Kometa Brno – Zlín 2:4 (kon.) | Hradec Králové – Pardubice 4:1 (kon.) | Plzeň – Chomutov 3:1 (kon.)
Třinec – Olomouc 0:2 (kon.) | Liberec – K. Vary 6:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:1 (po pr.)
Sparta Praha – Mladá Boleslav 6:4 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
HC Olomouc
cz Piatok 04.03.2016, 18:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 52. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    46:33
    Hrubec vytěsnil Škůrkovu střelu od modré čáry, Michal Kovařčík (TRI) si však poté u mantinelu pomohl faulem a je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    44:14
    Buc byl na ledě už docela dlouho, ale ještě stihl potrápit L. Douderu při rozehrávce. K odraženému kotouči mezi kruhy se pak dostal Herman a nastřelil břevno Hrubcovy branky!
     
    35:20
    David Škůrek (OLO) si za dalších čtrnáct sekund počínal nedovoleně u Konrádovy branky a odsedí si dvě minuty ze sekání. Třinec si zahraje dvojnásobnou přesilovku, a to v délce minuty a šestačtyřiceti sekund.
     
    35:06
    A Oceláři dostávají od Olomouce znovu možnost přesilovky. Jiří Řípa (OLO) je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    34:30
    Rákos obalamutil trojici protihráčů a přihrál na levé křídlo volnému Polanskému. Jeho střelu ale v poslední chvíli srazil mimo Skrbek.
     
    26:58
    O chvilku později už Peter Húževka (OLO) na modré čáře fauloval M. Douderu. Slovenský útočník si odpyká dvouminutový trest za podražení, třinecká přesilovka začne po komerční přestávce.
     
    24:18
    Právě Matěj Pekr (OLO) o chvilku později v obranné činnosti fauloval. Olomoucký útočník stráví na trestné lavici dvě minuty kvůli hákování.
     
    23:52
    Pekr se zjevil mezi dvěma třineckými obránci a rázem ujížděl z pravé strany sám na Hrubce! Jenomže při zakončení vůbec netrefil branku.
    21:54 Jakub HERMAN - 0:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    21:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Moravané jsou v laufu, přesilovku okamžitě využívají a vedou o dvě branky! Olomouc rozebrala třineckou obranu kombinací na jeden dotek, přičemž v její finální fázi si Buc dovolil přihrát skrz brankoviště přes Galvasovu hůl. Na druhé tyčce byl připraven JAKUB HERMAN, kterému stačilo jen doklepnout do prázdné branky – 0:2! Asistence: Dávid Buc, Miroslav Holec.
     
    21:42
    Jiří Polanský (TRI) si počínal nedovoleně v souboji mezi střídačkami a odsedí si dvě minuty za držení protihráče. Mora má šanci na navýšení náskoku.
    20:51 Peter HÚŽEVKA - 0:1
     
    20:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti zůstali nastěhováni v útočné třetině a vytěžili vedoucí branku! PETER HÚŽEVKA sebral puk u mantinelu na levém křídle, nerozpakoval se a nahodil jej na branku. Hrubec si nepohlídal první tyčku a inkasoval hodně nešťastný gól, který jde jednoznačně na jeho vrub – 0:1! Asistence: František Skladaný.
     
    20:16
    Olomouc začala velmi rázně. Vyrůbalíkova rána od modré čáry se od zadního hrazení odrazila před branku, kde musel Hrubec předvést zákrok proti Hermanovi, jenž zakončoval na hranici vysoké hole. Hrubec puk v brankovišti zalehl!
     
    17:29
    Po přihrávce Eberleho z levého křídla na pravé měl asi největší šanci utkání na holi Vodný. Z pravého kruhu střílel zcela osamocen, avšak Hrubec kotouč vyrazil!
     
    15:59
    A po útočném faulu Radoslava Tybora (TRI) musejí Oceláři do tří. Tybor je potrestán dvěma minutami za podražení. Velká šance pro Olomouc.
     
    15:10
    První přesilovku si zahrají také hosté. Josef Hrabal sekání (TRI) je vyloučen na dvě minuty za sekání. Moravané prověří nejlepší tým na oslabení v soutěži.
     
    09:18
    Rufera fauloval Robin Staněk (OLO) v rohu kluziště hodně nešetrně a je potrestán dvěma minutami za vražení na hrazení. Rufera se pak ve strkanici zastával Matuš, další tresty ale nepadnou. Třinec hraje druhou přesilovku.
     
    02:57
    Martin Vyrůbalík (OLO) fauloval Tybora a odsedí si dvě minuty za podražení. Třinec si tedy zahraje první přesilovou hru v zápase.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 21. Húževka (Skladaný), 22. Herman (Buc, Holec)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – L. Doudera, M. Doudera, Michal Roman, Nosek, Stehlík, Hrabal, Galvas (A), Adámek – Tybor, Kopecký (C), Jašek – Svačina, Kreps, Dravecký – Adamský, Polanský (A), Rákos – Rufer, M. Kovařčík, Matuš. Trenér: Jiří Dopita.
    HC Olomouc: Konrád (Urbisch) – Vyrůbalík (C), Skrbek (A), Staněk, Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský – Holec, Herman, Buc – Vodný, Řípa, Eberle – Mikúš, Húževka, Skladaný – Kucharczyk, Rác, Pekr.
    Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodca: Vladimír Pešina, Roman Mrkva – David Polonyi, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4 469 (86 % celkové kapacity)