Malmö – Doneck 1:0 (kon.) | Paríž – Real Madrid 0:0 (kon.) | CSKA Moskva – Manchester United 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Eindhoven 2:0 (kon.) | Atlético Madrid – Astana 4:0 (kon.) | Galatasaray – Benfica 2:1 (kon.)
Juventus – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Manchester City – Sevilla 2:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
4:0 (2:0)
FC Astana
Streda 21.10.2015, 20:45 • Estadio Vicente Calderón, Madrid • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Prajem vám príjemný futbalový večer a vítam vás pri sledovaní Ligy majstrov! Program najprestížnejšej európskej klubovej súťaže pokračuje aj dnes. V tomto on-line prenose sa budeme bližšie venovať zápasu skupiny C medzi Atléticom Madrid a FC Astana. Stretnutie sa na štadióne Vicenteho Calderóna začína o 20:45 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Tabuľka skupiny C
    1. Benfica, 2 V, 4:1, 6 b.
    2. Atlético, 1 V, 1 P, 3:2, 3 b.
    3. Galatasaray, 1 R, 1 P, 2:4, 1 b.
    4. Astana, 1 R, 1 P, 2:4, 1:1, 1 b.

    Atlético Madrid
    Madridské Atlético odštartovalo tento ročník Ligy majstrov výhrou na ihrisku Galatasarayu Istanbul 0:2. Následne Atléti doma podľahli momentálne vedúcej Benfice 1:2, a tak im momentálne patrí druhá priečka s tromi bodmi. V domácej súťaži sa Atlético nachádza na 4. mieste. Po poslednom zápase ligy šampiónov Atlético odohralo ťažký zápas s mestským rivalom Realom Madrid, s ktorým vybojovala remízu 1:1 a v ďalšom kole zdolalo Atlético Real Sociedad vonku 0:2 a takto sa teda pozitívne naladilo na stredajší zápas.

    FC Astana
    Ukrajinská Astana sa aktuálne nachádza na poslednom mieste, ktoré si prakticky delí s Galatasarayom. V prvom kole klub z hlavného mesta Kazachstanu cestoval do Lisabonu, kde podľahol domácej Benfice 2:0. V ďalšom súboji Astana vybojovala cennú domácu remízu s Galatasarayom Istanbul v pomere 2:2. V domácej súťaži sa Astane celkom darí. V skupine o titul sa nachádza na druhom mieste za Kajratom Almaty, na ktorý stráca 5 bodov. Astana sa na Ligu majstrov naladila víťazstvami s Atyrauom (0:1) a Ordabasym (2:1).

    Keďže Astana sa tento rok premiérovo kvalifikovala do ligy šampiónov, nenašiel sa žiaden vzájomný zápas Atlética Madrid s FC Astana.

    Ak sa teda chcete dozvedieť všetko podstatné z prvej historickej konfrontácie týchto dvoch celkov, ostaňte verní portálu Onlajny.eu a určite vám nič neunikne. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Siqueira – Ferreira-Carrasco, Tiago, Gabi (C), Ñíguez – Griezmann, Jackson Martínez.
    Náhradníci: Moyà – Luís, J. Giménez, Koke, Ó. Torres, Á. Correa, F. Torres.

    FC Astana: Erić – Bejsebekov, Postnikov, Dedečko, Ilič, Achmetov – Ščetkin, Mužikov, Žukov, Kéthévoama (C) – Kabananga.
    Náhradníci: Loginovskij – Pikalkin, Kozhamberdy, Kulbekov.

    Rozhodca: Kulbakov – Malytin, Maslianko (všetci BLR).
     
    Hráči si podali ruky a sú pripravené na zápas. Domáci sa predstavia v tradičných červeno-bielych pruhovaných dresoch a kazašský tím bude hrať v žltých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu rozohrávali futbalisti Astany. Tí proti ťažkému súperovi začínajú krátkymi prihrávkami na vlastnej polovici.
     
    2
    Atlético naznačilo prvú ofenzívu, no po presunutí lopty na útočnú polovicu ju stratila a unikla tak za postrannú čiaru.
     
    3
    Antoine Griezmann si po peknej prihrávke spracoval loptu v šestnástke a pálil. Nastrelil však iba dobre postaveného hosťujúceho hráča!
     
    3
    Po rohovom kope si domáci futbalisti rozohrali loptu medzi sebou. Z pravej strany vápna si pripravil streleckú pozíciu Jackson Martínez a pálil tesne nad bránku!
    3. Jackson Martínez (ATM)
     
    4
    Hostia predviedli prvý náznak. Po ľavej strane sa šikovnými pohybmi prebíjal do šestnástky Kéthévoama, preštrikoval sa cez Tiaga, no Juanfran bol nad jeho sily.
     
