Lisabon – Benfica 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Lisabon
0:1 (0:1)
Benfica Lisabon
cz Sobota 05.03.2016, 21:45 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Primeira Liga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:50:45)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 15:21.
     
    Je dobojováno! V souboji městských rivalů vítězí Benfica Lisabon! O jedinou branku utkání se ve 20. minutě postaral Konstantinos Mitroglou! Sporting si sice v utkání vytvořil více příležitostí, ale žádnou z nich nedokázal využít! Největší šanci na vyrovnání zahodil dvacet minut před koncem Bryan Ruiz, který netrefil z těsné blízkosti prázdnou branku! V závěru utkání byl ještě vyloučen v tu chvíli už vystřídaný Adrien Silva! Sporting si touto porážkou výrazně zkomplikoval cestu za titulem! Benfica se totiž po vítězství vyhoupla na čelo tabulky a třetí Porto se zítra na Sporting může dotáhnout na rozdíl jediného bodu!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Benfica drží míč na polovině Sportingu. Šance domácího týmu na vyrovnání se rychle rozplývají. Tohle by si už hosté měli pohlídat.
     
    90+4
    William Carvalho přišel o balón na půlící čáře. Domácí fotbalisté jsou v křeči. Sporting se nemůže dostat na dostřel Edersonovy svatyně.
     
    90+3
    Další akce Sportingu končí ofsajdem! Hranici posledního obránce si nepohlídal Slimani. Hosté s rozehrávkou nebudou nikterak pospíchat.
     
    90+2
    Takřka dvě minuty z nastaveného času už jsou minulostí. Sporting aktuálně kombinuje na vlastní polovině. Na domácích fotbalistech jsou patrné známky frustrace.
     
    90+1
    Hra je pozastavena! Brankář Ederson si přivodil nějaké zranění a musí být ošetřován. Hostujícímu gólmanovi se na nohy pochopitelně příliš nechce.
     
    90
    Nad rámec hrací doby se nastavuje pět minut!
     
    89
    Přihrávka Williama Carvalha za obranu Benficy nenašla nikoho v zelenobílém dresu. Sporting se stále nemůže prodrat k šanci, ze které by vytěžil vyrovnávací branku.
     
    88
    Vystřídaný Adrien Silva si otevřel pusu na hlavního rozhodčího, který si jej dovolil vyloučit! Kapitán Sportingu ve dnešním utkání obdržel zbytečnou červenou kartu a zmešká příští zápas! Počet hráčů na trávníku se však nemění.
     
    87
    Hostující Sanches se nepříjemně srazil s jedním z domácích fotbalistů. Hostující středopolař kvůli této žluté kartě přijde o start v příštím utkání.
     
    86
    Jefferson se podél levé postranní čáry vysunul až k pokutovému území. Domácí obránce centroval před branku, ale jeho přihrávku po zemi přečetl brankář Ederson.
     
    85
    Salvio si sbíhal na dlouhý odkop od branky. Prudký míč se mu od hrudníku odrazil mimo hrací plochu. Šance Sportingu na vyrovnávací gól stále žije.
     
    84
    Jefferson ukradl míč jednomu z hostujících fotbalistů, kteří však míč rychle získali zpět na své kopačky. Podle rozhodčího to bylo s faulem, rozehrávat bude Sporting.
     
    83
    Joao Mário napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho dělovka pravou nohou mířila k tyči, kterou minula jen o několik decimetrů!
     
    82
    Hosté vhazovali na polovině Sportingu. Almeida nezpracoval míč podle svých představ, kulatý nesmysl mu utekl daleko od nohy a poté se jej zmocnili domácí.
     
    81
    Benfica se brání bez větších problémů! Ruiz šel k zemi hodně ochotně a rozhodčí dal jasným gestem najevo, že tentokrát faul za žádnou cenu neodpíská.
     
    80
    Carvalho ztratil míč ve středu hřiště a střídající Salvio se okamžitě pustil vstříc obraně Sportingu. Proti trojici obránců neměl šanci na úspěch.
     
    79
    Benfica získala výhodu přímého kopu. Do vápna se nastěhovala většina hlavičkářů, jenže na přetažený centr nedosáhl nikdo z hráčů v červeném dresu.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Silva, přichází Martins.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Pereira, přichází Schelotto.
     
