Zlaté Moravce – Trnava 2:2 (kon.) | Myjava – Senica 0:0 (kon.)
koniec
Spartak Myjava
0:0 (0:0)
FK Senica
Nedeľa 06.03.2016, 18:00Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania našej najvyššej futbalovej súťaže. V rámci 22. kola Fortuna ligy je dnes na programe aj zápas Myjavy so Senicou, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Uvidíme súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Domáci Myjavčania sa priebežne nachádzajú na tretej priečke v tabuľke a na svojom konte majú 36 bodov pri celkovom skóre 27:26. Hostia zo Senice sú priebežne ôsmi, doposiaľ získali 26 bodov a skóre 24:29.

    V úvodných dvoch kolách sa ani jednému z tímov príliš nedarilo. Myjava začala po zime remízou 1:1 na trávniku Dunajskej Stredy, potom ale v Ružomberku prehrala 0:1. Seničania najskôr podľahli 0:1 Podbrezovej na jej trávniku, potom doma remizovali 1:1 so Zlatými Moravcami.

    Tieto tímy sa už v aktuálnom ročníku raz stretli. Vzájomné meranie síl prinieslo ešte 11. kolo, kedy sa odohral duel na senickom trávniku. V ňom boli úspešnejší hostia, ktorí gólom Erika Daniela zo 48. minúty vyhrali tesne 1:0.

    Favoritom duelu je domáci celok. Bookmakeri stávkových kancelárií vypísali na triumf Myjavy kruz približne 1.65, zatiaľ čo na výhru hostí zo Senice je kurz až vo výške 4.45. Remízu po riadnej hracej dobe si môžete natipovať s kurzom približne 3.9.
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Hruška – Machovec, Kóňa, Beňo, Marček – Pekár, Škutka, Bílovský, Banovič – Daniel, Sládek.
    Náhradníci: Solnička – Černáček, Chovanec, Pecha, Múdry, Duga, Kolár.

    FK Senica: Šulla – Mehremič, Hromada, Pavlík, Hladík – Hušek, Klec, Dolný, Leško – Šmehyl, Čunta.
    Náhradníci: Plach – Kontár, Komara, Krč, Morong, Mráz, Ventúra.

    Rozhodca: Horváth – Benko, Súkeníková – Barenčík.
     
    Hráči oboch celkov už stoja nastúpení pri stredovom kruhu, hostia zo Senice nastúpia v červených dresoch, domáca Myjava sa odela do tradičných bielo-čiernych dresov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas začali úvodným výkopom hosťujúci futbalisti. Tí sa s loptou prakticky okamžite stiahli na vlastnú polovicu, odkiaľ sa pokúsia o čo najrýchlejšiu rozohrávku smerom dopredu.
     
    1
    Hladík teraz zahrával loptu od stredového kruhu len ku vlastnému gólmanovi, v úvodných sekundách sa Myjava prezentuje vysokým napádaním.
     
    2
    Marček sklepol loptu pre Bílovského, ten sa ale smerom dopredu neodvážil. Myjava preto ostane kombinovať na vlastnej polovici ihriska.
     
    3
    Sledujeme opatrný úvod z oboch strán, o čosi aktívnejšia je Myjava, tá sa ale s loptou neodkáže dostať cez pozornú defenzívu súpera.
     
    4
    Kóňa zahrával štandardnú situáciu v stredovom kruhu, v tomto prípade to ale Myjava smerom dopredu neskúšala. Domáci futbalisti ostanú pri stredovej čiare.
     
    5
    Daniel sa teraz dostal k odrazenej lopte a vyslal pomerne zaujímavé zakončenie, keď pálil bez prípravy, lopta napokon preletela bránu Senice.
     
    6
    Sládek teraz prestrčil loptu pomedzi dvoch obrancov Senice, následne už ale nemal dostatok síl na to, aby odkázal presnejším spôsobom nájsť aj Škutku.
     
