Portugalsko – Slovensko 4:1 (kon.)
koniec
Portugalsko
4:1 (1:1)
Slovensko
Štvrtok 28.01.2016, 19:15Prípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:15.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého z dvojice prípravných futsalových zápasov našich reprezentantov v Lisabone.

    Slováci do Portugalska vycestovali vo výbornej nálade. V polovici decembra 2015 totiž senzačne zdolali aktuálnych majstrov Európy Talianov na ich palubovke a vybojovali si tak účasť v play-off o postup na MS 2016. Zverenci trénera Mariána Berkyho zatiaľ svojho súpera nepoznajú, určí ho až žreb, ktorý sa usutoční 12. februára v Belehrade. Samotné zápasy sú potom na programe 20.-23. marca, odvety 10.-13. apríla.

    Ešte pred tým Slováci ladia formu v Portugalsku. Do Lisabonu vycestovali v pondelok 25. januára 2015 z Budapešti, ich návrat je naplánovaný na piatok 29. januára na viedenské letisko Schwechat. Počas sústredenia majú na programe dva prípravné zápasy proti výberu domáceho Portugalska (prvý odohrali včera o 21:15).

    Vo včerajšom zápase Slováci predviedli takmer nemožné. Naši chlapci hrali už od úvodného výkopu veľmi bojovne, ale domáci futsalisti ich niekoľkokrát nepríjemne zatlačili a vybojovali si vedenie 2:0 a potom aj 3:1. Slovensko však predviedlo famózny obrat v záverečnej minúte, kedy dvakrát skórovalo a vyrovnalo na 3:3.
    Videá gólov a všetky podrobnosti včerajšieho zápasu nájdete TU.

    Nominácia Slovenska:
    Brankári: Peter Brndiar, Milan Herko, Richard Oberman
    Hráči: Tomáš Drahovský, Matúš Kyjovský, Michal Škulec, Martin Doša, Vladimír Papajčík, Marián Hudek, Marek Paštrnák, Peter Serbin, Marko Hudáček, Martin Směřička, Samo Marušinec, Juraj Višváder, Martin Zdráhal, Adam Zdráhal, Martin Jurkemik, Tomáš Hájek, Martin Dudáš
    Náhradníci: Marek Mikulišin, Matúš Mihók, Patrik Zaťovič
     
    Videá gólov a všetky podrobnosti včerajšieho zápasu nájdete TU.
     
    -2
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na palubovke. Slováci budú hrať v modrých dresoch, teraz už držiac sa okolo pliec spoločne spievajú hymnu Slovenskej republiky.
     
    -1
    Domáci Portugalci budú hrať v čiernej farbe, hymnu si takisto zaspievali spoločne. Zápas sa o malý moment začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zostava Slovenska: Brndiar (Herko) – M. Zdráhal, A. Zdráhal, Směřička, Hudáček, Papajčík, Jurkemik, Paštrnák, Dudáš, Doša, Marušinec, Drahovský, Višváder
     
    1
    Domáci futsalisti začali zápas rozohrávkou a ihneď sa presunuli do útoku. Tam to zakončení spred bránky skúšal Bruno COelho, ale v rýchlosti mieril iba mimo Brndiarovej bránky.
     
    1
    Portugalčania pokračujú vo svojej aktivite už od samého úvodu! Domáci futsalisti to teraz skúsili Ricardinhovým zakončením z ľavej strany, ale proti nemu Brndiar výborne vybehol a jeho pokus zrazil na rohový kop.
     
    2
    Slováci súpera pustili k strele až po zrazení lopty, domáci tím si ale príliš neporadil. Aj napriek tomu ale Portugalčania guľatý predmet na svojich nohách udržali, Ricardinho pálil z pravej strany z v§čšej vzdialenosti, ale nepresne.
     
    3
    Domáci hráči pokračujú vo svojej aktivite smerom dopredu. Na ľavej strane pri postrannej čiare získal loptu Anilton a chcel strieľať cez našu obranu, no nebol úspešný.
     
