Ferreira – Benfica 1:3 (kon.) | Coimbra – Rio Ave 0:2 (kon.)
koniec
Academica de Coimbra
0:2 (0:1)
Rio Ave FC
cz Sobota 20.02.2016, 21:45 • Estádio EFAPEL, Coimbra • Primeira Liga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších přenosů se těší Tomáš Kubečka. Dobrou noc! (23:39:48)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 12:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:17.
     
    Je dobojováno! Rio Ave vítězí na půdě Coimbry a alespoň do zítřejšího večera se posouvá na pátou příčku! Hosté byli ve vyrovnaném utkání o něco aktivnější, vytvořili si více šancí a zaslouženě zvítězili. Pět minut před přestávkou otevřel skóre Kuca! Do druhé půle sice vstoupila Coimbra aktivněji, ale Rio Ave její tlak otupilo a poté přidalo druhou branku zásluhou Yazaldeho! V závěru utkání už se nic převratného nestalo a hosté si zaslouženě odvážejí domů tři body!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Roderick (Rio Ave FC).
     
    90+2
    Utkání se už pouze dohrává. Aktuálně se bojuje ve středovém kruhu. U míče jsou domácí fotbalisté.
     
    90+1
    A mohlo to být už 3:0! Kayembe se prodral do pokutového území a za jeho hranicí vyslal prudkou střelu, která proletěla kolem spojnice břevna a tyče!
     
    90
    Nastavují se 3 minuty nad rámec řádné hrací doby!
     
    89
    Před domácí svatyni nyní přilétl další prudký centr. Nikdo v zeleném dresu se k zakončení tentokrát neprodral a Trigueira nemusel zasahovat.
     
    88
    Kayembe postupoval kupředu s rychlým protiútokem. Podél pravé postranní čáry se dokonce prodral do pokutového území, ale ani on netrefil zařízení.
     
    87
    Roh to sice nebyl vůbec špatný, ale nebezpečí z něj opět nepřišlo. Vysoký míč prolétl shlukem těl za hranici vápna a Alexandre jej napálil daleko mimo tři tyče.
     
    86
    Po sraženém centru z pravé strany zahraje Coimra rohový kop. Domácím se krátí čas na dotažení dvoubrankové ztráty.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Edimar (Rio Ave FC).
     
    84
    Prudký centr do pokutového území hledal aktivního Lopese. Střídající hráč Coimbry se k míči nedostal kvůli dobrému zákroku jednoho z obránců.
     
    83
    Na vysoký centr si naskočil Lopes. Jeho hlavička zády k brance nemohla Cássia vystrašit a domácí brankář drží míč v rukavicích.
     
    82
    Už se zdálo, že domácí budou mít k dispozici rohový kop, jenže skvělý Lionn předvedl fantastický sprint a dopravil míč alespoň na aut.
     
    81
    Marcelo měl spoustu času na rozehrávku. Nakonec zvolil přihrávku na vlastního brankáře. Rio Ave už zbytek utkání pouze dohrává.
     
    80
    Coimbra zahrávala už několikátou standardní situaci v utkání. Centrovaný míč se otřel o hlavu jednoho z obránců na rohový kop, ale rozhodčí píská útočný faul.
     
    79
    Real si nedovoleným způsobem vyšlápl na protihráče, který si zrovna zpracovával míč a poslal jej k zemi. Hosté jsou u míče.
     
    78
    Tohle už byla lepší šance! Na hranici malého vápna si na parádní centr naskočil Ivanildo, ale jeho hlavička z bezprostřední blízkosti mířila příliš vysoko!
     
    77
    Ani další útok domácího celku nekončí nebezpečím pro Cássia. Plange se vytlačil z ideálního střeleckého úhlu a už nedokázal nasměrovat míč na branku.
     
    76
    Coimbra se snaží dosáhnout vstřelení snižující branky. Brankář Cássio si však poradil i s projektilem z hranice šestnáctky.
     
    74
    Na trávníku nyní pro změnu zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů. Nejspíše utrpěl úder loktem, protože má zkrvavený obličej.
     
