Košice – B. Bystrica 1:3 (kon.)
koniec
HC Košice
1:3 (1:0, 0:2, 0:1) Stav série: 0:1
HC MONACObet Banská Bystrica
Nedeľa 27.03.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri sledovaní priameho prenosu z prvého semifinálového stretnutia, v ktorom HC Košice hostí HC 05 iClinic Banskú Bystricu.

    Jedenásť dní. Presne toľko Košiciam trvalo, kým sa dočkali ďalšieho hokejového zápolenia v rámci Slovnaft play-off Tipsport ligy. Úradujúci majster Slovenskej republiky si totiž svoj postup medzi štvoricu najlepších vybojoval poriadne skoro, keď už po 4 zápasoch oslavoval zaslúžený postup zo štvrťfinále o level vyššie. Košice v prvom kole vyraďovacích bojov zastavili MHC Martin. ktorý postupne zdolali pomerom 4:1, 3:2, 3:2 po predĺžení a 4:1.

    HC Košice patrí ku každoročným favoritom na zisk majstrovskej trofeje. My sa pritom tomuto faktu nemôžeme vôbec čudovať, len ťažko totiž možno nájsť väčšieho favorita, ako najúspešnejší slovenský hokejový klub. Košice sa tešili z pohára pre majstra aj v uplynulých dvoch ročníkoch najvyššej hokejovej súťaže Slovenska. To znamená, že v prípade víťazstva aj v sezóne 2015/2016 by vyrovnali vlastný rekord, kedy by sa mohli v rámci samostatnej republiky popýšiť už druhým „zlatým hetrikom“. Ten sa nepodaril okrem Košíc už nikomu.

    Štvrťfinálová séria Košíc:

    HC Košice – MHC Martin 4:1
    HC Košice – MHC Martin 3:2
    MHC Martin – HC Košice 2:3 pp
    MHC Martin – HC Košice 1:4

    Konečný stav série Košice – Martin: 4:0

    HC 05 iClinic Banská Bystrica rozhodne nepatrí medzi celky, ktoré by medzi štvoricou najlepších hokejových klubov Slovenska nemali čo robiť. Napokon, dokazuje to aj jej vlaňajší úspech, kedy zastavili „baranov“ vo svojej ceste až práve Košice, avšak v tomto prípade to bolo vo finále. Banská Bystrica sa tak tešila zo strieborných medailí, ktoré odzrkadľovali jej celoročnú tvrdú prácu. Zdá sa ale, že HC 05 úspech vo forme striebra nestačí, čo sa bude snažiť Košiciam dokázať už na horúcom ľade v Steel aréne.

    Štvrťfinálová séria Banskej Bystrice:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica – Dukla Trenčín 3:0
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – Dukla Trenčín 0:1
    Dukla Trenčín – HC 05 iClinic Banská Bystrica 1:2 sn
    Dukla Trenčín – HC 05 iClinic Banská Bystrica 0:1 pp
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – Dukla Trenčín 3:0

    Konečný stav série Banská Bystrica – Trenčín: 4:1

    Diváci sa majú v semifinálovej sérii medzi Košicami a Banskou Bystrickou na čo tešiť. Mnohí totižto zápasy medzi týmito celkami označujú za akési predčasné finále, čomu sa nemôžeme čudovať. Práve Košice a Banská Bystrica boli totiž v uplynulej sezóne finalistami najvyššej hokejovej súťaže Slovenska, pričom vtedy sa z majstrovskej trofeje tešil celok písaný dnes ako domáci.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, Mikuš, Pavúk, Macejko – Bartoš, Češík, Spilar – Bartánus, Suja, Bicek – Varga, Hrnka, Lapšanský – Šoltés, Milý, Hričina

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Roussel, Pujacs, Gründling, Čížek, Majeský, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lamper – Bortňák, Handzuš, Lunter

    Rozhodca: Jonák, J. Konc – Gajan, Smrek.