    3
    Brankár Brndiar si teraz povybehol a spoluhráčom pomohol s rozohrávkou. Naši reprezentanti sa potrebujú dostať na opačnú polovicu palubovky, zatiaľ sa iba bránia.
     
    4
    Portugalčania mohli otvoriť skóre tohto zápasu! Coelho z pravej strany v prečíslení posielal loptu krížne na spoluhráča, ktorý by bol zakončoval do odkrytej časti siete, ale v defenzíve vynikajúco zasiahol Doša a jeho pokus zrazil do bezpečia.
     
    5
    Opäť výborná príležitosť pre domáci celok. Loptu dostal priamo pred ľavú žrď Paulinho, ale oproti nemu ukážkovo vybehol slovenský brankár Brndiar a vrhol sa do jeho strely.
     
    6
    Slováci sa konečne dostali z vlastnej defenzívy a presunuli sa do útoku. Tam Paštrnák loptu posunul pomedzi obranu na šprintujúceho Jurkemika, no ten ju zasiahol iba v polopáde a poslal ju tesne vedľa bránky súpera.
     
    7
    Úvodné zostavy:

    Portugalsko: Bebé (Hugo) – Paulinho, Coelho, Cary, Cecilio, Arnaldo (C), Cardinal, Djô, Matos, Ricardinho, Anilton, Brito, Lima

    Slovensko: Brndiar (C) (Herko) – M. Zdráhal, A. Zdráhal, Směřička, Hudáček, Papajčík, Jurkemik, Paštrnák, Dudáš, Doša, Marušinec, Drahovský, Višváder

    Rozhodca: Guerreiro, Castilho.
     
    7
    Hra sa mierne upokojila. Domáci hráči to skúsili ďalším útokom, ale sú opatrnejší, pretože včera spoznali silu slovenského celku.
     
    7
    Slováci si loptu prevzali na vlastnej obrannej polovici a presunuli sa s ňou do útoku. Tam ju po ľavej strane ťahal Marušinec, ale pri prechode ho zastavil Lima a akcia nášho celku nemohla pokračovať.
     
    8
    Portugalci vytrvávajú vo svojej aktivite a podarilo sa im vypracovať si súvislejší tlak. Na jeho konci chcel spred bránky bez prípravy vypáliť Djô, ale lopta mu príliš nesadla. Aj napriek tomu ju ale posunul na Caryho, ktorý mohol zakončovať do odkrytej siete, ale to by tam nesmel byť Višváder, ktorý celú situáciu v poslednej možnej chvíli upokojil.
     
    9
    Domáci futsalisti pokračujú vo svojom tlaku, Slováci sa v úvodnej desaťminútovke zatiaľ iba bránia. Našich chlapcov ale musíme za defenzívu pochváliť, pretože v nej odvádzajú kusisko skvelej práce a brankárovi Brndiarovi veľmi pomáhajú.
     
    10
    Domáci Cardinal bol teraz faulovaný pri postrannej čiare a Portugalci mohli rýchlo rozohrávať loptu. To aj urobili, ale pozorná defenzíva Slovenska ich pred bránku ani len nepustila.
     
    11
    Brndiar teraz výborne vyrazil loptu a Slovensko mohlo ísť dopredu. Tam sa okamžite hrnul Směřička, ale v rýchlosti sa zamotal a loptu napokon nechal za sebou.
     
    12
    Hra je aj dnes veľmi bojovná, ale je o niečo pokojnejšia ako včera. Sledujeme najmä obetavosť na oboch stranách, ale je vidieť, že Portugalci sa nechcú púšťať do žiadneho rizika. Určite majú v hlavách zázračné vyrovnanie Slovákov zo záveru včerajšieho duelu.
     
    12
    Slovensko mohlo prehrávať, ale brankár Brndiar predviedol vynikajúci zákrok! Loptu dostal na stred ihriska Cardinal, okamžite sa s ňou priblížil k bránke, vytvoril si vhodnú streleckú pozíciu a spoza obrany vypálil, ale Brndiar vystihol jeho ranu k pravej žrdi a vyrazil ju.
     
