Bayern – Darmstadt 3:1 (kon.) | Mönchengladbach – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hoffenheim – Mainz 3:2 (kon.) | Ingolstadt – Brémy 2:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:1 (0:1)
SV Darmstadt 98
Sobota 20.02.2016, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Nemecká Bundesliga má počas tohto víkendu na programe zápasy 22. kola. Spoločne budeme sledovať dianie v mníchovskej Allianz Arene, kam zavíta nováčik súťaže SV Darmstadt 98. Zápas sa začína v tradičnom čase o 15:30 hod.

    FC BAYERN MNÍCHOV

    Nemecký veľkoklub je na čele bundesligovej tabuľky prakticky od samotného úvodu. V 21 kolách stratil len 7 bodov a zvíťazil až 18-krát. Jedinú prehru zverenci Pepa Guardiolu utŕžili na pôde Borrusie Mönchengladbach, kde na začiatku decembra neuspeli po výsledku 3:1. Bavori majú v domácom prostredí skvelú formu. Všetkých 14 tohtosezónnych súťažných duelov na domácej pôde vyhrali a až v desiatich z nich si udržali čisté konto. Spoločne s Dortmundom disponuje 25-násobný nemecký majster najlepšou ofenzívou v súťaži. Celkovo nastrieľal 53 gólov, na ktorých má najväčší podiel poľský ostrostrelec Robert Lewandowski (21). Favoritovi zápasu dnes budú chýbať Javi Martínez, Holger Badstuber a Jérôme Boateng. Na druhej strane, po dlhšom zranení sa vracia do hry Mario Götze.

    SV DARMSTADT 98

    Nováčik súťaže mal vydarený úvod ročníka, no aktuálne mu patrí až 14. miesto tabuľky. Zverenci trénera Dirka Schustera podávajú pomerne kolísavé výkony a víťazné zápasy striedajú s tými menej úspešnými. Zaujímavosťou je, že až 17 z 24 získaných bodov získal SV Darmstadt na ihriskách súperov. Naposledy uspel na trávniku Hannoveru (1:2) a všetky body si odniesol aj z Hoffenheimu (0:1). V generálke na dnešný duel podľahol Leverkusenu 1:2, hoci po hodine hry ešte vyhrával. Aby toho nebolo málo, v tomto stretnutí prišiel nováčik súťaže až o piatich svojich hráčov. Piatu žltú kartu v sezóne totiž dostali Marcel Heller, Konstantin Rausch, Jérôme Gondorf, Aytac Sulu a Peter Niemeyer. Tí si tak v Allianz Arene nezahrajú. Najväčšie nádeje sa tak vkladajú do Sandra Wagnera, ktorý strelil 7 gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Tasci, Alaba – Robben, Rafinha, Arturo Vidal, Coman – T. Müller, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Th. Alcântara, Ribéry, Alonso, Götze, Rode.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Caldirola, Rajković, J. Díaz – Sirigu, Jungwirth, Holland, Kempe – Wagner (C), M. Vrančić.
    Náhradníci: Załuska – Gorka, Rosenthal, Sailer, Platte, Stroh-Engel, Ivana.

    Rozhodca: Michael Weiner.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali domáci futbalisti. V prvej útočnej akcii však neuspeli, pretože nedovoleným zákrokom sa previnil Douglas Costa.
     
    2
    Kingsley Coman svojou aktivitou vybojoval pre favorita zápasu prvý rohový kop v zápase. Zahrávať ho bude Arturo Vidal.
     
    3
    Hneď v úvode zápasu mal Bayern veľkú šancu. Po centri Artura Vidala sa dostal do zakončenia Arjen Robben, no holandský kanonier z piatich metrov prestrelil bránu.
     
    4
    Domáci majú od začiatku jasnú územnú prevahu. Do šestnástky súpera letel center z pravej strany, no svoje obranné povinnosti si splnil Slobodan Rajković.
     
    5
    Sandro Sirigu sa snažil niečo vymyslieť smerom dopredu. Jeho prihrávka ale na Sandra Wagnera neprešla, pretože v obrane dobre zapracoval Joshua Kimmich.
     
    6
    Druhý strelecký pokus v podaní Arjena Robbena. Tentokrát zakončoval spoza šestnástky svojou ľavačkou, ale našiel iba pripraveného brankára Christiana Matheniu.
     
    7
    Futbalisti Darmstadtu sú v kompletnom zložení sformovaní na vlastnej polovici ihriska. Zatiaľ sa im pomerne darí vytláčať súpera mimo nebezpečných priestorov.
     