    Čo nevidí divák, vidí „tretie oko“ hlavného arbitra. ????✌????️ #hckosice #CCMhockey #MadeOfHockey

    Fotka uverejnená používateľom CCM Hockey Slovakia (@ccmhockeyslovakia),


     
    Milí športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem z košickej Steel arény. Na jej hlavnej ľadovej ploche sa v tejto chvíli pripravujú oba celky, ktoré využívajú každú voľnú chvíľu na dotrénovanie každej hernej situácie. Zápas sa začne o niekoľko desiatok minút.
    Predzápasové rozkorčuľovanie v Steel aréne
     
    Vážení športoví priaznivci dovoľte mi vás ešte raz srdečne pozdraviť zo Steel arény, z Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o malý moment začne prvý duel semifinálovej série Slovnaft play-off medzi Košicami a Banskou Bystricou. Oba celky v tejto chvíli prichádzajú na hraciu plochu, Košice nastupujú za špeciálnych svetelných efektov.
    Nástup hráčov na ľadovú plochu
     
    My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, ktorú zaspieva majster Jaroslav Dvorský, sólista opery Štátneho divadla v Košiciach. Po doznení hymny už vhodeniu úvodného buly nebude nič brániť.
    Steel aréna počas hymny Slovenskej republiky
     
    Dnešným stretnutím nás prevedie rozhodcovská štvorica: ako hlavní sa dnes predstavia páni Peter Jonák a Juraj Konc, na pozícii čiarových arbitrov im budú dopomáhať páni Rastislav Gajan a Martin Smrek.
     
    V tejto chvíli je už všetko pripravené na vhodenie úvodného buly, dlho očakávaný zápas sa môže začať. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Po krátkom boji v stredovom kruhu získali puk na svoje hokejky domáce Košice, ktoré sa s ním okamžite stiahli do vlastnej defenzívy. Odtiaľ sa Košičania pokúsia o založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    00:40
    Začiatok stretnutia priniesol snahu o rýchle prenesenie hry na opačnú stranu, ani Košice, ani Banská Bystrica ale svoje dlhé kolmice nezvládli podľa svojich predstáv.
     
    01:16
    Ale pozor! Košice sa po minúte hry usadili v pásme svojho súpera a poriadne mu pohrozili, Bacashihua sa teraz musel mať na pozore, napokon ale celú situáciu aj so šťastím ustál!
     
    01:46
    Neskutočné! Hrnka sa teraz prezentoval krásnym sólom, ktoré zakončil strelou po ľade, Puk gólman odrazil opäť len k statnému útočníkovi, ktorý si obkorčuľoval bránku a opäť zakončoval, Bacashihua zachránil Banskú Bystricu na čiare!
    01:46 Tomáš Hrnka (KOS)
     
    01:46
    Roussel (BBY) – 2 minúty – hrubosť.
     
    02:00
    Banská Bystrica sa v úvode početnej nevýhody dobre bráni, puk letí až k Halászovi.
     
    02:40
    A hoci sa s ním Košice vrátili do pásma, nebolo to nič vážne. Po sérii prihrávok popri mantineli totiž prišla kolmica do stredu poľa, ktorú hostia prečítali.
     
    03:00
    Tak hostia teraz nevedia, kde im hlavy stoja. Košice sú usadené v pásme svojho súpera, kde predvádzajú skutočne skvostné kombinácie, už tomu chýba len strelecké zakončenie.
     
    03:22
    Aké je to jednoduché. Košice zbytočne nepremýšľali a puk nahodili na bránku Bacashihuu, ktorý sa takmer nechal nachytať na hruškách. Napokon ho ale prikryl na ľade.
     
    03:30
    Košice dali gól!
    To už ale neplatí! Košice sa dostávajú do zaslúženého vedenia, keď prakticky po celé 4 minúty hry súpera nepustili ani len k puku! Domáce tribúny rozjasal prudkou strelou z pravého kruhu navrátilec ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencie: Radek Deyl, Matej Češík.
    03:30 Adam LAPŠANSKÝ - 1:0
     
    04:00
    Teraz mali hostia šťastie, že to nemal Cebák na modrej čiare na strelu z prvej. Ak by si skúsený obranca nemusel puk spracovať, pokojne ho mohol poslať do siete aj po druhýkrát!
     
    04:58
    Nuž, neviem, čo sa to deje s Banskou Bystricou, faktom ale je, že hostia sa v dnešnom zápase ešte nedostali ani len k puku, tobôž nie do gólovej šance. Toto je pre nich mimoriadne náročná pozícia.
     
