Žilina B – Borčice 0:0 (kon.) | Trnava B – Senec 2:1 (kon.) | B. Bystrica – Šaľa 2:0 (kon.)
Haniska – R. Sobota 2:1 (kon.) | Spiš. N. Ves – L. Mikuláš 0:0 (odl.) | Poprad – Lok. Košice 1:1 (kon.)
koniec
FK Poprad
1:1 (0:1)
FC Lokomotíva Košice
Sobota 05.03.2016, 17:30 • NTC Poprad • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Prajem vám príjemné futbalové popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 19. kola DOXXbet ligy „východ“. V tento volebný deň sa začína aj jarná časť našej druhej najvyššej súťaže. O 17:30 privíta FK Poprad na domácom štadióne FC Lokomotíva Košice. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Poprad sa po odstúpení Dolného Kubína zo súťaže ocitol na nepostupovom 7. mieste so ziskom 23 bodov za 7 výhier a 2 remízy a skóre 24:20. Popradskí futbalisti zavŕšili jesennú časť výhrou v Spišskej Novej Vsi 0:1. Poprad cez zimu prilákal pár nových mien, no bude sa spoliehať aj na tradičné a overené mená vo svojej zostave. Pravdepodobná zostava Podtatrancov bola vyskúšaná v sobotu 27. februára v generálke na ligu. Poprad doma s VSS Košice remízoval 0:0.

    FC Lokomotíva Košice

    Košická „Loky“ smeruje pod Tatry z postupovej 6. priečky a so ziskom 24 bodov. Lokomotíva zatiaľ zaznamenala 7 výhier, 3 remízy a 6 prehier. Jej skóre je momentálne 21:19. Košičania na záver jesene privítali na svojom štadióne Hanisku, ktorú porazili 1:0. Posledný zápas prípravnej fázy odohral košický celok, rovnako ako Poprad, 27. februára a remízoval v ňom s Nowym Saczom 0:0.

    Prvý vzájomný zápas
    15.9.2015, FC Lokomotíva Košice – FK Poprad 2:0
    Góly: 14. Korijkov, 27. Labun (pen.)

    Do konca hlavnej fázy ostávajú už iba štyri kolá a v tabuľke je to medzi štvrtým až ôsmym miestom ešte nie celkom rozhodnuté. Tímy potrebujú každý jeden bod, a tak od dnešného kola a tých nasledujúcich môžeme očakávať pravé súboje a kvalitný druholigový futbal.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Streňo, Palša (C), Šuľa, Kica, Gruca, Bilas, Gallovič, Ferenc, Zápotoka, Šimonek
    Náhradníci: Malec, Lukáč, Ujčík, Janigloš, Palutka, Tropp, Jurčo

    FC Lokomotíva Košice: Macej – Kamenec, Gallo, Horváth, Šuľák, Korijkov, Zajac (C), Pavúk, Človečko, Leško, Harvila
    Náhradníci: Hloušek, Kinský, Hejnus, Jass, Cmarko, Kolek, Giertl

    Rozhodca: Jurenka – Vorel, Perát.
     
    Oba tímy už máme na ihrisku. Poprad sa dnes predstaví v bielych dresoch, košická Lokomotíva v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia zahrávali futbalisti FK Poprad. Tí sa snažili rýchlym nákopom dostať na útočnú polovicu. Lokomotíva bola pripravená.
     
    2
    Medzi hlavným rozhodcom a brankárom Huszárikom nastali menšie nezhody kvôli určeniu miesta zahratia výkopu. Po ľahkom dohovore sa celá situácia vyriešila.
     
    3
    Gruca rozohral rýchly aut spoza čiary. Snažil sa ním nájsť nabehnutého Šimoneka, no košický stopér si na útočníka Popradu dal pozor.
     
    4
    Po Huszárikovi vybehol a zatlačil ho Človečko. Výkop od brankára Popradu bol tečovaný a aut teda budú zahrávať domáci futbalisti.
     
    5
    Streňo vhodil ďalekonosný aut priamo do šestnástky. Ostal v nej voľný Marián Ferenc, ktorý však v dobrej šanci spred bránky mieril mimo!
     
    7
    Ferenc sa do šestnástky pretláčal po ľavej strane ihriska. Sklzom ho jasne odstavil Kamenec a Poprad teda získal rohový kop.
     