    5
    Carrasco sa vysunul na hrote, no ešte pred šestnástkou mu bolo zabránené vystreliť. Nasledujúcu možnosť na protiútok hostia nevyužili.
     
    6
    Šanca pre Atlético z rohového kopu. Po Gabiho centri sa do hlavičkovej možnosti dostal Diego Godín, no brankár Erić stál na správnom mieste a protivníkovo zakončenie zastavil.
     
    8
    Spoza pokutového územia sa odhodlal ku strele Kéthévoama, no jeho perspektívny pokus nakoniec mieril nad bránku.
     
    12
    Oba tímy sa zatiaľ nevedia dostatočne dobre presadiť v súperovej šestnástke. Atlético je aktívnejšie a agresívnejšie, no na gól to zatiaľ nie je.
     
    14
    Kabananga sa vysúval do samostatného zakončenia. Pred šestnástkou sa však už nedostal cez Savića. Astana zostáva na útočnej polovici vďaka autu.
     
    15
    Juanfran vysunul na pravej strane Gabiho. Ten trafil hráča hosťujúceho mužstva a Gabi rozohral rohový kop. Hlavička Godína skončila v rukách pripraveného brankára Erića.
     
    16
    Juanfran na pravej strane dostatočne bojovne súperil o loptu, ale aj tak pri ňom nestála šťastena. Súboj teda nevyhral.
     
    17
    Opäť ďalšie nebezpečenstvo po rohu! Na hlavičku sa opäť uvoľnil zatiaľ najnebezpečnejší Godín. Hlavičkou mieril ku nohe Antoina Griezmanna, ktorý následne zakončoval nad bránku!
     
    18
    K zakončeniu spoza šestnástky sa dostal Mužikov, no jeho tvrdá strela nesmerovala do priestoru Oblakovej bránky.
     
    19
    Na útočnej polovici sa vysunul Griezmann, počkal si na Saúla a prihral mu, no jeho strela z ostrého uhla smerovala iba do bočnej siete bránky.
     
    20
    Carrasco hľadal centrom z ľavej strany Martíneza v šestnástke. Lopta pekne letela popred Erića, no napokon ju Martínez nedobehol.
     
    22
    Opäť ďalšia šanca po rohovom kopu! Tentokrát sa ku hlavičke dostala dvojica hráčov, no Godín iba prakticky posúval na hlavičku Griezmanna. Jeho zakončenie Erić bravúrne zneškodnil!
    22. Antoine Griezmann (ATM)
     
    23
    Atlético dalo gól!
    Los Colchoneros otvárajú skóre tohto stretnutia! Na ďalší pokus z rohového kopu to už vyšlo! Gabi nakrátko posunul Carrascovi do pekného signálu. Ten našiel v šestnástke voľného SAÚLA NÍGUEZA, ktorý prízemnou strelou prestrelil hráčov a rozvlnil sieť!
    23. Saúl ÑÍGUEZ - 1:0
     
    25
    Atlético mierne znížilo svoju útočnú aktivitu po skórovaní gólu. Domáci nechávajú nejaký čas pre iniciatívu hostí.
     
    27
    Spoza pokutového územia sa odhodlal ku strele Ferreira Carrasco, no jeho prízemný pokus letel mimo brány, ale bol tečovaný.
     
    27
    Po rohovom kope Gabiho sa vytvorila tutovka pre domácich! Jackson Martínez zachytil loptu a posunul ju Griezmannovi, ktorý zakončil do prázdnej brány. Gól však nebol uznaný kvôli ofsajdu, v ktorom sa Griezmann vyskytol!
     
    29
    Atlético dalo gól!
    Madridské Atlético však už v tejto chvíli zvyšuje svoj náskok! Po prehustení šestnástky si JACKSON MARTÍNEZ narazil so Saúlom a potom pekným oblúčikom spoza malého vápna prekvapil brankára Erića!
    29. Jackson MARTÍNEZ - 2:0
     
    31
    Ščetkin odcentroval pred šestnástku smerom na Kabanangu, no od toho sa iba lopta odrazila a nebola ním spracovaná.
     
    33
    Atlético sa ďalej nikam neponáhľa. Kúskovanou hrou s autami sa pomaly dostáva ku bráne kazašského klubu.
     
    35
    Carrasco odcentroval zo štandardky na ľavej strane. Po pár výskokoch hráčov oboch klubov lopta spadla na trávnik a získali ju hostia.
     
    38
    Griezmann sa rozbiehal smerom ku šestnástke, Gabi mu priťukol loptu, no potom ho v obrane zastavil Postnikov.
     
    39
    Atlético získalo loptu v strede poľa a smerovalo do protiútoku. V ňom si hráči španielskeho klubu nerozumeli, a tak si príležitosť nevypracovali.
     