    8
    Prvý ofsajd zápasu. Po pase Arjena Robbena si nedal pozor na svoje postavenie Douglas Costa. K lopte sa tak dostávajú aj hráči v modrých dresoch.
     
    9
    Obraz hry sa prakticky nemení. Bayern neustále búši do svojho súpera. Uvidíme dokedy bude obrana hostí úspešne odolávať.
     
    10
    Krásna strela v podaní Artura Vidala. Hlavou ju však nadvihol obranca Slobodan Rajković, a tak skončila len na brvne hosťujúcej brány. Nasleduje tak rohový kop pre domácich.
    10. Arturo Vidal (BAY)
     
    11
    Arjen Robben si svojim tradičným spôsobom pripravoval loptu na ľavačku. Okamžite však bol zdvojený a proti presile hosťujúcich obrancov neuspel.
     
    12
    Sandro Wagner sa síce hnevá, no hlavný arbiter Michael Weiner posúdil jeho zákrok v súboji Arturom Vidalom ako nedovolený.
     
    13
    Brazílsky obranca Rafinha sa dostal k strele na hranici pokutového územia. Jeho strela bola veľmi razantná, no trafila len bočnú sieť hosťujúcej brány.
     
    14
    Christian Mathennia podržal svoj tím. Douglas Costa krásnym centrom našiel Roberta Lewandowskeho, ten loptu stihol tečovať, no brankár Darmstadtu stihol loptu vyraziť.
     
    15
    Opäť bol v šancí Robert Lewandowski. Poľský útočník si nabiehal do nebezpečného priestoru, no na prihrávku Kingsleyho Comana bol prikrátky.
    15. Robert Lewandowski (BAY)
     
    16
    Bayern Mníchov stupňuje svoj tlak. Thomas Müller bol síce vytlačený mimo streleckého uhla, no akcia pokračovala ďalej. Napokon ju zakončil zblokovanou strelou Arjen Robben.
     
    18
    Thomas Müller vybojoval pre svoj tím rohový kop. Center z pravej strany smeroval na Roberta Lewandowskeho, ale zakončenie z toho nebolo.
     
    19
    Mario Vrančić sa ocitol na zemi po súboji s Arturom Vidalom. Hosťujúci hráč tak musel byť ošetrovaný, no v zápase bude môcť pokračovať.
     
    20
    Robert Lewandowski sa dostal k strele. Jeho pokus však zblokoval na rohový kop Florian Jungwirth. Následne zakončoval Poliak aj po štandardnej situácii, no bránu súpera minul.
     
    21
    Serdar Tasci sa previnil nedovoleným zákrokom, a tak sa k lopte dostáva aj nováčik tohtoročnej bundesligovej sezóny.
     
    22
    Robert Lewandowski bol teraz veľmi dobre bránení, a tak sa k nemu prihrávka od Davida Alabu nedostala. Darmstadt ale veľmi rýchlo prichádza o loptu a musí sa opäť brániť.
     
    23
    David Alaba sa snažil vysunúť dopredu Arjena Robbena, no Holanďan bol v čase prihrávky v tesnom postavení mimo hry.
     
    24
    György Garics si poradil v osobnom súboji s Douglasom Costom a pre svoj tím vybojoval aspoň vhadzovanie.
     
    25
    Robert Lewandowski šikovne vysunul do stopercentnej šance Arjena Robbena. Holanďan mal dostatok času na zakončenie, no svoju strelu nasmeroval len do brankára Christiana Matheniu.
     
    26
    Tím Darmstadt práve strelil gól! Obrovský šok pre vypredanú Allianz Arenu. SANDRO WAGNER najprv na center od Júniora Díaza nedočiahol, no následne si počkal na center Sandra Sirigua z pravej strany a hlavičkou otvára skóre dnešného zápasu.
    26. Sandro Wagner (DAM) - 0:1
     
    28
    Douglas Costa mohol okamžite vyrovnať. Brazílčan sa oprel do lopty z hranice pokutového územia a jeho tečovaná strela skončila na brvne brány Darmstadtu.
     
    29
    Bayern Mníchov naďalej pokračuje v dobýjaní brány nováčika súťaže. Mal síce už niekoľko šancí, no po polhodine hry prehráva po góle Sandra Wagnera 0:1.
     
    30
    Úvodnú tretinu zápasu uzavrel nepresný strelecký pokus Rafinhu. Ten sa dostal k strele spoza šestnástky, no jeho half-volej skončil len na tribúne.
     
