Detroit – Minnesota 3:2 (kon.) | St. Louis – Boston 5:6 (kon.) | Winnipeg – Chicago 4:5 (po pr.)
Colorado – Washington 2:4 (kon.) | Anaheim – Vancouver 2:3 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 0:5 (kon.)
Philadelphia – Ottawa 3:2 (kon.) | LA Kings – Dallas 2:3 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Ottawa Senators
cz Sobota 02.04.2016, 19:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia (kapacita 19543 míst) • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:04
    Andrew Hammond míří na střídačku, Senators se pokusí vyrovnat v šesti hráčích v poli!
    Mike HOFFMAN - 3:2
     
    52:28
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Také hosté využívají přesilovou hru! Po přihrávce od Erika Karlssona se tvrdou ranou z vrcholu levého kruhu prosazuje MIKE HOFFMAN, jehož střela se ještě lehce otřela o hokejku Marka Streita a dopadla přesně k druhé tyči, než čekal Steve Mason! Asistence: Erik Karlsson a Bobby Ryan.
     
    51:34
    Na trestnou lavici za krosček míří Radko Gudas, který se následně dostal do potyčky s kým jiným, než Chrisem Neilem, který míří na trestnou lavici také, společně s českým obráncem inkasují menší trest za hrubost. Následovat tak bude první přesilová hra Senators v dnešním zápase.
     
    50:26
    Wayne Simmonds zaútočil na hattrick! Zpoza branky se rychle vytočil a pokusil se nachytat Hammonda, který byl ovšem rychle na ledě!
    Wayne SIMMONDS - 3:1
     
    47:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Třetí branka Flyers v dnešním zápase, třetí využitá přesilová hra! Po rychlé kombinaci poslal Jakub Voráček znovu střílenou přihrávku před branku, Brayden Schenn šikovně tečoval, Hammond ale ještě dokázal zakročit. Na následnou dorážku WAYNA SIMMONDSE už ale neměl nárok! Asistence: Brayden Schenn a Jakub Voráček.
     
    46:57
    Čtvrtá přesilová hra pro Phily v dnešním zápase, za podražení je vyloučen Cody Ceci.
     
    43:11
    Pierre-Edouard Bellemare se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti branky, puk po ledě nasměroval jen do Hammondova betonu!
    Mika ZIBANEJAD - 2:1
     
    37:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hostům se podařilo snížit na rozdíl jedné branky! Mike Hoffman dobruslil puk v útočném pásmu, po otočce u pravého hrazení pak nahodil puk před branku, kde si jej MIKA ZIBANEJAD dokázal rukavicí sklepnout na led a následnou rychlou střelou propálil Masona! Asistence: Mike Hoffman a Cody Ceci.
     
    37:35
    Chris Neil nakonec dostává osobní trest na deset minut za nesportovní chování.
    Sean COUTURIER - 2:0
     
    31:14
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers využívají další přesilovou hru! Wayne Simmonds obkroužil branku a přihrál Seanu Couturierovi, který nejdříve ztroskotal na Hammondovi, stejně jako dorážející Brayden Schenn. SEAN COUTURIER se ale dostal znovu k puku a z brankoviště poslal puk přes bezmocného Hammonda do branky! Asistence: Brayden Schenn a Wayne Simmonds.
     
    30:05
    Flyers si zahrají další přesilovou hru, za sekání míří na trestnou lavici obránce hostů Chris Neil.
     
    23:21
    Další velká šance Senators! Přečíslení dva na jednoho vyřešil Alex Chiasson svižnou střelou, kterou orazítkoval břevno Masonovy branky!
     
    23:07
    Po chybě na útočné modré čáře v podání MacDonalda se sám na Masona řítil Mike Hoffman, domácí brankář ale předvedl výborný zákrok a vyrovnání nepřipustil!
     
    22:37
    Pierre-Edouard Bellemare mohl navýšit vedení Flyers, jeho střelu zblízka ale dokázal Hammond pokrýt!
    Wayne SIMMONDS - 1:0
     
    21:31
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovou hru využívají! Puk se od levého hrazení dostal na modrou čáru k Jakubu Voráčkovi, který rychlou střílenou přihrávkou našel v předbrankovém prostoru WAYNA SIMMONDSE, který dokázal vložit do přihrávky hokejku tak šikovně, že puk tečoval přesně pod horní tyčku! Asistence: Jakub Voráček.
     
    20:51
    Philadelphia si zahraje druhou přesilovou hru v dnešním zápase, za faul vysokou holí je vyloučen Alex Chiasson.
     
    17:04
    Po vzájemné potyčce u střídaček jsou vyloučeni Nick Cousins a Chris Wideman, oba dostávají menší trest za hrubost. V závěru prvního dějství se tak bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    12:33
    A další obrovská šance, tentokrát na druhé straně! Gostisbehere výborně uvolnil Jakuba Voráčka, který si položil Hammonda, střelou mezi betony si ovšem na hostujícího brankáře nepřišel!
     
    11:58
    Tentokrát za Masonem zvoní tyč! Právě konstrukci branky nastřelil Alex Chiasson, který střílel z pravé strany!
     
    11:31
    Obránce Claesson zpoza branky nabil do výborné pozice Miku Zibanejadovi, jehož střelu z bezprostřední blízkosti Mason zlikvidoval!
     
    08:57
    Jakub Voráček vymyslel krásnou přihrávkou výbornou šanci pro Michaela Raffla, který nastřelil tyčku ottawské branky!
     
    05:31
    Uvidíme první přesilovou hru v dnešním zápase, hosté jsou totiž potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest míří odpykat Scott Gomez.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 22. Simmonds (Voráček), 32. Couturier (Schenn, Simmonds), 48. Simmonds (Schenn, Voráček) – 38. Zibanejad (Hoffman, Ceci), 53. Hoffman (Karlsson, Ryan)


    Philadelphia Flyers: Mason (Stolarz) – MacDonald, Gostisbehere, Schultz, Streit, Manning, Gudas – Schenn, Giroux (C), Simmonds – Raffl, Couturier, Voráček – Read, Cousins, Gagner – VandeVelde, Bellemare, White. Trenér: Dave Hakstol.
    Ottawa Senators: Hammond (Anderson) – Claesson, Karlsson (C), Kostka, Ceci, Harpur, Wideman – Smith, Pageau, Ryan – Hoffman, Zibanejad, Chiasson – Dzingel, Gomez, Lazar – Puempel, Paul, Neil. Trenér: Dave Cameron.

    Rozhodca: Joannette, Charron – Nansen, MacPherson

    Diváci: 19578