    7
    O malý moment sme sledovali ďalší pokus o vysunutie Škutku, v tomto prípade bol na letiacu loptu hráč prikrátky a nasledovať tak bude len odkop Šullu.
     
    8
    Sládek našiel pred pokutovým územím Škutku, ten chcel loptu ešte spoluhráčovi vrátiť, napokon ale dobre zapracovala obrana, ktorá loptu zrazila za postrannú čiaru.
     
    9
    Machovec nezvládol napádanie súpera na pozícii ľavého stopéra, preto svojou prihrávkou smerom dozadu loptu posunul len na spoluhráčov.
     
    10
    Banovič chcel na pravom krídle vysunúť jedného z dvojice Škutka – Daniel, napokon ale lopta skončila len na nohách pozorných obrancov.
     
    11
    Za sebou máme už viac ako 10 minút hry, domáci sú doposiaľ neporovnateľne lepším tímom, vďaka pozornej obrane súpera sa ale k vážnejšiemu zakončeniu dostať nevedia.
     
    12
    Teraz to bolo zaujímavé, center z ľavej strany hľadal v malom vápne jedného z troch spoluhráčov. lopta ale napokon prepadla za bránkovú čiaru.
     
    13
    Škutka kombinoval s Bílovským na polovici svojho súpera, napokon ale o loptu prišiel, keďže proti nemu vybehli až traja súperovi stopéri.
     
    13
    Myjava bude zahrávať rohový kop.
     
    14
    Center smeroval od rohovej zástavky k bližšej žrdi, tam ale zahrala defenzíva Senice na výbornú a loptu odvrátila do bezpečnej zóny.
     
    15
    Osobný súboj dvoch deviatok vyznel lepšie v prospech hosťujúceho futbalistu, domáci kapitán Pekár totiž nedokázal s loptou obohrať Kleca.
     
    16
    Hrá sa pomerne často v okolí stredového kruhu, tam majú herne navrch domáci futbalisti, tí sa ale presadzujú len v osobných súbojoch, s kolmicami smerom dopredu je to už o poznanie horšie.
     
    17
    Potvrdilo sa to aj v tejto chváli, kedy smerovala prihrávka do stredu poľa, napokon ale zasekávačka domácemu futbalistovi nevyšla a o loptu preto prišiel.
     
    18
    Myjava bude zahrávať rohový kop.
     
    18
    Kóňa zahrával roh nakrátko, svojou prihrávkou pritom našiel Sládka. Ten mu loptu vrátil, následným centrom už ale Myjava svojho súpera nedokázala prekvapiť.
     
    19
    Patrik Banovič teraz ostáva sedieť na hracej ploche, zdá sa, že Banovič po jednom zo súbojov inkasoval hit do hlavy, čo len veľmi ťažko predýchava.
     
    20
    Napokon bude Banovič v poriadku, to je pre Myjavu nepochybne dobrá správa, nakoľko k vynútenému striedaniu nedôjde. Hoci sa už domáci futbalisti pripravovali aj na túto alternatívu.
     
    21
    Senica bude zahrávať priamy voľný kop z výhodnej pozície.
     
    21
    Napokon to hostia nezvládli vôbec podľa svojich predstáv, strieľaný center na bližšiu žrď smeroval len k Beňovi, ktorý nebol atakovaný, preto dokázal odvrátiť.
     
    22
    Myjava bude zahrávať rohový kop.
     
    23
    Toto bol príliš nízky center na to, aby sa Myjava dostala v pokutovom území k lopte. Tak toto domácim absolútne nevyšlo.
     
    24
    Sládek sa teraz dostával do zaujímavej pozície na strelu, jeho rana v hodine dvanástej bola ale dobre zblokovaná do bočnej siete.
     
    25
    Následný rohový kop priniesol ešte jedno zaujímavé strelecké zakončenie, Šulla loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    26
    Do konca prvého polčasu ostáva ešte 20 minút. Čas dnes plynie veľmi rýchlo, hrá sa útočný futbal zo strany na stranu, to sa priaznivcom futbalu rozhodne musí páčiť.
     