    73
    Hosté bez problémů drží míč u svých kopaček. Domácí se marně snaží najít recept na obranu Rio Ave, která dnes pracuje na podtrženou jedničku.
     
    72
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Kuca, přichází Héldon.
     
    71
    Na trávníku zůstává ležet Kuca. Autor úvodní branky dnešního utkání se drží za zadní stehenní sval a nevypadá to s ním zrovna dobře.
     
    70
    Domácí se pokusili o rychlou odpověď. Jejich útok však skončil pouze další zdlouhavým a neúspěšným obléháním pokutového území.
    69. YAZALDE - 0:2
     
    69
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Hosté přerušují narůstající tlak Coimbry nejlepším možným způsobem! Na krásnou přihrávku do pokutového území si naběhl YAZALDE a střelou podél brankáře navýšil vedení Rio Ave!
     
    68
    Tlak Coimbry sílí! Z velké dálky napřáhl Ivanildo a prudkou střelou po zemi protáhl Cássia! Hostující brankář nakonec zasahovat nemusel.
     
    67
    Rafael napřáhl ke krásné střele zpoza hranice pokutového území. Dělovka levou nohou prolétla těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    66
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Tarantini, přichází Moreira.
     
    65
    Střídání v týmu Academica de Coimbra: ze hřiště odchází Goncalo, přichází Lopes.
     
    64
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Ukra, přichází Kayembe.
     
    63
    Tlak domácího celku pomalu narůstá. Coimbra stále častěji kombinuje s míčem na polovině Rio Ave. Na větší šanci však domácí stále čekají.
     
    61
    Dlouhou hlavičkovanou na polovině Rio Ave nakonec ovládl Roderick, jež dopravil míč až do náruče svého brankáře.
     
    60
    Hodina hry utekla jako voda a Rio Ave stále drží nejtěsnější možný náskok. Coimbra se v posledních minutách nedostává k ohrožení Cássiovy branky.
     
    59
    Ani nyní však hráči v černém nedopravili míč za Cássiova záda. Na hranici malého vápna nejvýše vyskočil Roderick, jež odehrál míč do bezpečí.
     
    58
    Tarantini si došel ve středu hrací plochy pro nedovolený zákrok a vymodlil si přímý kop. Domácí mají dobrou šanci na vyrovnání.
     
    57
    Oba celky se nyní často střídají v držení míče na polovině hrací plochy. Tempo hry se oproti první půli vůbec nezvýšilo.
     
    55
    Tlak domácích je na malou chvíli pryč. Ivanildo se totiž provinil zbytečným útočným faulem a pustil Rio Ave k míči.
     
    54
    Další rychlou kombinaci Coimbry na jeden dotek zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    53
    Cássio musel rychle ven z branky, aby ukryl míč před dotírajícím Goncalem. Hostující brankář se aktivnímu útočníkovi Coimbry vrhl pod nohy včas.
     
    52
    Domácí zahrávali přímý kop. Na centrovaný míč si naskočil Nascimento, ale jeho hlavička postrádala potřebnou přesnost. U míče jsou hosté.
     
    51
    Kuca vybídl kolmou přihrávkou k náběhu Yazaldeho. Útočník Rio Ave se vytlačil z ideálního střeleckého úhlu a o míč rovněž přišel.
     
    50
    Na levé straně si o přihrávku řekl Plange. Míč také ihned obdržel, ale ve velké rychlosti si jej nepřevzal dle svých představ a přišel o něj.
     
    49
    Až nyní se k míči opět dostali fotbalisté Rio Ave. Po levé straně pospíchal kupředu Kuca. Autor jediné branky utkání si zasekl před šestnáctkou míč, ale vystřelit nedokázal.
     
    48
    Domácí vstoupili do druhého poločasu hodně aktivně. Na prudký centr si sbíhal Goncalo, kterému k zakončení scházely dva kroky.
     
    47
    A málem se jim to nepovedlo hned v začátku druhé půle! Piloto se opřel do odraženého míče a tvrdou ránu poslal do boční sítě! Hostujícím fanouškům pořádně zatrnulo!
     