    8
    Radoslav Kamenec sa po pravom krídle rozbiehal po odrazenú loptu, no kvôli jej rotácii ju dostatočne nedokázal skrotiť a odrazila sa od neho iba za postrannú čiaru.
     
    9
    Pavúk pri svojom pohybe zasiahol Galloviča. Pravdpodobne to bolo nechtiac, no popradský hráč bol chvíľu otrasený a všimol si to aj hlavný rozhodca. Gestom fair-play odovzdali Košičania loptu súperovi.
     
    11
    Šanca pre Poprad! Gruca poslal z pravej strany pekný center do šestnástky, kde stál voľný Ferenc. Nakoniec však akosi stratil rovnováhu, lopta sa mu zaplietla medzi nohami a ani nezakončil.
     
    12
    Streňo centroval loptu do pokutového územia. Nenašiel tam však správneho adresáta. Loptu iba jasne odkopol Horváth za postrannú čiaru.
    Predzápasový nástup hráčov na trávnik
     
    14
    Šimonek pekne presunul loptu krížom na Streňa, ktorý vysunul Grucu. Ten sa však v šestnástke už akosi neodhodlal k zakončeniu a je z toho nakoniec kop od Maceja.
     
    15
    Ferenc pozornému Kamencovi na ľavej strane jasličky nenasadil, cez neho teda neprešiel. Lokomotíva však následne takisto nebola úspešná v pokuse o ofenzívu.
     
    16
    Domáci budú mať k dispozícii prvý priamy kop v zápase. Po faule na Grucu sa naskytá domácim možnosť na strelu z asi troch metrov spoza šestnástky.
     
    17
    O priamu strelu sa pokúsil Marián Ferenc, ale jeho pokus skončil iba na štvorčlennom múre košických hráčov.
     
    18
    Gruca sa aktívne podieľal na napádaní súpera a loptu sa mu aj podarilo získať. Smeroval s ňou k bráne, ale nakoniec šancu nevytvoril.
     
    20
    Šimonek s Bilasom na dvakrát získali aut pre svoj tím a na tretí pokus sa im už podarilo získať rohový kop.
     
    21
    Roh však nebol obzvlášť nebezpečný pre košickú defenzívu. Na trávniku však ostal ležať Kamenec, ktorý po krátkej debate s rozhodcom je zapojený späť do hry.
     
    22
    Patrik Zajac sa snažil po pravej strane predrať na útočnú polovicu. Proti nemu sa však postavila dvojica Popradčanov a nedala mu centimeter priestoru.
     
    24
    Prvý priamy kop získali aj Košičania. Odohral ho František Pavúk, ktorý nastrelil na bránu. Huszárik musel loptu boxovať.
     
    26
    Poprad rozohrával priamy kop spoza šestnástky. Zápotoka sa ho snažil odohrať spôsobom signálu s Ferencom, avšak ten akosi nevyšiel.
     
    28
    Košice rozohrali na vlastnej polovici po faule súpera. Následne sa dostali aj k šestnástke, ale akcia sa skončila nepresnou prihrávkou znamenajúcou stratu lopty mimo ihriska.
     
    30
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Košice sa prekvapujúco dostávajú do vedenia! Hostia predviedli asi prvú poriadnu akciu v polčase a je z toho hneď gól! Horváth vybehol po pravej strane a poslal center priamo do šestnástky. Tam bol voľný ADRIÁN LEŠKO, ktorý sklzom dopravil loptu do brány!
     
    32
    Hernú nervozitu začína prejavovať domáci Zápotoka. Tentokrát zákerným spôsobom strkol do hosťujúceho Kamenca. Hlavný rozhodca kartu neudelil a bude sa pokračovať po autovom vhadzovaní domácich.
     
    34
    Ferenc si na ľavej strane nerozumel s Kicom, ktorého vysunul až príliš s veľkými očakávaniami. Kica loptu nedobehol.
     
    35
    Kamenec bol opäť zasiahnutý, tentokrát to už bolo do takej miery, aby hlavný rozhodca odpískal faul. Lopta pre Košice.
     
    36
    Pavúk rozohrával štandardku pre svoj tím priamym centrom do pokutového územia. Domáce mužstvo však dokázalo loptu bezpečne odvrátiť.
     
    39
    Popradčania sa snažia s blížiacim sa záverom polčasu pridať v útoku. Košičania sa zase po góle dostali do výhody a hrajú uvoľnenejšie.
     