    26
    Hostia sa s rozorávkou vôbec neponáhľali a takýmto spôsobom sa snažili upokojiť hru hneď po tom, čo si Myjava na útočnej polovici nerozumela a lopta preto smerovala len za postrannú čiaru.
     
    27
    Domáci teraz strácajú jednu loptu za druhou, Myjava si na podobné situácie bude musieť dávať lepší pozor. Nikým neatakovaná totiž takéto situácie jednoucho musí zvládať.
     
    28
    Spartak to v tejto chvíli skúšal nakopávanou loptou na hranicu pokutového územia, center bol ale príliš vysoký, čo využil Šulla na to, aby loptu ukryl v svojich rukaviciach.
     
    29
    A opäť nepresná kombinácia – a opäť sa o slovo hlásil Šulla. V tomto prípade ale skúsený gólman loptu len kontroloval a nechal ju prejsť bránkovou čiarou, vďaka tomu bude môcť odkopávať.
     
    30
    Máme za sebou 30 minút hry, gól sme stále nevideli.
     
    31
    Všetko sa to snažil zmeniť Jaroslav Macohvec, ten si ale teraz so svojimi spoluhráčmi absolútne nerozumel a center posielal len do náruče pripraveného Šullu.
     
    31
    Z ľavej strany smeroval zaujímavý center na opačnú stranu pokutového územia, tam sa ešte lopty zmocnil Pekár, z nevýhodnej pozície ale trafil len priamo pred seba, a teda ďaleko od brány.
     
    32
    Senica bude mať k dispozícii svoj prvý rohový kop v zápase.
     
    33
    Leškov nákop napokon predznamenal žiadne nebezpečenstvo, čo sa napokon aj potvrdilo. Domáca defenzíva bola v hlavičkovom súboji úspešná a loptu odvrátila do bezpečnej zóny.
     
    34
    Napriek tomu sa ale ešte Senica dostala do šance, hostia si teraz dobre rozhodili obranu svojho súpera, napokon ale presvedčivejšie nevypálili-
     
    35
    Do konca prvého polčasu ostáva ešte asi 10 minút. Pochopiteľne, ak neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Jakub Čunta (FK Senica).
     
    35
    Žltú kartu dostáva Šimon Šmehyl (FK Senica).
     
    36
    Machovec teraz po súboji so Šmehylom ostáva na hracej ploche, hráč Myjavy si pýta ošetrenie.
     
    36
    Napokon to zrejme nebude nič vážne a domáci hráč bude môcť v zápase pokračovať po krátkom ošetrení za postrannou čiarou.
     
    37
    Pekár zahrával priamy voľný kop prudkou strelou do stredu bránu, Šulla ale čakal, že sa lopta takto stočí a včas tam priskočil, pritom ranu Pekára zrazil na rohový kop.
     
    38
    Aj táto situácia patrila Šullovi, ten tentokrát loptu vyboxoval späť do hry.
     
    39
    Tak Banovič teraz absolútne nezvládol situáciu v obrane, keď loptu napálil priamo do Machovca, našťastie pre Myjavu sa lopta odrazila do pomerne bezpečnej zóny.
     
    40
    Beží posledných 5 minút prvého polčasu. Stále sa hrá za stavu 0:0, gól sme do tohto momentu nevideli.
     
    41
    Teraz sa to ale môže zmeniť, Senica totiž budú zahrávať priamy voľný kop z veľmi zaujímavej pozície.
     
    41
    Leško hľadal na vzdialenejšej žrdi Pavlíka, Hruška ale výborne vybehol a zmenšil hráčovi strelecký uhol, preto loptu letiacu od hlavy dokázal poľahky zraziť.
     
    42
    Hruška teraz hral častejšie, ako by sa na brankára páčilo. Domácim priaznivcom sa teraz vôbec nepáči, že si Myjava musí v rozohrávke pomáhať s vlastným gólmanom.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Tomáš Marček (Spartak Myjava).
     
