Graafschap – Arnhem 2:2 (kon.) | Utrecht – Willem II 2:1 (kon.) | Amsterdam – Excelsior 3:0 (kon.)
Feyenoord – Kerkrade 1:1 (kon.)
koniec
BV De Graafschap
2:2 (1:1)
SBV Vitesse Arnhem
cz Nedeľa 21.02.2016, 12:30 • Stadion De Vijverberg, Doetinchem • Holandská Eredivisie • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! BV De Graafschap předvedl v domácím zápase s SBV Vitesse Arnhem povedený výkon, a nakonec vybojoval bod za remízu 2:2!

    Do prvního poločasu dnešního zápasu vstoupil aktivněji hostující Arnhem, který se dostal do vedení již v šestnácté minutě. Ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele Marvelous Nakamba, jehož krásná rána mířila přesně! De Graafschap však následně převzal iniciaitivu, a začal být aktivní. Po několika nevyužitých šancí to domácím konečně vyšlo, a z vyrovnání se mohl radovat Vincent Vermeij.

    Hned na začátku druhého poločasu vstřelil svůj druhý gól Vincent Vermeij, který poslal svůj tým do vedení! Arnhem se však hnal za vyrovnáním, a to se hostům povedlo v závěru utkání, kdy se prosadil Lewis Baker!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:23:24)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    De Graafschap ještě vybojoval rohový kop, kterého se ujal Kaak. Jeho centr však skončil přímo v rukavicích brankáře Rooma.
     
    90+2
    Ve vápně Arnhemu se dostal k míči střídající Parzyszek. Polský útočník se opřel do míče, nicméně jeho střela byla zablokovaná!
     
    90+1
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Milot Rashica, přichází Arnold Kruiswijk.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    90. Zákrok Ota, po kterém byl vyloučený
     
    90
    V závěru dnešního zápasu ještě přichází menší komplikace pro hostující celek! Japonský obránce Ota nestíhal na pravé straně v souboji s Koolhofem, a tak domácího hráče poslal k zemi. Ota tak dostává žlutou kartu, a následuje vyloučení!
     
    88
    Před pokutovým územím se dostal k míči střídající Zhang. Činský útočník se obtočil kolem obránce, a nebezpečně vystřelil. Jeho technická rána skončila těsně vedle!
     
    87
    Tentokrát však hosté chybovali při kombinaci na polovině hřiště, a dopředu mohl jít De Graafschap. Celou akci táhl Kaak, nicméně jeho přihrávka na Peterse přesná nebyla.
     
    86
    Arnhem však pokračuje v aktivním výkonu, neboť ještě cítí šanci na otočení skóre!
    84. Lewis BAKER - 2:2
     
    84
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Vitesse se nakonec dočkalo, a v závěru dnešního utkání dorovnává skóre! Arnhem měl na útočné polovině velký tlak, a ve velké příležitosti se ocitl už van der Werff, jenže jeho střela byla zablokovaná. Následně se míč odrazil do středu, kde se nacházel LEWIS BAKER, který krásnou brankou korunuje skvělý výkon!
     
    83
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Vincent Vermeij, přichází Piotr Parzyszek.
     
    82
    Arnhem vybojoval na vlastní polovině míč, a postupoval do nebezpečného protiútoku. Unikajícího Zhanga zastavil nedovoleným zákrokem Kaak, který následně dostává žlutou kartu!
     
    81
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Denis Olijnik, přichází Nathan.
     
    80
    Velká šance domácího celku, který mohl rozhodnout o svém vítězství! Driver dostal míč na pravé křídlo pro Willa, který pohotově odcentroval, a hledal Vermeija. Nizozemský forvard se teď však přes obránce Ota k zakončení nedostal!
     
    79
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Youssef El Jebli, přichází Dean Koolhof.
     
