West Ham – Aston Villa 2:0 (kon.) | Leicester – Liverpool 2:0 (kon.) | Sunderland – Manchester City 0:1 (kon.)
Arsenal – Southampton 0:0 (kon.) | Norwich – Tottenham 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:2 (kon.)
Manchester United – Stoke City 3:0 (kon.) | West Bromwich – Swansea 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:2 (1:1)
AFC Bournemouth
Utorok 02.02.2016, 21:00 • Selhurst Park • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Posledné striedanie zápasu. V nadstavenom čase opúšťa trávnik Harry Arter a na záverečné sekundy prichádza do obrany Sylvain Distin.
     
    90+2
    Wilfried Zaha predviedol skutočne parádnu akciu. Z ľavej strany sa dostal k centru a napokon našiel aj číhajúceho Emmanuela Adebayora. Bývalý reprezentant Toga sa otočil s loptou, no vystrelil tesne vedľa brány hostí.
     
    90
    V poslednej minúte zápasu dostáva žltú kartu po súboji so Wilfriedom Zahom aj striedajú Lewis Grabban.
     
    85
    Ďalšie striedanie v podaní hostí. Z ihriska odišiel Matt Ritchie a vystužiť defenzívu Cheries prišiel Lewis Grabban.
     
    83
    Obrovská šanca domáceho tímu. Mile Jedinak parádne potiahol akciu po ľavej strane, spätnou prihrávkou našiel Marouana Chamakha, no marocký futbalista strelou do protipohybu neuspel. Skutočne skvelý zákrok predviedol Artur Boruc.
     
    81
    Jordon Mutch sa dostával do brejku, no v čistej šanci zatiahol za záchrannú brzdu Adam Smith. Ten mohol pokojne dostať aj červenú kartu, no nakoniec je z toho len žltá karta.
     
    76
    Mike Jones vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Zrejme za odkopnutie lopty ju dostáva obranca hostí Steve Cook.
     
    75
    Po prvýkrát v zápase využíva možnosť striedania hosťujúci tréner Eddie Howa. Z ihriska sťahuje Benika Afobeho a na trávnik posiela Joshua Kinga.
     
    70
    Tento raz už žltú kartu vidíme. Hlavný arbiter ju udeľuje Milemu Jedinakovi, ktorý ju dostáva zrejme za protesty.
     
    68
    Posledné striedanie v podaní Alana Pardewa. Domáci tréner do útoku posiela Marouane Chamakh a v dnešnom dueli končí Lee Chung-yong.
     
    65
    Tentokrát sa už Simon Francis žltej karte nevyhol. Rozhodca Mike Jones mu ju udeľuje po zákroku na Papeho Sourého.
     
    58
    Druhé striedanie domáceho tímu prichádza ihneď po inkasovanom góle. Ofenzívu prichádza podporiť Emmanuel Adebayor, ktorý vymenil Fraizera Campbela.
    57. Benik Afobe (BTH)
     
    57
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Hostia otáčajú priebeh zápasu. Po peknej akcii Harryho Artera sa dostal k strele z vnútra šestnástky Matt Ritchie. Jeho strelu ešte Wayne Hennessey reflexívne vyrazil, no na následnú dorážku BENIKA AFOBEHO už nemal nárok.
     
    51
    Druhá žltá karta zápasu, opäť na domácej strane. Po faule na Benika Afobeho ju dostáva Scott Dann. Pre hostí sa navyše naskytá veľká šanca v podobe priameho kopu.
     
    46
    V polčasovej prestávke sa Alan Pardew rozhodol využiť svoje prvé striedanie. V dnešnom dueli končí James McArthur a na jeho miesto prichádza Jordon Mutch.
     
    43
    Hlavný rozhodca Mike Jones po prvýkrát v zápase vyťahuje žltú kartu. Za svoje zbytočné protesty ju dostáva Wilfried Zaha.
    34. Marc Pugh (BTH)
     
    34
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Po krásnej akcii v podaní MARCA PUGHA hostia vyrovnávajú stav dnešného zápasu. Pugh dostal loptu na hranici šestnástky, krásnymi kľučkami sa zbavil brániacich hráčov domáceho tímu a strelou k tyči prekonáva Waynea Hennesseyho.
    27. Scott Dann (CRP)
     
    27
    Crystal Palace dal gól! Domáci tím sa dostáva do vedenia. Loptu na hracej ploche zachytil Lee Chung-yong a krásnou pätičkou našiel Wilfrieda Zahu. Ten sa zbavil obrancu, poslal prudký center do malého vápna a loptu pohotovo umiestnil do siete SCOTT DANN.
     
    24
    Prvá šanca zápasu. Benik Afobe si krásne nabehol na center z ľavej strany od Charlieho Danielsa, no z dobrej pozície bránu súpera netrafil.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Dann – 34. Pugh, 57. Afobe

    Karty:   43. Zaha (CRP), 51. Dann (CRP), 70. Jedinak (CRP) – 65. Francis (BTH), 76. S. Cook (BTH), 81. Smith (BTH), 90. Grabban (BTH)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:15.
    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann, Delaney, Souaré – Jedinak (C), McArthur (46. Mutch) – Čung-Jong (68. Chamakh), Puncheon, Zaha – Campbell (58. Adebayor).
    Náhradníci: Speroni – Kelly, Hangeland, H. Boateng, Chamakh, Adebayor, Mutch.

    AFC Bournemouth: Boruc – Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Surman – Pugh, Arter (90+3. Distin), Gosling, Ritchie (85. Grabban) – Afobe (75. J. King).
    Náhradníci: Federici – G. Murray, J. King, Grabban, Iturbe, O'Kane, Distin.

    Rozhodca: Mike Jones