West Ham – Aston Villa 2:0 (kon.) | Leicester – Liverpool 2:0 (kon.) | Sunderland – Manchester City 0:1 (kon.)
Arsenal – Southampton 0:0 (kon.) | Norwich – Tottenham 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:2 (kon.)
Manchester United – Stoke City 3:0 (kon.) | West Bromwich – Swansea 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:2 (1:1)
AFC Bournemouth
Utorok 02.02.2016, 21:00 • Selhurst Park • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas je minulosťou. V druhom polčase sme takisto sledovali skvelé futbalové divadlo. V 57. minúte poslal Cheries do vedenia Benik Afobe a tento presný zásah sa ukázal byť ako rozhodujúci. V nervóznom závere sa domáci snažili vyrovnať, veľké šance mali Emmanuel Adebayor aj Marouane Chamakh, no Artura Boruca neprekonali. Crystal Palace tak prehral piaty zápas v rade. Na druhej strane Bournemouth sa vyšvihol na 15. priečku a troška sa vzdialil od zostupových vôd. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (23:00:45)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Marouane Chamakh sa snažil predĺžiť loptu na Emmanuela Adebayora, no jeho snaha sa končí len odkopom od brány Artura Boruca.
     
    90+4
    Bournemouth sa výborne bráni. Center do svojej šestnástky odvrátil do bezpečia Charlie Daniels, čím priblížil svoj tím k víťazstvu.
     
    90+3
    Posledné striedanie zápasu. V nadstavenom čase opúšťa trávnik Harry Arter a na záverečné sekundy prichádza do obrany Sylvain Distin.
     
    90+2
    Wilfried Zaha predviedol skutočne parádnu akciu. Z ľavej strany sa dostal k centru a napokon našiel aj číhajúceho Emmanuela Adebayora. Bývalý reprezentant Toga sa otočil s loptou, no vystrelil tesne vedľa brány hostí.
     
    90+1
    Mike Jones nadstavuje v dnešnom zápase ešte 5 minút.
     
    90
    V poslednej minúte zápasu dostáva žltú kartu po súboji so Wilfriedom Zahom aj striedajú Lewis Grabban.
     
    88
    Mile Jedinak sa previnil nedovoleným zákrokom, čo hráčom v ružových dresoch maximálne vyhovuje. Tí zbierajú cenné sekundy a približujú sa k zisku cenných troch bodov.
     
    87
    Po akcii Lewisa Grabbana sa k centru dostal Joshua King, ale trafil len bočnú sieť domácej brány. Na druhej strane sa v ofsajde ocitol Marouane Chamakh.
     
    86
    K strele spoza šestnástky napriahol Jason Puncheon. S jeho prízemnou strelou si ale Artur Boruc bez problémov poradil.
     
    85
    Ďalšie striedanie v podaní hostí. Z ihriska odišiel Matt Ritchie a vystužiť defenzívu Cheries prišiel Lewis Grabban.
     
    84
    Na ihrisku sa značne iskrí a v záverečných minútach sa rozhodne máme na čo tešiť. Crystal Palace stále prehráva 1:2, keď sa tretíkrát v troch posledných zápasoch presadil Benik Afobe.
     
    83
    Obrovská šanca domáceho tímu. Mile Jedinak parádne potiahol akciu po ľavej strane, spätnou prihrávkou našiel Marouana Chamakha, no marocký futbalista strelou do protipohybu neuspel. Skutočne skvelý zákrok predviedol Artur Boruc.
     
    82
    Priamy kop zahral Mile Jedinak. Jeho center vôbec nebol zlý, no Emmanuel Adebayor sa napokon k nemu nedostal. Nasleduje tak len odkop od Borucovej brány.
     
    81
    Jordon Mutch sa dostával do brejku, no v čistej šanci zatiahol za záchrannú brzdu Adam Smith. Ten mohol pokojne dostať aj červenú kartu, no nakoniec je z toho len žltá karta.
     
    80
    Mile Jedinak odvrátil loptu na rohový kop. Ten následne zahral Matt Ritchie, no jeho center nenašiel nikoho v ružovom drese.
     
    79
    Emmanuel Adebayor síce dokázal sklepnúť loptu pre svojho spoluhráča, no v čase prihrávky stál v postavení mimo hry. Pre Crystal Palace je to druhý ofsajd v zápase.
     
    78
    Wilfried Zaha sa veľmi hnevá, no hlavný rozhodca tentokrát faul na jeho osobu nepíska. Domáci tak prichádzajú o loptu a vhadzovať bude Bournemouth.
     