    31
    Pochvalu si zaslúži taliansky obranca Luca Caldirola. Ten najprv dokázal čiastočne Roberta Lewandowskeho od lopty odstaviť a následne jeho strelu zablokoval.
     
    32
    Kingsley Coman na pravej strane opäť neuspel. Teraz si nepotykal so spracovaním a lopta mu ušla za postrannú čiaru.
     
    33
    Hostia založili rýchly protiútok. Po prihrávke Sandra Wagnera sa k lopte dostal Sandro Sirigu, no v rozhodujúcom momente mu lopta odskočila, čo využil David Alaba.
     
    34
    Robert Lewandowski sa síce hnevá, no práve jeho zákrok na Lucu Caldirolu posúdil hlavný arbiter ako nedovolený.
     
    35
    Center z pravej strany Rafinha odvrátil len na hranicu 20 metrov od brány domácich. K lopte sa dostal Florian Jungwirth, no jeho volej skončil len v rukaviciach Manuela Neuera.
     
    36
    Domáci futbalisti dostali výhodu priameho kopu. Jeho exekútorom bol Artura Vidal, no čílsky záložník príliš podkopol loptu a svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    37
    György Garics poslal dlhé vhadzovanie do šestnástky domáceho tímu. Bavori si so Sandrom Wagnerom, na ktorého lopta smerovala, poradili.
     
    39
    Sandro Wagner vybojoval priamy kop po súboji s Rafinhom. Navyše, brazílsky obranca je prvým hráčom, ktorý dostáva žltú kartu.
     
    40
    Do zakončenia sa konečne dostali aj domáci. K strele spoza šestnástky napriahol Thomas Müller, no jeho prízemnú strelu dokázal Christian Mathenia zlikvidovať.
     
    41
    Mario Vrančić si počínal nedovolene v súboji s Robertom Lewandowskim, a tak sa pre domácich futbalistov črtá dobrá šanca na vyrovnanie.
     
    42
    Priamy kop rozohral Arturo Vidal. Postavený múr síce pekne obstrelil, no namieril len do miest, kde stál pripravený brankár Christian Mathenia.
     
    43
    Na druhej strane sa do zakončenia dostal Sandro Wagner. Tentokrát však Manuela Neuera nedokázal prekonať. Domáci brankár okamžite zakladá útočnú akciu Bayernu.
     
    44
    Sandro Wagner robí vo vzdušných súbojoch domácim obrancom veľké problémy. Tentokrát vybojoval priamy kop pre svoj tím po tom, ako ho fauloval Serdar Tasci.
     
    45
    Vzrušenie v Alianz Arene bolo zbytočné. Manuel Neuer síce musel zasahovať, no ešte predtým si nedovolene počínal v súboji s Arturom Vidalom hosťujúci obranca Slobodan Rajković.
     
    45+1
    V prvej nadstavenej minúte sa k strele spoza šestnástky dostal Arjen Robben. S jeho strelou mal Christian Mathenia mierne problémy a loptu napokon vyrazil na rohový kop.
     
    45+2
    Po rohovom kope sa k strele dostal aj Joshua Kimmich, ale jeho strelu dokázal brankár Darmstadtu vyraziť na roh. Ten už ale Michael Weiner nepovolil domácim futbalistom rozohrať.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas mal očakávaný priebeh, no výsledok po prvých 45 minútach je doslova šokujúci. Napriek jasnej prevahe domáci tím prehráva 0:1, pretože v 26. minúte neustrážil Sandra Wagnera. Bayern Mníchov dvakrát trafil žrď brány súpera a svoje šance nepremenili Arjen Robben ani Robert Lewandowski. Dočkáme sa prvej prehry mníchovského Bayernu na domácom trávniku v tejto sezóne? Sledujte aj druhý polčas v našom priamom prenose.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Zámery televíznych kamier si vybrali Franka Ribéryho, ktorý sa intenzívne rozcvičuje. K dispozícii je už aj Mario Götze, a tak uvidíme či sa aspoň jeden z nich dostane na trávnik.
     
    47
    Bayern Mníchov opäť drží loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ však jeho kombinácia je len na úrovni poliacej čiary. Darmstadt dobre vytláča rozohrávku favorita.
     
    49
    Bayern dal gól! A je vyrovnané. Obranca Rafinha poslal mäkučký center do šestnástky súpera, loptu si dokázal spracovať THOMAS MÜLLER a strelou k tyči prekonáva brankára Christiana Matheniu.
    49. Thomas Müller (BAY) - 1:1
     
    50
    Mario Vrančić sa pekne uvoľnil a postupoval smerom na bránu. Zozadu ho však fauloval Joshua Kimmich, a tak zaslúžene dostáva kartový trest.
     