    05:43
    Hostia ale teraz na malý moment upokojili hru, puk vyhodili za Halászovu svätyňu a odišli striedať.
     
    06:09
    Spilar teraz bojoval o puk pri mantineli, odkiaľ ho následne aj sám vyviezol do stredu poľa. Tam mal ale málo priestoru, preto nedokázal svojou prihrávkou vysunúť spoluhráča.
     
    06:27
    Nasleduje komerčná prestávka.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    07:15
    Čížek prebral iniciatívu na svoju stranu, puk zaviezol spoza Bacashihuu až k bránke svojho súpera, tam ale Banská Bystrica nepochopila jeho zámer a opäť odišla striedať.
     
    07:45
    Sledujeme časté boje o puk v okolí stredového kruhu, ani jeden z celkov sa v tejto chvíle nevie dostať do vyloženej gólovej príležitosti.
     
    08:30
    Bicek o puk bojoval v rohu klziska, tam ale stál Ďatelinka aj Bortňák, ktorí si dali na rýchlonohého útočníka Košíc pozor. Banská Bystrica tak dostane priestor na vyvezenie puku.
     
    09:45
    Spilar sa prezentoval jednou z mnohých individuálnych akcií, ktoré dnes môže predviesť, táto mu ale nevyšla podľa predstáv a puk po vlastnej kľučke stratil v strednom pásme.
     
    10:32
    Košičania sa na malý moment stiahli do svojich obranných radov, kde dovolili svojmu súperovi kombinovať s pukom, vystreliť už ale nie. Banská Bystrica sa nedokáže dostať k zakončeniu, ktoré je na strelenie gólu potrebné.
     
    11:04
    Navyše, hostia sa prezentovali zakázaným uvoľnením, po ktorom nemôžu striedať.
     
    11:20
    Súboj Biceka a Handzušom síce vyznel lepšie v prospech útočníka Banskej Bystrice, ten ale nemal dostatok síl na to, aby puk vyviezol von zo stredného pásma, preto sa Košice vrátia do útoku.
     
    11:57
    Puk sa teraz voľne presúva zo strany na stranu, ani jeden z celkov sa ho nedokázal zmocniť a dlhší čas. Ako Košice, tak aj Banská Bystrica, sa ale vyhýba zakázaným uvoľneniam.
     
    12:35
    Hra mierne stratila na tempe, avšak jedným dychom musíme dodať, že je to predovšetkým z dôvodu únavy hráčov. Tí boli na ľadovej ploche dlho bez prestriedania a preto už radšej korčuľujú na svoje hráčske lavice.
     
    13:02
    Nasleduje komerčná prestávka.

    Prave sa zacalo prve semifinalove stretnutie s HC Kosice. Bystrica do toho!!

    Posted by HC 05 Banská Bystrica on Sunday, 27 March 2016
     
    13:35
    Trio Šoltés – Hričina – Milý teraz poriadne povyzvŕtalo hostí v ich obrannej tretine, Milý si navyše dovolil s pukom nakorčuľovať pred tri žrde, kde strelou švihom preveril pozornosť Bacashihuu.
     
    13:49
    Tománek (BBY) – 2 minúty – hákovanie.
     
    14:05
    Košice sa veľmi rýchlo dostali do šance, nahodenie puku na bránku ešte prepadlo späť do hry, ani Hrnka, ani Suja sa ale k dorážke nedostal.
     
    14:49
    A ďalšia veľká šanca Košíc! Tentokrát korčuľoval z pozície pravého krídla Bartoš, ktorý mal rýchlosť, svojou strelou do rohu bránky ale Bacashihuu nedokázal prekvapiť.
     
    15:40
    Banská Bystrica sa oslobodzuje, puk letí cez všetky čiary.
     
    16:20
    Hričina hľadal za kruhmi na vhadzovanie Cebáka, ktorý chcel páliť bez prípravy, Tománek ale túto prihrávku prečítal a puk vypichol až do stredného pásma.
     
    16:45
    Ale pozor! Roman Tománek teraz v bolestiach spadol na hraciu plochu a za pomoci spoluhráčov je odnášaný na hráčsku lavicu, veríme, že to nebude nič vážne.
     
