Česko – Japonsko 3:2 (3:2 po s.n.) | USA – Rusko 8:0 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (1:0 po s.n.)
Kanada – Fínsko 6:1 (kon.) | Švajčiarsko – Japonsko 3:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Švédsko
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Švajčiarsko
cz Piatok 01.04.2016, 02:05MS žien • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný večer všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Mistrovství světa žen v kanadském Kamloops má dnes na programu poslední zápasy ve skupinách. My se společně zaměříme na souboj Švédska se Švýcarskem, který hodně napoví, zdali se české hokejistky podívají do čtvrtfinále. Úvodní vhazování je v McArthur Island naplánováno v 2:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    Tento duel rozhodne o postupu či nepostupu českého výběru do čtvrtfinále. Držme palce Švédkám!
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Grahnová (Muraseová) – Svedinová "A", Eliassonová, Kjellbinová, Ramboldtová "A", Fallmanová, Olofssonová, Markströmová, Lundbergová – Winbergová, Olssonová, Carlssonová – Asserholtová "C", Borgqvistová, Udenová Johanssonová – Lambertzová Kullerová, Rasková, Johanssonová – Skoldová, Lindhová, Löwenhielmová.

    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – Altmannová "C", Bullová, Zollingerová, Benzová, Forsterová "A", Staigerová, Sigristová – Stalderová, Hüniová, Müllerová – Raselliová, I. Waidacherová, Stänzová – M. Waidacherová, Rüggová, Stiefelová "A" – Schranzová, Allemannová, Egimannová – N. Waidacherová.

    Rozhodčí: Melanie Bordeleauová (CAN), Mijuki Nakajamová (JAP) – Nataša Pagonová (SLO), Vanessa Strattonová (CAN).
     
    Oba týmy právě vjely na led McArthur Centre! Švýcarky mají v hledišti velkou podporu svých fanoušků. Za malou chvilku začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Švýcarky vstoupily do dnešního důležitého utkání velmi aktivně a hned po půl minutě se dostala ke střele Mullerová, avšak Grahnová zasáhla!
     
    01:06
    Švédský útok táhla po pravé straně Emilia Ramboldtová, nicméně švédská hráčka si nedokázala pohlídat postup své spoluhráčky a byl odpískán ofsajd!
     
    01:16
    Tre Kronor vyhráli vhazování ve středním pásmu, nicméně následná rozehrávka nedopadla dobře a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    01:47
    Třetí útočná formace švédského týmu se dokázala usadit v útočném pásmu, z čehož "domácí" vytěžili střelu Skoldové, avšak Schellingová zasáhla.
     
    02:13
    Švýcarky se dokázaly dostat do útočného pásma, avšak nahození Altamnnové nebylo ideální a kotouč je v hledišti.
     
    02:43
    Švédky se opět dokázaly dostat do útočné třetiny a k puku se dostala Emma Eliassonová. Její rána z modré byla tvrdá, avšak Schellingová dokázala zasáhnout!
     
    03:11
    Na led se dostala první útočná formace Švýcarek, která je na celé turnaji velmi nebezpečná. Rána Hüniové však skončila těsně mimo a u kotouče jsou Švédky.
     
    03:48
    Švédská rozehrávka vůbec nevyšla a ke kotouči se dostala ve středním pásmu Benzová. Její postup však zastavila pozorná švédská obrana.
     
    04:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak, takový začátek zápasu jsme si určitě nepředstavovali. Švýcarsko se dostává do vedení a přibližuje se účasti ve čtvrtfinále, nicméně je teprve start zápasu! Do útočné třetiny se dostala EVELINA RASELLIOVÁ, která dokázala překonat skrytou střelou Grahnovou! Bez asistence.
     
    05:13
    Švédky opět chybovaly v rozehrávce a do velké šance se mohla dostat Zollingerová. Švýcarská obránkyně naštěstí kotouč nezpracovala.
     
    05:49
    Hanna Olssonová se dostala na pravé straně k odraženému kotouči a pokoušela se postupovat do útočné třetiny. Altamannová s ní však postupovala až do rohu, kde zatím švédskou útočnici drží.
     
    05:59
    Švédský celek si zahraje přesilovou hru! Ve vlastní třetině faulovala Sabine Zollingerová, která podrazila jednu ze švédských hráček a putuje na trestnou lavici!
     
