Turín – Lazio 1:1 (kon.) | Bologna – Carpi FC 0:0 (kon.) | CFC Janov – Empoli 1:0 (kon.)
Bergamo – Juventus 0:2 (kon.) | Sassuolo – AC Miláno 2:0 (kon.) | Frosinone – Udinese 2:0 (kon.)
Inter – Palermo 3:1 (kon.)
koniec
Frosinone Calcio
2:0 (1:0)
Udinese Calcio
cz Nedeľa 06.03.2016, 15:00 • Stadio Comunale Matusa, Frosinone • Talianska Seria A • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    UDINESE CALCIO
    I Udinese zažilo již i lepší sezony... Momentálně se nachází na čtrnáctém místě tabulky, a na podobná umístění nejsou na severu Itálie zvyklí. Udinese má na svém kontě 30 bodů, nicméně na osmnácté Frosinone má ještě náskok sedmi bodů, tento náskok se však po dnešním zápase může smrsknout na čtyři body!

    Udinese sehrálo předposlední ligový zápase na půdě Janova, který je rovněž namočený do boje o záchranu! Klub ležící poblíž slovinských hranic dokonce vedl, nicméně domácí celek skóre otočil, a vyhrál 2:1! V posledním kole si však svěřenci Colantuona zlepšili náladu, když v domácím prostředí porazili poslední Veronu 2:0!
     
    FROSINONE CALCIO
    Nováček italské soutěže si zatím v Serii A nevede příliš dobře, a před tímto kolem se nachází na sestupové pozici, konkrétně na osmnácté příčce. Frosinone má na svém kontě 23 bodů, a na sedmnácté Palermo ztrácí čtyři body, tudíž by v dnešním zápase potřebovalo nutně bodovat, což jistě je v silách svěřenců trenéra Stelloneho!

    V posledním domácím zápase přivítalo Frosinone slavné Lazio Řím, se kterým podalo dobrý výkony, avšak fanoušci na branku čekali marně, a tak se body dělily. V posledním ligovém kole Frosinone zajelo na trávník Sampdorie Janov, toho času sedmnáctého týmu tabulky. Domácí celek však zvládl záchranářský souboj daleko lépe, a zvítězil 2:0!
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Italská Serie A má dnes na programu své zápasy 28. kola. My se společně zaměříme na souboj Frosinone Calcio s Udinese Calcio. Úvodní výkop je naplánován v 15:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Frosinone Calcio: Leali – Rosi, Ar. Ajeti, Blanchard, Pavlovic – Kragl, Gori, Frara – Paganini, Ciofani, Dionisi.
    Náhradníci: Zappino, Bardi – Crivello, Gucher, Soddimo, S. Longo, Ciofani, Chibsah, Carlini, Pryima.

    Udinese Calcio: Karnezis – Piris, Danilo, Felipe, Adnan – Badu, Guilherme, Kuzmanović – Fernandes, Di Natale, Théréau.
    Náhradníci: Meret – A. Zapata, Perica, Armero, Lodi, Edenilson, Pasquale, Widmer, Hallfreðsson, Heurtaux, Matos, Balić.

    Rozhodčí: Nicola Rizzoli – Cariolato, Longo (vš. Itálie).
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na hrací ploše, a za pár desítek sekund začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostujícího celku, kteří se však hned v první minutě dostávají pod velký tlak napadajících hráčů.
     
    2
    Kragl skvěle napadal na pravé straně, kde dokázal obrat o míč Adnana. Následně si německý záložník našel cestu středem hřiště, a po kontaktu s Kuzmanovićem spadl, nicméně rozhodčí nechal hru plynout dál.
     
    3
    Domácí celek vybojoval první rohový kop v tomto zápase, kterého se ujal Pavlovič. Jeho centr našel za vápnem Paganiniho, jehož střílenou přihrávku tečoval mimo branku Ciofani. Forvard Frosinone se však nacházel v ofsajdu.
     