    43
    Dolný zahrával priamy voľný kop spôsobom, po ktorom smerovala lopta priamo na bránu, nanešťastie pre Sinicu ale túto tvrdú ranu zastavil dobre postavený múr.
     
    44
    Prvý polčas sa blíži k svojmu záveru, čaká nás posledných pár minút do záverečného hvizdu.
     
    45
    Sládek hľadal svojím nízkym centrom Škutku, táto prihrávka ale bola zblokovaná, preto sa Senica k lopte dokázala poľahky dostať.
     
    45
    Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45+1
    Mehremič teraz vyslal parádnu ranu z azda 35 metrov, tvrdý pokus zaplachtil vo vzduchu a len tesne minul ľavú žrď Hruškovej brány!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas stretnutia medzi Myjavou a Senicou, v ktorom sme góly nevideli. Do šatní sa tak pôjde za stavbu 0:0 uvidíme, či tieto čísla budú predstavovať aj konečný výsledok.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postaral domáca Myjava. Tá sa s loptou okamžite presunula na útočnú polovicu, kde ale jej hráči chybovali a loptu poslali len za postrannú čiaru.
     
    47
    Zdá sa, že do druhej časti hry vstúpili obe celky bezo zmien na hracej ploche. Obaja tréneri by tak mali mať stále 3 možnosti na striedanie.
     
    48
    Vráťme sa ale k dianiu na trávniku. Tam sa Senica pokúšala o rýchly prechod stredom poľa, napokon ale hosťom lopta ušla až k Hruškovi.
     
    49
    Daniel sa s loptou otočil okolo vlastnej osi, následne sa ale od postrannej čiary vydal len nesprávnym smerom, keď loptu nechtiac zaviezol za bránkovú čiaru.
     
    50
    Úvodných 5 minút druhého polčasu neprinieslo nič zaujímavé, oba celky sa snažia rozhýbať po polčasovej prestávke uvidíme, ako dlho sa tímy budú dostávať do tempa.
     
    51
    Klec teraz na pravej strane výborne kombinoval s Dolným, napokon celú akciu prekazil Machovec. ktorý odvážnym sklzom vypichol loptu súperovi spod kopačky.
     
    52
    Daniel čakal na ľavej strane na Sládka, napokon dlhým centrom hľadal svojho spoluhráča na opačnej polovici ihriska, táto prihrávka bola dobre zastavená obranou.
     
    53
    Dolný je teraz ošetrovaný na hracej ploche, uvidíme, či pôjde o nejaké váženejšie zranenie.
     
    54
    Sládek našiel Pekára, ten v behu ešte posunul na Daniela. Tretí menovaný ale celú situáciu absolútne nezvládol a prízemným centrom nechal vyniknúť pozornú obranu Senice.
     
    55
    Za sebou máme 10 minút z druhej časti hry, stále čakáme na nejaké presnejšie zakončenie, ktoré by mohlo priniesť ten potrebný impulz.
     
    56
    Machovec loptu zaviezol po pravej starne až na útočnú polovicu, následne ale nepresne prihrával na Pekára.
     
    57
    Rohový kop pre Myjavu.
     
    57
    Nízky center k bližšej žrdi, domáci túto situáciu vôbec nezvládli a loptu poslali len za bránkovú čiaru. Odkopávať tak bude Šulla.
     
    58
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Čunta, prichádza Adam Morong.
     
    59
    Štadión v Myjave je dnes veľmi slušne zaplnený, hrá sa v slušnej atmosfére, ktorú útulný stánok Myjavy ponúka.
     
    60
    O skvelé fandenie sa stará aj fanklub Senice, ktorý za tým myjavským vôbec nezaostáva. Tak v tejto atmosfére sa musí hráčom hrať skutočne dobre.
     