    06:49
    Švédkám se vůbec nepodařil start úvodní přesilové hry dnešního zápasu a momentálně je kotouč ve středním pásmu!
     
    07:18
    Emma Eliassonová dostala kotouč na modrou čáru a vyslala velmi tvrdou střelu. Schellingová však dokázala i přes clonící hráčky střelu vyrazit!
     
    07:41
    Švédky pokračovaly v kombinaci v útočném pásmu. V mezikruží se dostala ke kotouči Olssonová, která pohotově vypálila, avšak Schellingová opět dokázala zasáhnout!
     
    08:03
    V samotném závěru přesilové hry pálila z levého křídla Rasková, avšak dobře postavená Benzová dokázala střelu zablokovat!
     
    08:43
    Maria Lindhová si dokázala udělat prostor na pravé straně a už se dostávala před branku. V rozhodující moment však upadla a bylo po šanci.
     
    09:16
    Švýcarky jsou v posledních minutách pod tlakem a často se uchylují k pouhému vyhození do středního pásma.
     
    09:41
    Po skrumáži v rohu kluziště je hra přerušena, hlasatel poté ohlásil komerční přestávku.
     
    10:19
    Před Grahnovou bylo opět pořádné rušno, nicméně nikdo v bílém dresu se ze skrumáže před brankou nedokázal prosadit!
     
    11:06
    Sabina Lambertzová Kullerová dojela vlastní nahození a poté nabila na střelu Fanny Raskové, která ale neměla seřízená mířidla.
     
    11:48
    Lara Stalderová si naskočila na svou sokyni, poté ale sama zůstala ležet na ledě. Švédky tak mohou založit protiakci.
     
    12:37
    Už se hraje dlouho bez přerušení. Hra se přelévá ze strany na stranu, zatím sledujeme spíše nervózní partii.
     
    13:24
    To je škoda! Jenni Asserholtová po levém křídle pronikla do útočného pásma a poté poslala puk do předbrankového prostoru, ale nikdo v modrém nedokázal dorazit kotouč za dezorientovanou Schellingovou!
     
    14:09
    Anja Stiefelová se vrací pro touš až k vlastní brankářce, akce švýcarského týmu v posledních minutách nemají dlouhého trvání.
     
    14:37
    Emma Eliassonová (SWE) vyfasovala dvě minuty za držení protihráčky, svěřenkyně Daniely Diazové si tak zahrají v početní výhodě.
     
    14:50
    Švédské hokejistky se dokázaly osvobodit, puk je tak až u Florence Schellingové.
     
    15:29
    Lara Stalderová nebezpečně vypálila z levého kruhu, Grahnová ale měla dobrý výhled a zkušeně zakročila.
     
    16:01
    Sabrina Zollingerová se pokoušela tečovat ránu od modré, kotouč ale nakonec zaduněl jen o zadní hrazení. Tlak svěřenkyň Daniely Diazové ale přetrvává!
     
    16:37
    Švédský tým hraje v plném počtu, Eliassonová už je na ledě.
     
    17:06
    Kotouč vyletěl až mezi diváky, hra je přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    17:26
    Nicole Bullová zkusila štěstí od modré, rána zkušené švýcarské obránkyně ale postrádala přesnost i razanci.
     
    18:27
    Švýcarky špatně střídaly a budou muset čelit přesilové hře svého soupeře! Na trestnou lavici míří Isabel Waidacherová!
     
    19:03
    Před Schellinogvou se ocitla nehlídaný Kjellbinová, avšak té nesedlo zakončení a Grahnová dokázala její slabou střelu vyrazit!
     
    19:37
    Anna Borgqvistová si najela do útočného pásma po pravé straně a nebezpečně vystřelila na přední tyč. Schellingová však zasáhla betonem!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vstup do první třetiny vyšel lépe švýcarskému týmu, který se dostal již v páté minutě do vedení zásluhou trefy Eveliny Raselliové. Hra byla po zbytek první třetiny velmi vyrovnaná. V závěru třetiny hrálo Švédsko přesilovou hru, kterou sehrály svěřenkyně Leifa Boorka velmi dobře, avšak Schellingovou překonat nedokázaly.

    Druhá třetině začne přibližně v 2:51.
     
    Oba týmy jsou nastoupeny na ledě McArthur Centre. Za malou chvilku začínáme!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Švédky dohrávají na začátku druhé třetiny svou přesilovou hru, avšak prostřední periodu zahajují kombinací ve vlastním pásmu.
     
