Portugalsko – Slovensko 4:1 (kon.)
koniec
Portugalsko
4:1 (1:1)
Slovensko
Štvrtok 28.01.2016, 19:15Prípravný zápas
     
    Portugalsko zvládlo absolútnu defenzívu pri veľkej snahe našich chlapcov a pohodlný trojgólový náskok z rúk nepustilo. Aj napriek tomu ale musíme Slovákov za ich výkony v Lisabone pochváliť. Včera predviedli vynikajúci záver a z 3:1 vyrovnali na 3:3 a dnes na palubovke nechali celé svoje srdce aj posledné zvyšky energie, ale favorizovaní súperi boli nad ich sily. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme príjemhý zvyšok večera. Ďakujeme, že ste zápasy sledovali na webe Onlajny.eu. (20:48:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    40
    Prebieha posledná minúta tohto zápasu a na hracej ploche sa nič nemení. Slovákov chválime za obrovskú bojovnosť a snahu, ale portugalská defenzíva je teraz jednoducho neprekonateľná. Domáci futsalisti sa stiahli pred svoju bránku a odmietajú inkasovať.
     
    39
    Náš gólman je už opäť na striedačke a Slovensko sa aj naďalej pokúša prekvapiť brankára Portugalska. Na pravej strane teraz všetko na seba zobral Směřička a prudko vypálil, ale bol veľmi nepresný.
     
    38
    Portugalci vystihli smer našej prihrávky a pálili cez celé ihrisko, ale našťastie iba tesne vedľa bránky. Brndiar sa pre istotu vracia medzi tri žrde.
     
    38
    Slovenský tréner Berky si vyžiadal oddychový čas. Z pohľadu Slovenska ešte nič nie je stratené a hráči sa pokúsia o rovnako skvelý finiš ako včera.
     
    37
    Slováci už toho musia mať dosť, ale aj napriek tomu neoblomne dobýjajú portugalskú bránku. Priestoru majú veľmi málo, aj preto Doša pálil aspoň spoza obrany, no tá mu loptu zrazila.
     
    36
    Po rohu sa domáci hráči pohodlne ubránili a loptu chceli naprieč celým ihriskom odkopnúť do prázdnej bránky, no zabránila im v tom slovenská obrana a skóre sa meniť nebude
     
    36
    Slováci roh rýchlo rozohrali a ostali na útočnej polovici. Lopta sa po sérii prihrávok dostala na ľavú stranu, kde ju čakal Směřička, ale jeho pokus spoza obrany bol zrazený inba na ďalší roh.
     
    35
    Slováci sa dokázali usadiť v útoku, ale stále nie sú na dostrel Bebého bránky. Po sérii prihrávok s Drahovským to teraz strelecky z väčšej vzdialenosti vyskúšal Doša, domáci tím jeho loptu zrazil a Slovensko bude môcť využiť aspoň rohový kop.
     
    34
    Slovensko sa snaží a bojuje zo všetkých síl, ale má to veľmi náročné. Drahovský teraz obetavo poskakoval zo strany na stranu a pokúšal sa vybojovať loptu pred bránkou, ale portugalská obrana si s ním robila čo chcela.
     
    33
    Teraz ale mohli domáci futsalisti skutočne skórovať! Na ľavej strane sa do zakončenia dostal Ricardinho, pokúšal sa však obstreliť obranu a napokon trafil iba pravú žrď odkrytej bránky.
     
    32
    Bránka Slovenska je opäť prázdna a naši chlapci to skúšajú všetkými útočnými silami. Na loptu už o moment prišli a hrozilo to ďalším gólom naprieč ihriskom, no našťastie v poslednej chvíli zasiahla obrana.
     
    31
    Slováci hru rýchlo preniesli na opačnú polovicu palubovky, kde vybojovali rohový kop a po ňom sa usadili v útoku. Veríme, že teraz sa už našim chlapcom podarí niečo vymyslieť.
     
    31
    Portugalsko pokračuje vo svojej snahe o ohrozenie nášho gólmana. Po ľavej strane si teraz do veľkého uhla zbehol Anilton a prudko vypálil, no loptu sa mu do rohu bránky nepodarilo zavesiť. Poslal ju iba vysoko nad brvno.
     
    30
    Polovica tohto polčasu je minulosťou a musíme konštatovať, že obrana Portugalska sa po zmene strán javí ako nepriestrelná. Naši chlapci sa cez súperovu defenzívu do zakončenia vôbec nevedia dostať.
     
    29
    Pre Slovákov sa tento zápas nevyvíja priaznivo a prehrávajú už o tri góly. Naši chlapci sa aj napriek tomu nevzdávajú a proti favorizovanému súperovi ešte skúsia zabojovať.
    28. RICARDINHO - 4:1
     
    28
    Portugalsko práve strelilo gól!
    Tak toto je pre náš tím poriadne studená sprcha. Slováci skúsili svoje sily poslať do útoku a bránka ostala prázdna, ale to opäť využil iba RICARDINHO. Ten využil jednu z prihrávok slovenského celku, získal loptu a naprieč celým ihriskom ju napálil do prázdnej siete, čím dosiahol svoj druhý gól v zápase.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 13. Cardinal, 21. Cardinal, 27. Ricardinho, 28. Ricardinho – 18. Drahovský


    Portugalsko: Bebé (Hugo) – Paulinho, Coelho, Cary, Cecilio, Arnaldo (C), Cardinal, Djô, Matos, Ricardinho, Anilton, Brito, Lima
    Slovensko: Brndiar (C) (Herko) – M. Zdráhal, A. Zdráhal, Směřička, Hudáček, Papajčík, Jurkemik, Paštrnák, Dudáš, Doša, Marušinec, Drahovský, Višváder

    Rozhodca: Guerreiro, Castilho