Excelsior – Twente 1:1 (kon.) | Graafschap – Utrecht 0:1 (kon.) | Arnhem – Eindhoven 0:1 (kon.)
Amsterdam – Heerenveen 5:2 (kon.)
koniec
SBV Vitesse Arnhem
0:1 (0:0)
PSV Eindhoven
cz Sobota 05.12.2015, 19:45 • GelreDome (Arnhem) [Kapacita: 25 500] • Holandská Eredivisie • 15. kolo
Predzápasové kurzy
    90. Jorrit HENDRIX - 0:1
     
    90
    PSV právě vstřelilo branku!
    Nedáš-dostaneš. Prostě to platí a teď se to zase potvrdilo. Domácí byli jasně lepší, ale teď zafungovala jakási "karma" za tu penaltu, de Jong krásně poslal do úniku JORRITA HENDRIXE, který tváří v tvář Roomovi zachoval chladnou hlavu a přízemní ranou k tyči otevřel skóre!
     
    89
    Opět spálil obří šanci dnešní nešťastník Solanke! Brown se dostal k přesnému centru ze strany a našel přesně hlavu mladého hráče, který tu hostuje z Chelsea, ale ten poslal míč mimo!
     
    87
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Renato Alex Ibarra, přichází Isaiah Brown.
     
    86
    Nevím, co domácí už víc chtějí. Jejich šance se vrší jedna na druhou, do jedné se dostal nově příchozí Baker, který nahrával před prázdnu bránu Solankemu, ta přihrávka byla ale o asi půl metr delší, než by bylo třeba!
     
    84
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Valerij Kazajšvili, přichází Lewis Baker.
    79. Solanke v obrovské šanci
     
    79
    Ale teď už to gól být měl! Solanke se dostal k míči zcela sám před Zoetem, ale netrefil z vyložené pozice bránu!
     
    79
    I domácí chtěli po mele ve vápně penaltu, po rohu reklamovali ruku, ale byla tam taková skrumáž, že si netroufnu soudit.
     
    76
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Denis Olijnik, přichází Milot Rashica.
     
    75
    Velkou melu udělali ve vápně hráči PSV, nakonec se dostal ke střele Pröpper, ale stejně jako předtím Moreno, ani od míč do brány neprocpal!
     
    72
    A jedno z jeho předchozích rozhodnutí bylo mylné! PSV mělo jednoznačně kopat penaltu po faulu na Locadiu, potvrdil to opakovaný záběr!
     
    68
    Do šance se dostával Arias a v podivném souboji se skácel na zem. Možná to penalta byla, možná ne, každopádně sudí Blom rozpažil!
     
    60
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Steven Bergwijn.
     
    50
    Z ničeho nic ale dostal parádní míč za obranu Solanke a rázem se ocitl tváří v tvář Zoetovi, byl ale příliš překvapen a tak napálil pouze padajícího Nizozemce v bráně hostů!
     
    42
    A první těžký zákrok musel předvést i Room! Po hezké kombinaci se dostal ke střele z volného místa Locadia a jeho bombu musel těsnit nad právě Room!
     
    37
    Teď se opět musel vyznamenat Zoet! Kazajšvili se dostal ke střele zpoza vápna a trefil jednoho z hostů tak šikovně, že míč nakonec padal přesně pod břevno! Zoet ale vytáhl parádní zákrok a míč přizvedl nad horní tyč!
    32. Další šance
     
    32
    Další obrovská šance Vitesse, která byla opět umocněná tečí bránícího hráče! Ke krásné akci se dostal Olijnik, který po kličce do středu obstřeloval obránce, toho ale míč trošku škrtl a Zoet měl obří potíže s vytěsněním míče na roh!
    29. Šance Solankeho
     
    29
    Přeci jen tu ale byla šance pro domácí! Solanke se dostal ve vápně k míči, umně se s ním otočil okolo beka a díky teči jen těsně minul vzdálenější tyč Zoetovy brány!
     
    11
    Vitesse nám toho zatím mnoho nepředvedlo, ale teď málem šlo do vedení. S ohněm si hrál gólman Zoet, který si ještě nemoudře zpracovával malou domů a nakonec musel před Solankem míč ve skluzu posílat na roh!
     
    8
    Velké závary jsme teď viděli před bránou Vitesse, Arias po rychlé akci nejprve svoji bombu napálil do tyče brány zkoprnělého Rooma, aby následně hlavičkoval de Jong těsně mimo!

    Ondřej Hradecký

    Góly: 90. Hendrix


    SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks, van der Werff, Kruiswijk, Leerdam – Yeini, Kazajšvili (84. L. Baker), Nakamba – Ibarra (87. Brown), Solanke, Olijnik (76. Rashica).
    Náhradníci: Houwen – Brown, Dauda, Rashica, L. Baker, Achenteh, Kašia.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – D. Pröpper, Hendrix, Guardado – Pereiro (60. Bergwijn), L. de Jong, Locadia.
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Schaars, Maher, Jozefzoon, Bergwijn, De Wijs.

    Rozhodca: Blom – Langkamp, Boonman – Lindhout