    20:36
    Tre Kronor se podařilo usadit v útočném pásmu a vyloučená Isabela Waidacherová je zpět na ledě!
     
    21:08
    Za brankou Schellingové operovala s kotoučem Asserholtová, která následnou přihrávkou našla hůl Udenové-Johanssonové. Její ránu však dokázala švýcarská brankářka vyrazit!
     
    21:59
    Obrovská šance švédského týmu! Lisa Johanssonová se dostala ke kotouči ve středním pásmu, přebruslila švýcarskou obránkyni a řítila se do velké šance. V rozhodující moment však byla faulovaná!
     
    22:20
    Švédky měly ještě krátkou výhodu, avšak v té se prosadit nedokázaly. Na trestnou lavici míří Laura Benzová za podražení Johanssonové!
     
    22:41
    Uff! Švýcarko se dostala ve vlastním oslabení do zajímavého protiútoku, který z ostrého úhlu zakončila z levé strany Stalderová. Její střelu zastavilo břevno!
     
    23:21
    Další velká šance švédského týmu! Tre Kronor se dokázali usadit v útočném pásmu a z hranice pravého kruhu vystřelila Udenová-Johanssonová. Ta samá hráčka se dostala i k dorážce, avšak obě šance vychytala Schellingová!
     
    23:51
    A ani teď z toho není gól! Do samostatného úniku se dostala Caroline Markströmová, kterou však velmi dobrou obrannou prací dostala ze střeleckého úhlu Svedinová!
     
    24:28
    Švédky se opět dokázaly usadit v útočném pásmu. Od modré to zkoušela Olofssonová, jejíž střela mířila na přední tyč. Schellingová však byla na svém místě včas!

     
    25:00
    Švýcarky se dostlaly do nenápadné protiútoku a prakticky z nulého úhlu z levého rohu to zkoušela Hüniová. Její střela však mířila pouze do boční sítě.
     
    25:41
    Výběr Tří korunek svého soupeře tlačí, avšak nemůže se dostat k vyrovnávací brance. Tentokrát to zkoušela z levé strany Rasková, avšak její střela byla zablokovaná.
     
    26:07
    Za brankou Švýcarska operovala s kotoučem Johanssonová, která následně posílala nebezpečnou přihrávku před branku, avšak žádná ze Švédek se do zakončení nedostala!
     
    26:34
    Švédky si zahrají přesilovou hru! Na trestnou lavici míří hostující Rüggiová, která tak oslabuje svůj tým!
     
    26:56
    Švýcarky se dokázaly vymanit z úvodního tlaku švédského týmu a momentálně je kotouč ve středním pásmu!
     
    27:31
    Mullerová se dostala ve vlastním oslabením s kotoučem do útočné třetiny, chvilku kotouč podržela, avšak následně o něj přišla.
     
    27:58
    Švédkám přesilová hra vůbec nevychází! Svěřenkyně Leifa Boorka se nemohou dostat do třetiny, neboť Švýcarky skvěle brání střední pásmo.
     
    28:31
    Švýcarky opět skvěle přistupovaly ve vlastní třetiny, dokázaly se dostat ke kotouči a v samotném závěru svého oslabení vyhazují!
     
    28:53
    Uff! Švédky špatně střídaly a do samostatného úniku se dostala Dominique Rüggiová, která však na Grahnovou vyzrát nedokázala!
     
    29:19
    Následnou útočnou akci Švýcarska táhla po levé straně Hüniová, která se pokoušela dostat kotouč před branku, kam najížděla Stalderová, avšak přihrávka byla zablokovaná.
     
    30:12
    Švédky se dokázaly dostat v útočné třetině do kombinace, z které vytěžily střelu Lindhové, ta však nemířila přesně. Švýcarky následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    31:03
    Švédskou reprezentaci čeká další přesilová hra! Na trestnou lavici míří Phoebe Stanzová, která v útočném pásmu zcela zbytečně hákovala jednu ze švédských hráček!
     
    31:22
    Švédky se dostaly hned na začátku přesilové hry k nebezpečné kombinaci, avšak dvě střely Markströmové byly zablokovány!
     
    31:53
    Z hranice pravého kruhu to zkoušela Udenová-Johanssonová, avšak její střela nebyla přesná a následně se Švýcarky osvobozují!
     