    17:05
    Banská Bystrica sa pokúsila o rýchle prenesenie hry cez stred poľa, po Lunterovom nahodení sa ale v útočnej tretine nenachádzal nik odetý v čiernom, kto by sa mohol dostať k voľnému puku v rohu klziska.
     
    17:40
    Hostia teraz pozabudli na pravidlá pri vhadzovaní puku do hry a museli byť z kruhu niekoľkokrát vykázaní, snáď sa už bude môcť opäť hrať.
     
    18:00
    Halász sa teraz vôbec nebál situácie, kedy s pukom vykorčuľoval proti útočníkovi Banskej Bystrice a pekným oblúčikom si ho obhodil. Náročná situácia, ktorú ale gólman zvládol.
     
    18:25
    Bartoš (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
     
    18:45
    Hostia sú usadení v pásme svojho súpera, zatiaľ však kombinujú len popri mantineli.
     
    18:55
    Všetko sa to zmenilo po niekoľkých sekundách hry, kedy musel byť Halász v plnej permanencii. Svoj zákrok vo vlastnom bránkovisku ale zvládol.
     
    19:20
    Puk letí cez všetky čiary, hrá sa posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:45
    Zdá sa, že v úvodnej časti hry sa neudeje už nič podstatné.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu, ktorá priniesla podľa očakávaní aktívny hokej z oboch strán. Môžeme vidieť, že v tejto sérii si ani jeden z celkov nič nedaruje a bude chcieť vyhrať. Po úvodnej časti stretnutia môžu byť o čosi spokojnejšie domáce Košice, ktoré do šatne odídu s jednogólovým náskokom.

    Pomer striel po 1. tretine: 11:8

    Druhá tretina sa začne približne o 17:51.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvodné buly druhej tretiny bolo úspešne vhodené. Aj v tomto prípade putoval puk na hokejky Košíc, ktoré sú dnes v ukazovateľovi vhadzovaní veľmi silné. Každopádne, domáci sa stiahli do obrannej tretiny, odkiaľ budú chcieť vysunúť do brejku svojich útočníkov.
     
    20:20
    Netreba zabúdať ani na fakt, že Banská Bystrica ešte dohráva svoju presilovú hru. Už má k dispozícii ale len 6 sekúnd, preto a zdá, že sa Košice dokážu ubrániť.
     
    20:40
    V momente, kedy sa Bartoš vrátil na ľad, sa v medzikruží ocitol Majdan, ktorý mohol pokojne zakončiť, nanešťastie pre hostí mu ale ušla noha a bol z toho len pád na klzisko.
     
    21:11
    Bartošova kolmica od obrannej modrej našla na opačnom konci Češíka, ten neváhal a skúsil to strelou švihom, avšak táto bola obranou zrazená včas aspoň na ochrannú sieť.
     
    21:48
    Mikrosúboj Lampera s Pavúkom vyznel lepšie v prospech mladého obrancu v službách Košíc, ten puk aspoň vyhodil von z obrannej tretiny.
     
    22:08
    Banská Bystrica dala gól!
    Máme vyrovnané! Banská Bystrica sa teraz prezentovala peknou akciou, na konci ktorej stál IVAN ĎATELINKA. Ten už nemal problém puk zasunúť do siete. Asistencie: Milan Kytnár, Tomáš Matoušek.
    22:08 Ivan ĎATELINKA - 1:1
     
    23:10
    Banská Bystrica teraz prebrala iniciatívu na svoju stranu a zovrela Košice v obrannej tretine, tie už viackrát nekapitulovali.
     
    23:45
    Ale na takéto situácie si budú musieť dávať pozor! Hostia sa rútili do prečíslenia dvoch proti jednému, zodpovednosť vzal na seba Majdan, ktorý svojou ranou švihom Halásza neprekvapil.
     
    24:33
    Tak dnešný zápas je poriadne vybičovaný! Uvedomuje si to aj mladík Pavúk, ktorý sa teraz v pästnom súboji nebojácne pustil do svojho súper a vyslúžil si tak potlesk tribún.
     