    40
    Hostia smerovali do prečíslenia. Loptu po pravej strane potiahol Zajac a na hranici šestnástky našiel Harvilu. Ten však vystreliť nedokázal.
     
    41
    Obrovská šanca pre domácich! Gruca prihral perfektne loptu do malého vápna Bilasovi, ktorý trafil z blízkosti iba Maceja. Po jeho strele sa lopta odrazila ku Šimonekovi, ktorý strieľal zo vzduchu, trafil do zeme a lopta nakoniec tesne preskočila hornú žrď!
     
    43
    Zajac si na pravej strane vymenil loptu so spoluhráčom a poslal ju priamo do vápna. Našiel však iba domáceho kapitána Palšu, ktorý loptu odvrátil.
     
    44
    Streňo našiel centrom do šestnástky Rudolfa Bilasa. Ten si pripravil pozíciu, ale vyslal iba veľmi nerazantnú a nepresnú strelu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase boli domáci aktívnejším mužstvom. Skórovať sa však podarilo Lokomotíve, keď sa v 30. minúte presadil Leško.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky ani jeden z trénerov neuskutočnil zmenu, a tak sa po zmene strán pokračuje v počiatočných zostavách. Výkop mali Košice.
     
    47
    V šestnástke sa v príležitosti ocitol Szymon Gruca. Jeho strela z hranice malého vápna však narazila iba priamo na hráča Lokomotívy.
     
    48
    Rudolfovi Bilasovi nevyšla štandardka tesne spoza hranice šestnástky z boku. Vápno prekopol a nakoniec skončila až mimo ihriska.
     
    50
    Streňo vysunul po pravom krídle Grucu, ktorý si následne odhodil hráča Lokomotívy, no následne už sa k lopte v šestnástke nedopracoval.
     
    51
    Poprad sa snaží rôznymi cestami nájsť recept na defenzívu Loky. Tentokrát sa domácim podarilo získať rohový kop, ale z toho nič Podtatranci nevyťažili.
     
    53
    Harvila sa snažil pred šestnástkou uvoľniť niekoho z dvojice svojich spoluhráčov. Nepodarilo sa mu to a domáci sa teda čo najrýchlejšie snažili loptu upratať do bezpečia.
     
    53
    Poprad dostáva prvý kartový trest. Vyslúžil si ho Erik Streňo, ktorý v protiútoku zastavil Patrika Zajaca a za to bola karta viac než oprávnená.
     
    55
    Streňo nakopol loptzu do vnútra šestnástky, odkiaľ ju spoluhráč Ferenc poslal iba mimo bránky.
     
    55
    Ani Lokomotíva už nie je v tomto zápase čistá. Žltú kartu dostáva Štefan Harvila.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Radoslav Človečko, prichádza Dušan Kolek.
     
    57
    Slavomír Kica sa snažil dlhým centrom z ľavej strany nájsť Šimoneka v šestnástke. Loptu však bezpečne do rúok zachytil Macej.
     
    59
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Marián Ferenc, prichádza Jozef Tropp.
     
    60
    Prekabátiť dvojicu Košičanov sa snažil Arnold Šimonek, ale loptu mu bezpodmienečne vzal Horváth.
     
    62
    Lokomotíva sa v posledných minútach viac sústredí na defenzívu a pokúša sa hrať pozične a obsadzovať domácich hráčov. Poprad sa preto snaží rozťahovať hru do šírky.
     
    63
    Erik Šuľa párkrát vyťahal hosťujúceho Leška za dres, Leško padol na trávnik a hlavný rozhodca udelil domácemu futbalistovi žltú kartu.
     
    64
    Šuľa následne zbytočne zbrzdil akciu Popradu. Gruca bežal potom po pravom krídle a snažil sa vysunúť Troppa. Spolupráca sa nepodarila.
     
    65
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti vyrovnávajú stav stretnutia jednoduchým gólom! ERIK STREŇO si nabehol na ľavú stranu, spracoval si loptu, nastrelil do brankára Maceja, od ktorého sa lopta odrazila do brány!
     
    67
    Gallovič sa preštrikoval až ku šestnástke, prihral Bilasovi, ale ten vzápätí si už streleckú pozíciu nevypracoval.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 623 divákov.
     