    61
    Za sebou máme už viac ako hodinu hry, stále sme ale gól nevideli. Práve presný zásah je tým, čo ako jediné chýba dnešnému zápasu. Šance naň boli. lopta ale nie a nie skončiť v sieti.
     
    61
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Dávid Škutka, prichádza Luboš Kolár.
     
    62
    Machovec teraz chyboval pred šestnástkou Myjavy, s tým ale Hromada príliš nerátal, preto vyslal na Hrušku len akýsi propagačný pokus, ktorým výraznejšie domácu bránu neohrozil.
     
    63
    Mehremič sa s loptou vôbec nehral, keď mal stopér Senice pocit, že súper už dlho kombinuje na útočnej polovice, jednoducho hrací predmet odkopol do bezpečnej zóny.
     
    64
    Myjava to teraz pomerne často skúša dlhými nakopávanými loptami, zdá sa ale, že tadeto cesta nevedie. Obrana Senice je totiž pozorná a nenecháva svojho súpera prejsť do pokutového územia.
     
    65
    Lopta teraz po snahe Myjavy skončila v aute.
     
    66
    Pripravuje sa striedanie na strane Senice, ešte predtým sa ale hostia budú musieť brániť.
     
    66
    A toto už mohol byť pokojne gól. Kolár hľadal pri vzdialenejšej žrdi Pekára – a aj ho našiel. Pekár sa teraz do lopty poriadne oprel, jeho skackavý pokus Šulla vyrazil na roh.
     
    67
    Túto štandardnú situáciu už Senica zvládla.
     
    67
    Rozhodne si ale nevydýchne, nasledovať totiž bude ďalší roh v podaní Myjavy.
     
    68
    Celá situácia sa ešte raz zopakuje.
     
    68
    Pekár vyslal niekoľko zaujímavých centrov, všetko sa to skončilo zakončením pätou v podaní Kóňu, ten však stál k bráne chrbtom a výraznejšie tak Šullu neohrozil.
     
    69
    Na opačnej strane snaha o rýchly protiútok, ten však prakticky skončil ešte skôr, ako vôbec začal. Senica je v tejto chvíli až príliš pasívna.
     
    70
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Frederik Bílovský, prichádza Ján Chovanec.
     
    71
    Začalo sa posledných 20 minút zápasu, budeme zvedaví na to, či tento čas prinesie gól, alebo sa zápas skončí nerozhodne.
     
    72
    Myjava teraz poriadne vystrašila svojho súpera, keď jej hráči niekoľkokrát vypálili, väčšina striel ale bola príliš slabá, respektíve zblokovaná.
     
    73
    Mehremič celú situáciu nezvládol a loptu posiela zbytočne do autu.
     
    73
    Našťastie pre Mehremiča sa už Myjava prezentovala len útočným faulom, po ktorom dostane Senica priestor na upokojenie hry.
     
    74
    Šimon Šmehyl sa teraz pri svojej individuálnej akcii zbavil azda 5 súperov, napokon stroskotal až na poslednom obrancovi. Sympatický snaha Šmehyla.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jozef Dolný, prichádza Samuel Mráz.
     
    76
    Od konca zápasu nás delí už len 14 minút. Všetko je to ale za predpokladu, že sa k stretnutiu nebude nadstavovať ani minúta. Jedno je však isté: čas na skórovanie sa kráti poriadne rýchlo.
     
    77
    Hra teraz poriadne stratila na tempe, hralo sa zo strany na stranu, avšak len bez nejakých presnejších kombinácií.
     
    78
    Kolár teraz za pokutovým územím našiel Tomáša Kóňu, ktorý sa tejto situácie vôbec nebál a nebezpečne vypálil na Šullu, brankár dobrým zákrokom podržal Senicu nad vodou.
     
    79
    Sládek vyťažil zo svojej snahy rohový kop.
     
    80
    Po centri sa ale pískalo, Machovec totiž v pokutovom území nepríjemne fauloval a na scénu bude musieť prísť lekársky tím.
     
