Wolfsburg – Darmstadt 1:1 (kon.) | Hamburger – Hoffenheim 1:3 (kon.) | Brémy – Mainz 1:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Bayern 0:1 (kon.) | Hertha – Ingolstadt 2:1 (kon.) | Frankfurt – Hannover 1:0 (kon.)
koniec
Werder Brémy
1:1 (1:1)
1. FSV Mainz 05
Sobota 19.03.2016, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 27. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom stretnutí si sily zmerajú Werder Brémy a 1. FSV Mainz 05.

    Werder Brémy

    Dnešný domáci tím sa len tesne drží nad hranicou zostupu. S 27 bodmi mu momentálne patrí 15. miesto v tabuľke. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre majú Darmstadt a Augsburg. Na šestnaśtom mieste, t.j. na priečke po ktorej sa hrá baráž o zotrvanie v najvyššej súťaži sa s trojbodovým odstupom nachádza Frankfurt, rovnako ako sedemnásty Hoffenheim. V posledných piatich zápasoch sa tímu darilo striedavo. Hráči dokopy získali 7 bodov za víťazstvá proti Leverkusenu a Hannoveru a za domácu remízu proti Darmstadtu. Naopak hráči nestačili na protivníkov z Ingolstadtu a Bayernu Mníchov, keď týmto tímom nestrelili ani gól, naopak 7 ich dostali.

    1. FSV Mainz 05

    Hostia momentálne majú úplne iné starosti ako ich súper, Mainz sa momentálne drží na šiestej priečke zaručujúcej účasť v Európskej Lige UEFA. Hráči doteraz získali 40 bodov a len o jeden bod menej má Leverkusen, Wolfsburg stráca body 3. Naopak, Mainz si môže polepšiť, pretože na Schalke stráca jediný bod a na Borussiu Mönchengladbach iba dva. Hráči tak ešte stále bojujú o účasť v Lige Majstrov. Rovnako ako ich dnešný súper hráči v posledných piatich zápasoch získali 7 bodov za dve víťazstvá a jednu remízu. Naplno bodovali proti Leverkusenu a Mníchovu, bod získali za domácu bezgólovú remízu proti Darmstadtu. V zápasoch proti Hoffenheimu a Dortmundu ťahali za kratší koniec a nezískali ani bod.
     
    História vzájomných zápasov:

    Mainz 1-3 Brémy
    Brémy 0-0 Mainz
    Mainz 1-2 Brémy
    Mainz 3-0 Brémy
    Brémy 2-3 Mainz
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, Santiago García – Grillitsch – Öztunali, Fritz, Junuzović, Bartels – C. Pizarro.
    Náhradníci: Tremmel – Fröde, Gálvez, U. Garcia, Kleinheisler, Lorenzen, Ujah.

    1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bussmann – Baumgartlinger, Latza – De Blasis, Malli, Jairo – Córdoba.
    Náhradníci: Curci – Bengtsson, Bungert, Clemens, Frei, Onisiwo, Serdar.

    Rozhodca: Gräfe – Sinn, Henschel.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v tradičných zelených dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Mainzu, tí sa okamžite tlačili dopredu, zrazená prihrávka na Córdobu skončila iba u Wiedwalda.
     
    2
    Opäť pokus o útok Mainzu, Jairo Samperio nedokaźal odcentrovať takmer od rohovej zástavky, získava pre svoj tím aspoň vhadzovanie.
     
    3
    Hostia loptu stratili, no domáci tím sa nedokáže dostať sa z vlastnej polovice ihriska, život im znepríjemňujú dobre napádajúci protihráči.
     
    4
    Až teraz po nepresnej prihrávke od brány rozohrával Wiedwald, ktorý hľadal spoluhráčov na polovici súpera. Ani oni však nevymysleli nič nebezpečné pre bránu Kariusa.
     
    5
    Po strate lopty tak mohli do útoku vyštartovať hráči Mainzu, ďaleko sa ale nedostali, Malliho na pravom krídle zastavil postranný rozhodca signalizujúci ofsajd.
     
    6
    Súboj na polovici Mainzu, Brosinski k zemi poslal Junuzovića, podľa rozhodcov všetko prebehlo v rámci pravidiel, priamy kop z toho nebude.
     
    7
    Veľmi nepresný center Djilobodjiho, na letiacu loptu nemal šancu zareagovať nikto iný ako Karius, ktorý ju pohodlne schmatol zo vzduchu.
     
