro letící balon.
     
    14
    Tielemans a Matton se teď tak dlouho navzájem přidržovali a okopávali, až sudímu nezbylo nic jiného než kvůli faulu hru přerušit. Dle jeho názoru si za hranicí pravidel počínal domácí záložník.
     
    15
    Steven Defour zákrokem na hranici pravidel odzbrojil Kumse a roztáhl hru na rozběhnutého Acheamponga. Ten se nijak zvláště nerozmýšlel a ihned poslal kulatý nesmysl do šestnáctky, tam si ale nejlépe počínal Mbodji.
     
    16
    Fantastický Proto! Gent měl k dispozici rohový kop, po sérii několika vyrovnaných hlavičkových soubojů se balon dostal až ke kousek za vápnem číhajícímu Saiefovi. Domácí záložník si kulatý nesmysl zpracoval a vypustil parádní pumelici, hostující brankář ale předvedl kvalitní reflexivní zákrok a vytěsnil míč nad branku!
    16. Vynikající zákrok brankáře Anderlechtu
     
    17
    I s druhým rohovým kopem Gent rozhodně nenaložil špatně, centr na přední tyč doskákal až k Depoitreovi, jenž se z první pokusil překvapit Prota, trefil ale pouze výborně clonícího Badjiho.
     
    18
    Dendoncker předvedl dobrou hru tělem a čistě odstavil od balonu nepozorného Foketa. Následnou situaci ale řešil velmi zbrkle, jeho přihrávka na rozběhnutého Okaku, který se mihl řítit sám na branku, byla hrubě nepřesná.
     
    19
    Nepřesnost teď byla k vidění i na druhé straně. Na ofenzivním výletě figurující zadák Asare se zleva pokusil míč píchnout do běhu sprintujícímu Saiefovi, jeho pas ale měl příliš razance, a kulatý nesmysl doputoval až k Protovi.
     
    20
    Dennis Praet vystihl rozehrávku domácích, zvedl hlavu a šikovným pasem vyslal do nadějně vypadající šance Okaku. Italský snajpr ale ve svém postupu pokračovat nemohl, o kousek si totiž nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    21
    Renato Neto si brilantně narazil s Kumsem, který vyslal šikovnou uličku do běhu Milićevićovi, který dělal vše, co bylo v jeho silách, ale vyběhnuvší Proto byl u balonu o malý kousek dříve.
     
    22
    Nuytinck zahrál zcela jasně rukou, tady mohla a možná i měla přijít žlutá karta, sudí se ale rozhodl netrestat. Nicméně, Gent bude mít k dispozici přímý kop ze slibné pozice.
     
    23
    Exekuce standardní situace se po chvilkovém váhání ujal Danijel Milićević, tomu ale rána vůbec nesedla, míč zamířil vysoko a daleko mimo tři tyče.
     
    24
    Thomas Foket v souboji jeden proti jednomu přešel přes Büttnera, přehodil si míč na levačku a do vápna vyslal vysoký přetažený centr, vyskočivší Depoitre se snažil seč mu síly stačily, na letící balon ale nedosáhl.
     
    25
    Úvodních pětadvacet dnešního mače je za námi, zatím musíme být lehce zklamáni, očekávané ofenzivní hody se totiž nekonají. K vidění byla jen jedna vážnější šance, Proto ale vytáhl parádní zákrok, a gól jsem tak stále neviděli.
     
    26
    Ou, to byl tvrdý zákrok. Praet přibrousil nic netušícího Nielsen, sudí ale, z mě záhadných důvodů, kartu neudělil. Přímý kop rozehráli domácí na krátko, chvíli nato pálil Neto, trefil ale pouze prvního hráče stojícího před sebou.
     
    27
    Frank Acheampong ukázal, že má velice rychlé nohy a pláchl obránci Nielsenovi. Jeho přízemní centr nebyl vůbec špatný, ve skluzu hrající Okaka na něj i díky dobré defenzivní práci Gershona nedosáhl.
     
    28
    Domácí fanoušci se hodně zlobí, Tielemans totiž jasně přidržel za dres Foketa, sudí ale opět nedovolený zákrok neodpískal. Akce Fialek tedy mohla pokračovat, zastavil ji ale Praetův ofsajd.
     
