Slovensko U15 – Taliansko U16 3:5 (kon.)
koniec
Slovensko U15
3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Taliansko U16
Utorok 09.02.2016, 18:00Reprezentácia do 15 rokov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní medzištátneho zápasu našej najmladšej hokejovej reprezentácie. Výber Slovenska do 15 rokov sa v týchto dňoch zišiel v Skalici, kde v rámci výcvikového tábora odohrá dve prípravné stretnutia s o rok staršími Talianmi.

    Slovenských mladíkov do 15 rokov vedie hlavný tréner Roman Sýkora, ktorý pre web hockeyslovakia.sk opísal doterajšiu cestu svojich zverencov: „Na prelome augusta a septembra sa v Piešťanoch, Poprade a Liptovskom Mikuláši stretli regionálne výbery východu, stredu a západu po 34 hráčoch. Z nich vzišiel zúžený výber troch regiónov, každý s 15 hráčmi a dvoma brankármi. Tie pod dohľadom regionálnych trénerov i kormidelníka SR 16 odohrali tri zápasy proti sebe. Tréneri hodnotili jednotlivé posty a na základe rebríčka vznikol širší káder 30 hráčov a štyroch brankárov, ktorý sa zišiel na trojdňovom sústredení v Dolnom Kubíne. Najlepší potom štartovali v decembri na turnaji v Poprade, kde im súpermi boli o.i. aj o rok starší Maďari, Poliaci a Rakúšania. S týmto výberom ďalej pracujeme. Sedmička chlapcov dostane tento týždeň príležitosť v drese tímu SR 16, ktorý štartuje na turnaji vo švajčiarskom Wetzikone. Je to teda ďalšia šanca pre ďalšie talenty, aby sa ukázali.“

    Zápasový program SR 15 v Skalici:
    9.2.2016 (utorok) o 18:00 SR 15 – Taliansko 16
    10.2.2016 (streda) o 11:00 SR 15 – Taliansko 16

    Nominácia SR 15:
    Hráči: Dominik Sojka (HC ‘05 Banská Bystrica/HK Brezno), Peter Šándor, Andrej Škultéty, Artur Turanský (HC Slovan Bratislava-mládež), Dominik Antala (HC Slovan Bratislava/HK Lokomotíva Nové Zámky), Juraj Eliáš (HC Košice), Ondrej Lukáčik, Matej Pálfy, Tomáš Veteška (HC Košice/MŠK Mládeže Trebišov), Sebastián Droppa (HT MHK 32 Liptovský Mikuláš/MHK Ružomberok), Michal Mrázik (HT MHK 32 Liptovský Mikuláš), Samuel Hlavaj, Matúš Lukáš Hlavička, Martin Volko (MHA Martin), Matej Farkaš (HK Mládež Michalovce), Damian Hudík (MŠK Púchov/MHK Dubnica nad Váhom), Martin Hercog, Adam Pavelka (HK 91 Senica/HK Ružinov ´99 Bratislava), Matúš Hlaváč, (HK Dukla Trenčín), Jozef Haščák (HK Dukla Trenčín/MŠK Púchov), Dávid Mudrák (HKm Zvolen/HK Levice), Šimon Šimurda (HK Trnava)

    Realizačný tím: manažér Vladimír Šándrik, tréner Roman Sýkora, asistent trénera Branislav Varga, tréner brankárov Miroslav Lipovský, lekár MUDr. Andrea Švrčková, masér Juraj Stopka
     
    Vážení čitatelia, ospravedlňujeme sa, ale úvodné zostavy oboch tímov zatiaľ nemáme k dispozícii. Urobíme všetko pre to, aby sme ich v priebehu duelu získali.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:31
    Tím Taliansko U16 dal gól!
    Hosťujúci hokejisti začínajú proti mladším protivníkom úspešne a vedenia sa ujímajú už po 31 sekundách. Presným zásahom sa o to postaral VALENTINO KLOS. Asistencia: Stephan Decula.
     
    02:01
    Prvá dvojminútovka je za nami a zverenci trénera Romana Sýkoru prehrávajú najtesnejším možným rozdielom. Uvidíme, či sa im v nadchádzajúcich minútach podarí vyrovnať.
     
    03:06
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty ta faul lakťom Dávid Mudrák.
     
    04:06
    Prvá minúta slovenského oslabenia je minulosťou, naši najmladší hokejoví reprezentanti ju ustáli bez inkasovania.
     
    05:06
    Slováci neinkasovali ani v druhej polovici vlastnej početnej nevýhody a pokračujú v plnom počte. Šestnásťroční Taliani stále vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom.
     
    08:31
    Brániť sa bude aj Taliansko! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Gregor Grossersteiger.
     
    09:31
    V polovici presilovky slovenského tímu je skóre stále nezmenené. Naši chlapci majú k dispozícii ešte minútu v početnej prevahe.
     
    10:31
    Hostia sa ale dokázali ubrániť a ich oslabenie je minulosťou.
     
    10:45
    Vzápätí ale prichádza ďalšie vylúčenie na talianskej strane! Hostia zle striedali, takže Slováci budú mať k dispozícii ďalšiu presilovku.
     
    12:45
    Taliani ale ubránili aj svoje druhé oslabenie v zápase a v Skalici si stále držia najtesnejší náskok.
     
