Kombinace mužů, sjezd, Wengen Vítěz: A. Lund Svindal (NOR (kon.) | Kombinace mužů, slalom, Wengen Vítěz: K. Jansrud (NOR) (kon.)
Slalom žien 1. kolo, Flachau Nastasia Noensová (Francúzsko) (kon.) | Slalom žien, 2. kolo, Flachau Veronika Velez Zuzulová (SVK) (kon.)
koniec udalosti
SP - slalom žien 2. kolo, Flachau

Veronika Velez Zuzulová (SVK)

Piatok 15.01.2016, 18:30Zjazdové lyžovanie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:30.
     
    Priebežné poradie SP v slalomu žien:

    1. Frida Handsotterová (SWE) 425 bodov
    2. Šárka Strachová (CZE) 351b.
    3. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) 320 b.

    4. Vendy Holdenerová (SUI) 262 b.
    5. Petra Vlhová (SVK) 260 b.
     
    Výsledky prvého kola:

    1. Nastasia Noensová (FRA) 55,51
    2. Veronika Velez Zuzulová (SVK) + 0,17
    3. Frida Hansdotterová (SWE) + 0,20
    4. Šárka Strachová (CZE) + 0,42
    5. Petra Vlhová (SVK) + 0,59

    6. Carmen Thalmannová (AUT) + 0,61
    7. Michelle Gisinová (SUI) + 0,66
    8. Wendy Holdenerová (SUI) + 0,67
    9. Nina Lösethová (NOR) + 0,89
    10. Irene Curtoniová (ITA) +1,12
    11. Michaela Kirchgasserová (AUT) + 1,22
    12. Marie-Michele Gagnonová (CAN) + 1,43
    13. Chiara Costazzaová (ITA) + 1,46
    14. Maria Pietiläová-Holmnerová (SWE) + 1,61
    15. Christina Geigerová (GER) + 1,66
    16. Katharina Gallhuberová (AUT) + 1,85
    17. Erin Mielzynská (CAN) + 1,86
    18. Lena Dürrová (GER)+ 1,94
    19. Charlotte Chableová (SUI) + 1,95
    20. Julia Grüenwaldová (AUT) + 2,02
    21. Manuela Moelggová (ITA) +2,09
    22. Bernadette Schildová (AUT) + 2,14
    23. Elisabeth Willibaldová (GER) + 2,20
    24. Anne-Sophie Barthetová (FRA) + 2,24
    25. Eva-Maria Bremová (AUT) + 2,28
    26. Lisa-Maria Zellerová (AUT) + 2,43
    27. Resi Stieglerová (USA) + 2,45
    28. Susanne Weinbuchnerová (GER) + 2,50
    29. Denise Feierabendová (SUI) + 2,60
    30. Katharina Truppeová (AUT) + 2,61
    ...
    45. Martina Dubovská (CZE) + 3,21
    59. Barbara Kantorová (SVK) + 5,19
    62. Gabriela Capová (CZE) + 7,85
     
    Prvé kolo slalomu žien v rakúskom Flachau máme za sebou. Prekvapivou víťazkou sa stala Francúzka Nastasia Noensová, ktorá všetkým svojim súperkám vypálila rybník. S časom 55,51 bola najrýchlejšia a v druhom kole bude štartovať ako posledná. O 17 stotín sekundy za ňou zostala Veronika Velez Zuzulová, ktorá na tej istej trati dominovala pred troma dňami. Stupne víťazov predbežne uzatvára zrejme najväčšia favoritka a aktuálna líderka bodovania slalomu Frida Hansdotterová. Okrem Veroniky Velez Zuzulovej potešili českých a slovenských fanúšikovia aj ďalšie dve zjazdárky. Štvrtá v prvom kole skončila Šárka Strachová a piaty najrýchlejší čas dosiahla mladá Petra Vlhová. Rodáčka z Liptovského Mikuláša na začiatku svojej jazdy takmer spadla, no zvyšok trate zajazdila skvele a na TOP 3 stráca len 39 stotín sekundy. Ďalšie pretekárky z našich zemepisných šírok do druhého kola nepostúpili. Slovenka Barbara Kantorová štartovala s číslom 58, za víťaznou Nastasiou Noensovou zaostala o viac ako päť sekúnd, čo jej stačilo len na konečné 59. miesto.
     
    Odštartovalo druhé kolo siedmeho slalomu sezóny v rakúskom stredisku Flachau.
     
    30
    Ako prvá sa v druhom kole slalomu predstavila domáca Rakúšanka Katharina Truppeová. Jej jazda bola pomerne slušná a jej výsledný čas je 1:53,39.
     
