Gent – Anderlecht 1:1 (kon.)
koniec
KAA Gent
1:1 (0:0)
R.S.C. Anderlecht
cz Štvrtok 21.04.2016, 20:30 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc! (22:43:01)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6.
     
    Je dobojováno, utkání končí nerozhodným a asi i spravedlivým výsledkem 1:1, Anderlecht se díky získanému bodu vyhoupl do čela tabulky, oproti druhým Bruggám je na tom však lépe pouze díky skóre. Opravdu nelze říci, který z týmů měl dnes herně navrch, možná lehce aktivnější byli domácí, těm totiž vždy lépe vyšel vstup do poločasu. V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme moc fotbalové krásy neviděli, za zmínku stála pouze rána z kopačky Saiefa, kterou ale Proto spolehlivým zákrokem zneškodnil.

    V druhé půli už to bylo o poznání lepší, ihned v sedmačtyřicáté minutě byl k vedoucímu gólu blizoučko Milićević, po jeho hlavičce ale míč skončil jen na břevně. Anderlechtu se hned z první vážnější šance podařilo udeřit, po rohovém kopu dala domácí obrana až příliš volného prostoru Mbodjimu, na jehož střelu sice Sels ještě stačil zareagovat, následná dorážka v podání Brama Nuytincka už však byla nad jeho síly! Vedení Fialkám nevydrželo příliš dlouho, už za čtyři minuty kopal obhájce titulu penaltu, kterou s přehledem proměnil sám faulovaný Kenny Saief, a stanovil tak konečné skóre dnešního klání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nechybělo mnoho a Anderlecht si v úplném závěru mohl ztracené vedení vzít zpět! Domácí obrana si vybrala znatelně slabší chvilku, když centr od rohového praporku nechala doputovat až k nehlídanému Dendonckerovi, jenž však svou ranou rozvlnil pouze boční síť.
     
    90+2
    Renato Neto si ale vůbec nerozuměl s Kumsem, načež se po pravé straně dral Tielemans, který pro Fialky nakonec vydřel ještě jeden rohový kop.
     
    90+1
    Okaka si seběhl pro přihrávku, dostal hodně prostoru k tomu, aby se s míčem otočil a vyslal na zteč rozběhnutého Đuričiće, ten však v momentě převzetí přihrávky znovu stál v drobném ofsajdu.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby nastavil Bart Vertenten tři minuty!
     
    89
    Domácí se hnali do přečíslení čtyř proti třem, Saief celou akci ale naprosto zbytečně zbrzdil, a s jeho pozdním centrem si tak už perfektně zkonsolidovaná obrana Anderlechtu poradila.
     
    88
    Na Badjiho prudký centr si naskakoval vytáhl útočník Okaka, Matz Sels byl ale u balonu první a vyboxoval jej mimo šestnáctku. Zanedlouho však do šestnáctky přiletěl další centr, i tentokráte si ale belgický gólman v dresu Gentu věděl rady.
     
    87
    Teď to ale hosté vymysleli parádně. Po autovém vhazování parádní kolmici vykoumal Tielemans, do dobré šance se hrnoucí Đuričić byl faulován, a celek z hlavního města Belgie tak čeká přímý kop z velmi zajímavé pozice.
     
    86
    Konec utkání se nezadržitelným tempem blíží. Na domácích je znát, že si dnes chtějí odnést tři body, Fialky už se spíše soustředí na obranu, remíza by jim, zdá se, nevadila.
     
    85
    Domácí tuto situaci opět rozehráli na krátko, po sérii přihrávek se k centru z pravé strany dostal Thomas Foket, ve vápně ale včas zasáhl obránce Nuytinck, který uklidil balon do bezpečí.
     
    84
    Renato Neto byl faulován až příliš důrazně hrajícím Dendonckerem, následovat bude přímý kop v podání Gentu.
     
    83
    Kums přenesl hru na Saiefa, ten si ale na pravé straně absolutně neporozuměl s Milićevićem, hostující obránci ovšem nikam nespěchali a místo založení rychlého kontru nechali míč doputovat až za postranní čáru.
     
    82
    Tielemans si narazil s Defourem, poté si všiml volného Acheamponga, kterého ale v postupu směrem k Selsově pokladnici zastavil praporek pomezního sudího, jenž naprosto správně viděl ofsajd.
     
    80
    Krkolomně, ale přece se nyní domácí hráči dostali k zakončení. Foket obešel Nuytincka a načechraným centrem našel Svena Kumse, který to zkusil, i s trochou štěstí, akrobatickým způsobem, Prota ale nevystrašil.
     
    79
    Po hlavičkovém souboji s Acheampongem na zem nepříjemně dopadl Nielsen, který za doprovodu zdravotníků opouští hrací plochu a dnešní utkání pro něj skončilo. Ve středu obrany jej na posledních deset minut zastoupí Mitrović.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 68. Saief (pen.) – 64. Nuytinck

    Karty:   77. Foket (GNT) – 39. Dendoncker (AND), 69. Proto (AND)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6.
    KAA Gent: Sels – Nielsen (79. Mitrović), Gershon, Asare – Foket, Neto, Kums (C), Matton (61. Simon) – Milićević, Depoitre, Saief
    Náhradníci: Thoelen – Rafinha, Mitrović, Schoofs, van der Bruggen, Déaux, Wikheim, Simon

    R.S.C. Anderlecht: Proto – Badji, Mbodji, Nuytinck, Büttner (63. Đuričić) – Dendoncker, Defour (C), Tielemans – Praet, Okaka, Acheampong
    Náhradníci: Roef – Deschacht, Đuričić, Conte, Heylen, Sylla, Trezéguet

    Rozhodca: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen