Bayern – Darmstadt 3:1 (kon.) | Mönchengladbach – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hoffenheim – Mainz 3:2 (kon.) | Ingolstadt – Brémy 2:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:1 (0:1)
SV Darmstadt 98
Sobota 20.02.2016, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Posledné striedanie zápasu. Na ihrisko vybehol nemecký obranca Benjamin Gorka, ktorý v závere zápasu vymenil Fabiana Hollanda.
     
    86
    Robert Lewandowski opäť mohol skórovať. Dostal sa do brejku, pekne si zasekol obrancu Györgyho Garicsa, no v čistej šanci trafil len Christiana Matheniu.
    84. Robert Lewandowski (BAY) - 3:1
     
    84
    Bayern dal gól! Je rozhodnuté. Tentokrát to ROBERTOVI LEWANDOWSKEMU vyšlo. Poľský kanonier si počkal na center Franka Ribéryho z ľavej strany, vyhol sa ofsajdu a z tesnej blízkosti skóruje.
     
    81
    Pep Guardiola poslednýkrát v zápase strieda. V zápase končí Arjen Robben a na záverečné minúty nastupuje Xabi Alonso.
     
    76
    V ďalšej príležitosti bol Arjen Robben. Holanďan si nabehol na mäkučký center za obrannú líniu Darmsatdu, no svojim volejom bránu súpera prestrelil.
     
    75
    Mohlo byť rozhodnuté. Douglas Costa si krásne nabehol na center z ľavej strany, no jeho hlavičku vyrazil na rohový kop Christian Mathenia.
     
    73
    Hosťujúci tréner reaguje na nepriaznivý stav zápasu striedaním. Na ihrisko posiela namiesto Sandra Sirigua hráča s číslom 7 – Marca Sailera.
    71. Thomas Müller (BAY) - 2:1
     
    71
    Bayern dal gól! Krásny futbalový moment. Arturo Vidal poslal presný center na THOMASA MÜLLERA, ten si v šestnástke hostí spracoval loptu na prsiach a akrobatickým zakončením posiela loptu do siete.
     
    67
    Allianz Arena sa raduje z gólu, ale ten neplatí. Frank Ribéry, ktorý poslal presnú prihrávku na Roberta Lewandowskeho, bol totiž v jasnom ofsajde.
     
    61
    Prvé striedanie na strane Darmstadtu. Na ihrisko vybehol Jan Rosenthal, ktorý vymenil Maria Vrančića.
     
    53
    Prvé striedanie domáceho tímu je dvojnásobné. Po dlhej dobe nastupuje na ihrisko Frank Ribéry, ktorému miesto prenechal Kingsley Coman. Okrem toho v zápase skončil Serdar Tasci, ktorého vymenil Juan Bernat.
     
    50
    Mario Vrančić sa pekne uvoľnil a postupoval smerom na bránu. Zozadu ho však fauloval Joshua Kimmich, a tak zaslúžene dostáva kartový trest.
    49. Thomas Müller (BAY) - 1:1
     
    49
    Bayern dal gól! A je vyrovnané. Obranca Rafinha poslal mäkučký center do šestnástky súpera, loptu si dokázal spracovať THOMAS MÜLLER a strelou k tyči prekonáva brankára Christiana Matheniu.
     
    39
    Sandro Wagner vybojoval priamy kop po súboji s Rafinhom. Navyše, brazílsky obranca je prvým hráčom, ktorý dostáva žltú kartu.
     
    28
    Douglas Costa mohol okamžite vyrovnať. Brazílčan sa oprel do lopty z hranice pokutového územia a jeho tečovaná strela skončila na brvne brány Darmstadtu.
    26. Sandro Wagner (DAM) - 0:1
     
    26
    Tím Darmstadt práve strelil gól! Obrovský šok pre vypredanú Allianz Arenu. SANDRO WAGNER najprv na center od Júniora Díaza nedočiahol, no následne si počkal na center Sandra Sirigua z pravej strany a hlavičkou otvára skóre dnešného zápasu.
     
    25
    Robert Lewandowski šikovne vysunul do stopercentnej šance Arjena Robbena. Holanďan mal dostatok času na zakončenie, no svoju strelu nasmeroval len do brankára Christiana Matheniu.
     
    14
    Christian Mathennia podržal svoj tím. Douglas Costa krásnym centrom našiel Roberta Lewandowskeho, ten loptu stihol tečovať, no brankár Darmstadtu stihol loptu vyraziť.
    10. Arturo Vidal (BAY)
     
    10
    Krásna strela v podaní Artura Vidala. Hlavou ju však nadvihol obranca Slobodan Rajković, a tak skončila len na brvne hosťujúcej brány. Nasleduje tak rohový kop pre domácich.
     
    3
    Hneď v úvode zápasu mal Bayern veľkú šancu. Po centri Artura Vidala sa dostal do zakončenia Arjen Robben, no holandský kanonier z piatich metrov prestrelil bránu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 49. T. Müller, 71. T. Müller, 84. Lewandowski – 26. Wagner

    Karty:   39. Rafinha (BAY), 50. Kimmich (BAY)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 11:1. Rohy: 18:0. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:12.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Tasci (53. Bernat), Alaba – Robben (81. Alonso), Rafinha, Arturo Vidal, Coman (53. Ribéry) – T. Müller, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Th. Alcântara, Ribéry, Alonso, Götze, Rode.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Caldirola, Rajković, J. Díaz – Sirigu (73. Sailer), Jungwirth, Holland (87. Gorka), Kempe – Wagner (C), M. Vrančić (61. Rosenthal).
    Náhradníci: Załuska – Gorka, Rosenthal, Sailer, Platte, Stroh-Engel, Ivana.

    Rozhodca: Michael Weiner