    78
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Jonas, přichází Salvio.
     
    77
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících obránců zůstává ležet na hrací ploše. Nejspíše ho chytly křeče.
     
    76
    Ruiz se ze všech sil snaží napravit své zaváhání a nyní je ho plné hřiště. Domácí útočník hledal centrem do pokutového území některého spoluhráče, ale našel jen Edersonovy rukavice.
     
    75
    Almeida se obtočil kolem svého strážce, navedl si míč na levačku a pokusil se o technické zakončení. Jeho ránu srazil Coates do rukavic domácího brankáře.
     
    74
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Fejsa.
    73. Trestuhodné zakončení Ruize
     
    73
    Málem jsem to zakřikl! Tohle byla obrovská šance na vyrovnání! Slimani si sběhl za obranu a předložil míč před prázdnou branku Ruizovi, který možná zahodil šanci Sportingu na zisk titulu! Druhý jmenovaný netrefil prázdnou branku!
     
    72
    Do závěrečného hvizdu zbývá dvacet minut hry a Benfica nepouští Sporting před své pokutové území. Domácí kombinují spíše na své polovině.
     
    71
    Další žlutá karta! Za faul na Slimaniho ve středu hrací plochy ji vidí hostující stoper Nilsson-Lindelöf!
     
    70
    Na světě je další žlutá karta! Za reakce k verdiktu rozhodčího ji vidí domácí Jefferson!
     
    69
    Jimenéz při svém první doteku s míčem v dnešním utkání zkoušel kličku patičkou. Proti dvojici domácích fotbalistů neměl s touto finesou šanci na úspěch a okamžitě přišel o míč.
     
    68
    Benfica se na malou chvíli usadila v útoku. Kolmá přihrávka však směřovala pouze do ofsajdu. Sporting může pokračovat v honbě za vyrovnáním.
     
    67
    Mitroglou si dal s odchodem ze hřiště pořádně na čas a hlavní rozhodčí mu za zdržování hry dopřál pohled na žlutou kartu!
     
    67
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Mitroglou, přichází Jimenéz.
     
    66
    Sanches postupoval vpřed středem hrací plochy, na pravé straně měl úplně volného Pizziho, jenže místo toho zvolil přihrávku na opačnou stranu, kde Gaitán neudržel míč.
     
    65
    Sporting nadále kombinuje na útočné polovině. Benfica se ve druhé půli koncentruje hlavně na defenzívu, což se jí zatím vyplácí.
     
    64
    Joao Mario vymyslel přihrávku obloučkem za obranu Sportingu. Domácí fotbalista hrál míč hodně vysoko. Rozhodčí se rozhodl situaci neposoudit jako hru vysokou nohou.
     
    63
    Gutiérrez obdržel přihrávku do běhu. Střídající fotbalista bez přípravy centroval do pokutového území, ale pomalým centrem našel jen hlavu připraveného obránce.
     
    62
    Domácí zahrávali rohový kop! Míč proletěl nad shlukem těl na hranici malého vápna, avšak ani jeden ze čtyř hlavičkářů v zelenobílém na něj nedosáhl.
     
    61
    Ruiz byl v obrovské šanci! K domácímu útočníkovi propadl centr z pravé strany, jenže Ruizovi se míč zapletl pod nohami a Sporting nakonec neohrozil branku hostů!
     
    60
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Bruno César, přichází Gutiérrez.
     
    59
    Sporting pokračuje v obrovském tlaku! Jefferson obdržel přihrávku do strany, kde si chtěl obhodit soupeře, ale při manévru ztratil stabilitu a o míč přišel.
     
    58
    Kombinace Sportingu se nyní poněkud zadrhla. Dlouhý míč přes celou šíři hřiště prodlužoval Pereira, ale Joao Mario se v tu dobu pohyboval v jiném prostoru, než kam směřovala přihrávka.
     
    57
    Bruno César se protáhl s míčem u nohy až k brankové čáře, odkud centroval do pokutového území. Míč z jeho kopačky našel cestu pouze do rukavic Edersona. Hosté se zatím brání bez problémů.
     