    32:24
    Švýcarky opět skvěle přistupovaly ve vlastním pásmu. Po dobrém napadání se dostala ke kotouči Waidacherová, která vyhazuje do středního pásma!
     
    32:55
    Velký závar před brankou švýcarského týmu! Od modré tvrdě vystřelila Ramboldtová, jejíž střelu vyrazila Schellingová pouze před sebe. Následně se dostávala k dorážce Asserholtová a Rasková, avšak rozhodčí přerušila hru!
     
    33:35
    Švédský tým dostal svého soupeře opět pod tlak v útočném pásmu. Eliassonová následně hledala křížnou přihrávkou před brankou Raskovou, avšak k té se kotouč nakonec nedostal.
     
    34:16
    Švédky mířily do zajímavého přečíslení, které táhla po levé straně Olssonová. Její následná přihrávka však byla pro Carlssonovou příliš dlouhá!
     
    34:44
    Hüniová skvěle napadala na vlastní modré čáře a dokázala dostat kotouč do středního pásma. Následně mohla jít do protiútoku, avšak v souboji byla rychlejší Kjellbinová.
     
    35:36
    Monika Waidacherová mohla postupoval po levé straně vpřed, avšak neměla dostatečnou rychlost, a tak následně o kotouč přišla.
     
    36:07
    V závěru druhé třetiny si zahrají přesilovou hru také hráčky Švýcarska! Na trestnou lavici míří Švédka Svedinová, která na pravé straně podrazila Stanzovou.
     
    36:23
    Ve vlastním oslabení se mohla dostat do zajímavé šance Asserholtová, avšak její postup směrem k brance Schellingové zastavil odpískaný ofsajd.
     
    36:44
    Obrovský závar ve švédském brankovišti! Z pravé strany vystřelila Stalderová, jejíž střelu Grahnová vyrazila pouze před sebe. Na brankovišti dorážely Rüggiová s Mullerovou, avšak ani jedné se nepodařilo dostat kotouč za záda švédské gólmanky!
     
    37:16
    Švédkám se podařilo vyhodit kotouč z vlastní třetiny, nicméně Švýcarky se dokázaly velmi rychle vrátit do útočného pásma!
     
    37:30
    Další velká šance Švýcarska! Rüggiová našla na hranici pravého kruhu Mullerovou, která vyslala přízemní střelu, a ta prolétla těsně vedle švédské klece!
     
    37:36
    Švýcarky opět hrály v šesti, a za malou chvilku se tak dočkáme švédské přesilové hry! Na trestnou lavici míří odpykat trest Stänzová.
     
    38:37
    Švédská reprezentace dokázala svého soupeře zamknout v útočném pásmu, avšak rána Svedinové nemířila přesně a Švýcarky následně vyhazují!
     
    38:56
    Na levé straně operovala s kotoučem Hanna Olssonová, která to následně zkusila z ostrého úhlu, avšak její střelu lapila Schellingová!
     
    39:12
    Švédky vyhrály vhazování v útočném pásmu a dostaly se do kombinace. Následně zakončovala Svedinová, avšak Schellingová dokázala kotouč zastavit!
     
    39:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ano! Švédsko se dokázalo sekundu před vypršením trestu Stänzové zaslouženě prosadit a máme srovnáno 1:1! Ze švédského gólu mají jistě velkou radost také české reprezentantky! Švédky měly v útočném pásmu velký tlak a následně se podařilo dostat kotouč do branky LISE JOHANSSONOVÁ! Bez asistence.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí! Švédský celek vstoupil do prostředí periody velmi aktivně a měl velké množství šancí, avšak švýcarský celek držela nad vodou skvělá Schellingová. Po polovině zápasu se dostaly ke slovu také Švýcarky, které si vypracovaly dvě velké šance, které však dokázala zneškodnit Grahnová. V samotném závěru třetiny se dokázala prosadit Lisa Johanssonová a Švédsko tak zaslouženě vyrovnalo!

    Tento výsledek hraje do karet českému týmu, neboť za současného stavu postupuje do čtvrtfinále! Uvidíme, co přinese druhá třetina, která začne přibližně v 3:41!

     
    Střely po druhé třetině – 25 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Poslední periodu dnešního zápasu zahájily Švédky kombinací v útočném pásmu, avšak po nepřesné přihrávce Asserholtové mají kotouč Švýcarky.
     