    4
    Domácí celek je už od úvodu utkání velmi aktivní, a nyní se hnal do dalšího zajímavého útoku. Frara posílal nadýchaný centr do pokutového území, na který však Ciofani nedosáhl.
     
    5
    Obránce Pavlovic poslal od postranní čáry na levé straně dlouhý útočný nákop na hranici vápna, kde se nacházel Ciofani. Domácí forvard však prohrál souboji s Felipem, a míč se dostal k Karnezisovi.
     
    6
    Udinese se poprvé dostalo do kombinace na útočné polovině. Následně se pokoušel projít středem hřiště Théréau, nicméně francouzského útočníka zastavila dvojice protihráčů nedovoleným zákrokem.
    Ve Frosinone panuje ideální fotbalové počasí

     
    7
    Na druhé straně hřiště to zkoušel Paganini, který měl proti sobě na pravé straně Adnana. Domácí hráč si nakonec počínal nedovoleně, a u míče bude Udinese!
     
    8
    Antonio Di Natale se prezentoval ve středu hřiště pohlednou patičkou, kterou našel na levé straně Kuzmanoviće. Postup srbského záložníka však zastavil faulem Frara.
     
    10
    Hostující Felipe má nějaké zdravotní problémy, a zůstal ležet na hranici vlastního vápna. K brazilskému stoperovi přichází lékařský tým, a uvidíme, zdali bude schopen pokračovat ve hře.
     
    11
    Udinese se nepovedla rozehrávka, a u míče je domácí celek, který postupnou kombinací míří na útočnou polovinu.
     
    12
    Oba týmy v posledních minutách dělají velké nepřenosti při kombinaci, a možná i proto zatím nebyla k vidění žádná větší šance. Momentálně Frosinone opět kombinuje na polovině hřiště.
     
    12
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    A Frosinone jde nakonec po dvanácti minutách hry do vedení z první větší šance! Domácí celek kombinoval na útočné polovině, a následně se dokázal uvolnit Dionisi, který dostal míč před vápna pro DANIELA CIOFANIHO. Italský forvard si připravil míč na střelu, a poslal míč přesně k tyči!
    12. Daniel CIOFANI - 1:0
     
    14
    Udinese kombinovalo na útočné polovině, nicméně skvěle napadající domácí hráči se dokázali dostat k míči. Frosinone tak opět míří vpřed!
     
    15
    A Udinese musí navíc provést první střídání v tomto zápase. Zranění stopera Felipe je natolik vážné, že brazilský hráč nemůže pokračovat ve hře. Na jeho místo tak přichází Francouz Heurtaux!
     
    16
    Hostující celek kombinoval na polovině hřiště, a následně poslal Zlatko Kuzmanović nadýchaný centr na hranici vápna, který se málem snesl na nohu Di Nataleho. Skvělý obranný zákrok však předvedl Blanchard.
     
    17
    Ve středu hřiště se střetl Paganini, který šel do skluzu, avšak trefil pouze jednoho ze svých spoluhráčů. Souboj bolel oba hráče, nicméně oba by také měli být v pořádku.
     
    19
    Hostující celek je zatím na útočné polovině neškodný, a svěřencům trenéra Colantuona se nedaří dostat míč do pokutového území, kde by mohl zakončovat jeden z dvojice Di Natale – Théréau.
     
    20
    Obránce Piris se pokoušel odcentrovat z pravé strany, což se nakonec povedlo, avšak míč byl zblokován na roh. Úvodního rohového kopu se ujal Di Natale, jehož centr však obrana Frosinone odvrátila.
     
    21
    Frosinone následně vyrazilo do protiútoku, a na levé straně se dokázal uvolnit Kragl po souboji s Badu. Nicola Rizzoli však postup německého záložníka zastavil kvůli nedovolenému zákroku.
     
