Buffalo – Tampa Bay 1:4 (kon.) | Washington – Boston 4:1 (kon.) | Montreal – NY Islanders 4:1 (kon.)
Ottawa – Winnipeg 3:2 (3:1 po s.n.) | Minnesota – Nashville 2:3 (kon.) | Calgary – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Arizona – Colorado 4:2 (kon.) | LA Kings – Columbus 2:3 (kon.) | San Jose – Florida 5:2 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Colorado Avalanche
cz Piatok 06.11.2015, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jordan MATINOOK - 4:2
     
    59:46
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je hotovo, jen několik vteřin před koncem třetí třetiny se domácí mančaft prosazuje počtvrté, když pečetí výsledek a posílá kus černé gumy do odkryté svatyně. Autorem branky je JORDAN MARTINOOK, jenž celkem v klidu a bez problému nasměroval pryž do svatyně. Zvládl to velice hbitě, když se dokázal zmocnit přihrávky od Boedkera od pravého mantinelu. Fanoušci domácích už mohou zůstat v klidu. Asistence: Mikkel Boedker.
     
    58:54
    Colorado už hraje s prázdnou brankou a riskuje v šesti mužích v poli.
    Matt DUCHENE - 3:2
     
    56:14
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, už se pomalu zdálo, že Arizona zápas v klidu dohraje, ale necelé čtyři před koncem je tu snížení Colorada na rozdíl jediné branky a závěr třetí třetiny může být ještě hodně zajímavý, co se napínavých momentů týče. Velice promyšlená akce, na jejímž konci stál MATT DUCHENE, když do sítě Coyotes procpal dobrou střelu z vlastní hokejky. Od MacKinnona převzal puk a krásně se sním protáhl až ke střele na brankoviště. Ochránce svatyně Arizony už toho moc dělat nemohl, kus černé gumy úplně změnil směr, krásná akce. Asistence: Nathan MacKinnon.
     
    50:59
    Veliká šance, do které se ve vlastním oslabení dostal střelec jedné z domácích branek Tobias Rider. Ale při úniku si na něj Varlamov výborně počíhal lapačkou.
     
    49:52
    Zdá se vám, že už se nějak dlouho hraje v plném počtu? Pak vás potěším, následuje další vyloučení a rozhodčí si nebere servítky, za katr nyní pošle jednoho z hokejistů Arizony. Oliver Ekman-Larsson (ARI) inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    45:01
    Z dnešního utkání se začíná stávat zápas vyloučení. Hrálo se jen chvíli a hlavní arbitr dnešního mače uděluje další dvě minuty, nyní domácímu Anthonymu Duclairovi (ARI) za podražení. Bude se tedy hrát ve čtyřech.
     
    44:58
    Max Domi unikal skoro sám na branku v přesilovce, ale Varlamov ho skvěle zastavil zákrokem lapačkou.
     
    44:15
    Teď se zase situace otočí, přesilovou hru si zahrají Arizonští. Dvě minuty za držení dostává střelec zatím jediné hostující branky Cody McLeod (COL). Co Arizona a tahle početní výhoda?
     
    41:35
    Je tu možnost pro Colorado, dvě minuty totiž dostane domácí hokejista a podražení. Za katrem už čeká na plynutí svého trestu hokejista Shane Doan (ARI).
     
    38:30
    A zase vyloučení, rozhodčí se pořádně dnes činí s tresty na obou stranách. Je tu další přesilovka pro domácí, sotva se Nathan MacKinnon (COL) vrátil na led, už zase sedí zpátky za katrem. Nyní souzen za nedovolené bránění.
     
    37:18
    Boedkerovo nahození z dálky se ještě snažil na brankovišti uklidit do sítě některý z domácích útočníků, ale chybělo mu několik centimetrů k úspěchu.
     
    35:59
    Je tu ještě jedno vyloučení v rámci prostřední dvacetiminutovky, na trestnou lavici nyní musí zamířit hostující Nathan MacKinnon (COL), podle soudu rozhodčího krosčekoval soupeře.
     
    33:10
    S vyloučeními se nám ve druhé třetině roztrhl pytel. Tentokrát následuje trest za hákování pro domácího muže, za katr už si míří sednout Michael Stone (ARI). Přesilová hra pro Avalanche.
     
    28:51
    Oliver Ekman-Larsson se vykličkoval do slibné šance, ve které byl faulován. Přitáhl si ho Nikita Zadorov (COL), jehož hákování si rozhodčí všiml a je tu více jak minutu dlouhá přesilovka Arizony pět na tři.
     
    27:58
    Už se hrálo v plném počtu, ale ještě před komerční přestávkou uvidíme další vyloučení, které hodlá hlavní rozhodčí soudit. Erik Johnson (COL) je trestán za zdržování hry a je tu tedy další šance pro Arizonu.
     