    40:56
    Udenová Johanssonová mohla postupovat do protiútoku, avšak jí nesedlo zpracování a kotouč ji utekl do pásma švýcarského týmu.
     
    41:26
    Lambertzová Kullerová dostala dobrou přihrávku na levou stranu, odkud tvrdě vypálila. Její rána však prolétla nad brankou Schellingové!
     
    42:07
    Švýcarky se dlouhou dobu držely v útočném pásmu, avšak po většinu času pouze za brankou soupeře. Nyní postupují vpřed Švédky!
     
    42:42
    Zollingerová se dostala ke kotouči na levé straně a pohotově ho poslala před branku, avšak její střela mířila nakonec mimo!
     
    43:13
    Čtvrtá útočná formace švýcarského týmu zamkla svého soupeře v útočném pásmu a vytvořila si velkou šanci! Allemannová dokázala dostat kotouč před branku, kde zakončovala Eggimannová, avšak minula!
     
    44:02
    Na druhé straně táhla švédskou akci po levé straně Borgqvistová. Následně poslala kotouč před branku, kde zakončovala Asserholtová, avšak Schellingová zasáhla!
     
    44:14
    Švýcarsko si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Udenová Johanssonová!
     
    44:46
    Dlouhou kombinaci švýcarského týmu zakončila střelou od modré Waidacherová, avšak její rána mířila mimo branku!
     
    45:13
    Na hranici levého kruhu dostala ideální přihrávku Stalderová, která pohotově vypálila. Grahnová její střelu dokázala betonem vyrazit!
     
    45:45
    Švédský celek se dokázala dostat z velkého tlaku soupeře a vyhazuje!
     
    46:01
    A další vyhození pro švédský celek!
     
    46:18
    Udenová Johanssonová se hned po svém návratu z trestné lavice dostala ke kotouči, avšak neměla dostatečnou rychlost a o puk přišla.
     
    46:45
    Johanssonová vybruslila na pravou stranu a následnou střílenou přihrávkou hledala před brankou Raskovou, avšak ta branku Švýcarska minula!
     
    47:21
    Švédky si při rozehrávce nepřidělávaly starosti a Svedinové vysokým obloučkem poslala kotouč do středního pásma.
     
    48:06
    Švédský celek čeká přesilová hra! Výběr tří korunek skvěle napadal v útočném pásmu a Skoldová dokázala vybojovat kotouč. Následně byla podražená Altmannovou!
     
    48:35
    Švédská kombinace v útočném pásmu nebyla příliš přesná a po špatné přihrávce Asserholtové se dostala ke kotouči Hüniová, která vyhazuje!
     
    49:05
    Za švýcarskou brankou operovala s kotoučem Winbergová, která následně předložila krásnou přihrávku Svedinové. Švédská obránkyně pohotově vystřelila, avšak její ránu zastavila Schellingová!
     
    49:43
    Švédskám se nepodařilo založení útoku a u branky Schellingové se dostala ke kotouči Bullová, která vyhazuje do pásma švédského výběru.
     
    50:06
    Švédský celek svou přesilovou hru nesehrál příliš dobře a vyloučená Altmannová je zpět na ledové ploše!
     
    50:41
    Stalderová se dostala ke kotouči na pravé straně ve vlastním pásmu a hledala Hüniovou, která by postuovala do úniku. Její přihrávku však výborně zastavila Svedinová!
     
    51:16
    Švýcarský celek si nedokázal poradit při rozehrávce a ke kotouči se dostala Ramboldtová. Ta zadovkou našla Borgqvistovou, která vystřelila, avšak její pokus lapila Schellingová.
     
    51:55
    Třetí útočná formace Švýcarek se dokázala dostat do kombinace v útočném pásmu a do zakončení se dostala Stiefelová. Její rána však mířila mimo švédskou klec!
     
    52:44
    Švédky momentálně drží kotouč v útočném pásmu a nebezpečně kombinují. Zatím se však do zakončení nedostaly!
     
    53:19
    Výběr Tre Kronor dokázal v levém rohu vybojovat kotouč a následně se dostala do zakončení Borgqvistová. Její rána však pouze zalétla do lapačky Schellingové.
     
    53:36
    Stänzová se dostala na levé straně ke kotouči a mohla postupovat do protiútoku. Její ránu však dokázala zblokovat jedna ze švédských hráček!
     