    13
    Portugalsko práve strelilo gól!
    Domáci hráči využívajú svoju aktivitu a ujímajú sa vedenia. Postaral sa o to CARDINAL, ktorý sa dokázal obtočiť okolo slovenského obrancu a prudko vystreliť. Brndiar sa síce snažil o okamžitý zákrok, ale lopta sa od neho v páde odrazila a skončila v sieti.
    13. CARDINAL - 1:0
     
    14
    Slovensko teda v druhej polovici prvej dvadsaťminútovky prehráva s aktívnejším celkom. Naši chlapci ale duel rozhodne nemusia vzdávať, aj do týchto chvíľ ukazovali, že hrať jednoznačne vedia a súpera už niekoľkokrát nebzepečne zamestnali.
     
    15
    Portugalsko mohlo svoj náskok zvýšiť. Na pravej strane vo veľkom uhle získal vyrazenú loptu Anilton a technickou parádou sa ju okamžite pokúšal dostať ponad ležiaceho Brndiara až do siete. Nemyslel to vôbec zle, ale bránku tesne minul.
    15. Technická paráda Aniltona
     
    16
    Vynikajúca šanca Potugalska teraz prišla aj z opačnej strany, proti tej sa však slovenský gólman stihol presunúť a elegantne ju chytil do rúk. Skóre tak ostáva nezmenené, domáci tím vedie iba najtesnejším možným rozdielom.
     
    17
    Portugalci sú aktívni aj naďalej a neustále držia loptu na svojej útočnej poovici. Problémy nám robí najmä Anilton, ktorý loptu spoza zadákov Slovenska hádže spoluhráčom do dobrých pozícií.
     
    18
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Brankár Brndiar teraz predviedol úspešnú rozohrávku, keď loptu prehodil dopredu, kde si ju spracoval TOMÁŠ DRAHOVSKÝ a z uhla z ľavej strany prudko vystrelil. Bebé sa síce snažil, ale nemal šancu na zachytenie prudkej strely.
    18. Tomáš DRAHOVSKÝ - 1:1
     
    19
    Na opačnej strane si Slováci museli dávať pozor na možnú odpoveď svojho súpera. Loptu si prevzal Djô, elegantne sa zbavil súpera a neváhal prudko vypáliť, no mieril iba tesne vedľa ľavej žrdne Brndiarovej svätyne.
     
    20
    Prebieha posledná minúta tohto polčasu. Skóre je stále vyrovnané a loptu majú na kopačkách domáci hráči, ktorí si nechcú dovoliť podobné zaváhanie ako včera a radi by sa opätovne ujali vedenia.
     
    20
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvá polovica zápasu je za nami a Slovensko môže byť s výsledkom po dvadsiatich minútach spokojné. Aktívnejší Portugalci totiž nepríjemne tlačili už od úvodného výkopu a naši reprezentanti museli nebezpečenstvo viackrát hasiť doslova v poslednej chvíli. Raz sa im to nepodarilo, keď v 13. minúte poslal Portugalsko do vedenia Cardinal, ale od tej chvíle si Brndiar dáva veľký pozor a loptu za svoj chrbát nepustil. Naopak, po jednej z jeho skvelých rozohrávok sa na opačnej polovici palubovky do strely oprel Drahovský a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. V polovici duelu je tak na tabuli vyrovnané skóre 1:1.

    Po prvom polčase je stav stretnutia Portugalsko – Slovensko 1:1. V 16. minúte sa ujali vedenia domáci zásluhou...

    Posted by Futsalslovakia.sk on Thursday, 28 January 2016
     
    21
    Začal sa druhý polčas.
     
    21
    Portugalsko práve strelilo gól!
    Domáci hráči zažívajú po zmene strán úvod polčasu ako z ríše snov. Hneď prvú vážnejšiu šancu totiž dokázal využiť CARDINAL, ktorý oklamal obrancu a vypálil z ľavej strany, Dnes je to už jeho druhý gól v zápase.
    21. CARDINAL - 2:1
     
    22
    Cardinalovi zjavne nestačí a pokračuje vo vynikajúcom výkone. Tenrokrát dostal loptu opäť na ľavú stranu, ale center spracoval co cäčšom uhle. Zakončiť sa pokúsil nožničkami, ale loptu do bránky nedokázal poslať.
     
    23
    Domáci hráči ostávajú v útoku aj naďalej. Teraz si tam vybojovali faul, po ktorom Ricarinho rozohral za naskladanú obranu Slovenska, odkiaľ prudko pálil opäť iba Cardinal, ale naši zadáci jeho pokus zrazili.
     
    23
    Slovensko sa v úvode druhej polovice zápasu musí stále iba brániť. Tréner Berky s tým určite nemôže byť spokojný, ale snahu svojim zverencom uprieť takisto nesmie. Portugalsko hrá zatiaľ konsolidovane a po zmene strán Slovensko do ničoho nepúšťa.
     
    24
    Ďalšia ukážka veľkého prehľadu domácich futsalistov. Ricardinho sa s loptou na nohe točil okolo Adama Zdráhala až kým sa neobtočil úplne a pálil bez prípravy, ale Brndiar bol na svojom mieste a jeho prudkú strelu zrazil.
     
    25
    Ricardinho to vzápätí skúšal ďalšou strelou, ale nebol presný a Slováci sa po rýchlej krížnej rozohrávke takisto dostali do ofenzívy. Tam chcel Drahovský z ľavej strany pred bránkou hľadať Adama Zdráhala, no výborná obrana Portugalska mu to nedovolila.
     
    26
    Tentokrát sa už Adam Zdráhal oklamať nenechal! Ricardinho to skúšal opäť proti nemu, teraz si loptu predkopával dopredu k bránke, no náš reprezentant si dal pozor a portugalskú hviezdu do zakončenia absolútne nepustil.
     
    26
    Z hľadiska sa ozýva aj domáce publikum. To je zatiaľ spokojné, pretože jeho miláčikovia vyhrávajú, ale iba najtesnejším možným rozdielom. Veríme, že Slováci súperovi radosť ešte pokazia.
     
    27
    Portugalsko práve strelilo gól!
    Domáci hráči napokon výbornú atmosféru využili vo svoj prospech a prvýkrát v zápase sa ujímajú vedenia o dva góly. Postaral sa o to RICARDINHO.
    27. RICARDINHO - 3:1
     
    28
    Portugalsko práve strelilo gól!
    Tak toto je pre náš tím poriadne studená sprcha. Slováci skúsili svoje sily poslať do útoku a bránka ostala prázdna, ale to opäť využil iba RICARDINHO. Ten využil jednu z prihrávok slovenského celku, získal loptu a naprieč celým ihriskom ju napálil do prázdnej siete, čím dosiahol svoj druhý gól v zápase.
    28. RICARDINHO - 4:1
     
    29
    Pre Slovákov sa tento zápas nevyvíja priaznivo a prehrávajú už o tri góly. Naši chlapci sa aj napriek tomu nevzdávajú a proti favorizovanému súperovi ešte skúsia zabojovať.
     
    30
    Polovica tohto polčasu je minulosťou a musíme konštatovať, že obrana Portugalska sa po zmene strán javí ako nepriestrelná. Naši chlapci sa cez súperovu defenzívu do zakončenia vôbec nevedia dostať.
     
    31
    Portugalsko pokračuje vo svojej snahe o ohrozenie nášho gólmana. Po ľavej strane si teraz do veľkého uhla zbehol Anilton a prudko vypálil, no loptu sa mu do rohu bránky nepodarilo zavesiť. Poslal ju iba vysoko nad brvno.
     
    31
    Slováci hru rýchlo preniesli na opačnú polovicu palubovky, kde vybojovali rohový kop a po ňom sa usadili v útoku. Veríme, že teraz sa už našim chlapcom podarí niečo vymyslieť.
     
