Bayern – Darmstadt 3:1 (kon.) | Mönchengladbach – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hoffenheim – Mainz 3:2 (kon.) | Ingolstadt – Brémy 2:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:1 (0:1)
SV Darmstadt 98
Sobota 20.02.2016, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayern Mníchov si v generálke na budúcotyždňový zápas Ligy majstrov pripisuje do bundesligovej tabuľky tri body. Po prvom polčase síce prehrával, no troma gólmi v druhom dejstve zápas otočil vo svoj prospech. Dva presné zásahy zaznamenal Thomas Müller a gólový účet stretnutia uzavrel Robert Lewandowski. Darmstadt predviedol sympatický výkon, no z Allianz Areny odchádza bodovo naprázdno. Ostáva tak na 13. mieste tabuľky, Bayern vedie pred Dortmundom už o 11 bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný sobotný večer. (17:24:07)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Zápas sa už iba len dohráva. Michael Weiner nadstavuje v dnešnom zápase symbolickú jednu minútu.
     
    89
    Futbalisti Darmstadtu postupovali dopredu, no prihrávku Jana Rosenthala na Tobiasa Kempeho si obrana domáceho tímu postrážila.
     
    88
    Frank Ribéry si nabiehal na pas za obrannú líniu hostí, no pred francúzskym navrátilcom v zostave Bayernu dobre vybehol brankár Christian Mathenia.
     
    87
    Posledné striedanie zápasu. Na ihrisko vybehol nemecký obranca Benjamin Gorka, ktorý v závere zápasu vymenil Fabiana Hollanda.
     
    86
    Robert Lewandowski opäť mohol skórovať. Dostal sa do brejku, pekne si zasekol obrancu Györgyho Garicsa, no v čistej šanci trafil len Christiana Matheniu.
    84. Robert Lewandowski (BAY) - 3:1
     
    84
    Bayern dal gól! Je rozhodnuté. Tentokrát to ROBERTOVI LEWANDOWSKEMU vyšlo. Poľský kanonier si počkal na center Franka Ribéryho z ľavej strany, vyhol sa ofsajdu a z tesnej blízkosti skóruje.
     
    83
    Luca Caldirola sa vynikajúco vrátil do obrany. Taliansky obranca zastavil Douglasa Costu, ktorý sa dostával do šance.
     
    82
    Júnior Díaz bol faulovaný v súboji s Frankom Ribérym. Následný center do šestnástky Bayernu útočníka Sandra Wagnera nenašiel. Domáci tím sa ubránil.
     
    81
    Pep Guardiola poslednýkrát v zápase strieda. V zápase končí Arjen Robben a na záverečné minúty nastupuje Xabi Alonso.
     
    80
    Arjen Robben si vytváral pozíciu na zakončenie, no obrana Darmstadtu ho dobre zdvojila a vytlačila z palebnej pozície. Následne holandský futbalista prihráva len dozadu.
     
    79
    Po súboji so Sandrom Wagnerom ostal na trávniku ležať obranca Johsua Kimmich. Na prvý pohľad to vyzeralo veľmi nepríjemne, no nemecký obranca bude v poriadku.
     
    78
    Bayern Mníchov dominuje na ihrisku Alianz Areny. Vytrvalo kombinuje a svojmu súperovi nedovoľuje pomýšľať na vyrovnanie.
     
    76
    V ďalšej príležitosti bol Arjen Robben. Holanďan si nabehol na mäkučký center za obrannú líniu Darmsatdu, no svojim volejom bránu súpera prestrelil.
     
    75
    Mohlo byť rozhodnuté. Douglas Costa si krásne nabehol na center z ľavej strany, no jeho hlavičku vyrazil na rohový kop Christian Mathenia.
     
    74
    Bayern Mníchov si dokonale užíva držanie lopty. Teraz sa už nemusí dopredu ponáhľať. Vďaka gólom Thomasa Müllera otočil vývoj zápasu vo svoj prospech.
     
    73
    Hosťujúci tréner reaguje na nepriaznivý stav zápasu striedaním. Na ihrisko posiela namiesto Sandra Sirigua hráča s číslom 7 – Marca Sailera.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 49. T. Müller, 71. T. Müller, 84. Lewandowski – 26. Wagner

    Karty:   39. Rafinha (BAY), 50. Kimmich (BAY)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 11:1. Rohy: 18:0. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:12.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Tasci (53. Bernat), Alaba – Robben (81. Alonso), Rafinha, Arturo Vidal, Coman (53. Ribéry) – T. Müller, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Th. Alcântara, Ribéry, Alonso, Götze, Rode.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Caldirola, Rajković, J. Díaz – Sirigu (73. Sailer), Jungwirth, Holland (87. Gorka), Kempe – Wagner (C), M. Vrančić (61. Rosenthal).
    Náhradníci: Załuska – Gorka, Rosenthal, Sailer, Platte, Stroh-Engel, Ivana.

    Rozhodca: Michael Weiner