    76
    Mike Jones vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Zrejme za odkopnutie lopty ju dostáva obranca hostí Steve Cook.
     
    75
    Po prvýkrát v zápase využíva možnosť striedania hosťujúci tréner Eddie Howa. Z ihriska sťahuje Benika Afobeho a na trávnik posiela Joshua Kinga.
     
    74
    Po centri z ľavej strany sa dostal k hlavičke Adebayor, no z tesnej blízkosti sa do zakončenia nepretlačil Marouane Chamakh. Nasleduje ďalší rohový kop domácich.
     
    73
    Wilfried Zaha je nesmierne aktívny. Teraz si vypýtal faul v súboji s Danom Goslingom, čo znamená ďalšiu štandardnú situáciu pre Crystal Palace.
     
    72
    Na druhej strane nebezpečne vystrelil Harry Arter, no jeho strelu dokázal Wayne Hennessey bez väčších problémov zneškodniť.
     
    71
    Po rozohraní priameho kopu sa odhodlal k strele domáci kapitán Mile Jedinak, no bránu hostí prestrelil.
     
    70
    Tento raz už žltú kartu vidíme. Hlavný arbiter ju udeľuje Milemu Jedinakovi, ktorý ju dostáva zrejme za protesty.
     
    69
    Na trávniku sa poriadne priostruje. Teraz sa Wilfried Zaha pustil do výmeny názorov s Adamom Smithom. Mike Jones situáciu upokojuje a žlté karty neudeľuje.
     
    68
    Posledné striedanie v podaní Alana Pardewa. Domáci tréner do útoku posiela Marouane Chamakh a v dnešnom dueli končí Lee Chung-yong.
     
    67
    Vynikajúci zákrok v podaní Simona Francisa. Hosťujúci stopér sa obetavo hodil do strely, ktorú na bránu Artura Boruca vyslal Lee Chung-yong.
     
    66
    Wilfried Zaha vybojoval pre svoj tím rohový kop. Ten zahral tradične Jason Puncheon, ale jeho center dokázala obrana Bournemouthu odvrátiť do bezpečia.
     
    65
    Tentokrát sa už Simon Francis žltej karte nevyhol. Rozhodca Mike Jones mu ju udeľuje po zákroku na Papeho Sourého.
     
    63
    Nepríjemný zákrok v podaní Simona Francisa. Ten v súboji bez lopty fauloval Lee Chung-yonga a môže byť rád, že od rozhodcu nedostal kartový trest. Nasleduje priamy kop pre domáci tím.
     
    62
    Exekútorom priameho kopu bol Jason Puncheon, ktorý poslal loptu do ohňa svojou ľavačkou. Po jeho centri ale domáci priaznivci ostali sklamaní, keďže hráč Crystalu Palace našiel len Borucove rukavice.
     
    61
    Pri akcii Wilfrieda Zahu si počínal nedovolene Charlie Daniels, a tak majú Eagles šancu ohroziť bránu Artura Boruca.
     
    60
    Nečakaný záver prvej hodiny zápasu máme za sebou. Domáci okamžite zvýšili obrátky a my sa tak môžeme tešiť na skvelú poslednú tretinu zápasu.
     
    59
    Domáci si vypracovali výhodu rohového kopu. Kamery si všímali najmä Emmanela Adebayora, no ten sa napokon do zakončenia nedostal.
     
    58
    Druhé striedanie domáceho tímu prichádza ihneď po inkasovanom góle. Ofenzívu prichádza podporiť Emmanuel Adebayor, ktorý vymenil Fraizera Campbela.
    57. Benik Afobe (BTH)
     
    57
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Hostia otáčajú priebeh zápasu. Po peknej akcii Harryho Artera sa dostal k strele z vnútra šestnástky Matt Ritchie. Jeho strelu ešte Wayne Hennessey reflexívne vyrazil, no na následnú dorážku BENIKA AFOBEHO už nemal nárok.
     
    56
    Fraizer Campbell si hodil loptu do behu, no v osobnom súboji s Damienom Delaneym neuspel. Na druhej strane sa nepresadil ani Benik Afobe.
     
    55
    Jason Puncheon sa opäť dostal k lopte v blízkosti hosťujúcej šestnástky. Loptu si posunul bližšie na os ihriska a svojou ľavačkou vystrelil. Jeho pokus ale zablokoval jeden z obrancov Cheries.
     
    53
    Wayne Hennessey teraz dobre čítal hru a center Simona Francisa z pravej strane pohodlne chytá do svojho nárúčia pred nabiehajúcim Afobem.
     