    40
    Z ďalšieho pokusu to však už šanca bola! Z pravej strany Gabi poslal center do vnútra šestnástky,kde si ho počkal Jackson Martínez, no Erić skvelým zákrokom vyrazil loptu!
    40. Jackson Martínez (ATM)
     
    43
    Domáci tím si vypracoval ďalšiu možnosť. Jackson Martínez našiel v šestnástke v hlavičkovej možnosti Antoina Griezmanna, no Erić si aj s týmto pokusom dokázal poradiť.
     
    44
    Griezmann pred pokutovým územím prihral Guilhermovi Siqueirovi, no jeho delovka letela vysoko nad bránku FC Astana.
     
    45
    Astana sa už snaží čo najlepšie brániť a ukončiť tento polčas za takéhoto stavu. Atlético sa taktiež už o nič výnimočné neusiluje.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase boli jednoznačne dominantným celkom domáci. Tí sa dostali do vedenia v 23. minúte po góle Nígueza a vedenie zvyšovali v 29. minúte po presnom zásahu Jacksona Martíneza. Nebyť prvotriednych zákrokov Erića a pani šťasteny, stav by mohol po 45 minútach vyzerať aj ináč, pre Astanu hrozivejšie.
    Druhý polčas sa začne približne o 21:46.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Tiago, prichádza Óliver Torres.
     
    47
    Po výkope Atlética loptu prebrali na svoje kopačky hráči Astany a zatiaľ si pomaly vytvárajú výhodnú pozíciu na streľbu.
     
    49
    Sme svedkami prvej žltej karty zápasu. Jeldos Achmetov nepríjemne sklzom zasiahol Juanfrana a hlavný rozhodca ani sekundu neváhal.
     
    50
    Gabi hľadal na útočnej polovici Jacksona Martíneza, ktorý sa ideálne vyhol ofsajdovému postaveniu. Avšak, prihrávka bola zablokovaná.
     
    51
    Spoza vápna sa odhodlal ku strele Saúl Níguez, jeho prízemné zakončenie zo šestnástkového oblúka bolo nepresné.
     
    53
    Carrasco vybojoval loptu pre Siqueiru. Následne ho peknou kolmicou vysunul po ľavej strane, avšak následný Siqueirov center smeroval do územia nikoho.
     
    55
    Juanfran hľadal oblúčikom na úrovni obrancov Astany Griezmanna. Loptu nakoniec defenzíva hostí pozorne zablokovala.
     
    56
    Domáci kouč Diego Simenoe musí byť s výkonom svojich zverencov zatiaľ spokojný. Atléti nepredviedli nejaké hrubé chyby. Práve naopak, dokážu si postrážiť šestnástku a cez stred poľa predvádzajú čistý a presný presun.
     
    57
    Juanfran sa pekne vysunul po pravej strane ihriska a hľadal v šestnástke voľného Gabiho. Moment to bol pekný, avšak hosťujúca obrana tentokrát reagovala pohotovo.
     
    58
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Ángel Correa.
     
    59
    Nebezpečenstvo pred bránou Astany! Aktívny Ferreira Carrasco sa vysunul po ľavej strane, zasekol si protihráča a z voľného priestoru v šestnástke pálil. Brankár Erić však nastavil ruky a vyrazil nimi loptu!
    59. Yannick Ferreira-Carrasco (ATM)
     
    62
    Atlético Madrid si pred šestnástkou hostí vytvorilo priestor a kombinovalo. Nakoniec sa ku lopte v okolí rohovej zástavky dostal Óliver Torres, ktorý centroval iba do náručia brankára Erića.
     
    63
    Atlético dalo gól!
    Domáce mužstvo v týchto chvíľach strieľa aj tretí gól stretnutia! Gabi vybojoval loptu, potiahol ju z polovice ihriska, pred hranicou šestnástky posunul na pravú stranu ÓLIVEROVI TORRESOVI, ktorý už len sympatickým oblúčikom obstrelil brankára Erića a lopta sa už dokotúľala do brány!
    63. Óliver TORRES - 3:0
     
    65
    Obrovská šanca pre Astanu! Atlético na chvíľu poľavilo a už je z toho šanca! Godín v šestnástke síce zblokoval prvý pokus Mužikova, no následná strela od Žukova už trafila Oblakove zázračné ruky!
    65. Georgij Žukov (ATN)
     
    66
    Striedanie v tíme FC Astana: z ihriska odchádza Georgij Žukov, prichádza Igor Pikalkin.
     
    67
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Jackson Martínez, prichádza Fernando Torres.
     
    68
    Fernando Torres bol počas prvého dotyku s loptou rozohrávačom zaujímavej šance. Ku vzdialenejšej žrde oblúčikom centroval na Ólivera Torresa, ktorý sa však napokon ocitol v ofsajde.
     