    79
    Diks dostal míč na levé křídlo, kam si nabíhal střídající Zhang. Činský záložník si dokázal zpracovat míč, nicméně přes Willa následně neprošel, Arnhem bude alespoň vhazovat.
     
    78
    Hostující celek se opět pokoušel zakombinovat před pokutovým územím, nicméně domácí obrana zareagovala ideálně.
     
    76
    Arnhemu se pomalu čas krátí, a hostující celek si zatím nedokázal vybojovat nějaké větší šance!
     
    75
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Valerij Kazajšvili, přichází Yuning Zhang.
     
    73
    Domácí celek se následně dostával do nebezpečného protiútoku, který táhl po pravé straně Will. Obránce BV nakonec poslal k zemi Yeni, který následně uviděl žlutou kartu!
     
    72
    Anglický záložník se ujal i následného rohového kopu. Tentokrát byl jeho centr povedenější, nicméně míč opět odhlavičkoval van de Pavert.
     
    71
    Následného rohového kopu se ujal Baker, jehož centr však nebyl příliš přesný, a obrana domácího celku míč poslala na další rohový kop.
     
    70
    Kazajšvili neuspěl ve vápně se svou střelou, a následně se k odraženému míč dostal Baker, který se opřel do míče, avšak jeho střelu zablokoval domácí kapitán van de Pavert!
     
    69
    Diks dostal na pravé straně poměrně hodně prostor, a svým následným centrem hledal ve vápně útočníka Kazajšviliho. Centr nizozemského beka však zablokoval van de Pavert!
     
    67
    Driver našel na pravé straně obránce Willa, který si míč zpracoval, a obratem jej poslal zpět do vápna. Obrana Vitesse však dokázala zareagovat, a Kašia míč odhlavičkoval.
     
    66
    Vitesse opět dovedlo svou postupnou kombinaci k zakončení, avšak pokus Nakamba ze středu hřiště příliš přesný nebyl!
     
    64
    Baker chyboval ve středu hřiště, a nabídl míč Driverovi. Domácí středopolař pospíchal vpřed, nicméně následná předávka mezi Kaakem nevyšla, a u míče je znovu Arnhem.
     
    62
    Vitesse je po obdržené brance pochopitelně aktivnější, a pokouší se co nejdříve srovnat. Obrana Graafschapu však zatím pracuje velmi dobře!
     
    60
    Hlavní rozhodčí dnešního utkání musel opět sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu! Japonský obránce Ota totiž na pravé straně hodně ostře zajel pod nohy Kaaka, a žlutou dostal zcela zaslouženě!
     
    59
    Exekuce následné standardní situace se ujal právě Driver, jehož ostrý centr hledal ve vápně Pröppera. Obrana Arnhemu však dokázala zareagovat, a dostala míč do bezpečí!
     
    58
    Nakamba ve středu hřiště fauloval Drivera, a De Graafschap bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    57
    Olijnik se dokázal prokličkovat přes levou stranu, a následně našel před vápnem Bakera. Anglický středopolař se opřel do míče, avšak jeho rána mířila nad branku!
     
    55
    Před vápnem si udělal prostor hostující Rashica, který se následně dostal i ke střele. Pokus albánského útočníka byl však zablokován!
     
    53
    Baker táhl útočnou akci svého celku, a následnou přihrávkou se pokoušel najít ve středu hřiště Nakambu. Přihrávka anglického záložníka však byla nepřesná, a do protiútoku může zamířit Arnhem.
     
    51
    De Graafschap opět kombinoval na útočné polovině, a následná přihrávka Smeetse našla Drivera, který mohl postupovat do zajímavého protiútoku. Domácí hráč se však nacházel v těsném ofsajdu.
     