    52
    Priamy kop zo 17 metrov zahral Harry Arter, no jeho pokus mieril vysoko nad domácu bránu. Veľké sklamanie mohlo badať na jeho tvári.
     
    51
    Druhá žltá karta zápasu, opäť na domácej strane. Po faule na Benika Afobeho ju dostáva Scott Dann. Pre hostí sa navyše naskytá veľká šanca v podobe priameho kopu.
     
    50
    Na druhej strane sa dostal k centru Adam Smith, no svojho žiadneho spoluhráča v pokutovom území nenašiel.
     
    49
    Lee Chung-yong bol teraz nepríjemne trafený loptou, no našťastie bude v poriadku. Najprv to vyzeralo na vyrazený dych, no nebolo tomu tak.
     
    48
    K strele na hranici pokutového územia sa dostal Jason Punchenon. Prvého obrancu si síce efektnou kľučkou položil na zem, no jeho následná strela už ďalšieho obrancu trafila.
     
    47
    Mile Jedinak sa v šestnástke súpera dostal k hlavičke. Na bránu nestrieľal, ale svojou prihrávkou našiel Fraizera Campbella. Ten sa snažil o akrobatické zakončenia, no loptu v kľúčovom momente netrafil.
     
    46
    V polčasovej prestávke sa Alan Pardew rozhodol využiť svoje prvé striedanie. V dnešnom dueli končí James McArthur a na jeho miesto prichádza Jordon Mutch.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas. Gólový účet dnešného duelu otvoril domáci obranca Scott Dann, ktorý zužitkoval parádnu prihrávku od Wilfrieda Zahu. Druhý menovaný hráč bol v prvom polčase veľmi aktívny, no za svoje protesty videl len žltú kartu. Na druhej strane bolo najviac vidieť Marca Pugha, ktorý svoju aktivitu korunoval v 34. minúte, keď vyrovnal na 1:1. V druhom polčase sa rozhodne máme na čo tešiť.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    O poslednú akciu prvého dejstva sa postarali domáci. Na center z pravej strany si nabehol krajný obranca Pape Souaré, no jeho zakončenie v páde nemierilo smerom na hosťujúcu bránu.
     
    45+1
    Na začiatku prvej z dvoch nadstavených minút sa k strele spoza šestnástky dostal James McArthur. Jeho strela z prvej mierila vysoko nad bránu Artura Boruca.
     
    45
    Charlie Daniels zahral teraz veľmi dôrazne, no v súlade s pravidlami. Domácim priaznivcom sa to síce nepáči, ale viac ako vhadzovanie z toho pre Crystal Palace nebude.
     
    44
    Pape Souaré sa z pozície krajného obrancu vydal na útočný výlet, no s jeho akciou si zverenci Eddieho Howa dokázali poradiť.
     
    43
    Hlavný rozhodca Mike Jones po prvýkrát v zápase vyťahuje žltú kartu. Za svoje zbytočné protesty ju dostáva Wilfried Zaha.
     
    41
    Začína sa posledná päťminútovka prvého polčasu. Aktívnejší sú viac domáci futbalisti, ktorí chcú strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    40
    K strele z veľkej diaľky sa odhodlal hosťujúci útočník Matt Ritchie. Jeho strela ale bránu Waynea Hennesseyho neohrozila, pretože bola zblokovaná.
     
    39
    Štandardnú situáciu zahral tradične kórejský futbalista Chung-Yong Lee. Jeho pas ale nikoho v domácom drese nenašiel.
     
    38
    Nedovolených zákrokov pribúda. Tentokrát to so svojim dôrazom prehnal hosťujúci obranca Simon Francis, ktorý faulovala Jasona Puncheona.
     
    37
    Strelec druhého gólu Marc Pugh sa teraz predviedol v tej menej peknej stránke futbalu. Nedovoleným zákrokom poslal k zemi Wilfrieda Zahu.
     
    36
    Matt Ritchie centroval z pravej strany, no v pokutovom území nenašiel voľného Harryho Artera. Veľká škoda pre futbalistov v ružovom.
     
    35
    Tempo hry výrazne nabralo na obrátkach a oba tímy doslova lietajú na ihrisku. Strhujúci priebeh hry na chvíľu prerušuje nedovoleným zákrokom Joel Ward.
    34. Marc Pugh (BTH)
     
    34
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Po krásnej akcii v podaní MARCA PUGHA hostia vyrovnávajú stav dnešného zápasu. Pugh dostal loptu na hranici šestnástky, krásnymi kľučkami sa zbavil brániacich hráčov domáceho tímu a strelou k tyči prekonáva Waynea Hennesseyho.
     