    53:56
    Na druhé straně kluziště se dostala do zakončení Kullerová, avšak Schellingová měla dobrý výhled a střelu dokázala lapit!
     
    54:25
    Hanna Olssonová se dostala u vlastní střídačky ke kotouči a po levé straně postupovala vpřed. Švédská útočnice se pokoušela prodrat před branku, avšak to jí nevyšlo.
     
    54:59
    Udenová Johanssonová skvěle napadala na útočné čáře, dokázala vybojovat kotouč a Švédky se dostávají do kombinace.
     
    55:38
    Švýcarky se dokázaly dostat do útočného pásma, jenže kotouč dlouho neudržely. Švédský výběr však následně vyhazuje na zakázané uvolnění a bude se vhazovat před brankou Grahnové.
     
    55:59
    Švédky se dokázaly dostat z vlastní třetiny. Do útoku se hnala Johanssonová, které se však nepovedlo přejít přes Altmannovou a kotouč mají Švýcarky!
     
    56:23
    Lisa Johanssonová odvedla na modré čáře výbornou práci a dokázala dostat kotouč do středního pásma!
     
    56:46
    Johanssonová má za sebou parádní střídání! Podruhé dokázala na vlastní modré vypíchnout kotouč do středního pásma!
     
    57:16
    Švýcarkám se opět nepovedlo dostat se do kombinace v útočné třetině a u kotouče jsou Švédky!
     
    57:41
    Do samostatného úniku se dostala Udenová Johanssonová, avšak její blafák nevyšel a Schellingová zasáhla! Velká škoda...
     
    58:11
    Schellingová už se hlásí a vypadá to, že za malý moment přijde švýcarská power-play!
     
    58:31
    Švýcarkám se zatím nedaří dostat se do útočné třetiny a momentálně se hraje ve švýcarském pásmu!
     
    58:52
    Schellingová na střídačce!
     
    59:07
    Švýcarky se dostaly do útočného pásma, avšak Stänzová kotouč ztratila, a ten je ve středním pásmu!
     
    59:29
    Kotouč je v rohu kluziště, kde ho drží švédské hráčky!
     
    59:41
    Ufffff, na hranici levého kruhu se dostala ke kotouči Anja Stiefelová, která vypálila, avšak švédské hráčky dokázaly její střelu zblokovat do ochranné sítě!
     
    59:41
    Daniela Diazová, trenérka Švýcarska si bere oddechový čas!
     
    59:49
    Borgqvistová dostala kotouč do středního pásma!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    PŘEPIŠTĚ DĚJINY, ČESKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTACE ŽEN SE POPRVÉ V HISTORII PROBOJOVALA DO ČTVRTFINÁLE!
     
    Co k tomu říct, Švýcarky měly v závěru třetí třetiny tlak, nicméně švédský výběr hrál velmi dobře takticky na dokázal udržet nerozhodný stav!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Švédky vyhrály vhazován a rozehrávají v klidu zpoza své brankářky Grahnové.
     
    60:25
    Švýcarky zavezly puk do útočného pásma a bojují o kotouč v jeho rohu. Švédky je zatím ke střele nepustily.
     
    60:49
    Lara Stadlerová si vybruslila po levém křídle do prostoru kruhu a vypálila. mířila dobře ke vzdálenější tyčce, ale tu minula o dobrý půlmetr.
     
    61:11
    Tre Kronor vybojovaly kus černé gumy do své moci a vyvážejí ho do útočného území.
     
    61:23
    Isabel Waidacherová (SUI) se provinila proti hokejovým pravidlům nedovoleným bráněním a už sedí na lavici hanby.
     
    61:40
    Švédsko drží soupeřky pod velkým tlakem a pálí ze všech možných pozic, ale hodně nepřesně. Brankářka Schellingová jen kontroluje letící puky pohledem.
     
    62:03
    Hra je přerušena, buly proběhne v pásmu Švýcarska.
     
    62:25
    Hokejistkám ze země vyhlášené čokolády se sice dlouho nedařilo vyhodit puk pryč ze svého pásma, ale teď už vyhnaly Tre Kronor do blízkosti středového kruhu.
     
    62:55
    Annie Svedinová stála na konci dlouhé kombinace a vypálila z okraje pravého kruhu. Brankářka Schellingová měla ale u první tyčky lapačku včas.
     
