Třinec – K. Vary 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 2:1 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:5 (kon.)
Plzeň – Pardubice 4:2 (kon.) | Hradec Králové – Olomouc 2:0 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 2:3 (kon.)
koniec
Mountfield HK
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Olomouc
cz Piatok 30.10.2015, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 15. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:08
    Hradecká FORTUNA aréna už tleská jako jeden muž, stadionem obíhá mexická vlna. Udrží Kacetl čisté konto?
    58:33 Brian IHNAČÁK - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už je to úplně jasné, Hradec dovede dnešní zápas k poklidnému vítězství! Hanákům se nepodařilo rozehrát a ve středním pásmu posunul Courchaine kotouč BRIANU IHNAČÁKOVI, který přejel modrou čáru a pak ho snadno poslal do prázdné brány – 2:0. Asistence: Adam Courchaine, Rudolf Červený.
     
    57:58
    Teď už je Vošvrda na střídačce a Kohouti v šesti!
     
    56:59
    Hradec čeká na protiútoky, teď ho táhl Rastislav Dej. Vošvrda kotouč vyrazil před sebe, ale dorážející Červený ho nepřekonal!
     
    55:12
    Dnešní utkání sleduje 5643 diváků. Skvělá návštěva!
     
    53:02
    Už už se Kudrna mezi kruhy rozmýšlel, kam vystřelí, když mu do rány skvěle skočil Marek Laš!
     
    51:49
    Hradecké přesilovky jsou o dost lepší než olomoucké, teď se budou muset bránit zase hosté. Pavel Skrbek (OLO) pyká za podražení.
     
    49:39
    Janu Jaroměřskému obětavě lehl do střely Rastislav Dej, dostal ránu do levé ruky. Když rozhodčí přerušili hru a na led vtrhnul doktor, Dej se už zvedl a odjel na střídačku, zatímco nebohý lékař se smekl po ledě. Myslím, že oba budou v pořádku.
     
    49:28
    Další přečíslení už domácím vyšlo, až na jeden detail: Roman Kukumberg napálil vzdálenější Vošvrdovu tyčku!
     
    46:50
    Martin Pláněk sebral puk a domácí jeli do přečíslení tří proti dvěma, jenže ve středním pásmu ho nesehráli dobře.
     
    46:36
    Možná se něčeho dočkáme v přesilovce hostů, i když dosavadní dvě z jejich strany prakticky nic nenabídly. Tomáš Knotek (HKM) se na ledě natáhl po soupeři hokejkou a odchází pykat za podražení.
     
    37:27
    Jestli se Hanáci potřebovali na něčem chytit, určitě to může být přesilovka. Karel Pilař (HKM) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:24
    Za zády hradecké obrany výborně číhal Radim Kucharczyk. Neměl ale rychlost, tak jen tvrdě vypálil od modré čáry, což Kacetl zkontroloval levým betonem.
     
    35:09
    Jako by se nechumelilo, Brian Ihnačák posunul pod bruslemi tří olomouckých hráčů do sóla Rudolfu Červenému. Ten byl ale v nevýhodném úhlu a jeho bekhendové zakončení si Tomáš Vošvrda pohlídal.
     
    30:57
    Hradec dokázal přečíslit soupeře a do Courchainovy nabídky se na levé straně opřel Rudolf Červený. Vošvrda měl pravý beton na svém místě.
     
    28:52
    Jaroslav Bednář v rohu pásma nakonec vymyslel nabídku před branku, kterou si Martin Vyrůbalík srazil na vlastního brankáře. Tomáš Vošvrda byl naštěstí pro hosty pozorný.
     
    26:52
    Marek Laš (OLO) pyká za krosček. Hradec má 19 sekund přesilovky pět na tři.
     
    26:52
    Další obrovská možnost domácích, tentokrát v podání Jiřího Šimánka! Vošvrda znovu vykryl úhel, ale puk mu propadl za záda a dorážejícího Kudrnu musel znovu odstavit soupeř jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    25:52
    ...nakonec z toho přece jen byla gólová pozice pro Briana Ihnačáka! Courchaine ho uvolnil na levé straně, jenže domácí útočník nenašel mezeru v postoji výborného Vošvrdy.
     
    25:11
    Robin Staněk (OLO) je vyloučen za nedovolené bránění. Třetí přesilová hra pro Mountfield.
     