    68
    Príležitosť pre Poprad! Po rohovom kope sa domáci rozmiestnili pred šestnástkou a Zápotoka prihral od ľavej žrde krížom, no bežiaci Kica loptu tesne netrafil!
     
    69
    Adrián Leško bol odstavený Jozefom Troppom pri striedačke hostí a momentálne potrebuje istý čas na ošetrenie.
     
    71
    Po strete Šuľáka s Grucom sa ešte hosťujúci hráč zahnal proti domácemu aj rukou. Hlavný arbiter to riešil dohovorom.
     
    72
    Bilas si mierne nerozumel so Záptokom, keďže mu na útočnú polovicu poslal až príliš prudkú loptu, ktorá nakoniec skončila za postrannou čiarou.
     
    73
    Popradčania zvyšujú svoj tlak a dopracovali sa k príležitosti. Šimonek presunul loptu na Jozefa Troppa na pravú stranu, ktorý tesne spoza šestnástky vypálil k protiľahlej žrdi a Macej sa musel za loptou poriadne zahnať!
     
    75
    Huszárik je v druhom polčase v podstate bez práce. Videli sme len možno jednu akciu Lokomotívy v priebehu druhého polčasu. Hru režírujú domáci.
     
    77
    Domáci Tropp viedol súboj s Pavúkom, po ktorom bol úspešnejší domáci hráč. Poprad obrátil hru a pokračuje v útoku.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Adrián Leško, prichádza Marcel Jass.
     
    79
    Šimonek nebol v súboji stopercentne čistý, a tak Lokomotíva dostáva loptu pri poliacej čiare. Môžu ju nakopnúť dopredu.
     
    80
    Ján Zápotoka sa pomalými krokmi približoval k šestnástke a nakoniec sa rozhodol pre strelu z hranice. Jeho zakončenie však nebolo presné.
     
    81
    Kolek si pred šestnástkou sympaticky vymenil loptu so Zajacom a snažil sa vystreliť. Nakoniec však iba do protihráča.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Rudolf Bilas, prichádza Róbert Ujčík.
     
    83
    Tropp sa snažil nakrátko po pravej strane vysunúť Grucu. Spolupráca však Popradčanom nevyšla.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Štefan Harvila, prichádza Martin Hloušek.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Gallovič (FK Poprad).
     
    86
    Hlavný rozhodca použil žltú kartu. Lukáš Horváth rukami potiahol za hruď Erika Streňa v možnom úniku.
     
    88
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ján Zápotoka, prichádza Lukáš Janigloš.
     
    88
    Michal Gallo úmyselne narazil do domáceho Szymona Grucu, za čo dostal žtú kartu. Poprad sa pokúsi o nákop do šestnástky.
     
    90
    Žltou kartou je potrestaný aj hosťujúci Pavol Šuľák po faule na Streňa. Poprad bude zahrávať štandardku.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    90+1
    Je to práve Poprad, ktorý sa pokúša o záverečný nápor s cieľom dať všetky sily do útoku.
     
    90+2
    Tropp vhodil aut priamo do šestnástky. Lopta sa ocitla pri vzdialenejšej žrdi, no nedokázal ju nik zasiahnuť. Následne má jeden z hráčov Lokomotívy bolesti.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa podarilo domácim hráčom vyrovnať gólom Streňa zo 65. minúty. Stretnutie sa teda po zmierlivej remíze končí 1:1. (19:21:44)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Lokomotíva Košice. Viac informácií tu.

    Góly: 65. Streňo – 30. Leško

    Karty:   53. Streňo (PPD), 63. Šuľa (PPD), 84. Gallovič (PPD) – 55. Harvila (LKE), 86. Horváth (LKE), 88. Gallo (LKE), 90. Šuľák (LKE)


    FK Poprad: Huszárik – Streňo, Palša (C), Šuľa, Kica, Gruca, Bilas, Gallovič, Ferenc, Zápotoka, Šimonek
    Náhradníci: Malec, Lukáč, Ujčík, Janigloš, Palutka, Tropp, Jurčo

    FC Lokomotíva Košice: Macej – Kamenec, Gallo, Horváth, Šuľák, Korijkov, Zajac (C), Pavúk, Človečko, Leško, Harvila
    Náhradníci: Hloušek, Kinský, Hejnus, Jass, Cmarko, Kolek, Giertl

    Rozhodca: Jurenka – Vorel, Perát

    Diváci: 623