    24:33
    Matoušek (BBY) – 2 minúty – hrubosť.
     
    24:33
    Pavúk (KOS) – 2 minúty – hrubosť.
     
    24:55
    Hlavní arbitri rozdali trest pre oboch kohútov, my môžeme pokračovať v hre štyroch proti štyrom.
     
    25:20
    Košice sa teraz zásluhou Spilara presunuli pred bránku svojho súpera, tento priestor ale patril v tomto priestore Bacashihuovi, ktorý puk do svojej siete nepustil.
     
    26:09
    Domáci hokejisti sa niekoľkokrát natlačili do streleckého zakončenia, Bacashihua si ale s každou ranou svojho súpera dokázal poradiť. Pokračujeme preto za stavu 1:1.
     
    26:50
    Hvila sa s pukom zamotal v strednom pásme a preto nebolo z jeho prvotného úmyslu založenie útočnej akcie napokon nič. Banská Bystrica tak odíde aspoň prestriedať.
     
    27:20
    Košičania sa prezentovali rýchlym prechodom s pukom cez stred klziska, kade sa dostali až do útočnej tretiny. Domáci pritom neváhali a ohrozili Bacashihuu, ten v dôležitom zákroku uspel!
     
    27:30
    Spilar pri pravom mantineli svojím pohybom zmiatol obranu súpera a následne ponúkol puk na modrú čiaru Pavúkovi, jeho dobrá rana švihom ale bola včas zastavená.
     
    28:10
    Na opačnej strane klziska Košice puk stratili, čo sa snažil Kytnár využiť na strelenie druhého gólu hostí, avšak jeho rana zo stredného pásma neprekvapila Halásza dostatočne.
     
    28:55
    Banská Bystrica potrebovala striedať, aj preto puk poslala za vlastnú bránku, kde bude zbierať potrebné sekundy.
     
    29:20
    Hostia ale vôbec nerátali s možnosťou, že sa k puku dostanú Košice, čo sa napokon aj stalo. Našťastie pre hráčov HC 05, ich súper si v rozorávke celkom nerozumel.
     
    30:00
    Za sebou máme polovicu riadnej hracej doby, stav je nerozhodný – 1:1. Len ťažko si mohol hokejový fajnšmeker predstaviť väčšiu lahôdku.
     
    30:37
    Traja Košičania sa rozhodli na útočný výpad, ten sa ale skončil prakticky ešte skôr, ako vôbec začal. Domáci si totiž nedali pozor na ofsajdovú pozíciu.
     
    30:44
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    31:10
    Halász mal teraz pri strele zo stredného pásma sťažený výhľad, keďže puk priletel priamo spod korčule Jankoviča, našťastie Košice ale priestor troch žrdí nezasiahol.
     
    31:59
    Tuhé boje o puk v obrannej tretine domáceho celku, ten sa síce dokázal oslobodiť, avšak len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po ľavici Halásza.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    32:20
    Bicek s Mikušom predviedli svoju dokonalú spoluprácu, kolmica druhého menovaného do útočnej tretiny ale nepatrila medzi tie najpresnejšie, preto sa k puku dostane hosťujúci celok.
     
    32:52
    Jason Bast teraz dostal puk priamo do jazdy, strieľal pritom v momente, kedy sa ocitol tesne pred bránkoviskom, fantastický Tomáš Halász zmenu skóre nepripustil.
     
    33:49
    Zápas je v plnom prúde. Oba celky sa teraz snažia hru preniesť na polovicu svojho súpera, v tomto ukazovateli sú pritom o čosi lepšie Košice. Tie sa ale nedokážu cez pozornú obranu svojho súper presadiť.
     
    33:59
    Bartoš teraz schytal pri mantineli poriadne tvrdý hit, po ktorom sa len veľmi ťažko zdvíhal z ľadu, vylučovať sa ale nebude.
     
    34:35
    Banská Bystrica dala gól!
    Tento moment rozhodil Košičanov natoľko, že inkasovali aj po druhýkrát. Banská Bystrica sa dostala do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré zakončoval DALIBOR BORTŇÁK. Asistencia: Tomáš Zigo.
    34:35 Dalibor BORTŇÁK - 1:2
     
    35:10
    A na ťahu sú tentokrát domáci. Tak toto stretnutie má náboj, má emócie, len ťažko si pravý hokejový fanúšik mohol predstaviť kvalitnejší hokej.
     