    50
    Ve středu hřiště si udělal prostor Nakamba, který naznačil střelu, nicméně následnou přihrávkou hledal Olijnika. Ukrajinský forvard se však ke střele nedostal!
    47. Vincent VERMEIJ - 2:1
     
    47
    Graafschap právě vstřelil branku!
    A pozor, domácí celek se dostává hned na začátku druhého poločasu do vedení! Na levém křídle dostal ideální přihrávku Driver, který následným centrem našel ve vápně VINCENTA VERMEIJA, který dokázal nasměrovat míč mezi tři tyče, a zaznamenal svou druhou branku v zápase!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Do prvního poločasu dnešního zápasu vstoupil aktivněji hostující Arnhem, který se dostal do vedení již v šestnácté minutě. Ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele Marvelous Nakamba, jehož krásná rána mířila přesně! De Graafschap však následně převzal iniciaitivu, a začal být aktivní. Po několika nevyužitých šancí to domácím konečně vyšlo, a z vyrovnání se mohl radovat Vincent Vermeij.

    Druhý poločas začne přibližně v 13:33.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Následného rohového kopu se ujal Smeets, nicméně jeho centr nebyl příliš přesný, a míč dokázala obrana Arnhemu odhlavičkovat!
     
    44
    De Graafschap v posledních minutách svého soupeře přehrává, a dostal se i k dalšímu zakončení. K Driverovi proskákal míč, a tak si nizozemský středopolař míč zpracoval, a pohotově vystřelil. Jeho následnou střelu tečoval, Kašia, tudíž z toho bude roh!
     
    42
    Domácí celek dostal míč před vápno, kam si nabíhal Vincentr Vermeij. Útočník BV se nepříjemně srazil s Roomem, a hůře skončil brankář Arnhemu! Room však ani nepotřeboval ošetření, a může pokračovat ve hře!
     
    41
    Následnou útočnou akci Vitesse táhl po pravé straně útočník Olijnik, který to zkusil z velké dálky. Jeho slabá přízemní střela však skončila mimo branku, a Jurjus celou situaci kontroloval.
    40. Vincent VERMEIJ - 1:1
     
    40
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Teď už to domácímu celku vyšlo, a De Graafschap srovnává před koncem prvního poločasu na 1:1! Z levé straně odcentroval Driver, jehož centr se dostal do vápna přesně na nohu VINCENTA VERMEIJE, který přesnou střelou pod břevno nedal Roomovi šanci!
     
    38
    El Jebli to tentokrát přehnal s důrazem při napadání, a ostrým skluzem poslal k zemi Nakambu. Domácí záložník však nakonec karetní trest nedostal!
     
    37
    El Jebli postupoval do další šance, a opět si dělal prostor na pravém křídle. Na domácího záložníka si však počkal van der Werff, který ho poslal čistým způsobem k zemi.
     
    36
    Další velká šance De Graafschapu! Na pravé straně dostal hodně prostoru El Jebli, který následným centrem našel zcela volného Vermeija, tomu však hlavička nesedla, a míč skončil mimo!
     
    34
    Po další útočné kombinaci domácího celku skončil míč v zámezí, neboť předávka mezi El Jeblim a Kaakem neproběhla úspěšně, a míč skončil v zámezí.
     
    33
    De Graafschap je v posledních minutách pasivní, nicméně teď dokázal udělal na útočné polovině rozruch! Ve středu hřiště si vzal míč Driver, který si prokličkoval kolem Bakera, a mohl střílet. Domácí hráč však raději přihrával, a jeho pas nebyl přesný!
     
    32
    Baker si udělal ve středu hřiště prostor, a přesto že byl tísněn dvěma protihráči, dokázal dostat míč na Kazajšviliho. Gruzinský forvard si však míč špatně zpracoval, a ten skončil u brankáře Jurjuse.
     
    30
    Následné zajímavé standardní situace se ujal Baker, jehož centr se snesl do středu vápna. Naštěstí pro domácí, míč se dostal přímo k Pröpperovi, který míč odhlavičkoval.
     
    29
    Aktivní Nakamba udělal na pravé straně prostor pro Kazajšviliho, na kterého také dostal míč. Těsně po poslání přihrávky však inkasoval ostrý skluz od Çiçeka, který následně vidí žlutou kartu!
     