    8
    Ďalší súboj na hranici pravidiel, tentoraz šiel do súboja tvrdo Jairo Samperio, no ani tentokrát sa neozval hvizd rozhodcovej píšťalky.
     
    9
    Stále sledujeme pomerne opatrný futbal, plynulosti hry nepridávajú ani početné nepresnosti na jednej či druhej strane.
     
    10
    Veľmi pekná kolmá prihrávka od Malli. Adresátom bol De Blasis, no tesne pred tým ako si stihol loptu prebrať zasiahol Wiedwald.
     
    11
    Na opačnej strane do útoku postupoval individuálne Junuzović, bol pri tom faulovaný a tak získava prvý priamy kop v zápase.
     
    12
    Junuzović sa rozhodol pre strelu, podarilo sa mu obstreliť múr, no lopta končí tesne vedľa pravej tyče.
     
    13
    Jairo Samperio to skúsil sám, prešprintoval takmer polovicu ihriska, na záver si trúfol na súboj proti dvom protihráčom, ktorý ale nemal šancu vyhrať.
     
    14
    Domáci tím teraz vyčkáva na svojej vlastnej polovici, hráči sa akosi nikam neponáhľajú.
     
    15
    Pekné vysunutie Gebre Selassieho na pravom krídle, z ľavej strany ho ale križoval protihráč, ktorý odvrátil iba z cenu rohového kopu.
     
    16
    Rohový kop zostal nevyužitý, i keď šanca to bola. Djilobodji vyskočil najvyššie, prudko hlavičkoval, no iba do priestoru, kde stál pripravený Karius.
     
    17
    Mainz sa pokúsil o protiútok, hráčov zastavila domáca obrana ešte vo veľkej vzdialenosti od brány.
     
    18
    Po peknej narážačke do pokutového územia tentokrát postupoval Pizarro, po kontakte s protihráčom šiel k zemi, faul sa nepíska.
     
    19
    Brosinski sa vydal na útočný výlet, na krídle sa peknou kľučkou zbavil súpera a okamžite posielal loptu do predbránového priestoru. Tam však úradovala obrana Werderu.
     
    20
    Po jednom zo súbojov sa zo zeme nedvíha De Blasis, na ihrisko vybieha aj lekársky tím.
     
    21
    Nevyzerá to vážne, v hre sa pokračuje a po kratšom ošetrení v nej bude môcť pokračovať aj De Blasis.
     
    22
    Začína sa hrať čoraz tvrdšie, tentoraz fauloval kapitán hostí Baumgartlinger, rozhodca jeho protesty odmieta a dôrazne mu dohovára.
     
    23
    Hra sa presunula na polovicu Brém, hrá sa ale ďaleko od brány, Wiedwald zatiaľ môže zostať pokojný.
     
    24
    Pokus o kolmicu na Córdobu bol neúspešný, výborne ho pokryl Djilobodji, ktorý mu nedovolil zakončiť.
     
    25
    Hra na domácej polovici ihriska pokračuje, pomaly sa ale presúva do okolia stredového kruhu. Momentálne nesledujeme zrovna najkrajší futbal.
     
    27
    Mallimu sa z ničoho nič podarilo predrať sa až do pokutového územia, všetky jeho pokusy o zakončenie včas zablokoval García.
     
    28
    Mainz to tentokrát skúsil nakopávanou loptou na Córdobu, ten si ale nedal pozor a ocitol sa v tesnom postavení mimo hry.
     
    29
    Ani jednému z tímov sa nedarí udržať sa na dostrel súperovej brány, v útoku je to dnes zatiaľ veľká bieda.
     
    30
    Karius výborne prečítal hru, včas vybehol z brány a nakopávanú loptu na hrotového domáceho útočníka dokázal v poslednej chvíli odohrať do bezpečia.
     
    31
    Veľmi sľubná príležitosť na domácej strane, Fritz najprv krížnym passom našiel na opačnej strane Junuzovića, ktorý okamžite posielal loptu späť pred bránou, kde ju ale jeho spoluhráči do brány usmerniť nedokázali.
    31. Claudio Pizarro (BRM)
     
    32
    Následne sa do úniku dostal Junuzović, Karius sa mu hodil pod nohy, čisto mu odobral loptu, no domáci hráč zrejme zle dopadol a drží za za zápästie.
     
    33
    Po krátkom ošetrení sa Junuzović vrátil na ihrisko pripravený svojmu tímu pomôcť vypracovať si ďalšiu príležitosť na gól.
     