    56
    Sporting v posledních minutách zamkl hostující celek na jeho polovině. Další útok tažený po pravé straně zastavil dobrým zákrokem Eliseu. Domácí budou vhazovat.
     
    55
    Domácí se dožadovali penalty po tvrdém souboji před brankou! Ruiz se poroučel k zemi po kontaktu s Jardelem, nicméně píšťalka rozhodčího zůstává němá.
     
    54
    Ruiz si vyměnil míč s Mariem. Druhý jmenovaný hledal centrem Césara, jenže Almeida stál na správném místě a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    53
    Jefferson vyslal před branku Benficy nebezpečný centr. Brankář Ederson spasil svůj tým, když míč přizvedl za hranici vápna. Na zadní tyč si totiž sbíhal Ruiz.
     
    52
    Gaitán nejprve ztratil míč na hranici velkého vápna a při návratu na vlastní polovinu zastavil útok Sportingu! Hostující fotbalista dostává žlutou kartu.
     
    51
    Ruiz prostrkával míč do pokutového území na Maria. Druhý jmenovaný se v nejdůležitějším okamžiku zastavil a kolmá přihrávka zamířila až k Edersonovi.
     
    50
    Benfica vstoupila do druhého poločasu o něco lépe než domácí Sporting. Jonas pospíchal za dlouhou přihrávkou, avšak Coates měl k míči o kus blíže.
     
    49
    Na druhé straně pálil z dobré pozice Gaitán! Jeho rána levačkou byla sice prudká, ale postrádala potřebnou přesnost. Míč si to namířil nad břevno domácí svatyně.
     
    48
    William Carvalho se protáhl vpřed kolem trojice hráčů Benficy. Šikovný záložník už v pokutovém území nevěděl co s míčem a proto jen rozehrál do strany.
    47. Sanchesova jedovatá rána
     
    47
    A právě Jonas centroval do pokutového území. Domácí obrana sice míč odvrátila, nicméně Sanches uzmul míč a prudkou střelou těsně nad zemí vystrašil Patrícia!
     
    46
    Je tady první žlutá karta. Za svůj prohřešek proti pravidlům ji spatřil Jonas!
     
    46
    Benfica zahájila výkopem druhý poločas. Dlouhý míč na Pizziho skončil na hlavě domácího obránce, Sporting má míč ve svém držení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Spokojenější zatím mohou být fotbalisté Benficy, kteří po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedou na půdě městského rivala 1:0! Jedinou branku vstřelil po dvaceti minutách hry díky důrazu Konstantinos Mitroglou! Největší šanci domácího týmu zahodil pět minut před přestávkou Jefferson, jež vyprodukoval dělovku do horní tyče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Sporting ještě dostal šanci v podobě přímého kopu z nadějné pozice. Míč si přichystal Silva. Střela záložníka Sportingu Lisabon však ohrozila spíše diváky za brankou.
     
    45
    V prvním poločase se nastavuje 1 minuta nad rámec řádné hrací doby!
     
    45
    Mitroglou nyní hodně přihrál pád před pokutovým územím. Rozhodčí se nad hereckou vložkou řeckého útočníka ani nepozastavil. Sporting může pokračovat kupředu.
     
    44
    Po delší době o sobě dali vědět také hostující fotbalisté. Centr z pravé strany prolétl pokutovým územím, aniž by jej někdo tečoval. Sporting bude vhazovat.
     
    43
    Sporting se znovu dostal k zakončení! Nejvýše ze všech vyšplhal Ewerton. Ten však vyprodukoval hlavičku z těžké pozice a Ederson měl snadnou práci.
     
    42
    Joao Mario naservíroval nadýchaný centr do pokutového území. Míč se snesl na hlavu Slimaniho, u nějž stál obránce, který míč odpravil na rohový kop.
     
    41
    Z rohového kopu sice nebezpečí nepřišlo, ale Sporting nadále zůstal u míče. Zpoza hranice pokutového území vypálil Jefferson a tvrdou ránou orazítkoval břevno hostující svatyně!
    40. Jeffersonova dělovka do břevna
     
    40
    Ruiz si na levé straně sběhl na prudkou kolmou přihrávku. Tentokrát se domácí útočník nenacházel v ofsajdu, nicméně prudkým centrem před branku získal jen další roh.
     
