Česko – Francúzsko 4:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Francúzsko
cz Piatok 18.03.2016, 17:00 • Zimní stadion Ludvíka Koška, Turnov • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    49:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a je to přesně tak, stačilo nám pouhých pět sekund a znovu odskakujeme na rozdíl tří branek! Po vyhraném buly to MARTINA ZEDNÍKOVÁ na modré čáře nijak nekomplikovala a vypálila po ledě. Brankářka Caroline Baldinová zcela nepochopitelně vyskočila a puk jí bez teče projel pod nohama do branky – 4:1! Asistence: Barbora Patočková.
     
    46:50
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie v přesilovkách upřímně celý zápas nepředvádí vůbec nic, přesto se nyní poprvé prosazuje a snižuje český náskok. Od modré čáry vystřelila ANOUCK BOUCHEOVÁ a jedna z českých hokejistek tečovala puk kalhotami ke druhé tyčce Kláry Peslarové. Ta nestačila na změnu směru zareagovat – 3:1. Asistence: Jade Vixová.
     
    26:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už je to o tři! Nápor národního týmu pokračoval a dvanáct sekund po útočném buly přišel další gól. Na pravé straně parádně napřáhla KATEŘINA BUKOLSKÁ a možná s přispěním drobné francouzské teče propálila i gólmanku Baldinovou – 3:0! Asistence: Kristýna Pacalová, Lucie Manhartová.
     
    24:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná a rychlá akce dává českým hokejistkám dvoubrankové vedení a hned je to veselejší! Michaela Pejzlová se tentokrát pasovala do role asistentky, projela po levém křídle a nabídla puk na střed KLÁŘE HYMLÁROVÉ. Ta zakončila bekhendem přesně do růžku – 2:0! Asistence: Michaela Pejzlová.
     
    13:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně! Po třinácti minutách české hokejistky zcela po zásluze otevírají skóre. Ale byla to hodně kuriózní trefa! MICHAELA PEJZLOVÁ nabrala na levé straně rychlost, dostala se až před Baldinovou, objela ji, ale bekhend jí ujel z hokejky. Jenže potom nahodila puk do brankoviště z nulového úhlu a francouzská obránkyně si ho tělem smolně srazila do vlastní branky – 1:0! Bez asistence.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 14. Pejzlová, 25. Hymlárová (Pejzlová), 27. Bukolská (Pacalová, Manhartová), 50. Zedníková (Patočková) – 47. Boucheová (Vixová)


    Česko: Peslarová (Dvořáková) – Tejralová, Zíková, Herzigová, Horálková, Zedníková, Pacalová – Pejzlová, Hymlárová, Polenská "C" – Lédlová, Přibylová, Vanišová – Patočková, Bukolská, Manhartová. Trenér: Jiří Vozák.
    Francúzsko: Baldinová (Lambertová) – Bouetz Andrieuová, Lager Lacombeová, Boucheová "C", Parmentová, Gendarmeová, Villiotová, Delcorixová – Goncalvesová, Escuderová, Jouannyová – Vixová, Aurardová, Rozierová – Fohrerová, Cuasnetová, Rihetová – Obreová, Coeuruová, Delcroixová. Trenér: Grégory Tarle.

    Rozhodca: Růžičková – Novotná, Štefková.

    Diváci: 235