    46
    Střídání v týmu Academica de Coimbra: ze hřiště odchází Piloto, přichází Gui.
     
    46
    Hosté zahájili výkopem druhý poločas, ve kterém budou chtít udržet náskok a odvézt si důležité tři body.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí. Ani jeden z týmů zatím toho druhého nijak výrazně nepřehrává, na hřišti je k vidění velká spousta nepřesností. O něco spokojenější však po pětačtyřiceti minutách mohou být fotbalisté Rio Ave, kteří se zásluhou Kucy dostali před minut před přestávkou do vedení!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Goncalo pospíchal za opuštěným míčem směřujícím za postranní čáru. Domácí útočník předvedl chvályhodný sprint, ale míč už nezastihl.
     
    44
    Nyní se Coimbra dostala do dobré šance, ale centr z pravé strany směřoval pouze na hráče, který byl v době přihrávky v ofsajdové pasti.
     
    43
    Rio Ave drží míč daleko od své branky a bez větších potíží kombinuje na polovině hrací plochy. Domácí zatím nevědí, co hrát.
     
    42
    Piloto se prosmýkl do pokutového území. Za jeho hranicí se už chystal vypálit, když se mu pod nohy obětavě vrhl Roderick.
     
    41
    Hosté chtějí dohrát poločas s náskokem, který si vypracovali a v závěru prvního poločasu už nikam nespěchají. Edimar si dává načas s vhozením míče do hry.
     
    40
    Domácí spěchali kupředu s rychlou odpovědí. Brankář Cássio včas vyrazil z brankové čáry a stáhl ze vzduchu centrovaný míč z kopačky Ivanilda.
    39. KUCA - 0:1
     
    39
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    A pozor! Přeci jen je tady úvodní branka! Hosté se dostali do rychlého protiútoku. Edimar postupoval s míčem až do pokutového území, kde jej předložil KUCOVI, jež se štěstím překonal Trigueiru!
     
    38
    S překvapivou střelou nyní přispěchal Goncalo. Domácí útočník se opřel do míče z velké dálky a ránou po zemi poslal míč o metr vedle pravé tyče.
     
    37
    Wakaso se s ničím nepáral a vysokým odkopem poslal míč daleko od vlastního pokutového území. Hosté zůstávají u míče.
     
    36
    Ani jeden z celků se stále nemůže odhodlat k nějaké průnikové přihrávce, kterou by si otevřel soupeřovu obranu. Hráči se na sebe začínají zlobit.
     
    35
    Domácí kombinovali v blízkosti pokutového území soupeře, jenže Aderlan poslal přihrávku z první do zámezí. Rio Ave bude vhazovat.
     
    34
    Z ničeho nic se míče v pokutovém území zmocnil Silva. Domácí hráč se však nedokázal uvolnit a vůbec se nedostal k zakončení.
     
    33
    Hra je plná prodlev. Na obou stranách je stále k vidění velké množství nepřesných přihrávek. Diváci se příliš nekochají.
     
    32
    Tvrdý úder loktem do hlavy nyní ve vzdušném souboji inkasoval hostující Kuca. Podle všeho však bude schopen pokračovat v utkání.
     
    31
    Ukra měl míč v držení na pravém křídle. Troufl si na riskantní kličku do středu hřiště, kterou vystihl Alexandre.
     
    30
    Před Cássiovu branku nyní přilétl další centrovaný míč. Aderlan potáhl balón až k brankové čáře, jenže poté našel jen rukavice připraveného brankáře.
     
    29
    Roh se Coimbře vůbec nepovedl. Domácí zkusili rozehrát secvičený signál, avšak míč dokonce opustil hrací plochu. Rio Ave bude vhazovat.
     
    28
    Snad první vážnější zákrok utkání si připsal Cássio. Brankář Rio Ave vyrazil na rohový kop prudký centr, jež se k němu odrazil od nohy jednoho z obránců!
     
    28
    Ze standardní situace však nebezpečí pro Trigueirovu branku nepřišlo. Hosté zkusili rozehrát do kombinace, což úspěch nepřineslo.
     