    34
    Mainz chcel odpovedať podobným spôsobom, no plynie z toho iba rohový kop.
     
    35
    Ten si hráči zopakujú, po tom ako Gebre Selassie odvrátil tesne pred Hackom, ktorý by inak zakončoval do prázdnej brány.
     
    36
    Tentoraz to tak nebezpečné nebolo, Wiedwald dokázal loptu vyboxovať do bezpečia, navyše bol pri tom faulovaný.
     
    37
    Tempo hry nám o niečo pokleslo, po nepresných prihrávkach na domácej strane sa lopta ledva dokotúľala ku Kariusovi.
     
    38
    Mainz dal gól! Z ničoho nič prichádza prvý gól dnešného zápasu! Loptu na útočnej polovici výborne vybojoval JULIAN BAUMGARTLINGER, na krídle vysunul spoluhráča, ktorý mu loptu po chvíli vrátil a Baumgartlinger sa zvnútra šestnástky nemýlil.
    38. Julian Baumgartlinger (MAI) - 0:1
     
    39
    Za následné protesty vidí domáci kapitán Fritz žltú kartu.
     
    40
    Domáci hráči okamžite zvýšili svoju aktivitu, no cez stred ihriska sa im nedarí dostať. Ich cieľom zrejme bude vyrovnať ešte v prvom polčase, uvidíme či sa im to podarí.
     
    41
    Bartels sa na krídle dostal do hraničného súboja, šiel k zemi, no rozhodca mu signalizuje aby vstal, bolo to v rámci pravidiel.
     
    42
    Ďalšiu snahu o vyrovnanie zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizuje milimetrový ofsajd najbiehajúceho si Pizarra.
     
    43
    Baumgartlinger tentoraz neodzbrojil protihráča čisto, Brémy aj napriek protestom Hacka získavajú priamy kop z pomerne nebezpečnej pozície.
     
    44
    Ten zahrával Junuzović, ktorý sa rozhodol pre strelu. Ten však chýbala potrebná presnosť i razancia, Karius nemal najmenšie problémy s jej chytením.
     
    45
    Na ľavom krídle dobre zakombinovali Bussmann a Jairo Samperio, druhý menovaný šiel po súboji k zemi príliš ochotne, faul to nebol.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať 2 minúty navyše.
     
    45+2
    V nadstavenom čase ešte hostia získali rohový kop, ktorý ale nevyužili. Z následnej útočnej aktivity nezískali taktiež nič, Malli v útoku fauloval.
     
    45+3
    Rozhodca nariadil pokutový kop! Junuzović si v posledných sekundách prvého polčasu v šestnástke preberal loptu, z boku ho doslova zbúral Baumgartlinger.
    45+3. Julian Baumgartlinger (MAI)
     
    45+3
    Werder Brémy dali gól! CLAUDIO PIZARRO si postavil loptu na biely bod, odkiaľ nekompromisne strelou k tyči vyrovnáva skóre!
    45+3. Claudio Pizarro (BRM) - 1:1
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Polovica zápasu je za nami, skóre je po nej vyrovnané 1:1. V oboch góloch mal prsty Baumgartlinger. Ten najprv v 36. minúte poslal svoj tím do vedenia a následne v nadstavenom čase fauloval Junuzovića v pokutovom území, po čom Pizarro premenil pokutový kop. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:34.
     
    Oba tímy dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme žiadnu zmenu v zostavách tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Na úvod druhého polčasu sledujeme aktívnejší domáci celok, hráči sú pravdepodobne stále nabudení streleným gólom v závere polčasu.
     
    48
    Teraz ich ale zastavil postranný rozhodca, ktorý pri ich snahe o kombináciu v rohu ihriska odhalil tesný ofsajd útočiaceho hráča.
     
    49
    Postupne sa hra presťahovala do strednej časti ihriska, kde momentálne nemá vyslovene navrch ani jeden z tímov.
     
    50
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, zatiaľ to na tlak jedného tímu nevyzerá. Hrá sa stále v okolí stredového kruhu.
     
    51
    Mierne navrch majú stále domáci futbalisti, ktorí teraz získali priamy kop, po tom ako pri rohu vlastnej šestnástky opäť fauloval Baumgartlinger.
     
    52
    Priamy kop zahrával opäť Junuzović, no jeho vzdušná prihrávka našla iba brániaceho hráča Mainzu. Brémy aj napriek tomu zotrvávajú na súperovej polovici.
     