    29
    Denise Feierabendová takisto neurobila na trati vážnejšiu chybu a v dramatickom závere o 9 stotín sekundy zdoláva Katharina Truppeovú. Švajčiarska lyžiarka je tak na prvom mieste.
     
    28
    Prvou Nemkou, ktorá sa v druhom kole predstavila bola Susanne Weinbuchnerová. Tá síce končí s viac ako sekundovou stratou až na priebežnom treťom mieste, no napriek tomu získa v Svetovom pohári svoje prvé body v kariére.
     
    27
    Resi Stieglerová v prvom kole nepredviedla dobrú jazdu. V tom druhom to takisto nebolo zo strany Američanky najlepšie a priebežne jej patrí až tretie miesto.
     
    26
    Lisa-Maria Zellerová predviedla veľmi peknú jazdu, no napokon vedúci čas Denisy Feierabendovej neprekonala. Za Švajčiarkou zaostala tesne o 6 stotín sekundy.
     
    25
    A na trati je ďalšia domáca zjazdárka – Eva-Maria Bremová. Tá mala na štarte náskok 32 stotín sekundy, no v druhom kole predviedla až piaty najrýchlejší čas. Napokon jej patrí priebežné 4. miesto so stratou 18 stotín.
     
    24
    Anne-Sophie Barthetová hneď na prvom medzičase získala náskok a dokonca trate ho aj udržala. Vďaka najlepšiemu druhému kolu je s časom 1:52, 92 na prvom mieste.
     
    23
    Anne-Sophie Barthetová sa na pozícii líderky dlho neohriala. Okamžite ju na prvom mieste strieda mladá Nemka Elisabeth Willibaldová, ktorá bola o 28 stotín rýchlejšia.
     
    22
    Domácej Bernadette Schildovej druhé kolo príliš nevyšlo. Jej jazde chýbala väčšia dynamika. Za vedúcou Willibaldovu zaostala o 63 stotín, vďaka čomu jej patrí priebežné tretie miesto.
     
    21
    Ako desiata v druhom kole odštartovala talianska lyžiarka Manuela Moelggová. Tá však stratila cenný čas najmä v strednej časti trati a končí až na ôsmom mieste. Veľké sklamanie pre skúsenú pretekárku.
     
    20
    Julia Grüenwaldová mimoriadne potešila domácich priaznivcov. Jej výkon v druhom kole bol výborný, počas celej jazdy nespravila chybu a svoj náskok natiahla na 72 stotín sekundy. Jej čas sa určite nebude prekonávať ľahko – najlepšie druhé kolo.
     
    19
    Charlotte Chableová predviedla v stredu piate najlepšie druhé kolo, no tento raz v rakúskom Flachau bodovať nebude. Po chybe totiž vypadáva.
     
    18
    Julia Grüenwaldová naďalej ostáva na prvej pozícii. Jej čas Lena Dürrová neohrozila a so stratou 1,25 jej patrí priebežné štvrté miesto. Nemka zajazdila až desiaty čas druhého kola.
     
    17
    Prvou Kanaďankou na trati je Erin Mielzynská. Jej jazda síce nebola najhoršia, výraznejšiu chybu nespravila, no o 33 stotín sekundy zaostala za domácou Juliou Grüenwaldovou.
     
    16
    Katharina Gallhuberová bola najväčším prekvapením prvého kola. Zo štartového čísla 47 sa dokázala umiestniť na 16. mieste a už teraz je jasné, že celkovo skončí najhoršie 17. Jej výkon zatiaľ nestačil len na vedúcu Julia Grüenwaldová.
     
    15
    Po krátkej prestávke odštartovala najlepšiu 15-tku Christina Geigerová. Nemke absolútne nevyšla druhá časť jazdy, spravila menšiu chybu a v cieli jej patrí priebežné 6. miesto.
     
    14
    Maria Pietiläová-Holmnerová má v kariére na svojom konte už 9 pódiových umiestnení, no teraz z toho úspech nebude. Až 13. čas druhého kola jej zaručuje so stratou 1,10 sekundy až siedmu priečku.
     
    13
    Rakúski diváci vo Flachau naďalej majú dôvod na radosť. Ani Talianka Chiara Costazzaová totiž neprekonala čas Julie Grüenwaldovej. V závere sa nevyhla menšej chybe a na domácu lyžiarku stratila až 87 stotín.
     
    12
    Ani Marie-Michele Gagnonová neudržala svoj náskok. So stratou 42 stotín sekundy jej patrí priebežné štvrté miesto. Zaraďuje sa tak za svoju krajanku Erin Mielzynskú.
     