    51
    Arjen Robben si pekne narazil loptu s Thomasom Müllerom, no jeho následný center bol zblokovaný rohový kop.
     
    52
    Po rohovom kope Artura Vidala sa do zakončenie dostal obranca Serdar Tasci, no jeho zakončenie tesne minulo bránu hostí.
     
    53
    Prvé striedanie domáceho tímu je dvojnásobné. Po dlhej dobe nastupuje na ihrisko Frank Ribéry, ktorému miesto prenechal Kingsley Coman. Okrem toho v zápase skončil Serdar Tasci, ktorého vymenil Juan Bernat.
     
    54
    Frank Ribéry vybojoval rohový kop a sám ho aj rozohral. Jeho center našiel Thomasa Müllera, ale nemecký kanonier zatiaľ druhý gól v zápase nepridal.
     
    55
    Po ďalšom rohovom kope sa k odrazenej lopte dostal Douglas Costa. Strela mu ale ideálne nesadla a k brankárovi Matheniovi neprešla.
     
    56
    Bayern stupňuje svoj tlak. Po rohovom kope Arjena Robbena sa do zakončenia v páde dostal na Robert Lewandowski, no jeho strela bola zblokovaná.
     
    57
    Robert Lewandowski spadol v pokutovom území na zem. Allianz Arena si pýtala pokutový kop, no píšťalka hlavného rozhodcu ostala nemá – treba povedať, že správne.
     
    58
    Arjen Robben sa dostal do zakončenia z druhej vlny, no jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop. Hosťom sa mimoriadne darí zastavovať pokusy hviezdnych hráčov Bayernu.
     
    59
    K strele z veľkej diaľky sa odhodlal David Alaba, no po jeho strele bude nasledovať len odkop od brány Christiana Matheniu.
     
    60
    V závere hodiny hry registrujeme ďalší ofsajd. Tentokrát bol v postavení mimo hry po prihrávke Thomasa Müllera jeho útočný kolega Robert Lewandowski.
     
    61
    Prvé striedanie na strane Darmstadtu. Na ihrisko vybehol Jan Rosenthal, ktorý vymenil Maria Vrančića.
     
    62
    Po súboji s Fabianom Hollandom ostal na trávniku ležať obranca domáceho tímu Rafinha. Brazílčan musel byť ošetrovaný, no v zápase bude pokračovať.
     
    64
    K strele z ťažkého uhla sa dostal Arjen Robben. Jeho strelecký pokus mieril len do miest, kde bol pripravený brankár Christian Mathenia.
     
    65
    Vynikajúci obranný zákrok Lucu Caldirolu. Ten v poslednej chvíli zblokoval strelu Arjena Robbena na ďalší rohový kop.
     
    66
    Po Robbenovi sa k strele dostal aj Douglas Costa. Jeho strela ale trafila iba Fabiana Hollanda. Ako inak, opäť budeme svedkami rohového kopu.
     
    67
    Allianz Arena sa raduje z gólu, ale ten neplatí. Frank Ribéry, ktorý poslal presnú prihrávku na Roberta Lewandowskeho, bol totiž v jasnom ofsajde.
     
    68
    Frank Ribéry je pre svoj tím veľkým prínosom. Tentokrát dlhým pasom hľadal Thomasa Müllera, no pred ním dobre zasiahol dnes skvelo chytajúci Christian Mathenia.
     
    70
    Na druhej strane sa musel činiť Manuel Neuer. Tobias Kempe si nabehol medzi dvojicu domácich obrancov a prízemnou strelou ohrozil domáceho gólmana. Ten si ale s jeho strelou poradil.
     
    71
    Bayern dal gól! Krásny futbalový moment. Arturo Vidal poslal presný center na THOMASA MÜLLERA, ten si v šestnástke hostí spracoval loptu na prsiach a akrobatickým zakončením posiela loptu do siete.
    71. Thomas Müller (BAY) - 2:1
     
    72
    Bavorský veľkoklub sa predsa len dostáva do vedenia. Hostia sa snažia niečo vymyslieť, no ich útočnú snahu prerušil faul Artura Vidala.
     
    73
    Hosťujúci tréner reaguje na nepriaznivý stav zápasu striedaním. Na ihrisko posiela namiesto Sandra Sirigua hráča s číslom 7 – Marca Sailera.
     