    22
    A teď přišla další velká šance domácího celku! Paganini se krásně uvolnit na levé straně, kde obehrál Adnana, a následně dostal míč do středu, kde se nacházel Ciofani. Italský forvard to zkusil, a jeho povedená rána prolétla těsně na brankou!
    22. Ciofani mířil těsně nad branku
     
    23
    Frosinone postupovalo do dalšího postupného útoku v tomto zápase, který táhl Paganini. Italský útočník mohl přihrávat, nicméně si věřil na průnik přes Danila, ten se však obehrát nenechal.
     
    25
    Frosinone opět kombinovalo na útočné polovině, a pokoušelo se dostat do pokutového území. Z pravé strany chtěl odcentrovat Rosi, nicméně Adnan míč poslal do zámezí.
     
    26
    Domácí celek pokračoval v kombinaci, nicméně útočník Dionisi si při náběhu na přihrávku od Goriho nepohlídal ofsajdovou linii, což postřehl pozorný pomezní sudí.
     
    28
    Zlatko Kuzmanović si udělal prostor ve středu hřiště, a nadýchaným centrem hledal Di Nataleho. Velezkušený italský forvard však prohrál souboji s Blanchardem, a k míči se nedostal.
     
    29
    Frosinone postupovalo rychle na útočnou polovinu, a protiútoku táhl středem hřiště Frara. Domácí kapitán následně dostával míč na pravou stranu, kam si nabíhal Paganini. Přihrávka však byla příliš dlouhá, a míč skončil v zámezí.
     
    30
    Domácí celek však následně skvěle napadal, a Gori dokázal vybojovat míč. Poté jej přiťuknul do středu hřiště pro Dionisiho, který se opřel do míče, nicméně jeho povedená střela mířila těsně nad branku.
     
    31
    Tentokrát operoval na levé straně s míčem Pavlovic, který se následně pokoušel najít před vápna Ciofaniho. Přihrávka však nebyla přesná, a u míče jsou hosté.
    Nástup obou týmů na velmi slušně zaplněné Stadio Comunale Matusa

     
    33
    Udinese opět kombinovalo na útočné polovině, a pokoušelo se dostat do zajímavé šance. Guilherme následně přenášel hru na pravou stranu k Pirisovi, nicméně na toho byla příhrávka příliš dlouhá.
     
    34
    Frosinone skvěle napadá po ztrátě míče, což domácí hráči předvedli před malou chvílí. Udinese však nakonec situaci zvládlo, a míří na útočnou polovinu.
     
    35
    Hostující Guilherme dostal na útočné polovině dostatek prostor, a tak to zkusil. Rána brazilského záložníka však příliš přesná nebyla, a Leali nemusel zasahovat!
     
    36
    Na druhé straně zahrozilo Frosinone! Pavlovic se uvolnil na levém křídle po narážečce od Frary, a nebezpečně odcentroval. Na centr si nabíhal Ciofani, avšak k hlavičce se nakonec nedostal.
     
    38
    Udinese vybojovalo svůj druhý rohový kop v tomto zápase. Exekuce se ujal Antonio Di Nataleho, který zakroutil míč před branku, kde míč odhlavičkoval Blanchard na další rohový kop!
     
    39
    I tentokrát se rozehrávky ujal Di Natale, jehož centr však nebyl příliš přesný, a Frosinone šlo do protiútoku. Přihrávka Dionisi však na Ciofaniho neprošla!
     
    40
    Frosinone ztratilo míč, a do protiútoku šlo rázem Udinese. Postup Zlatka Kuzmanoviće však zastavil nedovoleným zákrokem Luca Paganini, který vidí žlutou kartu.
     
    41
    Zajímavou přihrávku dostal do vápna stoper Blanchard, který se vydal na útočný výlet. Jeho zakončení se mu však nepovedlo, a střela mířila mimo Karnezisovu branku.
     
