Česko – Francúzsko 4:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Francúzsko
cz Piatok 18.03.2016, 17:00 • Zimní stadion Ludvíka Koška, Turnov • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Kristýně Pacalové střela nesedla, poslední šanci měla Alena Polenská. Ale Baldinovou neprostřelila.
     
    55:41
    Neskutečné! Nevím, jaké všechny bohy musela Tereza Vanišová před zápasem urazit, že jí dneska nepřejí. Nádherně se prosmýkla až před Baldinovou, natáhla jí kličku, načež puk vrátila zpátky. Jenže v cestě ještě zůstal beton a dorážku Přibylové vytáhla z prázdné branky defenzíva.
     
    54:56
    Od modré to zkusila Zíková, puk se odrazil a v brankovišti se chvíli motal. Bohužel tam nebyla žádná Češka.
     
    54:04
    Dnešní utkání sleduje 235 diváků. Hlediště nového stadionu v Turnově, který je velmi útulný, působí zaplněným dojmem.
     
    53:02
    Tohle bylo znovu hodně povedené, Zíková střílela a Polenská si puk sklepla pod nohy. Jenže dorážku poslala bekhendem těsně vedle!
     
    52:29
    Alena Polenská na levé straně chytře naznačila přihrávku, aby rychle vypálila. Trefila bližší tyčku!
     
    51:08
    Za obranu dostala přihrávku Aneta Lédlová, jenže soupeřka se jí držela jako klíště. Lédlová nasměrovala svou střelu vedle druhé tyčky.
     
    49:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a je to přesně tak, stačilo nám pouhých pět sekund a znovu odskakujeme na rozdíl tří branek! Po vyhraném buly to MARTINA ZEDNÍKOVÁ na modré čáře nijak nekomplikovala a vypálila po ledě. Brankářka Caroline Baldinová zcela nepochopitelně vyskočila a puk jí bez teče projel pod nohama do branky – 4:1! Asistence: Barbora Patočková.
     
    49:07
    Máme svázané ruce, snad by nám je mohla rozvázat čtvrtá přesilovka. Anouck Boucheová (FRA) pyká za držení.
     
    47:52
    Češky už se zase vrátily do útoku, zleva dobře pálila Lucie Manhartová. Ale v protiútoku měla lepší pozici Rozierová, naštěstí jí bekhend nesedl.
     
    46:50
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie v přesilovkách upřímně celý zápas nepředvádí vůbec nic, přesto se nyní poprvé prosazuje a snižuje český náskok. Od modré čáry vystřelila ANOUCK BOUCHEOVÁ a jedna z českých hokejistek tečovala puk kalhotami ke druhé tyčce Kláry Peslarové. Ta nestačila na změnu směru zareagovat – 3:1. Asistence: Jade Vixová.
     
    45:33
    A náš tlak je na dvě minuty přerušen. Kateřina Bukolská (CZE) u mantinelu omylem zasáhla do obličeje Claru Rozierovou.
     
    39:50
    Francie vyhodila puk, ale mohl se ujmout brejk Anety Lédlové. Ta se proháčkovala po levém hrazení až před Baldinovou, nasadila jí bekhendovou kličku, ale narazila na beton!
     
    39:18
    Ještě před odchodem do kabin nás čeká další přesilovka, kterou by to chtělo využít. Clara Rozierová (FRA) je vyloučena za sekání.
     
    35:27
    Tečované kotouče jsou českým receptem. Ránu Polenské lízla Klára Hymlárová, lapačka brankářky máchla naprázdno, ale zachránila ji tyčka!
     
    33:43
    Každopádně náš tlak vede aspoň k početní výhodě. Amandine Cuasnetová (FRA) je vyloučena za hákování.
     
    33:43
    A další šance pro Vanišovou, jenže naší blonďaté kometě dneska není přáno! Znovu jí kotouč ujel, potom se přece jenom dostala ke střele, ale bližší kout už měla Baldinová pokrytý.
     
    33:21
    Aneta Tejralová ideálně našla Kláru Hymlárovou, která zleva střílela z první. Baldinová zasáhla špičkou levého betonu!
     
    31:49
    Česká sestava nyní odvedla dobrou práci, před brankou zablokovala soupeřky a Tereza Vanišová měla volné pole působnosti. Projela až do mezikruží, ale střela jí sjela z hokejky a mezeru mezi betony Baldinová secvakla!
     
    30:03
    Tohle není ideální, deset minut se budeme muset obejít bez Venduly Přibylové (CZE). Ta si za protesty vysloužila osobní trest.
     
    29:49
    Český nápor působí jako přesilovka! Ostrou ranou prověřila Baldinovou Vanišová, potom se neujaly ani naše dorážky.
     
    29:21
    Hymlárová nabila před branku Lédlové, ta o fous netrefila kotouč v jasné šanci!
     
    26:51
    Hned vzápětí musela dávat pozor Klára Peslarová. Puk vyjel mezi kruhy na hůl Rozierové, která střílela z první, ale víceméně jen doprostřed branky.
     
