Buffalo – Montreal 2:7 (kon.) | NY Islanders – Boston 3:5 (kon.) | Winnipeg – Tampa Bay 3:4 (po pr.)
Calgary – Detroit 3:2 (po pr.) | Edmonton – Washington 4:7 (kon.) | LA Kings – Carolina 3:0 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
2:7 (0:1, 2:3, 0:3)
Montreal Canadiens
cz Sobota 24.10.2015, 01:05 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:10
    Před Kanem zívala úplně prázdná brána, avšak Condona na brakové čáře zastoupil obětavý Beaulieu. Tohle by útočník Kaneových kvalit měl proměňovat!
    Dale WEISE - 2:7
     
    55:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    Dnešní večer patří Andreji Markovovi, který si připisuje už pátý bod v tomto duelu! Zkušený ruský zadák obdržel puk těsně před modrou čárou, jeho tvrdou ránu ještě lehce tečoval DALE WEISE, a Johnson tak musí lovit puk ze své branky už posedmé. Asistence: Andrej Markov, David Desharnais.
     
    51:33
    Nathan Beaulieu si v souboji s Folignem počínal nedovoleně a dostává dvě trestné minuty za držení hole.
    Max PACIORETTY - 2:6
     
    51:11
    Montreal právě vstřelil branku!
    První lajna Montrealu přidává další branku! Mezírky v obraně Buffala využil Markov, který našel mezi kruhy volného MAXE PACIORETTYHO a hostující kapitán prostřelil dezorientovaného Johnsona. Asistence: Andrej Markov, Tomáš Plekanec.
     
    47:40
    Cody Franson v předbrankovém prostoru několikrát krosčekoval Desharnaise, nakonec sudímu došla trpělivost a obránce Buffala si za tento prohřešek proti pravidlům odsedí dvě minuty za hrubost. Přesilovka Montrealu začne ale až po komerční přestávce.
     
    45:51
    Petry teď předvedl ukázkovou hrubici, když nechal puk za sebou. Toho využil Sam Reinhart, který bekhendovým pokusem orazítkoval tyč!
     
    42:54
    Bude se vylučovat, tentokráte ale na straně hostí. Subban jasně podrazil O'Reillyho – sudí obránci Habs zcela správně uděluje dvě trestné minuty.
     
    41:03
    Fantastický Condon! McCabe našel úplně volného Girgensonse, před kterým zívala úplně prázdná branka, ale gólman Canadiens se stihl přemístit a s trochou štěstí zabránit kontaktní brance Buffala!
    Brendan GALLAGHER - 2:5
     
    40:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilovka v podání Habs! Markov dostal hodně prostoru, našel mezi kruhy volného Maxe Paciorettyho, po jehož pokusu vyrazil Johnson touš k BRENDANU GALLAGHEROVI, který už se nemýlil a vstřelil svou druhou branku v utkání! Asistence: Max Pacioretty, Andrej Markov.
     
    39:11
    Další komplikace pro Šavle! Josh Gorges natlačil Gallaghera do brankoviště a odsedí si dvouminutový trest za nedovolené bránění. Využije Montreal i tuto přesilovku?
    Andrej MARKOV - 2:4
     
    38:22
    Montreal právě vstřelil branku!
    Další bleskurychle využitá přesilovka! Plekanec vyhrál buly a puk se dostal na modrou čáru k ANDREJI MARKOVOVI, který si sjel mezi kruhy a přesnou ranou mezi betony překonal Johnsona! Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    38:18
    První přesilová hra pro Montreal. Na lavici hříchu usedá Tyler Ennis – dvě minuty, hrubost. Hodně přísné vyloučení.
     
    34:08
    Vyrovnání nebylo daleko! Ennise sice zastavil důrazný Jemelin, puk se ale odrazil ke Kaneovi, který překvapivou dělovkou pořádně vystrašil Condona!
    Torrey MITCHELL - 2:3
     
    33:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav nám příliš dlouho nevydržel! Po vyhraném vhazování se ke střele odhodlal Subban, puk však ještě lehce tečoval TORREY MITCHELL a Johnson na tuto změnu směru nedokázal včas zareagovat. Asistence: P.K. Subban, Andrej Markov.
    Ryan O'REILLY - 2:2
     
    31:04
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí bleskurychle, už po pěti vteřinách, využívají početní převahu! Po vyhraném buly se mezi kruhy procpal Franson, který následně nabil na pravou stranu volnému RYANU O'REILLYMU a ten našel skulinku mezi betony přesouvajícího se Condona! Asistence: Cody Franson.
     