    42
    Frosinone opět dokázalo vybojovat míč na polovině hřiště, který si vzal Luca Paganini, a vyrazil vpřed. Italský útočník si navedl míč do středu, a svou následnou střelou těsně minul branku hostů!
    42. Povedená rána Paganiniho nakonec skončila vedle
     
    44
    Obránce Rosi na pravé straně dokázal přesprintovat Adnana, a dostal se k centru. Ve vápně si dělal prostor Ciofani, nicméně autor zatím jediné branky v dnešním utkání se provinil útočným faulem!
     
    45
    Udinese následně vyrazilo do protiútoku, a mělo velkou šanci na vyrovnání! Před vápnem se odrazil míč přesně na nohu Théréaua, který vyslal povedenou přízemní střelu, nicméně Leali vytáhl velmi dobrý zákrok, a střelu vyrazil!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Do prvního poločasu vstoupil lépe domácí celek, který se dostal do vedení již ve dvanácté minutě zásluhou přesné trefy Daniela Ciofaniho! Frosinone pokračovalo v aktivní hře, a o deset minut později měl další šanci Ciofani, avšak mířil nad branku. V závěru poločasu mohl srovnat stav Théréau, jenže jeho střelu dokázal vyrazit Leali!

    Druhý poločas začne přibližně v 16:03!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupil aktivněji hostující celek, který kombinoval na útočné polovině. Následně však přišla ztráta Kuzmanoviće, a ten fauloval Ciofaniho.
     
    48
    Luca Paganini dostal ve středu hřiště prostor, a pokoušel se na levém křídle uvolnit Kragla. Německý záložník však měl proti sobě dvojici protihráčů, a nedokázal se prodrat do vápna.
     
    49
    Domácí celek zatím hraje čistě, a za necelých padesát minut vyprodukoval pouze jediný faul!
     
    50
    Zlatko Kuzmanović dokázal přenést hru na levou stranu, kde si dokázal zpracovat těžký míč Fernandes. Portugalský útočník následně odcentroval, nicméně pro míč si došel brankář Leali.
     
    51
    Frosinone vybojovalo svůj první rohový kop ve druhém poločase, který rozehrál Pavlović. Jeho následný centr prodloužil na přední tyči Rosi, a Karnezis měl co dělat, aby míč dostal do bezpečí.
     
    52
    Dionisi si kryl míč před bránícím Adnanem, nicméně o balon následně přišel, a domácí záložník poté také fauloval.
     
    53
    Frosinone však zabojovalo, a velmi rychle se dostalo k míči zpět. Z levé strany odcentroval Pavlovic, jehož centr našel ve vápně Blancharda, avšak hlavička italského stopera neměla gólové parametry.
    54. Do Frosinone dorazila i početná skupinka fanoušků hostujícího celku

     
    55
    Antonio Di Natale dostal povedenou přihrávku do levé části vápna. Zkušený forvard si míč dokázal zpracovat, a chtěl vylepšit pozici přihrávkou na Fernandese, avšak k tomu se míč nedostal.
     
    56
    Frosinone mělo k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Pavlovic. Jeho nadýchaný centr se nebezpečně snášel před branku, nicméně obrana Udinese zapracovala dobře, a míč odhlavičkovala.
     
    57
    Ciofani si krásně zpracoval dlouhý nákop od Blancharda, a dostal míč na pravé křídlo, kam naběhl Paganini. Italský křídelník sice neodcentroval, nicméně vybojoval alespoň rohový kop.
     
    58
    Následného rohového kopu se ujal Pavlović, jehož centr našel na hranici malého vápna Blancharda. Domácí stoper byl však pod tlakem dvou napadajících hráčů, a jeho hlavička mířila vysoko nad branku.
     
    59
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Emmanuel Badu, přichází Ryder Matos.
     
    59
    Ryder Matos přišel na hřiště, a hned po nějakých čtyřiceti sekundách dostává žlutou kartu za ostrý skluz v souboji s Paganinim.
     