    70
    Pikalkin v strede poľa obťažoval Correu a nakoniec ho aj fauloval. Po verdikte rozhodcu teda má loptu domáce mužstvo.
     
    72
    V tejto chvíli si Saúl na ľavej strane ihriska nerozumel s Correom, ktorý si do priestoru nabehol o čosi skôr, než bolo potrebné. Loptu má teda Erić.
     
    74
    Atlético rozohralo štandardku nakrátko a ďalej si chcelo vytvoriť ideálnu palebnú pozíciu. Akcia sa však zastavila pri Óliverovi Torresovi, ktorý zle prihral.
     
    75
    Atlético Madrid naďalej pokračuje vo svojej momentálnej hernej pasivite. Treba im dať za pravdu, Los Colchoneros sa za aktuálneho stavu nemusia nikam ponáhľať.
     
    77
    Pikalkin z pravej strany prenášal hru pred šestnástku. Tam však boli vo vzduchu úspešní domáci hráči a získali loptu.
     
    78
    Tutovka pre Fernanda Torres! Torres sa vysunul do zakončenia po pravej strane, no Erić skvelo vybehol a pravou rukou perfektne vyrazil strelu!
    78. Fernando Torres (ATM)
     
    79
    Po rohovom kope domácich bol Diego Godín stiahnutý za dres v šestnástke a spadol na trávnik, no hlavný rozhodca zákrok neodpískal.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Astana: z ihriska odchádza Alexej Ščetkin, prichádza Birzhan Kulbekov.
     
    81
    Jan Oblak si pripísal na svoje konto zákrok. Slovinský brankár v službách Atlética musel pozorne reagovať na strelu z kopačky Kéthévoamu.
    81. Foxi Kéthévoama (ATN)
     
    83
    Hráči Atlética a fanúšikovia madridského celku už možno aj pomaly začínajú odpočítavať sekundy. Za momentálneho stavu s pohľadom aj na čas je prakticky nemožné, aby Astana ešte vyrovnala.
     
    85
    Óliver Torres posúval loptu na pravú stranu, kde prichádzal Juanfran, no dobehnúť už nestihol. Napriek tomu svojmu spoluhráčovi ďakovne zatlieskal.
     
    87
    Astana sa snaží ešte nejakými spôsobmi rozhýbať defenzívu Los Colchoneros, no absolútne sa jej to nedarí. Takýto pekný výsledok by si domáci predsa len tak nenechali pokaziť.
     
    89
    Atlético dalo gól!
    Atlético ešte kozmeticky upravuje dnešný výsledok po vlastnom góle súpera! Z pravej strany poslal Juanfran prihrávku smerom do malého vápna, kde si ju však sklzom nešťastne do bránky zrazil Dedečko!
    89. Denys DEDEČKO - 4:0
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+2
    Hostia si pekne vymenili loptu pred šestnástkovým oblúkom a spoza vápna vypálil Mužikov. Lopta mierila nejaké dva metre nad Oblakovu bránu.
     
    90+3
    Fanúšikovia domáceho mužstva už vstávajú na nohy a záverečným potleskom ďakujú hráčom za predvedený výkon a gratulujú im k zisku troch bodov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Tak, Atlético v druhom polčase pokračovalo v kontrole nad zápasom a nepripustilo žiadne problémy. V 63. minúte zvyšoval na 3:0 Óliver Torres a konečnú bodku za stretnutím dal v 89. minúte vlastným gólom hosťujúci Dedečko.

    My z Onlajny.eu vám ďakujeme za priazeň a prajeme dobrú noc. Zajtra sú pre vás pripravené live prenosy z Európskej ligy, tak si ich nenechajte ujsť! Dočítania, priatelia!
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:17. (22:37:27)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 23. Ñíguez, 29. Jackson Martínez, 63. Ó. Torres, 89. Dedečko (vla.)

    Karty:   49. Achmetov (ATN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:17.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Siqueira – Ferreira-Carrasco, Tiago (46. Ó. Torres), Gabi (C), Ñíguez – Griezmann (58. Á. Correa), Jackson Martínez (67. F. Torres).
    Náhradníci: Moyà – Luís, J. Giménez, Koke, Ó. Torres, Á. Correa, F. Torres.

    FC Astana: Erić – Bejsebekov, Postnikov, Dedečko, Ilič, Achmetov – Ščetkin (80. Kulbekov), Mužikov, Žukov (66. Pikalkin), Kéthévoama (C) – Kabananga.
    Náhradníci: Loginovskij – Pikalkin, Kozhamberdy, Kulbekov.

    Rozhodca: Kulbakov – Malytin, Maslianko (všetci BLR)