    11
    Michaela Kirchgasserová predviedla svoju tradičnú agresívnu jazdu. Na rozdiel od utorkového preteku nevypadla, no v závere sa chybe predsa len nevyhla. V cieli jej tak patrí 5. miesto.
     
    10
    A ideme na najlepšiu desiatku! Na trati bola Talianka Irene Curtoniová, no druhé kolo jej vôbec nevyšlo. Až príliš často chybovala a so stratou 1,01 sekundy jej patrí až 9. priečka.
     
    9
    A máme tu zmenu na líderskej pozícii. Nina Lösethová, ktorá vyhrala preteky v Santa Caterine, predviedla výbornú jazdu a v súčte oboch kôl je o 36 stotín rýchlejšia ako domáca Julia Grüenwaldová.
     
    8
    So štartovým číslom 1 sa pustila dole svahom Wendy Holdenerová. Kým jazda Niny Lösethovej bola skvelá, Švajčiarka predviedla ešte lepší výkon. S náskokom 66 stotín sekundy jej patrí priebežné prvé miesto. Švajčiarka pokojne môže zaútočiť aj na stupne víťazov.
     
    7
    Michelle Gisinová mala na svoju krajanku náskok len jednej stotiny sekundy. V druhom kole ale predviedla horšiu jazdu a aktuálne jej patrí 3. miesto.
     
    6
    Posledná domáca zjazdárka – Carmen Thalmannová. V strednej časti trate spravila veľkú chybu, a tak nemohla atakovať lídersky čas. So stratou 92 stotín sa v cieli umiestnila na priebežnom 4. mieste.
     
    5
    Na trati je Petra Vlhová. Držte palce!
     
    5
    Petra Vlhová opäť v druhom kole riskovala. Štart jej síce príliš nevyšiel, no následne sa rodáčka z Liptovského Mikuláša zlepšila a predviedla skvelú jazdu. Vďaka druhému najlepšiemu času v druhom kole je s náskokom 4 desatín na prvom mieste.
     
    4
    Šárka Strachová predviedla opäť peknú plynulú jazdu. Jej tempo ale na Petru Vlhovú nestačilo. Tesne o 20 stotín sekundy je česká reprezentantka za Slovenkou.
     
    3
    Frida Hansdotterová je líderkou slalomu v tejto sezóne a aj dnes skončí na stupňoch pre víťazov. V súčte časov je o 33 stotín rýchlejšia ako Petra Vlhová.
     
    2
    Na trati je Veronika Velez Zuzolová. Dokáže zopakovať svoje víťazstvo z utorňajšieho slalomu?
     
    2
    Veronika Velez Zuzulová mala síce mierne problémy na trati, no podobne ako Vlhová predviedla skvelý výkon. Záver bol mimoriadne dramatický, no Veronika je o 20 stotín sekundy na prvom mieste! Paráda!
     
    1
    Nastasia Noensová nejazdila dobrú jazdu! Už na začiatku mala mierne problémy, kde prišla o svoj náskok. Francúzska je napokon až na 4. mieste. SLOVENSKO má dve pretekárky na stupňoch víťazov!
     
    VERONIKA VELEZ ZUZULOVÁ vyhrala aj druhý slalom v rakúskom Flachau!
     
    Celkové výsledky 7. slalomu sezóny vo Flachau:

    1. Veronika Velez Zuzulová (SVK) 149,99
    2. Frida Hansdotterová (SWE) + 0,20
    3. Petra Vlhová (SVK) + 0,53
    4. Nastasia Noensová (FRA) + 0,72
    5. Šárka Strachová (CZE) + 0,73
    6. Wendy Holdenerová (SUI) + 0,93
    7. Nina Lösethová (NOR) + 1,57
    8. Michelle Gisinová (SUI) + 1,61
    9. Carmen Thalmannová (AUT) + 1,89
    10. Julia Grüenwaldová (AUT) + 1,93
    11. Katharina Gallhuberová (AUT) + 2,24
    12. Erin Mielzynská (CAN) + 2,26
    13. Marie-Michele Gagnonová (CAN) + 2,35
    14. Michaela Kirchgasserová (AUT) + 2,52
    15. Elisabeth Willibaldová (GER) + 2,65
    16. Chiara Costazzaová (ITA) + 2,80
    17. Anne-Sophie Barthetová (FRA) + 2,93
    18. Irene Curtoniová (ITA) +2,94
    19. Christina Geigerová (GER) + 2,97
    20. Maria Pietiläová-Holmnerová (SWE) + 3,03
    21. Lena Dürrová (GER)+ 3,18
    22. Bernadette Schildová (AUT) + 3,27
    23. Denise Feierabendová (SUI) + 3,31
    24. Lisa-Maria Zellerová (AUT) + 3,37
    25. Katharina Truppeová (AUT) + 3,40
    26. Eva-Maria Bremová (AUT) + 3,49
    27. Manuela Moelggová (ITA) +3,52
    28. Resi Stieglerová (USA) + 3,56
    29. Susanne Weinbuchnerová (GER) + 4,40
    nedokončila – Charlotte Chableová
     