    39
    Mitroglou si dobře pokryl míč a nechal se faulovat. Autor úvodní branky dnešního utkání se ještě dohaduje s hlavním arbitrem o udělení žluté karty. Sudí zatím nechává karty v kapsičce.
     
    38
    Z rohového kopu nebezpečí nepřišlo. Naopak na druhou stranu pospíchal Eliseu, ale jeho prudký centr, kterým hledal rozběhnutého Pizziho, končí v rukavicích Ruie Patrícia.
     
    37
    Centrovaný míč propadl na zadní tyč, kam si naběhl Coates, který na dlouhou nohu posílal míč na branku Benficy. Od jednoho z obránců se balón odrazil do zámezí. Bude z toho pouze roh.
     
    36
    Sanches nevybíravě poslal k zemi Ruize. Hostující středopolař trefil soupeře zezadu a nabídl Sportingu zajímavou standardní situaci.
     
    35
    Kombinace Sportingu na levé straně úspěch nepřinesla. Ruiz nejprve nezpracoval ideálně prudkou přihrávku a César dokonce odevzdal míč soupeři.
     
    34
    Po delší době se Benfica hnala vpřed. Eliseu si obhodil soupeře ve středu hřiště, jenže jeho spoluhráči na Eliseův postup nenavázali a vybojovali pouze aut.
     
    33
    Joao Mário poslal k zemi Elisea. Hostující obránce zůstává ležet na trávníků s bolestivou grimasou v obličeji. Poslední desetiminutovka přinesla hodně nedovolených zákroků.
     
    32
    Bruno César vyslal kolmou přihrávkou do pokutového území za obranu Benficy Ruize. Domácí útočník si podruhé v utkání nepohlídal obrannou linii Benficy a znovu se ocitl v ofsajdu.
     
    31
    Hra se v posledních minutách hodně přerušuje. Silva nyní dost tvrdě zajel do Samarise. Rozhodčí domácímu fotbalistovi důrazně domlouvá.
     
    30
    Mário si obhodil Sanchese a pelášil podél postranní čáry. Druhý jmenovaný svého soupeřce lehce škrtl špičkou kopačky a provinil se proti pravidlům.
     
    29
    K vidění byl pro změnu rohový kop Sportingu. Obrany obou týmů se dnes s ničím nepářou. Ani centr Césara nepřinesl pro Edersonovu branku žádné nebezpečí.
     
    28
    Standardní situace se střídají jako na běžícím páse. Nyní měla jednu k dispozici opět Benfica. Rui Patrício vyrazil z brankové čáry a na hranici malého vápna stáhl míč do rukavic.
     
    27
    Také Sporting zahrával rohový kop. Césarův rozehrál do kombinace, Silva si v pokutovém území obhodil stopera a upadl. Rozhodčí pokutový kop nepíská!
     
    26
    Jonas vybojoval pro hostující celek další standardní situaci. Tentokrát Benfica zahrávala rohový kop. Pizziho centr propadl k Sanchesovi, ale ten byl situací překvapen a vůbec nezakončil.
     
    25
    Exekuce přímého kopu se chopil Pizzi. Jeho střílený centr nabral příliš velkou výšku a míč doplachtil daleko do zámezí. Patrício mohl zůstat v klidu. Domácí budou odkopávat.
     
    24
    Jonas se parádně natlačil před Williama Carvalha a dokonce vybojoval pro Benficu přímý kop na hranici pokutového území. Hosté zahrají zkrácený roh.
     
    23
    Mitroglou je po vstřelené brance jako znovuzrozený a je ho plné hřiště. Hostující útočník sklepl míč na Gaitána, ale ten si při zpracování pomohl rukou.
     
    22
    Domácí se pokoušeli o rychlou odpověď. Po pravé straně pelášil s míčem Pereira, nicméně Eliseu jej v souboji tělo na tělo přetlačil a vybojoval míč pro Benficu.
    20. Konstantinos MITROGLOU - 0:1
     
    20
    Benfica právě vstřelila branku!
    Benfica se dostává do vedení! Samaris se na levé straně uvolnil a dokázal odcentrovat na Pizziho, který se míč sice nezpracoval podle svých představ, ale KONSTANTINOS MITROGLOU přetlačil obránce a střelou po zemi překonal bezmocného Patrícia!
     