    63:07
    Skandinávky mají na své straně obrovský tlak, ale nedaří se jim teď přesně zamířit. Švýcarky neví, kam dřív skočit, Švédky jim hodně motají hlavy.
     
    63:19
    Emilia Ramboldtová vypálila z pravého kruhu a hledala prostor u bližší tyčky, ale tam vytasila další úspěšný zákrok Florence Schellingová.
     
    63:40
    Obrázek hry se nemění, Švýcarsko je zatlačeno hluboko do obranného bloku, zatímco Švédsko i při hře 5 na 5 diktuje tempo hry a žene se za ziskem bonusového bodu.
     
    64:00
    Michelle Lowenhielmová se prosmýkla na levé křídlo a tvrdě vypálila. Její prudká dělovka minula bránu gólmanky Schellingové.
     
    64:08
    Emilia Rmaboldtová vypálila od modré čáry, ale její dělovka jen prosvištěla vedle švýcarské brány. V ochozech to jen zklamaně zahučelo.
     
    64:26
    Hokejistky ze země helvetského kříže se probily do rychlého protiútoku a vypadalo to, že byly zastaveny za hranicí pravidel. Hlavní sudí ale nepíská.
     
    64:45
    Švýcarsko to ještě zkouší, ale vypadá to, že už ohrozit gólmanku Saru Grahnovou, jež dnes chytá skvěle, už nestihnou do sirény ohrozit.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Sabrina Zollingerová si sjela až před brankoviště, ale mezi betony Grahnové místo nebylo.
     
    1. séria
    0:0
    Pernilla Winbergová si najela až před brankoviště, ale zblízka nastřelila jen hruď brankářky Schellingové.
     
    2. séria
    0:0
    Lara Stadlerová vypálila ze vzdálenosti několika kroků a mířila dobře nahoru, ale Sara Grahnová se blýskla krásným semaforem.
     
    2. séria
    1:0
    Anna Borgqvistová si najela až před bránu a obstřelila gólmanku Schellingovou!
     
    3. séria
    1:0
    Christine Hüniová to zkusila z mírného úhlu na levé straně, ale vůbec netrefila bránu!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.

    Je konec, Švédsko vítězí a jen podtrhuje smutek na straně Švýcarek, když rozhodující branku vstřelila ANNA BORGQVISTOVÁ.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Švédsko – Sara Grahnová
    Švýcarsko – Florence Schellingová
    Jsme ve čtvrtfinále!!

     
    Je konec! Švédsko vítězí a pro české barvy je to nesmírně pozitivní zpráva, protože díky tomu česká reprezentace postupuje do čtvrtfinále mistrovství světa!!! To je velký historický úspěch! Švýcarsko je po porážce 1:2 po samostatných nájezdech hodně smutné, proti Japonku bude bojovat jen o záchranu v elitní skupině. Od nás je to z McArthur Centre pro tuto chvíli vše, děkujeme vám za pozornost a přejeme příjemný den. Na shledanou! (04:39:38)

    Ladislav Vácha

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 40. Johanssonová, rozh. náj. Borgqvistová – 5. Raselliová

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Zollingerová (SUI)
    0:0   Winbergová (SWE)
    2. séria:
    0:0   Stadlerová (SUI)
    1:0   Borgqvistová (SWE)
    3. séria:
    1:0   Hüniová (SUI)


    Švédsko: Grahnová (Muraseová) – Svedinová "A", Eliassonová, Kjellbinová, Ramboldtová "A", Fallmanová, Olofssonová, Markströmová, Lundbergová – Winbergová, Olssonová, Carlssonová – Asserholtová "C", Borgqvistová, Udenová Johanssonová – Lambertzová Kullerová, Rasková, Johanssonová – Skoldová, Lindhová, Löwenhielmová.
    Švajčiarsko: Schellingová (Anthamattenová) – Altmannová "C", Bullová, Zollingerová, Benzová, Forsterová "A", Staigerová, Sigristová – Stalderová, Hüniová, Müllerová – Raselliová, I. Waidacherová, Stänzová – M. Waidacherová, Rüggová, Stiefelová "A" – Schranzová, Allemannová, Egimannová – N. Waidacherová.

    Rozhodca: Melanie Bordeleauová (CAN), Mijuki Nakajamová (JAP) – Nataša Pagonová (SLO), Vanessa Strattonová (CAN)