    27
    Přímý kop si vyzkoušejí i fotbalisté Rio Ave. Nedovoleným zákrokem se provinil Ivanildo, který poslal k zemi Tarantiniho.
     
    26
    Pokračuje se ve hře. U míče jsou nyní domácí fotbalisté, kteří přenášejí těžiště hry z jedné strany na druhou.
     
    25
    Hra je znovu přerušena. Ivanildo zůstává podruhé v utkání ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji. Utkání jej zatím hodně bolí.
     
    24
    Yazalde si skvěle zpracoval míč, potáhl si jej do středu hřiště a z hranice pokutového území vyslal nebezpečnou ránu, která skončila o kousek nad břevnem!
     
    23
    Hra je v posledních minutách hodně neurovnaná. Na obou stranách je k vidění velké množství zkažených přihrávek.
     
    22
    Na druhé straně se do nadýchaného centru opřel z voleje Silva. Jeho pokus z otočky trefil pouze záda jednoho z hostujících obránců.
     
    21
    Kuca si klestil cestičku středem hrací plochy, doputoval až před pokutové území, kde narazil na pozorného Nascimenta. Obrany zatím kralují.
     
    20
    Hosté nadále kombinují s míčem na kopačkách. V úvodu utkání mají míč delší dobu ve své moci, ale šance stále nepřicházejí.
     
    19
    Tarantini vybídl k odcentrování Lionna. Obránce Rio Ave si předkopl míč daleko od nohy a už jej nedostihl před obráncem Coimbry.
     
    18
    Coimbra se hnala do útoku po sporném zákroku na půlící čáře. Piloto postupoval po pravém křídle, jenže narazil na rychlostně dobře vybaveného Edimara.
     
    17
    Cássio musel ven z branky, aby vyboxoval nadýchaný centr na hranici malého vápna. Nascimento už už vyskakoval na hlavičku, ale hostující brankář byl u míče včas.
     
    16
    Hra je přerušena. Jeden z domácích fotbalistů utrpěl v tvrdém souboji šrám a zůstává ležet na hrací ploše.
     
    15
    Tarantini zkoušel procedit přes domácí obranu oblouček na Yazaldeho, který se však přes trojici hráčů na hranici vápna ke kulatému nesmyslu neprodral.
     
    14
    Ivanildo udržel míč v blízkosti pokutového území, obtočil se kolem obránce, ale slabým centrem nenašel nikoho ze spoluhráčů v náběhu.
     
    13
    Domácí zahrávali přímý kop po faulu na Plange. Centrovaný míč se snesl na hranici malého vápna, jenže obrana Rio Ave se znovu bez potíží ubránila.
     
    12
    Tarantini se zatím snaží rozdávat míče svým spoluhráčům do stran. Rio Ave však zatím nedokázalo najít recept na dobře se pohybující obranu Coimbry.
     
    11
    Adrlan poslal dlouhý aut do pokutového území. Míč se snášel na bod pokutového kopu, kde byli pouze fotbalisté hostujícího celku.
    10.
     
    10
    Tarantini si počkal na kolmou přihrávku do vápna a z ostrého úhlu chtěl přehodit brankáře Trigueiru! Jeho pokus obloučkem se otřel o horní tyč domácí branky!
     
    9
    Kuca pospíchal za dlouhou přihrávkou po křídle, ale skvělý Aderlan se mu vrhl neohroženě pod nohy a zastavil rodící se protiútok Rio Ave.
     
    8
    Yazalde si sbíhal hluboko do hracího pole pro přihrávku, kterou také dostal, ale zpracoval si míč daleko od nohy. Hosté budou pouze vhazovat.
     
    7
    Domácí nyní drží míč na svých kopačkách a kombinují ve středu hrací plochy. Ani jeden z týmů v úvodu aktivitou zrovna nehýří.
     
    6
    Aderlan centroval před branku Rio Ave. Jeho centr mířil příliš blízko brance a brankář Cássio stáhl míč bez problémů do svých rukavic.
     