    15:01
    Pred nami je záverečná päťminútovka tejto tretiny. Hosťujúci hokejisti majú na svojich hokejkách stále najtesnejšie možné vedenie, ale Slovensko má ešte pred prestávkou dostatok času na vyrovnanie.
     
    17:20
    Na skalickom štadióne sa ale stále nič nemení. Hosťujúci hráči vedú najtesnejším možným rozdielom a zdá sa, že si toto vedenie odnesú aj do kabíny.
     
    19:01
    Začala sa posledná minúta úvodnej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Slovenskí mladíci po nej prehrávajú s o rok staršími Talianmi najtesnejším možným rozdielom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:33
    Druhá dvadsaťminútovka medzištátneho zápasu je v plnom prúde. Pevne veríme, že sa mladučkým Slovákom podarí prekvapiť talianskeho gólmana čo najskôr.
     
    23:04
    Pomer striel v prvej tretine bol veľmi tesný, Taliani v ňom zvíťazili iba 12:11.
     
    25:01
    Po zmene strán ubehlo už päť minút hry, ale skóre sa stále nemení. Výber Talianov do 16 rokov vyhráva nad mladšími súpermi stále najtesnejším možným rozdielom.
     
    28:13
    Tím Taliansko U16 dal gól!
    Hostia pridávajú aj svoj fruhý gól v tomto zápase. Strelil ho LEONARDO FELICETTI. Asistencia: Stephan Decula.
     
    28:44
    Tím Slovensko U15 dal gól!
    Blesková odpoveď Slovenska znamená zníženie náskoku hostí! Presne sa trafil aj JURAJ ELIÁŠ. Asistencie: Adam Pavelka, Michal Mrázik.
     
    30:01
    Polhodina hry je za nami. V druhej tretine sa SLováci dokázali presadiť už raz, pevne veríme, že sa im v dohľadnej dobe podarí aj vyrovnať.
     
    32:06
    Tím Slovensko U15 dal gól!
    Je vyrovnané! Naši chlapci po zmene strán udreli druhýkrát a duel sa začína v podstate od začiatku. O presný zásah sa postaral MICHAL MRÁZIK. Asistencie: Juraj Eliáš, Adam Pavelka.
     
    35:40
    Medzičasom sa nám začala už posledná päťminútovka tejto tretiny. Stav je stále nerozhodný 2:2.
     
    38:01
    Pred nami sú záverečné dve minúty strednej dvadsaťminútovky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina tohto zápasu je už minulosťou. Slovensko v nej síce inkasovalo ako prvé, ale naši mladíci bleskovo zareagovali a vyrovnali na 2:2.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:05
    Tím Slovensko U15 dal gól!
    Naši chlapci predviedli výborný vstup do tretiny a prvýkrát v zápase sa ujímajú vedenia! Postaral sa o to ADAM PAVELKA. Asistencie: Juraj Eliáš, Michal Mrázik.
     
    43:50
    Naši chlapci začali tretiu tretinu ideálne a na svojom konte majú jednogólové vedenie. Uvidíme, ako sa s tým o rok starší Taliani dokážu vysporiadať.
     
    46:44
    Čas rýchlo plynie a naši reprezentanti si stále držia svoj náskok. Taliani musia zareagovať čo najskôr.
     
    48:34
    Taliani sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Fabian Kasslatter.
     
    50:36
    Na veľkú radosť slovenských fanúšikov sa presilovka hostí končí. Taliani ju využiť nedokázali. Zápas pokračuje za stavu 3:2.
     
    50:56
    Tím Taliansko U16 dal gól!
    Taliani napokon vyrovnávajú krátko po skončení ich presilovky. Postaral sa o to VALENTINO KLOS. Asistencia: Leonardo Felicetti.
     
    52:04
    Duel sa tak opäť začína v podstate od začiatku. Pred nami je necelých sedem minút hry.
     
    55:08
    Slovensko sa bude musieť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Martin Hercog.
     
    55:15
    Pomer síl na ľade sa ale rýchlo vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Gregor Grossersteiger.
     
    57:08
    Slovenské vylúčenie je minulosťou. Nasleduje kratučká presilovka hostí.
     
    57:15
    Slováci ale sedemsekundové oslabenie ubránili a už sa hrá v plnom počte na oboch stranách.
     
    58:41
    Tím Taliansko U16 dal gól!
    Taliani dokázali udrieť proti plnému počtu Slovákov a získavajú dôležité vedenie. Postaral sa o to STEPHAN DECULA. Asistencia: Valentino Klos.
     
    59:59
    Tím Taliansko U16 dal gól!
    Slovensko inkasuje aj v poslednej sekunde, jedná sa už ale iba o kozmetickú úpravu skóre. Do štatistík sa ako úspešný strelec zapisuje LEONARDO FELICETTI. Asistencia: Valentino Klos.
     
    Koniec zápasu.
     
    Naši chlapci vo svojom prvom dueli proti o rok starším Talianom prehrali rozdielom dvoch presných zásahov. Pevne veríme, že v zajtrajšej odvete sa im bude dariť viac. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (20:19:31)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 29. Eliáš (Pavelka, Mrázik), 33. Mrázik (Eliáš, Pavelka), 42. Pavelka (Eliáš, Mrázik) – 1. Klos (Decula), 29. Felicetti (Decula), 51. Klos (Felicetti), 59. Decula (Klos), 60. Felicetti (Klos)


    Slovensko U15:
    Taliansko U16:

    Rozhodca: Müllner – J. Šefčík, P. Šefčík