    80
    Na hracej ploche ostal Hladík, ten ale našťastie bude v poriadku.
     
    81
    Šmehyl sa teraz vôbec nebál súboja s Chovancom a svojmu súperovi odvážnym sklzom vypichol loptu, tá skončila v aute.
     
    82
    Dnešné stretnutie sleduje 1338 divákov.
     
    83
    Pomerne často teraz hostia padajú na trávnik, zdá sa mi, že Senica sa snaží takýmto spôsobom nazbierať čo najviac sekúnd. O malý moment budeme môcť pokračovať.
     
    83
    Deje sa tak v tejto chvíli. Tak sa zdá, že hlavný arbiter Horváth bude musieť k druhému polčasu nadstaviť minimálne 3 minúty.
     
    84
    Daniel padol na pravej strane ihriska, jeho útočnú snahu dobre zastavil Šmehyl, ktorý nefauloval, trafil totiž len loptu.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Michal Klec, prichádza Jakub Krč.
     
    85
    Na štadióne je poriadne dymno, fanúšikovia Senice totiž vytiahli svetlice a delobuchy, ktoré na malý moment zhoršili viditeľnosť na hracej ploche.
     
    86
    Dnes veľmi aktívny Jakub Hromada niekoľkokrát vysunul svojich spoluhráčov do dobrej šance, aby napokon sám vypálil spoza pokutového územia, jeho rana po zemi ale bola včas zastavená obranou Myjavy.
     
    87
    Beží už 87. minúta stretnutia, počas ktorej sa Michal Šulla s rozohrávkou vôbec neponáhľa. Dôvod je jednoduchý, remíza je totiž pre Senicu pomerne priaznivý výsledok.
     
    88
    A opäť zdĺhavý odkop od bránky Šullu. Nutné je však dodať, že Myjava sa sama pribrzďuje nepresnými strelami, po ktorých sa Šulla s rozohrávkou neponáhľa.
     
    89
    Tak toto bol zákrok kola! Kontár vypálil spoza vápna z prvej, jeho ranu musel Hruška boxovať. Skvelý zákrok domáceho gólmana, ktorý teraz loptu zrazil na rohový kop.
     
    90
    Senica ale v tejto štandardnej situácii neuspela, preto čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Beží už 91. minúta, stále sme nevideli tabuľku s nadstaveným časom.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90+2
    Tá prvá je už prakticky na konci, preto ostáva do konca zápasu už len 1 minúta. Myjava sa z vlastnej polovice bude chcieť odstať pred Šullu.
     
    90+3
    Už sa hrá tretia nadstavená minúta, každú chvíľu príde zrejme záverečný hvizd hlavného arbitra Horvátha.
     
    90+4
    Myjava ešte bude zahrávať rohový kop.
     
    90+4
    Center na bližšiu žrď odvrátil Krč, zápas sa končí.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas medzi Spartakom Myjava a FK Senica, konkrétne bezgólovou remízou 0:0. Hoci si obe celky dokázali vypracovať dostatok dobrých príležitostí na skórovanie, gól nepadol.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák, Onlajny.eu. (19:53:25)

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   42. Marček (MYJ) – 35. Čunta (SEN), 35. Šmehyl (SEN)


    Spartak Myjava: Hruška – Machovec, Kóňa, Beňo, Marček – Pekár, Škutka (61. Kolár), Bílovský (70. Chovanec), Banovič – Daniel, Sládek.
    Náhradníci: Solnička – Černáček, Chovanec, Pecha, Múdry, Duga, Kolár.

    FK Senica: Šulla – Mehremič, Hromada, Pavlík, Hladík – Hušek, Klec (84. Krč), Dolný (75. Mráz), Leško – Šmehyl, Čunta (58. Morong).
    Náhradníci: Plach – Kontár, Komara, Krč, Morong, Mráz, Ventúra.

    Rozhodca: Horváth – Benko, Súkeníková – Barenčík