    53
    Postupne však boli hráči vytlačení opäť do územia nikoho, kde pokračuje tvrdý boj o loptu.
     
    54
    Baumgartlinger pokračuje v tvrdej hre, po jeho ďalšom faule prichádza ďalší priamy kop pre Werder. Pizarro si u rozhodcu pýta aj žltú kartu pre kapitána Mainzu, no tá nasledovať nebude.
     
    55
    Junuzovića tentoraz pri zahrávaní štandardtky vystriedal Djilobodji, ani on ale nič nebezpečné nevymyslel, prudký center končí mimo ihriska.
     
    56
    Na opačnej strane si na nakopávanú loptu nabehol Córdoba, toho nedokázal ubrániť Vestergaard, no Djilobodji už bol úspešnejší.
     
    57
    Následne sa ešte o center pokúšal Latza, no ani on nemieril presne, na jeho prihrávku nemal šancu zareagovať nikto, lopta končí mimo.
     
    58
    Útočný faul Córdobu, odniesol si to Vestergaard, rozhodca faulujúceho hráča dôrazne upozorňuje, nabudúce to bude aj s kartovým trestom.
     
    59
    Djilobodji zahral v strede ihriska veľmi dobre, podarilo sa mu vybojovať loptu, dokonca si po krídle nabiehal a pýtal si prihrávku.
     
    60
    Napokon ale prišiel iba center do šestnástky, kde však úradovali hráči v bielych dresoch.
     
    61
    Obrovská šanca na skórovanie pre Córdobu! Brosinski si potiahol loptu po pravom krídle a pred bránou našiel práve hrotového útočníka Mainzu. Ten v ideálnej trafil iba Wiedwalda, ktorý loptu vyrazil k spoluhráčovi.
    61. Jhon Córdoba (MAI)
     
    62
    Djilobodji následne celkom viditeľne fauloval De Blasisa, no faul sa nepískal, naopak za protesty žltú kartu vidí Jairo Samperio.
     
    63
    Tentoraz sa to už Djilobodjimu neprepieklo, za faul na Brosinskeho vidí žltú kartu.
     
    64
    Priamy kop sa hráčom Mainzu využiť nepodarilo, Brémy sa oslobodili bez väčších problémov a hráči dostali loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    65
    Tempo hry nám pokleslo, do konca zápasu nám zostáva približne 25 minút a obidva tímy cítia šancu na plný bodový zisk.
     
    66
    Brosinski v obrane zahral trošku zbrklo, dobehol nepresnú prihrávku súpera, nebol nikým napádaný a loptu napriek tomu odohral za postrannú čiaru, čím daroval súperovi vhadzovanie.
     
    67
    Jairo Samperio v útoku protihráča poriadne okopal, rozhodca pochopiteľne odpískal útočný faul.
     
    68
    Mainz sa s loptou stiahol až na svoju vlastnú polovicu ihriska, pred šestnástkou si hráči vymieňajú loptu aj s Kariusom, nikam sa neponáhľajú.
     
    69
    Ďalší ofsajd Córdobu, tentoraz si nedal pozor na ľavom krídle keď s nabiehal na dlhočizný vzdušný pass.
     
    70
    Tempu hry nepomáhajú ani nepresné prihrávky na obidvoch stranách, lopta veľmi často končí za čiarou. Aspoňže faulov je o niečo menej ako tomu bolo na začiatku polčasu.
     
    71
    Prichádza prvé striedanie v zápase, ihrisko opúšťa Öztunali, ktorého vymení Ujah.
     
    72
    Vo vzdušnom súboji sa teraz hlavami nepríjemne zrazili dvaja hráči, ani v jednom prípade to nevyzerá vážne, hráči sa otriasli a budú pokračovať v hre.
     
    73
    Stále čakáme na to, kedy jeden z tímov preberie iniciatívu a začne viac útočiť. Oba celky však nechcú zbytočne chybovať a inkasovať zbytočný gól.
     
    74
    Hra je opäť prerušená, tentoraz sa v postavení mimo hry ocitol hráč Mainzu Malli.
     
    75
    Domáci hráči sa držali na dostrel brány, no ani jeden z nich sa neodvážil zakončiť. Namiesto toho ponad šestnástku Mainzu preletelo niekoľko centrov až kým sa lopty nezmocnil niektorý z obrancov v bielom.
     
    76
    Naopak, na opačnej strane Córdoba v súboji s Djilobodji vybojoval priamy kop, domácemu stopérovi rozhodca opäť dohovára, už jednu žltú kartu videl.
     