    33
    The Cherries držia loptu na svojich kopačkách, no ich snaha zatiaľ k ničomu nevedie. V strede poľa fauloval Jason Panchenon Harryho Artera.
     
    32
    Priamy kop domácim nevyšiel. Center do šestnástky Bounemouthu odvrátil Dan Gosling. Ten bol o niekoľko sekúnd faulovaný.
     
    31
    Crystal Palace bude po nedovolenom zákroku Simona Francisa na Wilfireda Zahu zahrávať priamy kop.
     
    30
    Prvú polhodinu hry nám ukončil center Marca Pugha z ľavej strany, ktorý sa stal ľahkou korisťou pre brankára Waynea Hennesseyho.
     
    29
    Po strelenom góle domáci ožili ešte viac. Loptu v pokutovom území hostí si po centri z ľavej strany spracoval Campbell, no jeho prihrávka na Zahu nebola presná.
    27. Scott Dann (CRP)
     
    27
    Crystal Palace dal gól! Domáci tím sa dostáva do vedenia. Loptu na hracej ploche zachytil Lee Chung-yong a krásnou pätičkou našiel Wilfrieda Zahu. Ten sa zbavil obrancu, poslal prudký center do malého vápna a loptu pohotovo umiestnil do siete SCOTT DANN.
     
    26
    Priamy kop zahral Lee Chung-yong, no po zákroku Harryho Artera budú domáci zahrávať iba rohový kop.
     
    25
    Crystal Palace bude mať výhodu priameho kopu po tom ako Wilfrieda Zahu poslal k zemi Adam Smith.
     
    24
    Prvá šanca zápasu. Benik Afobe si krásne nabehol na center z ľavej strany od Charlieho Danielsa, no z dobrej pozície bránu súpera netrafil.
     
    22
    Rohový kop zahral Matt Ritchie poslal center do pokutového územia, no Marc Pugh sa v súboji so Zahom previnil útočným faulom.
     
    21
    Adam Smith poslal center do šestnástky a jeho pas evidentne trafil ruku Papeho Sourého. Hostia sa dožadovali penaltu, no nakoniec majú k dispozícii len roh.
     
    20
    Marc Pugh zaviedol loptu k šestnástke hostí, no napokon vybojoval len vhadzovanie pre svoj tím.
     
    19
    Rýchly brejk hostí nedovolene zastavil Mile Jedinak. Marc Pugh sa veľmi hnevá, no Mike Jones žltú kartu nevyťahuje.
     
    18
    Televízne kamery si všímajú domácich hráčov, ktorí sú pripravení nastúpiť do zápasu zo striedačky. Dôkladne sa rozcvičuje aj Emmanuel Adebayor.
     
    17
    V obrane hostí zatiaľ dominuje Steve Cook. Anglický stopér teraz dobre odhlavičkoval ďalší center Crystalu Palace.
     
    16
    Akcie Bounemouthu dobre zachytávajú domáci hráči už na polovici ihriska. Tentokrát si svoje defenzívne povinnosti do bodky splnil Joel Ward.
     
    15
    Hra je v tomto úseku hry veľmi rozháraná. Dokonca bude nutné aj vymeniť loptu, ktorá v zápale hry praskla.
     
    14
    Scott Dann poslal dlhý center do pokutového územia. Loptu však pred Fraizerom Campbellom v pohode chytá do svojich rukavíc Artur Boruc.
     
    13
    K strele sa napokon odhodlal Matt Ritchie, no jeho pokus trafil iba dobre postavený múr domáceho mužstva.
     
    12
    Šanca pre hostí. Tým sa naskytá veľká príležitosť, pretože budú zahrať priamy kop približne z 20 metrov. Fauloval James McArthur.
     
    10
    Prvých desať minút duelu vážnejšiu šancu neprinieslo. Zatiaľ je mierne aktívnejší Orli, no Bournemouth sa veľmi dobre bráni.
     
    9
    Mike Jones opäť prisudzuje loptu domácemu tímu. Pri spracovaní si totiž pomohol rukou hosťujúci útočník Benik Afobe.
     
    8
    Crystal Palace je v úvode zápasu aktívnejší. Zo strany sa dostal k centru Damien Daleney, no svojim centru nebiehajúceho Wilfrieda Zahu nenašiel.
     
    7
    Joel Ward poslal dlhú loptu dopredu, no Fraizera Cambella nenašiel. Nasleduje iba vhadzovanie domáceho tímu.
     
    6
    Úvod zápasu sa hrá v pokojnom tempe. Pri lopte ostávajú domáci Orli, pretože sa nedovoleného zákroku dopustil Charlie Daniels.
     
    5
    Rohový kop zahrával po aktivite Marca Pugha aj Bournemouth, no do prvého zakončenia sa nedostal.
     
    4
    V úvode zápasu registrujeme aj prvý ofsajd zápasu. V postavená mimo hry sa ocitol domáci Fraizer Campbell.
     
    3
    Po rohovom kope sa lopta odrazila mimo šestnástky. K lopte sa dostal Chung-Yong Lee, no jeho pokus skončil mimo brány Artura Boruca.
     
    2
    Prvý rohový kop zápasu budú zahrávať domáci futbalisti. Center domáceho krajného obrancu Joela Warda totiž bol zblokovaný.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali hostia. V prvej útočnej akcii ale neuspeli.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann, Delaney, Souaré – Jedinak (C), McArthur – Čung-Jong, Puncheon, Zaha – Campbell.
    Náhradníci: Speroni – Kelly, Hangeland, H. Boateng, Chamakh, Adebayor, Mutch.

    AFC Bournemouth: Boruc – Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Surman – Pugh, Arter, Gosling, Ritchie – Afobe.
    Náhradníci: Federici – G. Murray, J. King, Grabban, Iturbe, O'Kane, Distin.

    Rozhodca: Mike Jones.
     
    Anglická Premier League má netradične v utorok na programe osem zápasov 24. kola. Zaujímavý duel o cenné body sa odohrá v Selhurst Parku, kam zavíta nováčik súťaže AFC Bournemouth. Zápas sa začína o 21:00 hod.

    CRYSTAL PALACE

    Crystal Palace podáva v aktuálnom ročníku veľmi nevyrovnané výkony. Pred nabitým sviatočným programom mu patrila so ziskom 29 bodov výborná 6. priečka, no zlom k horšiemu prišiel práve v súboji na pôde Bournemouthomu. Remíza 0:0 odštartovala sériu šiestich zápasov, v ktorých Orli ani raz nedokázali zvíťaziť. Získali len chudobné dva body, čo sa prejavilo na ich páde na 11. miesto. V rámci spomínaného sexeta zápasov Crystal Palace prehral doma s Chelsea (0:3), v Aston Ville (1:0), na pôde Manchestru City (4:0) a tiež v Selhurts Parku s Tottenhamom (1:3). Ak zoberie do úvahy, že v londýnskom derby si vlastný gól strelil Jan Vertonghen, tak naposledy hráč Crystalu Palace skóroval pred 542 minútami. Alan Pardew má veľký problém aj so zraneniami. Dnes nenastúpia Kwesi Appiah, Yannick Bolasie, Bakary Sako i potrestaný Connor Wickham.

    AFC BOURNEMOUTH

    Nováčik súťaže sa nachádza na 16. mieste tabuľky anglickej Premier League a už teraz je jasné, že cieľom bude záchrana. Pred prvou zostupovou priečkou má náskok štyroch bodov. Rovnako ako jeho dnešný súper aj zverenci Eddieho Howa prehrali v sezóne 10-krát, no vo zvyšných 13 dueloch získali len 25 bodov. Na ihriskách súperov v predošlých dueloch remizovali v Leicesteri (0:0) i na pôde Sunderlandu (1:1). Napriek tomu v 12 vonkajších zápasoch inkasovali 22 gólov, čo rozhodne nie je lichotivé číslo. Na dnešný duel sa Cherries naladili víťazstvom v FA Cupe, keď v posledných dvadsiatich minútach otočili zápas v Portsmouthe (1:2). Bournemouth má takisto veľké problémy so zraneniami. Mimo hry sú Max Gradel, Junior Stanislas, Callum Wilson, Tyrone Mings a otázny je štart aj v prípade Benika Afobea.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Dann – 34. Pugh, 57. Afobe

    Karty:   43. Zaha (CRP), 51. Dann (CRP), 70. Jedinak (CRP) – 65. Francis (BTH), 76. S. Cook (BTH), 81. Smith (BTH), 90. Grabban (BTH)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:15.
    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann, Delaney, Souaré – Jedinak (C), McArthur (46. Mutch) – Čung-Jong (68. Chamakh), Puncheon, Zaha – Campbell (58. Adebayor).
    Náhradníci: Speroni – Kelly, Hangeland, H. Boateng, Chamakh, Adebayor, Mutch.

    AFC Bournemouth: Boruc – Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Surman – Pugh, Arter (90+3. Distin), Gosling, Ritchie (85. Grabban) – Afobe (75. J. King).
    Náhradníci: Federici – G. Murray, J. King, Grabban, Iturbe, O'Kane, Distin.

    Rozhodca: Mike Jones