    27
    Útočník Vermeij je již po ošetření, a vypadá to, že by měl pokračovat v dnešním zápase!
     
    26
    Další vzrušení ve vápně Arnhemu! Na levé straně si udělal prostor van de Pavert, který dokázal odcentrovat přes Rashicu. Na jeho si nabíhal Vermeij, kterého předskočil brankář Room. Zároveň však domácího forvard poslal ostře k zemi!
     
    25
    Na pravém křídle si udělal prostor domácí Vermeij, který si následně udělal místo, a odcentroval. Obrana Arnhemu však dokázala zareagovat, a dostala míč do bezpečí.
     
    23
    Kašia teď předvedl velkou chybu v obraně, když poslal hodně pomalou zpáteční přihrávku ke svému brankáři. Toho mohl využít útočník Peters, nicméně u míče byl nakonec jako první brankář Room!
     
    22
    Domácí obránce Will postupoval po pravé straně, následně však přilétl ve skluzu Rashica, který Willa poslal k zemi, a rozhodčí musí přerušit hru!
     
    21
    Hostující celek táhl svou akci po pravé straně, kde postupoval vpřed Rashica. Jeho následný centr hledal ve vápně Olijnika, nicméně před ukrajinským útočníkem odehrál míč stoper Pröpper.
     
    19
    Vitesse kombinovalo na vlastní polovině, nicméně domácí hráči velmi ostře napadali, a už to vypadalo, že se dostanou k míči. Následně však Kašia poslal míč zpět k brankáři Roomovi.
     
    18
    De Graafschap je po obdržené brance aktivní na útočné polovině, avšak v kombinaci svěřenců trenéra Vremana zatím chybí finální myšlenka.
    16. Marvelous NAKAMBA - 0:1
     
    16
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Vitesse se ujímá na hřišti předposledního celku Eredivisie vedení! Hostující tým postupoval postupnou kombinací na útočnou polovinu. Následně se dostal ve středu hřiště k míči MARVELOUS NAKAMBA, a hostující záložník krásnou střelou překonává Jurjuse!
     
    15
    Vitesse kombinovalo na vlastní polovině, nicméně hra je přerušena. Domácí El Jebli to totiž přehnal s důrazem při napadání, a poslal Dikse k zemi.
     
    14
    Graafschap předvedl opět skvělé napadání, a dostal se k míči na polovině hřiště. Následně vyrazil do protiútoku Kaak, kterého poté zřejmě fauloval Rashica, nicméně rozhodčí hru pustil.
     
    13
    Domácí celek šel následně velmi rychle vpřed, a na pravé straně se otevřel prostor pro Vermeuje. Forvard BV skvěle odcentroval, a jeho centr měl najít Peterse, ten však míč těsně netrefil!
     
    12
    Následné standardní situace se ujal obránce Diks, který poslal ostrý centr do vápna. Obrana De Graafschapu byla však dobře postavená, a van de Pavert míč odhlavičkoval.
     
    11
    Vitesse vybojovalo míč na vlastní polovině, a následný protiútoku táhl Nakamba. Jeho následný pas našel Kazajšviliho, který míč udržel přes Çiçekem, a ten následně fauloval!
     
    9
    Valeri Kazajšvili je i dnes ve hře opravdu hodně vidět! Gruzinský forvard se dostal k míči ve středu hřiště, a pohotově vypálil. Jeho pokus však mířil do rukavic Jurjuse.
     
    8
    Arnhem šel po dobrém napadání směrem vpřed, a celou akci táhl právě Kazajšvili. Jeho následný lob do vápna měl najít Olijnika, nicméně ukrajinský útočník se nakonec k míči nedostal.
     
    7
    Ve středu hřiště dostal povedenou přihrávku El Jebli, který měl však na zpracování hodně málo času, a hned poté přišel čistý skluz Kazajšvili, kterým gruzinský útočník míč vybojoval.
     