    25:11
    Tlak domácích pokračoval, po střele z úhlu Vošvrda nevěděl, že puk vyrazil před sebe! Spoluhráč mu musel pomoci faulem.
     
    24:03
    Hned vzápětí přečíslil elitní útok domácích soupeře znovu, tentokrát pálil Kudrna. Jeden z hostů však jeho střelu obětavě zblokoval a jeho spoluhráči vyhodili na icing.
     
    23:34
    Olomoucký bek se trestuhodně zapomněl vepředu a Hradec měl přečíslení dva na jednoho! Kudrna ale hodil Knotkovi tak skákající žabičku, že ji hradecký útočník mohl jenom stěží trefit.
     
    21:49
    Jan Eberle posílal před hradeckou branku kotouč, který si našel Jiří Řípa. Na první pohled měl před sebou prázdnou branku, ale Ondřej Kacetl se velmi rychle přesunul a jeho šanci zastavil!
     
    17:48
    A teď Vošvrdův zákrok pro diváky. Fanoušci už zase vstávali, když Pilař napřahoval, ale hostující gólman si přes bojující dvojičku našel výhled a triumfálně všem ukázal: Mám puk v lapačce!
     
    17:20
    Mountfield dál mačká svého soupeře jak citrón. Vzadu se do puku opřel Jaroslav Bednář, jeho rána těsně přeletěla olomoucké břevno.
    16:34 Karel PILAŘ - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    16:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jako bych to zakřikl, protože ještě před uplynutím první části olomouckého trestu domácí otevírají skóre! Červený narýsoval ideální zpětnou přihrávku KARLU PILAŘOVI, který udělal pár temp dopředu a pak neobyčejně přesnou a tvrdou ranou propálil Vošvrdu za lapačkou – 1:0! Asistence: Rudolf Červený, Brian Ihnačák.
     
    15:48
    Znovu pálil od modré Zdeněk Čáp, tentokrát dorážel Roman Kukumberg. Ale znovu neměl prostor na to, aby Vošvrdu zblízka prostřelil.
     
    15:14
    Čápovu odraženou střelu si v chumlu hráčů našel Jiří Šimánek, jeho pokus ale víceméně trefil dobře stojícího Vošvrdu.
     
    15:00
    Obětí byl Jaroslav Kudrna, který dostal od Robina Staňka (OLO) vysokou hokejkou do obličeje. Hostující bek je vyloučen na čtyři minuty, dobrá možnost pro domácí tým.
     
    15:00
    Hradec měl k dispozici ponechanou výhodu, když Tomáš Knotek z dobré pozice přestřelil druhou tyčku.
     
    13:53
    Kacetl vyrazil střelu od modré čáry do strany, kde čekal na dorážku Tomáš Mikúš. Ale jak byl už prakticky v nulovém úhlu, puk zvládl jen poslat rovnoběžně s brankovou čarou.
     
    12:00
    Jan Knotek tečoval Skrbkovu nabídku vedle brány, ale hosty to příliš mrzet nemusí – zahrají si totiž první přesilovku zápasu. Brankář Ondřej Kacetl (HKM) je potrestán za podražení...
     
    10:42
    Teď už se domácí mohli dočkat, do přihrávky zpoza brány se opřel Jaroslav Kudrna. Střela by pravděpodobně šla mimo, i tak ji Tomáš Vošvrda bezchybně zastavil lapačkou.
     
    09:33
    První zajímavá akce utkání byla hned málem gólová! Jiří Řípa se procpal do útoku po pravé straně a Kacetla prostřelil mezi betony, jenže domácí gólman mírně vychýlil puk, který tak minul druhou tyčku!
     
    Ano, teď už je tady chvíle pro Jiřího Šimánka, který dnes nastupuje ke svému 800. utkání v nejvyšší soutěži. Od generálního manažera Aleše Kmoníčka a předsedy představenstva Miroslava Schöna převzal dres se symbolickým číslem na počest svého jubilea.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 17. K. Pilař (Červený, Ihnačák), 59. Ihnačák (Courchaine, Červený)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Frühauf, Hronek – Kudrna, T. Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Vantuch, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Olomouc: Vošvrda (Konrád) – Skrbek, Vyrůbalík "C", Valenta, Jaroměřský, Houdek, Staněk, Rašner – Buc, J. Knotek, Laš – Pekr, Zeman, Mikúš – Eberle, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Herman, Matai. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodca: Hribik, Hrubý – Komárek, Ondráček.

    Diváci: 5643