    29
    Thomas Matton si píchl balon okolo dezorientovaného Badjiho, následně míč odcentroval na hranici malého vápna, kde si naskakoval Laurent Depoitre, centr byl ale o kousek vyšší, než by domácí forvard potřeboval.
     
    31
    Kenny Saief nasadil nepopulární jesličky Defourovi, následně ale nepřihrál vůbec přesně, a kulatý nesmysl tak doskákal až k brankáři Protovi. Oběma celkům zatím v kombinaci schází troška více klidu, doufejme, že se to brzy zlepší.
     
    32
    Po tvrdém souboji s Okakou se na trávníku ocitl ležící Gershon, vypadalo to na drobný problém s pravým kotníkem, domácí bek se ale rychle oklepal, celé to rozchodil a bude moci pokračovat.
     
    33
    Renato Neto pláchl podél pravé lajny, poté ale prováhal ideální moment pro přihrávku a nakonec mu nezbylo nic jiného, že hru přenést směrem vzad. Další akci Gentu rozjede Asare.
     
    34
    Okaka využil drobného zaváhání v podání Asareho a z pravé strany se přiřítil do šestnáctky, místo střely ještě nahrával z druhé vlny si sbíhajícího Tielemanse, tomu ale míč v ten nejdůležitější moment odskočil.
     
    35
    Anderlecht měl k dispozici rohový kop, na přetažený centr na zadní tyč si naskakoval Dendoncker, Matz Sels si ale počínal velice zodpovědně a nepřipustil žádné zbytečné komplikace.
     
    37
    Paret vymyslel brilantní pas na Okaku, který z hranice šestnáctky ještě nahrával Badjimu, Pravý obránce Fialek si míč ťukl do běhu, byl ale faulován Asarem, a hosté tak mají k dispozici přímý kop.
     
    38
    Toho se ujal obránce Büttner, který zkusil jakýmsi stříleným centrem na přední tyč překvapit Selse, ten ale nakonec mohl zůstat v klidu, na hranici malého vápna jej totiž zastoupil Gershon, jenž odvrátil balon na rohový kop.
     
    39
    S tím ale Fialky nenaložily vůbec dobře a musely se hodně rychle vracet zpět do obrany, Gent totiž přispěchal s rychlým brejkem, který táhl Kums. Domácí kapitán byl naprosto jasně faulován Dendonckerem, který dostává žlutou kartu.
     
    40
    Thomas Foket naznačil střelu, čímž se chytře zbavil svého strážce. Chvíli nato už křídelník ve službách Gentu poslal míč do šestnáctky, Milićević s Depoitrem si ale dávali tak dlouho přednost, až jim balon odkopl důsledný Mbodji.
     
    41
    Neto elegantní patičkou uvolnil Gershona, jenž podnikl třicetimetrový sprint až na hranici vápna, kde se už už chystal ke střele, v té mu ale na poslední chvíli zabránil Nuytinck.
     
    42
    Konec poločasu se velmi rychle blíží, hráči Anderlechtu operují s míčem na vlastní polovině a nevypadá to, že by se ještě nějak hodlali hnát kupředu. Dočkáme se ještě nějakého vzrušení, nebo se do kabin půjde za bezbrankového stavu?
     
    43
    Dennis Praet prchl svému strážci a vybojoval pro Fialky rohový kop. Po vysokém centru míč mimo šestnáctku odhlavičkoval Asare, po Kumsově ztrátě se ale ke střele dostal Tielemans, brána mu ale byla malá.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45+1
    Vypadalo to, že první poločas už se dohraje v naprostém klidu, Neto ale v blízkosti středového kruhu obešel Tielemanse, jeho přihrávka však Depoitreovi zamířila pouze na paty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle je za námi, branku jsme zatím neviděli. Musíme si přiznat, že se zápas zatím vyvíjí jinak než jsme očekávali. Žádný fotbal plný ofenzivních akcí nesledujeme, oba celky dbají především na pevnou defenzivu a nikam se bezhlavě neženou.V podstatě jsme viděli jen jednu vážnější příležitost, když zhruba z dvaadvaceti metrů vypálil Saief, Proto ale své spoluhráče podržel dobrým zákrokem. Doufejme, že druhý poločas už nám nějakou tu branku nabídne, zpět se přihlásíme zhruba ve 21:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Obrovská šance Gentu, tady opravdu příliš nescházelo! Ve středu hřiště se míče ujal obránce Nielsen, doběhl s ním až na hranici vápna, odkud vynikajícím centrem našel hlavu Danijela Milićeviće, který orazítkoval horní tyč!
    47. Obrovská šance Gentu
     
    48
    Na druhé straně Defour šikovně uvolnil mladíka Tielemanse, který si posunul míč na svou silnější pravačku, táhlou střelou ale trefil pouze před sebou stojícího Gershona.
     