    77
    Priamy kop a aj následný rohový kop zostal pre Mainz nevyužitý, domácemu tímu sa darí dostať loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    78
    Córdoba sa v blízkosti súperovho pokutového územia k zemi porúčal veľmi ľahko, faul to nebol, rozhodca mu ukazuje aby vstal.
     
    79
    Bussmann sa z ničoho nič predral až do pokutového územia, no jeho zakončenie z prvej a navyše z ťažkého uhla letí vysoko nad.
     
    80
    Brosinski posielal do pokutového územia ďalší center, Córdoba zostal opäť neúspešný, netrafil loptu ideálne a tá letí mimo.
     
    81
    Prichádza druhé striedanie na strane Brém, ihrisko opustil strelec gólu Pizarro, jeho miesto zaujme Lorenzen.
     
    82
    Veľmi pekná kombinácia Werderu na hranici pokutového územia súpera, na ktorej konci bol kapitán Fritz. Ten pálil veľmi prudko, no tesne vedľa.
    82. Clemens Fritz (BRM)
     
    83
    Ďalšia snaha o nakopávanú loptu na Córdobu, ten však nemal šancu dobehnúť ju, bez problémov sa jej tak zmocnil brankár Wiedwald.
     
    84
    Obrovská šanca na gól! Mal ju domáci Gebre Selassie po tom ako Ujah výborne vybojoval loptu na ľavej strane a prihral spoluhráčovi do pokutového územia. Gebre Selassie ale nestrieľal z prvej, loptu si potreboval spracovať, no aj tak vystrelil tesne vedľa.
     
    86
    O odpoveď sa pokúša Mainz, no domáci tím sa dokázal rýchlo vrátiť a všetci hráči sa zodpovedne zapájajú do obrannej hry.
    86. Theodor Gebre Selassie (BRM)
     
    87
    Baumgartlinger dokázal pretlačiť loptu na Córdobu na hranicu šestnástky Brém, ten bol ale tiesnený hneď dvojicou hráčov, takže zakončiť nemal ako.
     
    88
    Až v 88. minúte prichádza prvé striedanie Mainzu, zápas končí pre Malliho, na pár minút do zápasu naopak naskočí Serdar.
     
    89
    Serdar sa okamžite zapojil do útočnej akcie svojho tímu, no ani jemu a ani De Blasisovi sa nepodarilo prestreliť množstvo hráčov pred nimi.
     
    89
    Bell za útočný faul inkasuje žltú kartu.
     
    90
    Córdoba dnes už neskóruje, zápas sa preňho končí, opačným smerom vybieha Onisiwo.
     
    90+1
    Aj v druhom polčase sa nad ráme riadneho hracieho času budú nadstavovať 2 minúty navyše.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa ale ani jednému z tímov nedarí vypracovať si nebezpečnejšiu šancu a tak sa zdá, že si dnes tímy body podelia.
     
    90+2
    V samom závere ešte prichádza posledné striedanie na strane Mainzu, De Blasisa vystrieda Clemens.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, v druhom polčase sme gól nevideli, šancí na skórovanie bolo naozaj málo a tak si tímy dnes body podelia. Počas celého zápasu sme videli pomerne vyrovnanú hru, takže remíza je zrejme najspravodlivejšia.

    Po dnešnom zápase Brémy v tabuľke preskočia Augsburg a budú mať rovnaký počet bodov ako Darmstadt, keďže ten remizoval s Wolfsburgom takisto 1:1. Mainz na svojej pozícii v tabuľke zotrvá minimálne do zajtra, predbehnúť ho ešte môže Leverkusen.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.
     
    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 3:2. Strely mimo: 8:8. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 7:19. (17:25:55)

    Andrej Marienka

    Góly: 45+3. C. Pizarro (pen.) – 38. Baumgartlinger

    Karty:   39. Fritz (BRM), 63. Djilobodji (BRM) – 62. Jairo (MAI), 89. Bell (MAI)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:8. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 7:19.
    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, Santiago García – Grillitsch – Öztunali (71. Ujah), Fritz (C), Junuzović, Bartels – C. Pizarro (81. Lorenzen).
    Náhradníci: Tremmel – Fröde, Gálvez, U. Garcia, Kleinheisler, Lorenzen, Ujah.

    1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bussmann – Baumgartlinger (C), Latza – De Blasis (90+2. Clemens), Malli (88. Serdar), Jairo – Córdoba (90. Onisiwo).
    Náhradníci: Curci – Bengtsson, Bungert, Clemens, Frei, Onisiwo, Serdar.

    Rozhodca: Gräfe – Sinn, Henschel