    26:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už je to o tři! Nápor národního týmu pokračoval a dvanáct sekund po útočném buly přišel další gól. Na pravé straně parádně napřáhla KATEŘINA BUKOLSKÁ a možná s přispěním drobné francouzské teče propálila i gólmanku Baldinovou – 3:0! Asistence: Kristýna Pacalová, Lucie Manhartová.
     
    26:03
    Druhá branka dala Češkám křídla. Nejdřív na brankoviště silně zaútočil náš druhý útok, ale Francouzky i s pomocí svých těl situaci zachránily. Potom to zkusila bekhendem Zedníková, gólmanka měla výhled a zasáhla lapačkou.
     
    24:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná a rychlá akce dává českým hokejistkám dvoubrankové vedení a hned je to veselejší! Michaela Pejzlová se tentokrát pasovala do role asistentky, projela po levém křídle a nabídla puk na střed KLÁŘE HYMLÁROVÉ. Ta zakončila bekhendem přesně do růžku – 2:0! Asistence: Michaela Pejzlová.
     
    23:22
    Vanišová vracela puk mezi kruhy Horálkové. Ta ho chtěla pravděpodobně ještě nabídnout Přibylové před brankou, ale rychlost přišla na úkor přesnosti.
     
    20:45
    V oslabení se vydala po pravém hrazení Tereza Vanišová, ještě se jí nabízela Pavlína Horálková. Vanišová to zkusila sama, ale Baldinovou neprostřelila ani napoprvé, ani z dorážky.
     
    19:40
    Vzápětí si však český tým musel dávat pozor na únik Betty Jouannyové, a podle hlavní sudí ji Kristýna Pacalová (CZE) bránila za hranicemi pravidel. Držení a naše druhé oslabení.
     
    18:41
    Vlčice Aneta Lédlová se po levé straně probourala až k brance, kde ji doplnila i Tereza Vanišová. Ale naše holky z blízkosti nezakončily.
     
    13:37
    Jenže po velké chybě na útočné modré čáře ujela do protiútoku Chloe Aurardová. Svůj bekhendový blafák chtěla zakončit mezi betony Peslarové, ale ta kotouč zastavila! Dorážející Francouzka pak z úhlu trefila boční konstrukci, ale hodně to smrdělo.
     
    13:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně! Po třinácti minutách české hokejistky zcela po zásluze otevírají skóre. Ale byla to hodně kuriózní trefa! MICHAELA PEJZLOVÁ nabrala na levé straně rychlost, dostala se až před Baldinovou, objela ji, ale bekhend jí ujel z hokejky. Jenže potom nahodila puk do brankoviště z nulového úhlu a francouzská obránkyně si ho tělem smolně srazila do vlastní branky – 1:0! Bez asistence.
     
    11:58
    Vendula Přibylová měla místo, tak s pukem vyjela z rohu až před Baldinovou. Zblízka ji ale bekhendem neprostřelila, při možnosti dorážet už vyjela ze střelecké pozice.
     
    06:54
    Ale, jakmile se tam dostávaly podruhé, přišel faul. Až příliš důsledná Lucie Manhartová (CZE) je vyloučena za hákování, český tým si pro změnu vyzkouší oslabení.
     
    03:38
    Nenápadná, ale i tak hodně nebezpečná situace. Martina Zedníková nahodila puk od modré a Baldinová ho zřejmě měla schovaný. Až na poslední chvíli zasáhla lapačkou, a to tak, že kotouč zpomalila pár čísel vedle levé tyčky!
     
    01:43
    Teď už se kotouč od Lucie Manhartové na branku dostal a Baldinová nic neviděla, tak jen provedla univerzální zákrok. Puk ji trefil do špičky levého betonu.
     
    00:39
    Nicméně velmi rychle se Francouzky dopustily prvního faulu a čeká nás přesilovka! Soline Fohrerová (FRA) je vyloučena za hru tělem.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 14. Pejzlová, 25. Hymlárová (Pejzlová), 27. Bukolská (Pacalová, Manhartová), 50. Zedníková (Patočková) – 47. Boucheová (Vixová)


    Česko: Peslarová (Dvořáková) – Tejralová, Zíková, Herzigová, Horálková, Zedníková, Pacalová – Pejzlová, Hymlárová, Polenská "C" – Lédlová, Přibylová, Vanišová – Patočková, Bukolská, Manhartová. Trenér: Jiří Vozák.
    Francúzsko: Baldinová (Lambertová) – Bouetz Andrieuová, Lager Lacombeová, Boucheová "C", Parmentová, Gendarmeová, Villiotová, Delcorixová – Goncalvesová, Escuderová, Jouannyová – Vixová, Aurardová, Rozierová – Fohrerová, Cuasnetová, Rihetová – Obreová, Coeuruová, Delcroixová. Trenér: Grégory Tarle.

    Rozhodca: Růžičková – Novotná, Štefková.

    Diváci: 235