    74
    Bayern Mníchov si dokonale užíva držanie lopty. Teraz sa už nemusí dopredu ponáhľať. Vďaka gólom Thomasa Müllera otočil vývoj zápasu vo svoj prospech.
     
    75
    Mohlo byť rozhodnuté. Douglas Costa si krásne nabehol na center z ľavej strany, no jeho hlavičku vyrazil na rohový kop Christian Mathenia.
     
    76
    V ďalšej príležitosti bol Arjen Robben. Holanďan si nabehol na mäkučký center za obrannú líniu Darmsatdu, no svojim volejom bránu súpera prestrelil.
     
    78
    Bayern Mníchov dominuje na ihrisku Alianz Areny. Vytrvalo kombinuje a svojmu súperovi nedovoľuje pomýšľať na vyrovnanie.
     
    79
    Po súboji so Sandrom Wagnerom ostal na trávniku ležať obranca Johsua Kimmich. Na prvý pohľad to vyzeralo veľmi nepríjemne, no nemecký obranca bude v poriadku.
     
    80
    Arjen Robben si vytváral pozíciu na zakončenie, no obrana Darmstadtu ho dobre zdvojila a vytlačila z palebnej pozície. Následne holandský futbalista prihráva len dozadu.
     
    81
    Pep Guardiola poslednýkrát v zápase strieda. V zápase končí Arjen Robben a na záverečné minúty nastupuje Xabi Alonso.
     
    82
    Júnior Díaz bol faulovaný v súboji s Frankom Ribérym. Následný center do šestnástky Bayernu útočníka Sandra Wagnera nenašiel. Domáci tím sa ubránil.
     
    83
    Luca Caldirola sa vynikajúco vrátil do obrany. Taliansky obranca zastavil Douglasa Costu, ktorý sa dostával do šance.
     
    84
    Bayern dal gól! Je rozhodnuté. Tentokrát to ROBERTOVI LEWANDOWSKEMU vyšlo. Poľský kanonier si počkal na center Franka Ribéryho z ľavej strany, vyhol sa ofsajdu a z tesnej blízkosti skóruje.
    84. Robert Lewandowski (BAY) - 3:1
     
    86
    Robert Lewandowski opäť mohol skórovať. Dostal sa do brejku, pekne si zasekol obrancu Györgyho Garicsa, no v čistej šanci trafil len Christiana Matheniu.
     
    87
    Posledné striedanie zápasu. Na ihrisko vybehol nemecký obranca Benjamin Gorka, ktorý v závere zápasu vymenil Fabiana Hollanda.
     
    88
    Frank Ribéry si nabiehal na pas za obrannú líniu hostí, no pred francúzskym navrátilcom v zostave Bayernu dobre vybehol brankár Christian Mathenia.
     
    89
    Futbalisti Darmstadtu postupovali dopredu, no prihrávku Jana Rosenthala na Tobiasa Kempeho si obrana domáceho tímu postrážila.
     
    90
    Zápas sa už iba len dohráva. Michael Weiner nadstavuje v dnešnom zápase symbolickú jednu minútu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Bayern Mníchov si v generálke na budúcotyždňový zápas Ligy majstrov pripisuje do bundesligovej tabuľky tri body. Po prvom polčase síce prehrával, no troma gólmi v druhom dejstve zápas otočil vo svoj prospech. Dva presné zásahy zaznamenal Thomas Müller a gólový účet stretnutia uzavrel Robert Lewandowski. Darmstadt predviedol sympatický výkon, no z Allianz Areny odchádza bodovo naprázdno. Ostáva tak na 13. mieste tabuľky, Bayern vedie pred Dortmundom už o 11 bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný sobotný večer. (17:24:07)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 49. T. Müller, 71. T. Müller, 84. Lewandowski – 26. Wagner

    Karty:   39. Rafinha (BAY), 50. Kimmich (BAY)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 11:1. Rohy: 18:0. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:12.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Tasci (53. Bernat), Alaba – Robben (81. Alonso), Rafinha, Arturo Vidal, Coman (53. Ribéry) – T. Müller, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Th. Alcântara, Ribéry, Alonso, Götze, Rode.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Caldirola, Rajković, J. Díaz – Sirigu (73. Sailer), Jungwirth, Holland (87. Gorka), Kempe – Wagner (C), M. Vrančić (61. Rosenthal).
    Náhradníci: Załuska – Gorka, Rosenthal, Sailer, Platte, Stroh-Engel, Ivana.

    Rozhodca: Michael Weiner