    35:25
    Košice v týchto chvíľach vôbec nezvládajú hru v obranných radoch, Bast vypracoval pre Banskú Bystricu ďalšie prečíslenie, ktoré napokon ale sám nedokázal pretaviť na tretí gól.
     
    35:51
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – krosček.
     
    36:13
    Banská Bystrica kombinuje v pásme svojho súpera, zatiaľ je to bez presnejšej strely.
     
    36:32
    Roussel sa teraz poriadne oprel do puku, táto strela by nebola pritom vôbec nebezpečná, ak by nevyletela spoza obrancu. Halász mal ale prikrytý výhľad, preto sa jeho zákrok radí do kategórie ťažkých.
    36:32 Charles-Olivier Roussel (BBY)
     
    36:50
    Puk letí cez všetky čiary, Košice sa oslobodzujú.
     
    37:10
    Hostia si teraz sami komplikujú prechod do útočnej tretiny, keď sú príliš rýchli a vystavujú sa ofsajdovým pozíciám. Košičania cez prerušenia čerpajú nové sily.
     
    37:30
    A ďalšie vyhodenie puku. Zdá sa, že Dudáš sa na ľad vráti za stavu 1:2.
     
    37:42
    Tak napokon ešte jedno vhadzovanie pre Banskú Bystricu v útočnej tretine počas presilovej hry.
     
    38:00
    Košice ale svojho súpera k puku nepustili, naopak, sami ho vyviezli do útočnej tretiny, čo im umožňuje odísť na svoju striedačku. Bežia posledné 2 minúty druhej tretiny.
     
    38:30
    Mikuš s Pavúkom kombinovali v obrannej tretiny, následná krížna prihrávka pritom mala nájsť skúseného Bartoša, avšak ten sa pošmykol a k puku sa tak nedostal.
     
    39:13
    Bežia posledné sekundy druhej časti hry, Košice sa pokúsia o založenie ešte aspoň jednej útočnej akcie.
     
    39:57
    Už sa ale nič neudeje, píska sa koniec.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou už 40 minút zápasu. Po dvoch tretinách dôležitého semifinálového stretnutia vedú hostia nad Košicami pomerom 2:1 a do šatní tak odídu s psychickou výhodou.

    Pomer striel po 2. tretine: 18:21

    Tretia tretina sa začne približne o 18:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Puk bol vhodený, posledná časť riadnej hracej doby sa začala. Košičania teraz s pukom kombinujú v obrannej tretine a premýšľajú, ako ho odtiaľ čo najrýchlejšie poslať smerom dopredu.
     
    40:35
    Napokon to na seba vzal Suja, ktorý puk nahodil do pásma a následne sa ho snažil aj dokorčuľovať, po ceste sa ale ešte musel vyhnúť súperovi, preto ho už nezachytil.
     
    41:20
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, píska sa zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice. Vhadzovať sa bude po pravici Bacashihuu.
     
    41:45
    Hrnka sa puk snažil sklepnúť na Vargu, čo sa mu napokon v ťažkej pozícii aj podarilo, Varga ale stratil stabilitu a preto sa k prihrávke nedostal.
     
    42:30
    Banská Bystrica sa čoraz častejšie zameriava na pozorné bránenie a spoliehať sa bude už len na prípadné brejky, za takéhoto stavu sa ale hosťom čudovať nemôžeme.
     
    43:20
    Pomerne často sa teraz strieda, oba celky sú si totiž vedomé, že sily ešte budú potrebné. Predovšetkým kompletné päťky Banskej Bystrice sa často striedajú na hracej ploche.
     
    44:00
    Tempo hry v tejto chvíli mierne opadlo. Môže za to nepochybne aj fakt, že hráči si pred malou chvíľou nechcene odpočinuli počas prerušenia. Veríme, že toto nebude dlhodobejší efekt.
     
    44:40
    Spilar potiahol akciu Košíc po pravom krídle, následne v pásme našiel Hrnku, avšak jeho prihrávku už Zigo prečítal a rukavicou ju vyrazil von z obrannej tretiny.
     