    19
    Gaitán sprintoval za odraženým míčem. K hostujícímu kapitánovi rychle přistoupil Coates a čistým zákrokem tělem poslal Gaitána do reklamního panelu.
     
    18
    Benfica měla k dispozici přímý kop. Všichni hlavičkáři se nastěhovali na hranici vápna. Exekuce se chopil Gaitán, avšak jeho prudký centr odvrátil William Carvalho.
     
    17
    Sporting se vydal do útoku. Slimani potáhl míč po pravé straně a před šestnáctkou se rozhodl odcentrovat. Jeho prudký centr hledal sbíhajícího Ruize, ale vracející se Jardel míč ve skluzu odkopl.
     
    16
    Oba celky se nyní přetahovaly o míč ve středovém kruhu. Sérii soubojů nakonec utnul dobrým obranným zákrokem Samaris.
     
    15
    Pizzi si na pravé straně nerozuměl s Jonasem. První jmenovaný očekával náběh svého spoluhráče, avšak Jonas si žádal míč do nohy. Sporting bude vhazovat.
     
    14
    Mitroglou cpal míč mezi dvěma obránci Sportingu Lisabon do běhu Jonasovi. Míč z kopačky řeckého útočníka zastavil Coates a okamžitě rozehrál.
     
    13
    Slimani si sbíhal na hranici pokutového území, kam se snášel vysoký míč. Slimani se v době přihrávky nacházel za posledním obránce a asistent rozhodčího mu odmával ofsajd.
     
    12
    Sporting se snaží poněkud uklidnit hru. Coates dirigoval rozehrávku na vlastní polovině, míč se poté dostal k Silvovi, který se chytře nechal faulovat.
     
    11
    Slimani si vyměnil míč s Joao Mariem. Druhý jmenovaný se s balónem dostal příliš blízko autové čáry a po zpackané kličce o kulatý nesmysl přišel.
     
    10
    Gaitán měl spoustu prostoru na levé straně a pomalu proběhl s míčem až k pokutovému území. Záložník Benficy však šanci zahodil zpackaným centrem.
    9.
     
    9
    První šance také pro Benficu! Rui Patrício vyrazil z branky, ale neudržel míč ve své moci a Pizzi se málem prodral k centru! Před prázdnou brankou zabránil soupeři ve skórování Naldo!
    8. První šance Sportingu v utkání
     
    8
    Coates se prodral v zakončení před brankou! Domácí stoper si počkal na dlouhý aut a poslal míč do břevna! Vzrušení je nakonec zbytečné, jelikož Coates se provinil útočným faulem!
     
    7
    Coatesův dlouhý míč našel sice jen Pereiru, od nějž se míč odrazil k Césarovi a ten okamžitě vysunul vpřed Slimaniho. Domácí útočník o míč v pokutovém území přišel.
     
    6
    Exekuce se chopil Joao Mario. Centrovaný míč mířil přímo do branky, nicméně Nilsson-Lindelöf vyskočil ze všech hlavičkářů nejvýš a odpravil míč do bezpečí.
     
    5
    Úvodní minuty utkání zahaluje kouř z tribun. Domácí fandové se opravdu baví. César mezitím vybojoval Sportingu standardní situaci z nadějné pozice.
     
    4
    Mitroglou si zpracovával na hruď dlouhé autové vhazování. K hostujícímu útočníkovi se rychle seběhli dva domácí obránce a o míč jej okradli.
     
    3
    Slimani se dral za obloučkem za obranu Benficy. Domácí útočná hvězda si v souboji s Jardelem neporadila díky rychlostnímu deficitu. Domácí stoper měl k míči o dost blíže.
     
    2
    Mitroglou držel míč na útočné polovině, poté jej předložil Sanchesovi, který se prodral až k rohovému praporku, kde o míč přišel. Benfica zůstane u míče.
     