    49
    Nielsen opět táhl útočnou akci Gentu, po jeho přihrávce se míče ujal Renato Neto a vyloženě si došel pro faul. Přímý kop pro domácí tým.
     
    50
    Thomas Foket nějakou chvíli přemýšlel, jak s touto standardkou naloží. Nakonec se rozhodl pro přetažený centr na zadní tyč, kde se do zakončení dral Matton, byl ale čistě odstaven důsledně bránícím Mbodjim.
     
    51
    Kenny Saief teď ukázal, že šikovnosti má na rozdávání. Po sérii několika velice pohledný manévrů za sebou nechal jak Defoura, tak Büttnera a vybojoval pro Gent další volný přímý kop.
     
    52
    Tentokráte hráči Gentu nic světoborného nepředvedli, Foket trefil jen ve zdi stojícího Dendonckera, následně se balon snažil získat zpět, ale přehnal to s agresivitou a fauloval.
     
    53
    Stejně jako na začátku utkání, i nyní Gent drží míč na svých kopačkách a hráče soupeře téměř k ničemu nepouští. Depoitre byl nyní očividně přidržen a sudí nařídil další standardní situace pro domácí.
     
    54
    Ani nyní z ní ale žádná nebezpečná příležitost nevzešla, obrana Anderlechtu zahrála velmi dobře pozičně a domácí postupně vytlačila až na jejich obrannou polovinu.
     
    55
    Po nepříliš přehledném souboji mezi Kumsem a Praetem se kulatý nesmysl odporoučel mimo hrací plochu, sudí nakonec správě přisoudil autové vhazování Fialkám.
     
    56
    Asare trošku zazmatkoval a v jednoduché situaci míč odhlavičkoval k Acheampongovi, který hru bleskurychle přenesl do šestnáctky Gentu, kde ale Tielemansovi nevyšlo zpracování, čehož rezolutním odkopem využil Nielsen.
     
    57
    Podobná situace byla k vidění i na druhé straně. Sprintující Kums vymyslel parádní oblouček pro Saiefa, ten si ale kulatý nesmysl v rozhodující moment odkopl od nohy a už jej nedokázal získat zpět.
     
    58
    Stéphane Badji na pravé straně přelstil Mattona a odcentroval, pryč z vápna ale kulatý nesmysl odklidil Gershon. Neto však nechal balon za sebou, načež Tielemans svižnou přihrávkou vyzval ke střele Acheamponga, ten ale zamířil vedle branky.
     
    59
    Gershon si v souboji rameno na rameno přidržel Defoura, jasný faul. Přímý kop z oblasti středového kruhu rozehrál sám postižený bleskově, jeho dlouhý pas směrem k Acheampongovi se ale mezi ty zdařilé počítat nedal.
     
    60
    S touto možností mohli domácí naložit lépe. Depoitre naznačil střelu, místo toho ale přihrál dobře postavenému Saiefovi, jenž celou akci ještě vyšperkoval pasem na Renata Neta, tomu ale střela vůbec nesedla.
     
    61
    Máme tu první střídání, ze hry odchází Matton, jehož místo zaujme rychlonohý Nigerijec Simon.
     
    63
    A ke změně vzápětí dochází i na straně Fialek. Pro dnešek už má odpracováno Büttner, místo něj nastupuje kmenový hráč lisabonské Benfiky Filip Đuričić.
     
    64
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí, Fialky se zničehonic ujímají vedení! Anderlecht měl k dispozici rohový kop, po Tielemansově přízemním centru míč doskákal až k Mbodjimu, jehož ránu vyrazil Sels pouze k nohám BRAMA NUYTINCKA a ten už měl snadnou práci!
    64. NUYTINCK - 0:1
     
    65
    No, s tímto Gent rozhodně nepočítal. Dokáží domácí, kteří byli v druhém poločase zatím aktivnějším celkem, ihned odpovědět?
     
