Ostrava – Dukla Praha 1:2 (kon.) | Liberec – Slovácko 0:0 (kon.) | Sparta Praha – Jablonec 2:1 (kon.)
Plzeň – Příbram 4:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
2:1 (1:1)
FK Jablonec
cz Nedeľa 06.03.2016, 15:00 • Generali Arena • První fotbalová liga (CZ) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Ještě jedno taktické střídání domácích v závěru zápasu, Krejčího nahradí Ondřej Mazuch.
     
    90+1
    Wágner hodil míč po faulovaném protihráči a může být rád, že v ruce sudího Zelinky viděl kartu žluté barvy.
     
    90
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letná bouří radostí! Po Krejčího rohovém kopu se z pořádné dálky opřel do balónu LUKÁŠ VÁCHA a jeho povedená rána doplachtila až za záda brankáře Bárty!
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Tomáš Wágner.
     
    86
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Tiémoko Konaté.
     
    83
    Arbitr Zelinka teď rozehrál karetní mariáš, Zahustel pomohl k zemi Karavajevovi a také si prohlíží žlutý kartónek.
     
    82
    Z krátké početní převahy málem Jablonečtí vytěžili gólový protiútok, ovšem ránu osamoceného Greguše dokázal odrazit do pole Brabec. Greguš poté musel zatáhnout za záchrannou brzdu při hrozícím sparťanském brejku a také vidí žlutou kartu.
     
    80
    Po Dočkalově rohu se v bezprostřední blízkosti Bárty ocitl Lukáš Juliš a jablonecký brankář musel vytáhnout reflexivní zákrok, aby zamezil sparťanskému útočníkovi doklepnout do sítě pokus Krejčího.
     
    79
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází David Breda.
     
    78
    Po Dočkalově nákopu do pokutového území Šural v hlavičkovém souboji vybojoval gólovou šanci pro Lukáše Marečka, jehož projektil otřel spojnici tyče a břevna jablonecké branky!
     
    74
    Po následném rohovém kopu domácích hlavičkoval Šural do břevna jablonecké branky! K dorážce už se sparťané protlačit nedokázali.
     
    70
    Poprvé střídají také sparťané, ze hry je za hlasitého potlesku fanoušků stažen David Lafata, jeho místo na hrotu zaujme Lukáš Juliš.
     
    68
    Krejčího sražený centr prodloužil před branku Frýdek a Šuralovi nechybělo moc, aby před odkrytou brankou dokázal letící míč v akrobatické pozici zasáhnout!
     
    64
    Do ostrého souboje s Frýdkem vletěl Masopust a protože byl u míče dříve domácí fotbalista, je pískáno proti Jablonci a Masopust zároveň vidí žlutou kartu.
     
    62
    Hosté poprvé mění sestavu, Martina Pospíšila nahrazuje jeho jmenovec Doležal.
     
    56
    Po následném centru Krejčího se neúspěšně pokusil tečovat míč patičkou Zahustel. Odraženého balónu se posléze zmocnil Vácha, posunul si jej do střelecké pozice uvnitř pokutového území, ovšem prudkou ránou pouze vyprášil rukavice brankáře Bárty.
     
    44
    Pernica při odkopu míče ve skluzu šťastně vyslal Tecla samotného vstříc Davidu Bičíkovi a jablonecký útočník dokázal Bičíka přehodit, míč však po odskoku zamířil vedle sparťanské branky!
     
    39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! DAVID LAFATA se ocitl v další příležitosti uvnitř pokutového území a byť jeho první ránu ještě jablonečtí obránci dokázali odrazit, k volnému míči doběhl právě Lafata a přes klubko těl jej dokázal procedit do jablonecké sítě!
     
    38
    Sparťané vystřihli parádní přízemní souhru, na jejímž konci byl David Lafata, ovšem domácí kanonýr nepřelstil Bártu, jenž rychle padl ke své tyči a nadvakrát Lafatovu ránu zneškodnil.
     
    35
    Rossi stáhl k zemi rozebíhajícího se Šurala a jablonecký Brazilec se stává třetím žlutě napomenutým fotbalistou dnešního zápasu.
     
    34
    Po následném rohovém kopu vrátil odražený míč "do ohně" Lukáš Vácha a zcela osamocený Krejčí v gólové pozici hlavičkuje jen do brankáře Bárty!
     
    29
    Lafata byl na útočné polovině opět velmi důrazně atakován a Pernica už dostává od sudího Zelinky žlutou výstrahu.
     
    28
    Bičíkovu nepřesnou rozehrávku vystihl Lukáš Masopust a sparťanský brankář teď měl pořádné štěstí, že si zcela osamocený jablonecký fotbalista nedokázal v akrobatické pozici míč dobře zpracovat.
     
    21
    Prvním karetním hříšníkem se stává Lukáš Vácha, jenž si přidržel Víta Beneše a sudí Zelinka poprvé žlutě napomíná.
     
    10
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Hosté udeřili z rohového kopu! Martin Pospíšil posadil míč na hlavu JÁNA GREGUŠE, jenž u bližší tyče pokořil brankáře Bičíka!

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 39. Lafata, 90. Vácha – 10. Greguš (Pospíšil)

    Karty:   21. Vácha (SPA), 83. Zahustel (SPA) – 29. Pernica (JAB), 35. Rossi (JAB), 64. Masopust (JAB), 82. Greguš (JAB), 90+1. Wágner (JAB)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:9. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:6.
    AC Sparta Praha: Bičík – Zahustel, Brabec, Mario Holek, Frýdek – Dočkal (86. Konaté), Vácha, Mareček – Josef Šural, Lafata (C) (70. Juliš), Krejčí (90+2. Mazuch).
    Náhradníci: Miller – Juliš, Fatai, Konaté, Mazuch, Kováč, Jiráček.

    FK Jablonec: Bárta – Karavajev, Pernica, Beneš (C), M. Kysela – Rossi, Greguš – Trávník (79. Breda), Pospíšil (62. Doležal), Masopust – Tecl (89. Wágner).
    Náhradníci: Hrubý – Matěj Hanousek, Hübschman, Breda, Doležal, Wágner, Kubista.

    Rozhodca: Zelinka – Pelikán, Caletka