    32
    Bránka Slovenska je opäť prázdna a naši chlapci to skúšajú všetkými útočnými silami. Na loptu už o moment prišli a hrozilo to ďalším gólom naprieč ihriskom, no našťastie v poslednej chvíli zasiahla obrana.
     
    33
    Teraz ale mohli domáci futsalisti skutočne skórovať! Na ľavej strane sa do zakončenia dostal Ricardinho, pokúšal sa však obstreliť obranu a napokon trafil iba pravú žrď odkrytej bránky.
     
    34
    Slovensko sa snaží a bojuje zo všetkých síl, ale má to veľmi náročné. Drahovský teraz obetavo poskakoval zo strany na stranu a pokúšal sa vybojovať loptu pred bránkou, ale portugalská obrana si s ním robila čo chcela.
     
    35
    Slováci sa dokázali usadiť v útoku, ale stále nie sú na dostrel Bebého bránky. Po sérii prihrávok s Drahovským to teraz strelecky z väčšej vzdialenosti vyskúšal Doša, domáci tím jeho loptu zrazil a Slovensko bude môcť využiť aspoň rohový kop.
     
    36
    Slováci roh rýchlo rozohrali a ostali na útočnej polovici. Lopta sa po sérii prihrávok dostala na ľavú stranu, kde ju čakal Směřička, ale jeho pokus spoza obrany bol zrazený inba na ďalší roh.
     
    36
    Po rohu sa domáci hráči pohodlne ubránili a loptu chceli naprieč celým ihriskom odkopnúť do prázdnej bránky, no zabránila im v tom slovenská obrana a skóre sa meniť nebude
     
    37
    Slováci už toho musia mať dosť, ale aj napriek tomu neoblomne dobýjajú portugalskú bránku. Priestoru majú veľmi málo, aj preto Doša pálil aspoň spoza obrany, no tá mu loptu zrazila.
     
    38
    Slovenský tréner Berky si vyžiadal oddychový čas. Z pohľadu Slovenska ešte nič nie je stratené a hráči sa pokúsia o rovnako skvelý finiš ako včera.
     
    38
    Portugalci vystihli smer našej prihrávky a pálili cez celé ihrisko, ale našťastie iba tesne vedľa bránky. Brndiar sa pre istotu vracia medzi tri žrde.
     
    39
    Náš gólman je už opäť na striedačke a Slovensko sa aj naďalej pokúša prekvapiť brankára Portugalska. Na pravej strane teraz všetko na seba zobral Směřička a prudko vypálil, ale bol veľmi nepresný.
     
    40
    Prebieha posledná minúta tohto zápasu a na hracej ploche sa nič nemení. Slovákov chválime za obrovskú bojovnosť a snahu, ale portugalská defenzíva je teraz jednoducho neprekonateľná. Domáci futsalisti sa stiahli pred svoju bránku a odmietajú inkasovať.
     
    Koniec zápasu.
     
    Portugalsko zvládlo absolútnu defenzívu pri veľkej snahe našich chlapcov a pohodlný trojgólový náskok z rúk nepustilo. Aj napriek tomu ale musíme Slovákov za ich výkony v Lisabone pochváliť. Včera predviedli vynikajúci záver a z 3:1 vyrovnali na 3:3 a dnes na palubovke nechali celé svoje srdce aj posledné zvyšky energie, ale favorizovaní súperi boli nad ich sily. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme príjemhý zvyšok večera. Ďakujeme, že ste zápasy sledovali na webe Onlajny.eu. (20:48:50)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 13. Cardinal, 21. Cardinal, 27. Ricardinho, 28. Ricardinho – 18. Drahovský


    Portugalsko: Bebé (Hugo) – Paulinho, Coelho, Cary, Cecilio, Arnaldo (C), Cardinal, Djô, Matos, Ricardinho, Anilton, Brito, Lima
    Slovensko: Brndiar (C) (Herko) – M. Zdráhal, A. Zdráhal, Směřička, Hudáček, Papajčík, Jurkemik, Paštrnák, Dudáš, Doša, Marušinec, Drahovský, Višváder

    Rozhodca: Guerreiro, Castilho