    60
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    A z následné standardní situace se Frosinone prosazuje, a dostává se do dvoubrankového vedení! Následné standardní situace se ujal Pavlovic, který krásným centrem našel ve středu vápana LEONARDA BLANCHARDA, jenž nasměřoval míč přesně k tyči!
    60. Leonardo BLANCHARD - 2:0
     
    62
    Domácí Frosinone je při chuti, a dostalo se do další šance! Ve středu hřiště měl prostor Kragl, jehož první střela byla zablokovaná, následně dorážka zase mířila těsně nad hostující branku.
     
    63
    Paganini dostal přihrávku na pravé křídlo, odkud se pokoušel odcentrovat. Italský křídelník si však míč píchl před sebe, a ten skončil v zámezí.
     
    64
    Ryder Matos se konečně zapojil do útočné aktivity svého týmu, a centrem z pravé strany hledal ve vápna Di Nataleho. Zkušeného útočníka však míč přelétl, a Ajeti jej dokázal odhlavičkovat.
     
    65
    Domácí kapitán Frara předvedl na vlastní polovině ve středu hřiště ostrý skluz, který sice zastavil Guilhermeho, avšak Nicola Rizzoli odpískal faul. Udine tak má k dispozici standardní situaci.
     
    66
    Exekuce standardní situace se ujal hostující Di Natale, jehož centr sice ve vápně našel Adnana, ten si však nedal pozor při náběhu na ofsajdovou linii!
     
    68
    Frosinone vybojovalo míč na vlastní polovině, a mohlo postupovat do protiútoku. Obránce Piris však na polovině hřiště ostře dohrál Dionisiho, který zůstává ležet na trávníku.
     
    70
    Théréau velmi ostře napadal na levé straně rozehrávku domácího celku. Francouzský útočník poslal k zemi Rosiho, a následně se ještě dostal do strkanice s Blanchardem. Nicola Rizzoli uděluje žlutou kartu!
     
    71
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Cyril Théréau, přichází Stipe Perica.
     
    72
    Dionisi se dokázal povedeně uvolnit ve středu hřiště ze souboje Pericou, a následně vypálil ze střední vzdálenosti. Jeho pokus skočil před Karnezisem, ten však dokázal dostat míč na roh!
     
    72
    Následného rohového kopu se ujal Pavlović, kterému však centr příliš nesedl, a Udinese šlo do protiútoku. Ten zastavil nedovoleným zákrokem Blanchard, který dostává žlutou kartu!
     
    73
    Následné standardní situace se ujal Di Nataleho, kterému se však centr opět příliš nepovedl, a míč skončil v náruči Lealiho!
     
    75
    Frosinone dnes pracuje opravdu velmi dobře v obraně, a dokáže i nebezpečně zaútočit. To teď předvedl stoper Kragl, který se dokázal uvolnit ve středu hřiště, a vybojoval rohový kop.
     
    76
    Rozehrávku následného rohového kopu si vzal na starost Pavlović, jehož centr však přelétl vápno, a doskákal k Rosimu, který vracel míč zpět do vápna, avšak obrana Udinese si poradila.
     
    78
    Udinese se dostalo k nebezpečné kombinaci na útočné polovině. Na levé straně si udělal prostor Adnan, který odcentroval přes obránce. Leali šel ven z branky, a nakonec se mu podařilo míč vyboxovat.
     
    79
    Hostující celek je v posledních minutách nebezpečný, a je vidět, že se ještě chce poprat o nějaký ten bod. Z pravé strany odcentroval Piris, jehož centr způsobil ve vápně pořádný rozruch, nicméně Leali si opět poradil!
     
    80
    Udinese stupňuje tlak, a k dalšímu zakončení hostujícího celku se dostal Bruno Fernandes, jehož střela však mířila nad branku Lealiho!
     
    81
    Další žlutou kartu Nicola Rizzoli uděluje Ivánovi Pirisovi, který zastavil nedovoleným zákrokem pronikajícího Ciofaniho!
     
    82
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Alessandro Frara, přichází Raman Chibsah.
     