    Tak toto je krásny pohľad. Slovensko má dve pretekárky na stupňoch víťazov. Okrem Veroniky Velez Zuzulovej skončila na treťom mieste aj Petra Vlhová, pre ktorú je to tretie pódiové umiestnenie vo Svetovom pohári v kariére. Slovenský tandem dokázala prekaziť len Švédka Frida Hansdotterová, ktorá naďalej vedie celkové poradie disciplíny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:32:24)

    Miroslav Kováčik

    Výsledky prvého kola
    1. Nastasia Noensová (FRA) 55,51
    2. Veronika Velez Zuzulová (SVK) + 0,17
    3. Frida Hansdotterová (SWE) + 0,20
    4. Šárka Strachová (CZE) + 0,42
    5. Petra Vlhová (SVK) + 0,59

    6. Carmen Thalmannová (AUT) + 0,61
    7. Michelle Gisinová (SUI) + 0,66
    8. Wendy Holdenerová (SUI) + 0,67
    9. Nina Lösethová (NOR) + 0,89
    10. Irene Curtoniová (ITA) +1,12
    11. Michaela Kirchgasserová (AUT) + 1,22
    12. Marie-Michele Gagnonová (CAN) + 1,43
    13. Chiara Costazzaová (ITA) + 1,46
    14. Maria Pietiläová-Holmnerová (SWE) + 1,61
    15. Christina Geigerová (GER) + 1,66
    16. Katharina Gallhuberová (AUT) + 1,85
    17. Erin Mielzynská (CAN) + 1,86
    18. Lena Dürrová (GER)+ 1,94
    19. Charlotte Chableová (SUI) + 1,95
    20. Julia Grüenwaldová (AUT) + 2,02
    21. Manuela Moelggová (ITA) +2,09
    22. Bernadette Schildová (AUT) + 2,14
    23. Elisabeth Willibaldová (GER) + 2,20
    24. Anne-Sophie Barthetová (FRA) + 2,24
    25. Eva-Maria Bremová (AUT) + 2,28
    26. Lisa-Maria Zellerová (AUT) + 2,43
    27. Resi Stieglerová (USA) + 2,45
    28. Susanne Weinbuchnerová (GER) + 2,50
    29. Denise Feierabendová (SUI) + 2,60
    30. Katharina Truppeová (AUT) + 2,61
    ...
    45. Martina Dubovská (CZE) + 3,21
    59. Barbara Kantorová (SVK) + 5,19
    62. Gabriela Capová (CZE) + 7,85

    Celkové výsledky 7. slalomu sezóny vo Flachau
    1. Veronika Velez Zuzulová (SVK) 149,99
    2. Frida Hansdotterová (SWE) + 0,20
    3. Petra Vlhová (SVK) + 0,53
    4. Nastasia Noensová (FRA) + 0,72
    5. Šárka Strachová (CZE) + 0,73
    6. Wendy Holdenerová (SUI) + 0,93
    7. Nina Lösethová (NOR) + 1,57
    8. Michelle Gisinová (SUI) + 1,61
    9. Carmen Thalmannová (AUT) + 1,89
    10. Julia Grüenwaldová (AUT) + 1,93
    11. Katharina Gallhuberová (AUT) + 2,24
    12. Erin Mielzynská (CAN) + 2,26
    13. Marie-Michele Gagnonová (CAN) + 2,35
    14. Michaela Kirchgasserová (AUT) + 2,52
    15. Elisabeth Willibaldová (GER) + 2,65
    16. Chiara Costazzaová (ITA) + 2,80
    17. Anne-Sophie Barthetová (FRA) + 2,93
    18. Irene Curtoniová (ITA) +2,94
    19. Christina Geigerová (GER) + 2,97
    20. Maria Pietiläová-Holmnerová (SWE) + 3,03
    21. Lena Dürrová (GER)+ 3,18
    22. Bernadette Schildová (AUT) + 3,27
    23. Denise Feierabendová (SUI) + 3,31
    24. Lisa-Maria Zellerová (AUT) + 3,37
    25. Katharina Truppeová (AUT) + 3,40
    26. Eva-Maria Bremová (AUT) + 3,49
    27. Manuela Moelggová (ITA) +3,52
    28. Resi Stieglerová (USA) + 3,56
    29. Susanne Weinbuchnerová (GER) + 4,40
    nedokončila – Charlotte Chableová