    30:59
    Buffalo má dobrou šanci na vyrovnání! Na trestnou lavici totiž míří Tomáš Fleischmann, jenž si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    29:34
    Kane to teď nemyslel ale vůbec zle! Počkal si na najíždějícího Ryana O'Reillyho, následně ho nabídkou na teč vyzval ke skórování, puk si to však namířil kousek nad horní tyč Condonovy branky!
     
    29:07
    Obrovský závar před Condonem! Celé to začal opět Moulson, který se obtočil kolem branky, ale Condona nepřekonal. Puk se ale odrazil ke Girgensonsovi, jemuž ale v zakončení zabránil důrazný Plekanec, který dokázal, jak platným hráčem pro Canadiens je!
     
    28:45
    Plekanec opět ukázal jak geniálním hokejistou je! Obdržel puk od Paciorettyho, zvedl hlavu a famózním pasem skrze brankoviště našel Gallaghera, jemuž ale kotouč v klíčový okamžik přeskočil přes hůl!
    Matt MOULSON - 1:2
     
    24:49
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí dávají kontaktní gól a jsou opět ve hře! Reinhart šikovnou zadovkou zpoza branky našel MATTA MOULSONA, který přesnou ranou k tyči nedal Condonovi šanci zasáhnout! Asistence: Sam Reinhart, Cody Franson.
    Brendan GALLAGHER - 0:2
     
    20:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Parádní vstup Montrealu do prostředního dějství! Plekanec nahrál BRENDANU GALLAGHEROVI, který se natlačil před branku a nadvakrát dokázal došťourat kotouč za záda Chada Johnsona! Asistence: Tomáš Plekanec, P.K. Subban.
     
    19:53
    Fantastický Condon. Obrana Habs už se zřejmě viděla v šatně, čehož využil Eichel, který v přečíslení 2 proti 1 nabil Evanderu Kaneovi, ale brankář Montrealu se dokázal skvěle přemístit a puk vytěsnil mimo tři tyče!
     
    15:37
    Mohlo být bleskurychle srovnáno! Ristolainen parádním pasem našel Evandera Kanea, jenž se z úhlu sám řítil na Condona, ovšem po jeho dělovce puk jen prosvištěl těsně okolo pravé tyče branky Habs!
    Dale WEISE - 0:1
     
    14:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Fleischmann vybojoval puk ve střední třetině a vyslal Subbana s DALEM WEISEM do přečíslení 2 proti 1. Útočník Montrealu nahrál svému kolegovi, který mu touš ihned vrátil a sedmadvacetiletý Kanaďan už bez problému trefil z více jak poloviny odkrytou svatyni Šavlí! Asistence: P.K. Subban, Tomáš Fleischmann.
     
    07:22
    Domácí nebyli daleko od vstřelení první branky! Po Pysykově ráně vyrazil Condon kotouč jen k volnému Tyleru Ennisovi, který se nijak nerozmýšlel a z první napálil tyč montrealské svatyně!
     
    06:13
    Domácí zaspali v obraně a na Johnsona se sám řítil Tomáš Plekanec, ovšem tváří v tvář brankáře Šavlí prostřelit nedokázal!
     
    05:03
    Alexandr Sjomin sekl unikajícího Foligna – Buffalo si zahraje první přesilovou hru dnešního klání.
     
    00:21
    To byla dobrá šance pro Buffalo! 2 na 1 se řítili Kane a O'Reilly, zakončení na sebe nakonec vzal první jmenovaný, Condon musel puk vytěsnit ramenem.

    Vojtěch Tůma

    Góly a asistencie: 25. Moulson (Reinhart, Franson), 32. O'Reilly (Franson) – 15. Weise (Subban, Fleischmann), 21. Gallagher (Plekanec, Subban), 34. Mitchell (Subban, Markov), 39. Markov (Plekanec), 41. Gallagher (Pacioretty, Markov), 52. Pacioretty (Markov, Plekanec), 56. Weise (Markov, Desharnais)


    Buffalo Sabres: Johnson (Ullmark) – Gorges, Ristolainen, Weber, Franson, McCabe, Pysyk – Kane, O'Reilly, Reinhart – Ennis, Eichel, Gionta "C" – Moulson, Girgensons, Foligno – Deslauriers, Larsson, McGinn. Trenér: Dan Bylsma
    Montreal Canadiens: Condon (Price) – Markov, Subban, Jemelin, Petry, Beaulieu, Gilbert – Pacioretty "C", Plekanwc, Gallagher – Eller, Galchenyuk, Sjomin – Fleischmann, Desharnais, Weise – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly. Trenér: Michel Therrien.

    Rozhodca: Brian Pochmara, Francis Charron – David Brisebois, Steve Miller

    Diváci: 18 214