    25:47
    Colorado má ovšem možnost zahrát si přesilovou hru, jeden z hokejistů v bílém trikotu totiž míří za katr za podražení. Konkrétně se jedná o Brada Richardsona (ARI).
    Nicklas GROSSMANN - 3:1
     
    25:16
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak se zdá, že se nám na začátku druhé třetiny otevřela střelnice z obou stranu, teď trošku sporný zásah, ale rozhodčí vypadá, že nemá problém s uznáním gólu. Nahozený puk na branku Semjon Varlamov vyrazil pouze před sebe, jenže hra ještě nebyla přerušena a jako první se k pryži dostal Steve Downie, jenž ji možná tečoval, ale branka oficiálně připsána muži jménem NICKLAS GROSSMANN, jeho dnešní druhá branka. Hokejisté Colorada ještě protestují, ale rozhodčí hru nepřerušil před vstřelením branky, takže vše by mělo být podle pravidel. Situaci nezměnila ani žádost trenéra Roye o překontrolování videa. Asistence: Martin Hanzal, Connor Murphy.
    Cody MCLEOD - 2:1
     
    23:48
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche připravili odpověď na mou předchozí otázku a na druhou inkasovanou branku reagují nejlepší možností, kterou reagovat mohli, tedy snížením zpět na rozdíl jediného zásahu. Krásně se až před Smithe s kotoučem dokázal protáhnout CODY MCLEOD, který na nic nečekal a okamžitě vystřelil kus černé gumy na branku. Gólmana Arizony možná malinko znejistěl, pak už stačilo málo, aby mu pryž pronikla až za záda. Tato akce ale měla dobrý počátek už od samého založení, hosté jsou zpátky v zápase. Asistence: Erik Johnson.
    Tobias RIEDER - 2:0
     
    22:41
    Arizona právě vstřelila branku!
    Trošku se dalo očekávat, že by z tlaku na branku v podání Arizony mohla pramenit druhá branka zápasu, ale teď měli domácí možná i trochu štěstí, byť zaslouženého. Druhý kotouč, který dnes do sítě domácí dopravili, byl hodně podobný první Grossmannově zásahu. Tentokráte ale puk z pravé strany a hlavně z dálky nahazoval TOBIAS RIEDER, jemuž se podařilo překvapit Varlamova zajímavým zakončením. Ani teď toho brankář Colorada možná moc neviděl, takže měl zákrok hodně ztížený. Jak budou Avalanche na skutečnost druhého inkasování reagovat? Asistence: Martin Hanzal.
     
    19:06
    Už se rozběhla poslední minuta první třetiny a zároveň budeme sledovat první vyloučení dnešního utkání. Vyloučen je hokejista Avalanche Brandon Gormley (COL), jenž hákoval soupeře. Je tu první přesilovka Arizony.
     
    18:22
    Střela Boedkera z levé strany už byla mnohem více nebezpečná, vzápětí se do šance tlačil také Max Domi. Ani jeden Varlamova těsně nepřekonává.
     
    14:40
    Grossmann si dělal zálusk na druhou branku utkání, střílel z úplně stejného místa, ze kterého už se dnes jednou trefil. Teď chyběly jen centimetry, aby dobře trefil zařízení.
    Nicklas GROSSMANN - 1:0
     
    07:05
    Arizona právě vstřelila branku!
    Zatím to byli hosté Colorado Avalanche, kdo měl více šancí a snažil se prosadit před Mikem Smithem, ale jsou to nakonec domácí, kdo jako první v dnešním utkání uniká do vedení. Tato akce ovšem byla povedená, takže se dá tvrdit, že Coyotes vedou zajisté zaslouženě. NICKLAS GROSSMANN poslal z dálky puk na branku Varlamova, vůbec to nebyla tvrdá střela. Jenže před brankářem Lavin stála zeď hráčů, přes ně ochránce svatyně Colorada moc dobře neviděl. A kus černé gumy proskotačil až za brankovou čáru. Hosté tak musejí od prvních minut zápasu dohánět výsledek. Asistence: Mikkel Boedker, Connor Murphy.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 8. Grossmann (Boedker, Murphy), 23. Rieder (Hanzal), 26. Grossmann (Hanzal, Murphy), 60. Matinook (Boedker) – 24. McLeod (Johnson), 57. Duchene (MacKinnon)


    Arizona Coyotes: Smith (Lindback) – Stone, Ekman-Larsson, Michálek, Dahlbeck, Murphy, Grossmann – Duclair, Hanzal, Rieder – Boedker, Gaudet, Domi – Doan, Richardson, Martinook – Downie, Gordon, Chipchura
    Colorado Avalanche: Varlamov (Berra) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Gormley, Zadorov – Iginla, MacKinnon, Tanguay – Duchene, Söderberg, Landeskog – Skille, Street, Everberg – Comeau, Grigorenko, McLeod

    Rozhodca: Hebert, Pollock – Sharrers, Rody

    Diváci: 10 270