    5
    Na druhé straně centroval Kuca do pokutového území. Kroucený míč směřoval na Yazaldeho, ale Nascimento se však vrátil a centr zastavil.
     
    4
    Po delší odmlce se balónu zmocnili zase domácí fotbalisté. Útok po pravé straně vedený Silvou ztroskotal ještě před vápnem.
     
    3
    U míče už jsou fotbalisté Rio Ave, kteří kombinují na vlastní polovině hřiště a čekají ne mezírku v obraně Acedimicy. Rozehrávku diriguje Marcelo.
     
    2
    Centrovaný míč se snášel na hranici pokutového území, kde hlídkovala věž jménem Roderick. Rio Ave se bez problémů ubránilo.
     
    1
    Domácí zahájili výkopem utkání. Hned při prvním útoku si vymodlili standardní situaci z nadějné pozice.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už nastoupily na hrací plochu. Dnešní utkání se odehraje před takřka prázdnými tribunami. Academica bude hrát v modrém, zatímco hosté zvolili zelenou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Academica de Coimbra: Trigueira – Aderlan, Nascimento, Real, Rafa – Silva, Alexandre – Piloto, Ivanildo, Plange – Goncalo
    Náhradníci: Lee, Iago, Nuno, Marinho, Gui, Rabiola, Lopes

    Rio Ave FC: Cássio – Lionn, Roderick, Marcelo, Edimar – Wakaso, Tarantini, Renan – Ukra, Yazalde, Kuca
    Náhradníci: Vieira, Boas, Moreira, Krovinović, Héldon, Kayembe, Postiga

    Rozhodčí: Mota – Oliveira, Fernandes.
     
    Ve vzájemných utkáních dnešních soupeřů mnoho branek nepadá. V posledních třech vzájemných duelech padly jen tři branky. V prvním vzájemném souboji v letošní sezóně se Rio Ave radovalo z nejtěsnějšího možného vítězství. O jedinou branku se postaral Bressan!
     
    Naopak Academica má úplně jiné starosti. Dnešní domácí celek se nachází na předposlední pozici ligové tabulky. Na poslední Tondelu má devítibodový náskok, ale na místa zaručující setrvání v nejvyšší soutěži pro příští rok ztrácí dva body. Doma je však Academica hodně silná. Před svými fanoušky získala šestnáct z devatenácti bodů, jež má na kontě. V minulém kole sehrála Academica důležité utkání na půdě Boavisty, kde uhrála pouze bod za bezbrankovou remízu a nadále zůstala předposlední.
     
    Favoritem dnešního utkání je Rio Ave. To má na svém kontě pěkných třicet bodů, které by měly stačit k záchraně a aktuálně se nachází na osmé příčce. V posledních dvou utkáních Rio Ave vyválčilo bod za remízy. Nejprve překvapivě ukopalo bezbrankovou remízu na půdě Sportingu Lisabon a v minulém kole s velkým štěstím remizovalo doma s Ferreirou, která neproměnila pokutový kop.
     
    Dobrý večer všem příznivcům portugalského fotbalu! Primeira Liga pokračuje o víkendu dalším kolem. Ve třiadvacátém pokračování letošní sezóny na sebe narazí Academica de Coimbra a Rio Ave FC! Textovým přenosem Vás od 21:45 provede Tomáš Kubečka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:45.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 39. Kuca, 69. Yazalde

    Karty:   85. Edimar (AVE), 90+3. Roderick (AVE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 12:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:17.
    Academica de Coimbra: Trigueira – Aderlan, Nascimento, Real, Rafa – Silva, Alexandre – Piloto, Ivanildo, Plange – Goncalo
    Náhradníci: Lee, Iago, Nuno, Marinho, Gui, Rabiola, Lopes

    Rio Ave FC: Cássio – Lionn, Roderick, Marcelo, Edimar – Wakaso, Tarantini, Renan – Ukra, Yazalde, Kuca
    Náhradníci: Vieira, Boas, Moreira, Krovinović, Héldon, Kayembe, Postiga

    Rozhodca: Mota – Oliveira, Fernandes