    1
    Domácí zahájili výkopem dnešní utkání. K míči se rychle dostala Benfica, avšak Jonas v pokutovém území neustál tvrdý souboj.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou nastoupeny na skvěle připraveném trávníku. Sporting bude hrát v zelenobílých dresech, zatímco Benfica se před zaplněnými tribunami představí v červeném.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Lisabon: Rui Patrício – Pereira, Naldo, Coates, Jefferson – Joao Mario, Adrien, William Carvahlo (C), Bruno César – Ruiz, Slimani
    Náhradníci: Jug, Schelotto, Aquilani, Guttérrez, Naldo, Martins, Barcos

    Benfica Lisabon: Ederson – Eliseu, Jardel, Nilsson-Lindelöf – Almeida, Sanches, Samaris, Pizzi – Gaitán, Mitroglou, Jonas
    Náhradníci: Semedo, Talisca, Lopes, Fejsa, Jimenéz, Salvio, Guedes,

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Rodrigues.
     
    Vzájemné zápasy

    Vzájemné zápasy přinášejí vyhrocené bitvy plné emocí! Poslední dobou je o něco šťastnější Sporting. Benfica se naposledy radovala v únoru roku 2014! V prvním utkání letošní sezóny zvítězil Sporting na stadionu Benficy 3:0!

    Sporting – Benfica 2:1 po prodloužení
    Benfica – Sporting 0:3
    Benfica – Sporting 0:1
    Sporting – Benfica 1:1
    Benfica – Sporting 1:1
     
    Sporting Lisabon

    Sportingu vychází letošní sezóna podle představ! Zelenobílí aktuálně drží pozici na čele portugalské ligy s jednobodovým náskokem na Benficu! Sporting se už na rozdíl od svého soupeře rozloučil s pohárovou Evropou, jelikož v úvodní fázi vyřazovacích bojů Evropské ligy nestačil na Leverkusen, a může se tedy věnovat domácí soutěži. V posledním utkání však přišlo nečekané zaváhání! Sporting zajížděl na půdu Guimarãese a i díky špatné mušce nakonec získal pouhý bod za bezbrankovou remízu!
     
    Benfica Lisabon

    Benfica se aktuálně nachází na druhém místě právě za Sportingem! Na svého odvěkého rivala ztrácí jediný bod! Benfica disponuje nejlepším útokem v celé soutěži! Orli nastříleli v letošní sezóně už 65 branek! Benficu ale na rozdíl od Sportingu čeká v týdnu odvetné utkání Ligy mistrů na půdě Zenitu Petrohrad! V minulém kole Benfica v odloženém utkání s Madeirou zvítězila na svém stadionu 2:0 a stáhla bodový odstup Sportingu na jediný bod!
    Zápasy Sportingu s Benficou přinášejí parádní zápasy! Fantastická atmosféra se očekává i dnes!

     
    Dobrý večer všem fotbalovým příznivcům! Portugalská liga si na sobotu připravila opravdovou lahůdku! V souboji prvního s druhým se střetnou městští gigantu Sporting Lisabon a Benfica Lisabon! Textovým přenosem Vás od 21:45 provede Tomáš Kubečka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:45.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 20. Mitroglou

    Karty:   52. Gaitán (SPL), 70. Jefferson (SPL) – 46. Jonas (BNF), 67. Mitroglou (BNF), 71. Nilsson-Lindelöf (BNF), 87. Sanches (BNF)   88. Silva (SPL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 15:21.
    Sporting Lisabon: Rui Patrício – Pereira (78. Schelotto), Ewerton, Coates, Jefferson – Joao Mario, Adrien Silva (78. Martins), William Carvahlo , Bruno César (60. Gutiérrez) – Ruiz, Slimani
    Náhradníci: Jug, Schelotto (78. Pereira), Aquilani, Guttérrez (60. Bruno César), Naldo, Martins (78. Adrien Silva), Barcos

    Benfica Lisabon: Ederson – Eliseu, Jardel, Nilsson-Lindelöf – Almeida, Sanches, Samaris, Pizzi (74. Fejsa) – Gaitán, Mitroglou (67. Jimenéz), Jonas (78. Salvio)
    Náhradníci: Semedo, Talisca, Lopes, Fejsa (74. Pizzi), Jimenéz (67. Mitroglou), Salvio (78. Jonas), Guedes,

    Rozhodca: Dias – Tavares, Rodrigues