Lyon – Angers 0:2 (kon.) | GFC Ajaccio – Nantes 1:1 (kon.) | Bastia – Monaco 1:2 (kon.)
Caen – Lille 1:2 (kon.) | Remeš – Troyes 1:1 (kon.) | Toulouse – Lorient 2:3 (kon.)
koniec
Stade de Reims
1:1 (1:0)
ESTAC Troyes
cz Sobota 05.12.2015, 20:00 • Stade Auguste-Delaune II, Reims • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Chris Mavinga, přichází Mouhamadou Dabo.
     
    90+2
    Po levé straně prošel do pokutového území obránce Signorino, který následně poslal míč před branku. Nikdo z domácích hráčů se však do zakončení nedostal!
    89. Pozorný brankář Bernardoni
     
    89
    Reims zůstalo u míče na útočné polovině, a z pravé strany tentokrát přilétl daleko nebezpečnější centr od Fofany, který na přední tyči přizvedl stoper Veškovac, a brankář Bernardoni raději poslal míč na rohový kop!
     
    87
    Ve středu hřiště dostal od domácích hráčů prostor Jessy Pi, který natáhl ke střele. Pokus francouzského útočníka nevyapdal vůbec špatně, nicméně míč skončil těsně vedle branky!
     
    81
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Corentin Jean, přichází Fabien Camus.
     
    76
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Džaba Kankava, přichází Alexi Peuget.
     
    75
    Troyes v posledních minutách svého soupeře přehrává, a z tribun se ozývá pískot domácích fanoušků! Po povedeném centru Cabota se ve vápně dostal k míči Corentin Jean, jehož následná střela prolétla těsně vedle pravé tyče!
     
    72
    Krásný pas za obranu vyslal Thiago Xavier, který našel volného Pereu. Kolumbijský útočník si však míč špatně zpracoval, a ten mu utekl k domácímu brankáři, který situaci vyřešil velmi dobře!
     
    67
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Prince Oniangué, přichází Theoson Jordan Siebatcheu.
     
    64
    Pi následně v levé části vápna našel Corentina Jeana, který si míč zpracoval, a pohotově zakončil. Jeho ostrou střelu však dokázal brankář Agassa lapit!
     
    61
    David N´Gog dokázal krásně uvolnit Fortese, který nebezpečně vystřelil z pravé části vápna. Jeho přízemní rána prolétla těsně vedle pravé tyče hostující branky!
    54. Velká šance hostujícího celku
     
    54
    Hostující celek se mohl klidně dostat do vedení! Dlouhý centr Xaviera našel ve vápně Pereu, po jehož hlavičce Agassa vyrazil míč před sebe. Následně se ke střele dostal Nivet, jehož střelu zblokoval na rohový kop Signorino!
    47. Jessy PI - 1:1
     
    47
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro domácí velký šok! Troyes hned na začátku druhého poločasu srovnává na 1:1! Do vápna prošel záložník Cabot, který se po pěkné kličce dostal ke střele, nicméně tu Agassa vyrazil. Následně se míč odrazil do prostoru, kde se nacházel JESSY PI, který přesnou střelou sronvává stav!
    41. Obrovská šance Devauxe
     
    41
    Teď měl domácí celek obrovskou šanci! Po pravé straně postupoval obránce Fofana, který svým centrem našel na zadní tyči Devauxe. Francouzský záložník svou střelu směroval na zadní tyč, nicméně branku těsně minul! Na míč si sáhl i brankář Bernardoni!
    36. Nicolas de Préville - 1:0
     
    36
    Reims právě vstřelilo branku!
    Domácí celek jde před koncem prvního poločasu do vedení! Na pravé straně operoval s míčem Fortes, který se pokoušel najít ve vápně Fortese. Míč se však nakonec dostal do středu, kde napřáhl ke střele NICOLAS DE PRÉVILLE, na jehož krásnou ránu byl brankář Bernardoni krátký!
     
    35
    Teď to však přehnal s důrazem Tiago Xavier, který poslal k zemi de Prévilleho, a zaslouženě dostává žlutou kartu!
     
    25
    Obránce Martial byl odnesen na nostíkách za postranní čáru za velkého potlesku domácích fanoušků. Doufejme, že bude francouzský bek v pořádku! Na jeho místo přichází Veškovac!
    22. Skluz Martiala
     
    22
    Do pokutového území dostal povedenou přihrávku de Préville. Postup francouzského obránce však zastavil skvělým skluzem obránce Martiala, který si však zákroku ublížil, a momentálně je ošetřován!
     
    20
    První žlutou kartu udělil hlavní rozhodčí domácímu Kankavovi, který se prezentoval hodně ostrým zákrokem v souboji s Nivetem!
    18. Patička de Prévilleho skončila mimo
     
    18
    Domácí měli k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Mandi. Jeho centr prošel až na zadní tyč, kde se nacházel de Préville. Francouzský útočník byl zády k brance, a jeho patička skončila těsně vedle!
     
    16
    Stade de Reims však výborně napadalo, a ve středu hřiště vybojoval míč Kankava. Domácí záložník následně ve vápně našel de Prévilleho, jehož střelu však brankář Bernardoni vyrazil!

    Jan Havlovic

    Góly: 36. de Préville – 47. Pi

    Karty:   20. Kankava (REI) – 35. Xavier (TRY)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:11.
    Stade de Reims: Agassa – Fofana, Tacalfred, Mandi, Signorino – Devaux, Kankava (76. Peuget), Oniangué (67. Siebatcheu) – de Préville, N'Gog, Fortes.
    Náhradníci: Placide – Rigonato, Atila Turan, Bulot, Peuget, Siebatcheu, Mfulu.

    ESTAC Troyes: Bernardoni – Ngongca, Martial (25. Veškovac), Saunier, Mavinga (90+2. Dabo) – Xavier, Pi – Cabot, Nivet, Jean (81. Camus) – Perea.
    Náhradníci: Dreyer – Dabo, Ayasse, Court, Camus, Karaboué, Veškovac.

    Rozhodca: Jérôme Miguelgorry – Gaillar, Mouysset (vš. Francie)