    45:01
    Banská Bystrica dala gól!
    Banská Bystrica vedie už o dva góly. Hostia strelili trochu náhodný gól, avšak aj ten sa ráta. Strelecky sa presadil JASON BAST. Asistencie: Roman Tománek, Juraj Majdan.
    45:01 Jason BAST - 1:3
     
    45:35
    Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    46:10
    Tak teraz sa už budú hostia snažiť puk podržať čo najďalej od Bacashihuu. Banská Bystrica má totiž nádejnú pozíciu, ktorú nebude chcieť len tak zahodiť.
     
    46:35
    Dnešný zápas sleduje 5689 divákov.
     
    46:45
    Trio Košičanov sa teraz vydalo do brejku, Spilar ho zakončoval strelou k bližšej žrdi, avšak tento priestor mal Bacashihua výborne pokrytý a puk do siete nepustil.
     
    47:15
    Gründling (BBY) – 2 minúty – držanie.
     
    47:30
    Košice teraz majú jedinečnú príležitosť na strelenie kontaktného gólu, rozhodne to ale nebude také jednoduché.
     
    47:50
    Domáci sa usadili v pásme, kde strieľal Hrnka, jeho tvrdá rana z ľavej strany pritom Bacashihuovi vypadla z lapačky a takmer sa dokotúľala do siete!
    47:50
     
    48:12
    Zakončoval aj Adam Lapšanský, ktorý teraz prenikol do pásma rýchlosťou tornáda, avšak Bacashihua je pozorný a Banská Bystrica vďaka nemu stále vedie o dva góly.
    Zaplnená aréna ženie Košice dopredu
     
    48:38
    Ďatelinka sa dostal k odrazenému puku a poslal ho cez všetky čiary. Banská Bystrica môže prestriedať brániacu sa štvoricu korčuliarov.
     
    49:12
    Suja sa dostal pred bránkoviskom k puku po tom, čo mu ho jeho spoluhráč poslal od zadného mantinelu, následné vzrušenie už ale bolo zbytočné. Pískala sa totiž prihrávka rukou,
     
    49:30
    Hostia už hrajú s piatimi korčuliarmi. Košice to tak budú mať opäť o čosi ťažšie.
     
    50:15
    Dobrá strela Hrnku z ľavej strany klziska, puk teraz smeroval na Bacashihuu spoza obrancu, preto bol jeho zákrok betónom poriadne náročný.
     
    50:30
    A s Banskou Bystricou teraz hrala aj šťastena, Suja bol totiž osamotený pred bránkoviskom, jeho okamžitú ranu však zastavila dobre postavená konštrukcia Bacashihuovej svätyne.
    50:30
     
    51:00
    Neuveriteľné! Ďalšia žrď, tentokrát vrchná, zachránila Banskú Bystricu. Tak domácim dnes bude v noci poriadne „cinkať“ v hlavách.
     
    51:20
    Oddychový čas hostí.
     
    51:30
    Cebák teraz chcel puk po buly zachytiť na modrej čiare, prihrávka smerom dozadu sa ale čudne odrazila od mantinelu a puk preto skúsenému obrancovi prepadol až do stredného pásma.
     
    52:00
    Puk následne opustil hraciu plochu, vhadzovať sa bude na útočnej modrej Košíc, ktoré sa budú chcieť s pukom presunúť čo najrýchlejšie pred Bacashihuu.
     
    52:26
    Pri bránke Košíc teraz vzplanuli emócie, zdalo sa totiž, že hostia strčili do Halásza a ten skončil na ľade. Takéto správanie domáci súperovi tolerovať rozhodne nebudú.
     
    52:26
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – krosček.
     
    52:26
    Lamper (BBY) – 2 minúty – seknutie.
     
    52:48
    Pokračujeme v hre štyroch proti štyrom, vhadzovať sa bude po ľavici Bacashihuu.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    53:00
    Banská Bystrica zvládla celú situáciu lepšie a Čížekovi sa teraz nemožno čudovať, že s pukom ostal stáť za vlastnou bránkou. Pre hostí je dobrá už každá sekunda.
     