    66
    Touha vyrovnat je na nich znatelná. Po Mbodjiho drobném zaváhání ke střele z uctivé vzdálenosti napřáhl Saief, míč ale poslal někam do dvacáté řady nad hostující svatyní.
     
    67
    Penalta pro Gent! Acheampong nechal balon za sebou a unikajícího Saiefa v pokutovém území zastavil jen za cenu jasného faulu! Domácím se tak naskýtá ideální příležitost na srovnání skóre.
    67. Penaltový zákrok
     
    68
    Gent právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a máme opět srovnáno! K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný KENNY SAIEF, jenž zachoval chladnou hlavu a přesnou střelou k levé tyči nedal na druhou stranu skákajícímu Protovi šanci!
    68. SAIEF - 1:1
     
    69
    Emoce začínají pracovat. Po další akci Gentu si zbytečné a ne úplně vhodné slovní výlevy neodpustil Proto, hlavní sudí mu uděluje žluté varování.
     
    70
    Domácí jsou na koni. Střídající Simon přešel přes Tielemanse a předložil balon na hranici vápna si sbíhajícímu Depoitreovi, ten ale postrádal mnohem lepší a přesnější zakončení.
     
    71
    V hlavičkovém souboji s Okakou dostal Gershon pořádně naloženo a z trávníku zpět na nohy se opravdu vůbec nechce. Vypadalo to, že budou muset zasáhnout týmoví zdravotníci, nakonec je ale vše jinak.
     
    73
    Po několika nepřesnostech na obou stranách své centimetry a kilogramy v dalším z hlavičkových soubojů využil Stefano Okaka, následně ale nepřihrál vůbec šťastně, a kupředu tak mohou postupovat domácí.
     
    74
    Ti toho ale také příliš nevymysleli. Měli k něčemu slibnému poměrně nadějně nakročeno, jejich akci ale hrubě nepovedenou přihrávkou zazdil dnes zatím výborně hrající Saief.
     
    75
    Gent se uzavřel svého soupeře okolo jeho vlastního vápna, tlak domácích vyústil v centr z kopačky Simona, obrana Fialek ale nebezpečí odvrátila, Defour navíc vybojoval faul, a situace se tak může alespoň trochu uklidnit.
     
    76
    Nepříjemný zákrok. Saief tvrdě zajel do Defoura, troufám si říci, že tady asi měla přijít žlutá karta, sudí ale dnes příliš přísný není.
     
    77
    Nyní ale už opravdu neměl na vybranou, unikajícího Praeta k zemi stáhl za záchrannou brzdu zatahující Foket – tady není o čem diskutovat.
     
    78
    Po několikaminutové odmlce se směrem vpřed vydaly i Fialky. Badjiho centr sice putoval k Okakovi, toho ale ve vzdušném souboji předčil Asare.
     
    79
    Po hlavičkovém souboji s Acheampongem na zem nepříjemně dopadl Nielsen, který za doprovodu zdravotníků opouští hrací plochu a dnešní utkání pro něj skončilo. Ve středu obrany jej na posledních deset minut zastoupí Mitrović.
     
    80
    Krkolomně, ale přece se nyní domácí hráči dostali k zakončení. Foket obešel Nuytincka a načechraným centrem našel Svena Kumse, který to zkusil, i s trochou štěstí, akrobatickým způsobem, Prota ale nevystrašil.
     
    82
    Tielemans si narazil s Defourem, poté si všiml volného Acheamponga, kterého ale v postupu směrem k Selsově pokladnici zastavil praporek pomezního sudího, jenž naprosto správně viděl ofsajd.
     
    83
    Kums přenesl hru na Saiefa, ten si ale na pravé straně absolutně neporozuměl s Milićevićem, hostující obránci ovšem nikam nespěchali a místo založení rychlého kontru nechali míč doputovat až za postranní čáru.
     
    84
    Renato Neto byl faulován až příliš důrazně hrajícím Dendonckerem, následovat bude přímý kop v podání Gentu.
     
    85
    Domácí tuto situaci opět rozehráli na krátko, po sérii přihrávek se k centru z pravé strany dostal Thomas Foket, ve vápně ale včas zasáhl obránce Nuytinck, který uklidil balon do bezpečí.
     