    6
    Aktivnější Vitesse momentálně kombinuje na útočné polovině, a pokouší se najít cestu do pokutového území. Obrana aktuálně předposledního celku celé ligy však zatím pracuje dobře.
     
    5
    Domácí celek vybojoval svůj úvodní rohový kop v tomto zápase. Exekuce rohového kopu se ujal středopolař Kaak, jehož centr však obrana Arnhemu dokázala odvrátit.
     
    2
    V úvodu dnešního utkání je zatím aktivnější hostující celek, který se hnal do dalšího protiútoku, nicméně obrana Graafschapu dokázala včas zareagovat.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Serdar Gözübüyük právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního utkání měli k dispozici hostující hráči. Hned v úvodní minutě se dostal do zakončení Baker, nicméně anglický záložník mířil mimo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy již nastupují na trávník De Vijverbergu, za pár desítek sekund začínáme.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má dnes na programu své zápasy 24. kola. My se společně zaměříme na souboj BV De Graafschapu s SBV Vitesse Arnhem. Úvodní výkop je naplánován v 12:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    BV DE GRAAFSCHAP
    Nováček v nejvyšší nizozemské soutěži si zatím nevede příliš dobře, a vypadá to, že se tento celek bude po roce vracet opět o ligu níže. Momentálně se nachází na předposlední pozici se ziskem třinácti bodů. Polsední Cambuur má pouze horší skóre, a na patnáctý Willem ztrácí nizozemský celek devět bodů.

    V posledních dvou zápasech však svěřenci trenéra Vremana nepodávali špatné výkony. Graafschap v 22. kole přivítal v domácím prostředí NEC, se který remízoval 1:1. V posledním kole BV přijelo na hřiště Willemu, a šlo o důležitý záchranářský souboj. Diváci nakonec branku neviděli, a oba týmy si odvážely bod. Do dnešního souboje Graafschap rozhodně nevstupuje v pozici favorita, nicméně v domácím prostředí by mohl překvapit.
     
    SBV VITESSE ARNHEM
    Vitesse patří v posledních letech k předním týmům nizozemské ligy, a letošní sezóna není vyjímkou. Momentálně se klub, který hodně těží z blízké spolupráce s londýnskou Chelsea, nachází na pátém místě se ziskem 36 bodů. Vitesse má však na desátý Groningen náskok pouhých dvou bodů, tudíž pořadí týmu se mění každým kolem.

    Ve 22. kole se Arnhem představil na hřišti Alkmaaru, a v pohledném šlágru se nakonec radovalo domácí AZ, které urvalo tři body po brance Janssena. V posledním zápase hrálo Vitesse doma s Heerenveenem. Tým trenéra Maase podal dobrý výkon, a radoval se z výhry 3:0!

    Jan Havlovic

    Góly: 40. Vermeij, 47. Vermeij – 16. Nakamba, 84. L. Baker

    Karty:   29. Çiçek (GRA), 82. Kaak (GRA) – 60. Ota (ARN), 73. Yeini (ARN), 90. Ota (ARN)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:13.
    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert (C), Çiçek – El Jebli (79. Koolhof), Kaak, Driver – Smeets – Vermeij (83. Parzyszek), Peters.
    Náhradníci: Verstappen – Tesselaar, Straalman, Koolhof, Menting, K. Vida, Parzyszek.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks, Kašia (C), van der Werff, Ota – Nakamba, L. Baker, Yeini – Rashica (90+1. Kruiswijk), Kazajšvili (75. Zhang), Olijnik (81. Nathan).
    Náhradníci: Velthuizen – Kruiswijk, Nathan, M. Osman, van Bergen, Zhang, Lelieveld.

    Rozhodca: Serdar Gözübüyük – Goossens, van Dongen (vš. Nizozemsko)