    53:45
    Hostia stále držia puk za vlastnou bránkou, taktické vyčkávanie na krok svojho súpera je pochopiteľné. Košice vkladajú do napádania všetky svoje sily.
     
    54:31
    Bicek sa dostal k odrazenému puku, pričom pálil z veľkého uhla. Nevedno odkiaľ sa teraz táto strela odrazila, puk však prešiel pozdĺž celej bránkovej čiary a následne vypadol von.
    54:31 Jiří Bicek (KOS)
     
    54:57
    Zdá sa, že toto môže byť jeden z rozhodujúcich momentov zápasu. Ak by sa totiž Bicekovi podarilo skórovať, Košice by mohli pred bránkou svojho súpera rozpútať hotové peklo. To sú však len konšpiračné teórie, stav je 1:3 a tento si už bude chcieť Bystrica postrážiť.
     
    55:30
    Hričina so Šoltésom teraz boli v útočnej tretiny aktívni, avšak ich hra pri mantineli znamenala len stratu puku. Banská Bystrica tak opätovne upokojí hru.
     
    56:00
    Zo strany hostí je to už len o taktickom vyčkávaní. Bežia posledné 4 minúty zápasu.
     
    56:29
    Dudáš sa chcel so svojou rozohrávkou poponáhľať, napokon si ale všimol, že jeho spoluhráči odišli na striedačku, preto si puk radšej lepšie sklepol na ľad.
     
    57:13
    Zdá sa, že toto stretnutie si už hostia postrážia. Košice sa totiž s pukom nevedia dostať cez stredné pásmo.
     
    58:00
    Dve minúty do konca riadnej hracej doby, pri puku je Banská Bystrica.
     
    58:10
    Navyše, domáci hokejisti sa prezentovali len zakázaným uvoľnením, ktoré im vôbec nepomáha. Sekundy plynú v závere stretnutia poriadne rýchlo, čas hrá v neprospech s Košicami.
     
    58:30
    Tvrdá strela Ďatelinku od modrej čiary bola zrazená domácou obranou do bezpečného priestoru, Banskej Bystrici ale tento fakt rozhodne neprekáža.
     
    59:00
    Posledných 60 sekúnd riadnej hracej doby, s najväčšou pravdepodobnosťou však aj posledných 60 sekúnd dnešného zápasu.
     
    59:41
    Bacashihua odhadzuje svoju fľašu na striedačku Banskej Bystrice, už sa nič podstatné neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa mimoriadne zaujímavé prvé semifinálové stretnutie Slovnaft play-off Tipsport ligy medzi HC Košice a HC 05 iClinic Banskou Bystricou, po výsledku 1:3 sa z prvej výhry v sérii teší Banská Bystrica. Ďalší semifinálový zápas je v Steel aréne naplánovaný už zajtra o 17:00.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 26:28

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok sviatočného večera. Z Košíc sa na vás teším opäť zajtra. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:21:52)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 4. Lapšanský (Deyl, Češík) – 23. Ďatelinka (Kytnár, Matoušek), 35. Bortňák (Zigo), 46. Bast (Tománek, Majdan)


    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, Mikuš, Pavúk, Macejko – Bartoš, Češík, Spilar – Bartánus, Suja, Bicek – Varga, Hrnka, Lapšanský – Šoltés, Milý, Hričina
    HC MONACObet Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Roussel, Pujacs, Gründling, Čížek, Majeský, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lamper – Bortňák, Handzuš, Lunter

    Rozhodca: Jonák, J. Konc – Gajan, Smrek
    Košice 2 4 B. Bystrica
    #1 Nedeľa 27.03.2016 • 17:00
    Košice - B. Bystrica 1:3
    #2 Pondelok 28.03.2016 • 17:00
    Košice - B. Bystrica 1:5
    #3 Štvrtok 31.03.2016 • 17:00
    B. Bystrica - Košice 1:2 po s.n. (0:2)
    #4 Piatok 01.04.2016 • 17:00
    B. Bystrica - Košice 3:2
    #5 Pondelok 04.04.2016 • 17:00
    Košice - B. Bystrica 3:2 po s.n. (1:0)
    #6 Streda 06.04.2016 • 17:00
    B. Bystrica - Košice 4:1