    86
    Konec utkání se nezadržitelným tempem blíží. Na domácích je znát, že si dnes chtějí odnést tři body, Fialky už se spíše soustředí na obranu, remíza by jim, zdá se, nevadila.
     
    87
    Teď to ale hosté vymysleli parádně. Po autovém vhazování parádní kolmici vykoumal Tielemans, do dobré šance se hrnoucí Đuričić byl faulován, a celek z hlavního města Belgie tak čeká přímý kop z velmi zajímavé pozice.
     
    88
    Na Badjiho prudký centr si naskakoval vytáhl útočník Okaka, Matz Sels byl ale u balonu první a vyboxoval jej mimo šestnáctku. Zanedlouho však do šestnáctky přiletěl další centr, i tentokráte si ale belgický gólman v dresu Gentu věděl rady.
     
    89
    Domácí se hnali do přečíslení čtyř proti třem, Saief celou akci ale naprosto zbytečně zbrzdil, a s jeho pozdním centrem si tak už perfektně zkonsolidovaná obrana Anderlechtu poradila.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby nastavil Bart Vertenten tři minuty!
     
    90+1
    Okaka si seběhl pro přihrávku, dostal hodně prostoru k tomu, aby se s míčem otočil a vyslal na zteč rozběhnutého Đuričiće, ten však v momentě převzetí přihrávky znovu stál v drobném ofsajdu.
     
    90+2
    Renato Neto si ale vůbec nerozuměl s Kumsem, načež se po pravé straně dral Tielemans, který pro Fialky nakonec vydřel ještě jeden rohový kop.
     
    90+3
    Nechybělo mnoho a Anderlecht si v úplném závěru mohl ztracené vedení vzít zpět! Domácí obrana si vybrala znatelně slabší chvilku, když centr od rohového praporku nechala doputovat až k nehlídanému Dendonckerovi, jenž však svou ranou rozvlnil pouze boční síť.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, utkání končí nerozhodným a asi i spravedlivým výsledkem 1:1, Anderlecht se díky získanému bodu vyhoupl do čela tabulky, oproti druhým Bruggám je na tom však lépe pouze díky skóre. Opravdu nelze říci, který z týmů měl dnes herně navrch, možná lehce aktivnější byli domácí, těm totiž vždy lépe vyšel vstup do poločasu. V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme moc fotbalové krásy neviděli, za zmínku stála pouze rána z kopačky Saiefa, kterou ale Proto spolehlivým zákrokem zneškodnil.

    V druhé půli už to bylo o poznání lepší, ihned v sedmačtyřicáté minutě byl k vedoucímu gólu blizoučko Milićević, po jeho hlavičce ale míč skončil jen na břevně. Anderlechtu se hned z první vážnější šance podařilo udeřit, po rohovém kopu dala domácí obrana až příliš volného prostoru Mbodjimu, na jehož střelu sice Sels ještě stačil zareagovat, následná dorážka v podání Brama Nuytincka už však byla nad jeho síly! Vedení Fialkám nevydrželo příliš dlouho, už za čtyři minuty kopal obhájce titulu penaltu, kterou s přehledem proměnil sám faulovaný Kenny Saief, a stanovil tak konečné skóre dnešního klání.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc! (22:43:01)

    Vojtěch Tůma

    Góly: 68. Saief (pen.) – 64. Nuytinck

    Karty:   77. Foket (GNT) – 39. Dendoncker (AND), 69. Proto (AND)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6.
    KAA Gent: Sels – Nielsen (79. Mitrović), Gershon, Asare – Foket, Neto, Kums (C), Matton (61. Simon) – Milićević, Depoitre, Saief
    Náhradníci: Thoelen – Rafinha, Mitrović, Schoofs, van der Bruggen, Déaux, Wikheim, Simon

    R.S.C. Anderlecht: Proto – Badji, Mbodji, Nuytinck, Büttner (63. Đuričić) – Dendoncker, Defour (C), Tielemans – Praet, Okaka, Acheampong
    Náhradníci: Roef – Deschacht, Đuričić, Conte, Heylen, Sylla, Trezéguet

    Rozhodca: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen