West Ham – Aston Villa 2:0 (kon.) | Leicester – Liverpool 2:0 (kon.) | Sunderland – Manchester City 0:1 (kon.)
Arsenal – Southampton 0:0 (kon.) | Norwich – Tottenham 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:2 (kon.)
Manchester United – Stoke City 3:0 (kon.) | West Bromwich – Swansea 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:2 (1:1)
AFC Bournemouth
Utorok 02.02.2016, 21:00 • Selhurst Park • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas je minulosťou. V druhom polčase sme takisto sledovali skvelé futbalové divadlo. V 57. minúte poslal Cheries do vedenia Benik Afobe a tento presný zásah sa ukázal byť ako rozhodujúci. V nervóznom závere sa domáci snažili vyrovnať, veľké šance mali Emmanuel Adebayor aj Marouane Chamakh, no Artura Boruca neprekonali. Crystal Palace tak prehral piaty zápas v rade. Na druhej strane Bournemouth sa vyšvihol na 15. priečku a troška sa vzdialil od zostupových vôd. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (23:00:45)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Marouane Chamakh sa snažil predĺžiť loptu na Emmanuela Adebayora, no jeho snaha sa končí len odkopom od brány Artura Boruca.
     
    90+4
    Bournemouth sa výborne bráni. Center do svojej šestnástky odvrátil do bezpečia Charlie Daniels, čím priblížil svoj tím k víťazstvu.
     
    90+3
    Posledné striedanie zápasu. V nadstavenom čase opúšťa trávnik Harry Arter a na záverečné sekundy prichádza do obrany Sylvain Distin.
     
    90+2
    Wilfried Zaha predviedol skutočne parádnu akciu. Z ľavej strany sa dostal k centru a napokon našiel aj číhajúceho Emmanuela Adebayora. Bývalý reprezentant Toga sa otočil s loptou, no vystrelil tesne vedľa brány hostí.
     
    90+1
    Mike Jones nadstavuje v dnešnom zápase ešte 5 minút.
     
    90
    V poslednej minúte zápasu dostáva žltú kartu po súboji so Wilfriedom Zahom aj striedajú Lewis Grabban.
     
    88
    Mile Jedinak sa previnil nedovoleným zákrokom, čo hráčom v ružových dresoch maximálne vyhovuje. Tí zbierajú cenné sekundy a približujú sa k zisku cenných troch bodov.
     
    87
    Po akcii Lewisa Grabbana sa k centru dostal Joshua King, ale trafil len bočnú sieť domácej brány. Na druhej strane sa v ofsajde ocitol Marouane Chamakh.
     
    86
    K strele spoza šestnástky napriahol Jason Puncheon. S jeho prízemnou strelou si ale Artur Boruc bez problémov poradil.
     
    85
    Ďalšie striedanie v podaní hostí. Z ihriska odišiel Matt Ritchie a vystužiť defenzívu Cheries prišiel Lewis Grabban.
     
    84
    Na ihrisku sa značne iskrí a v záverečných minútach sa rozhodne máme na čo tešiť. Crystal Palace stále prehráva 1:2, keď sa tretíkrát v troch posledných zápasoch presadil Benik Afobe.
     
    83
    Obrovská šanca domáceho tímu. Mile Jedinak parádne potiahol akciu po ľavej strane, spätnou prihrávkou našiel Marouana Chamakha, no marocký futbalista strelou do protipohybu neuspel. Skutočne skvelý zákrok predviedol Artur Boruc.
     
    82
    Priamy kop zahral Mile Jedinak. Jeho center vôbec nebol zlý, no Emmanuel Adebayor sa napokon k nemu nedostal. Nasleduje tak len odkop od Borucovej brány.
     
    81
    Jordon Mutch sa dostával do brejku, no v čistej šanci zatiahol za záchrannú brzdu Adam Smith. Ten mohol pokojne dostať aj červenú kartu, no nakoniec je z toho len žltá karta.
     
    80
    Mile Jedinak odvrátil loptu na rohový kop. Ten následne zahral Matt Ritchie, no jeho center nenašiel nikoho v ružovom drese.
     
    79
    Emmanuel Adebayor síce dokázal sklepnúť loptu pre svojho spoluhráča, no v čase prihrávky stál v postavení mimo hry. Pre Crystal Palace je to druhý ofsajd v zápase.
     
    78
    Wilfried Zaha sa veľmi hnevá, no hlavný rozhodca tentokrát faul na jeho osobu nepíska. Domáci tak prichádzajú o loptu a vhadzovať bude Bournemouth.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Dann – 34. Pugh, 57. Afobe

    Karty:   43. Zaha (CRP), 51. Dann (CRP), 70. Jedinak (CRP) – 65. Francis (BTH), 76. S. Cook (BTH), 81. Smith (BTH), 90. Grabban (BTH)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:15.
    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann, Delaney, Souaré – Jedinak (C), McArthur (46. Mutch) – Čung-Jong (68. Chamakh), Puncheon, Zaha – Campbell (58. Adebayor).
    Náhradníci: Speroni – Kelly, Hangeland, H. Boateng, Chamakh, Adebayor, Mutch.

    AFC Bournemouth: Boruc – Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Surman – Pugh, Arter (90+3. Distin), Gosling, Ritchie (85. Grabban) – Afobe (75. J. King).
    Náhradníci: Federici – G. Murray, J. King, Grabban, Iturbe, O'Kane, Distin.

    Rozhodca: Mike Jones