    83
    Frosinone se v posledních dvou minutách podařilo lehce otupit tlak svého celku, a nyní se vydalo i do protiútoku! Po levé strany postupoval Kragl, kterému se však střela nepovedla, a míč skončil mimo!
    83. Kragl mířil ve velké šanci mimo branku
     
    85
    Domácí celek opět skvěle napadal na polovině hřiště, a Paganini dokázal vybojovat míč. Následně byl však faulován Di Natalem, a domácí tým zůstane u míče.
     
    86
    Udinese se ještě pokouší něco vymyslet na útočné polovině, jenže hostujícímu celku se krátí čas!
     
    87
    Iván Piris se pokoušel uvolnit na pravém křídle, kde měl proti sobě Pavloviće. Obránce Udinese nakonec odcentroval, jenže na hranici vápna nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    88
    Udinese postupovalo do protiútoku, který po levé straně táhl střídající Perica. Jeho postup však zastavil nedovoleným zákrokem obránce Rosi, a hosté budou mít k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    89
    Exekuce následné standardní situace se ujal Bruno Fernandes, jehož centr našel v pokutovém území hlavu Heurtauxe, avšak ten hlavičkoval mimo.
     
    90
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Federico Dionisi, přichází Massimiliano Carlini.
     
    90
    V samotném závěru utkání si Frosinone ještě vybojovalo zajímavou šanci! Po pravé straně postupoval Paganini, který mířil na zadní tyč, kam ještě nabíhal Chibsah. Střídající hráč však nedokázal míč trefit, a ten mířil mimo branku!
    90. Závěrečná šance Frosinone brankou neskončila
     
    90+1
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Mirko Gori, přichází Robert Gucher.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Frosinone postupovalo do dalšího zajímavého protiútoku, který táhl po pravé straně Chibsah. Jeho následný centr měl najít Carliniho, ten však byl při náběhu příliš pomalý.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápase je u konce! Frosinone Calcio zvládlo důležitý domácí zápase s Udinese, které porazilo 2:0!

    Do prvního poločasu vstoupil lépe domácí celek, který se dostal do vedení již ve dvanácté minutě zásluhou přesné trefy Daniela Ciofaniho! Frosinone pokračovalo v aktivní hře, a o deset minut později měl další šanci Ciofani, avšak mířil nad branku. V závěru poločasu mohl srovnat stav Théréau, jenže jeho střelu dokázal vyrazit Leali!

    Ve druhém poločase Frosinone pokračovalo v aktivním výkonu, a v 60. minutě navýšil vedení svého celku přesnou hlavičkou Leonardo Blanchard. Udinese se v závěru snažilo snížit, avšak obrana Frosinone dnes pracovala velmi dobře!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:55:54)

    Jan Havlovic

    Góly: 12. Ciofani (Dionisi), 60. Blanchard (Pavlovic)

    Karty:   40. Paganini (FRS), 72. Blanchard (FRS) – 59. Matos (UDI), 70. Théréau (UDI), 81. Piris (UDI)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 12:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:11.
    Frosinone Calcio: Leali – Rosi, Ar. Ajeti, Blanchard, Pavlovic – Kragl, Gori (90+1. Gucher), Frara (C) (82. Chibsah) – Paganini, Ciofani, Dionisi (90. Carlini).
    Náhradníci: Zappino, Bardi – Crivello, Gucher, Soddimo, S. Longo, Ciofani, Chibsah, Carlini, Pryima.

    Udinese Calcio: Karnezis – Piris, Danilo, Felipe (15. Heurtaux), Adnan – Badu (59. Matos), Guilherme, Kuzmanović – Fernandes, Di Natale (C), Théréau (71. Perica).
    Náhradníci: Meret – A. Zapata, Perica, Armero, Lodi, Edenilson, Pasquale, Widmer, Hallfreðsson, Heurtaux, Matos, Balić.

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – Cariolato, Longo (vš. Itálie)