Chabarovsk – Jaroslavľ 0:1 (kon.) | Vladivostok – Soči 0:2 (kon.) | Novokuzneck – Togliatti 2:0 (kon.)
Novosibirsk – Kazaň 5:4 (po pr.) | Omsk – Barys 2:4 (kon.) | Novgorod – Jugra Chanty-Mansijsk 6:0 (kon.)
Riga – HC Slovan 1:2 (0:2 po s.n.) | Dinamo Minsk – Jekaterinburg 5:1 (kon.) | Petrohrad – Helsinki 6:3 (kon.)
S.Moskva – Záhreb 1:2 (kon.)
po s.n. (0:2)
HC Dinamo Riga
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Piatok 25.09.2015, 18:30 • Arena Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Žiga JEGLIČ - 1:2
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Autorom víťazného gólu je ŽIGA JEGLIČ.
     
    64:38
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Mikelis Redlihs).
     
    60:01
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Milan Bartovič).
     
    60:01
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Mikelis Redlihs).
     
    57:20
    Horúco bolo teraz pre zmenu pred bránkoviskom Michaela Garnetta, kde nechýbalo veľa Sestitovi k tomu, aby dorazil puk do brány Slovana!
     
    49:00
    Filip Novák si fantasticky našiel miesto medzi kruhmi, kam mu puk výborne posunul Viedenský. Novák predviedol po dobrom nakorčuľovaní aj veľmi dobré zakončenie, no na Jakuba Sedláčka to opäť nestačilo!
     
    47:20
    Z mikro-súboja dvoch českých hokejistov vyšiel lepšie Jakub Sedláček. Václav Nedorost si svojho krajana pekne rozhýbal, snažil sa to poslať do brány bekhendom, no puk dostatočne nenadvihol a brankár Rigy ho ukryl do svojej lapačky!
     
    47:20
    Puk po obrovskej šanci Nedorosta pomaly mieril za čiaru, v čom mu zabránil rukavicou Sotnieks. Verdikt rozhodcov bol jednoznačný. Slovan má celkom oprávnene k dispozícii trestné strieľanie!
     
    45:20
    Michael Garnett čelil veľmi, veľmi nepríjemnej strele cez svojho obrancu. S veľkým vypätím dokázal Kanaďan puk vytlačiť do bezpečia!
     
    39:20
    Na opačnej strane klziska bolo k videniu prečíslenie Dinama Riga, Cibulskis si počkal na moment, kedy zakončiť, Garnett však ťažkú situáciu dokázal ustáť a predviedol zákrok z kategórie fantastických!
     
    38:40
    Prečíslenie belasých troch proti dvom, Michel Miklík nedostal medzi kruhy práve ideálnu prihrávku, puk si však krásnou sťahovačkou posunul do ideálnej streleckej parkety, no svojou následnou strelou švihom našiel len lapačku Jakuba Sedláčka!
     
    36:25
    Po rýchlej strele od modrej bol chvíľku puk nepovšimnutý pred Sedláčkom, pred na dorážku sa chystajúcim Jegličom ho stačila defenzíva Dinama upratať.
     
    36:00
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Gints Meija).
     
    35:20
    To snáď nie je možné, prestávam nachádzať slová na to, z čoho Slovan opäť nedokázal vsietiť gól! Belasých počas tohto striedania postihla obrovská smola, keď dorážku Nagya i zakončenie Lušňáka zastavili tyčky. Pri Sedláčkovi teraz stáli všetci svätí, Nagy tomu na hráčskej lavici nemohol uveriť a vyventiloval sa na svojej hokejke.
     
    35:05
    Na konto spálených šancí Slovana pripisujeme ďalšie neúspešne zakončení prečíslenie. V rohu útočného pásma to výborne urobil Jeglič, ktorý vypojil z hry dvoch domácich hráčov, naservíroval puk na opačnú stranu Tičarovi, ktorý z uhla bránu netrafil!
     
    31:19
    Slovan mohol už prehrávať! Garnett sa svojou lapačkou vymrštil po puku, ten však ale ostal voľný a Nikolajs Jelisejevs ho z bránkoviska napálil na zadný mantinel!
    30:20 Miks INDRAŠIS - 1:1
     
    30:20
    Dinamo Riga dalo gól!
    Slovan môže kopa nepremenených šancí mrzieť teraz dvojnásobne. Dinamo Riga totiž v presilovke vyrovnalo stav zápasu. Laurins Darzinš našiel peknou prihrávkou MIKSA INDRAŠISA, ktorý vypálil z prvej a v postavení práve presúvajúceho sa Michaela Garnetta dokázal nájsť medzierku na puk! Asistencia: Laurins Darzinš.
     
    29:58
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Vladimír Mihálik).
     
    28:57
    Marek Viedenský si počkal na naskočenie Cama Barkera, ktorého ideálne načasovanou prihrávkou vysunul do samostatného nájazdu! Kanadský zadák mohol okamžite po návrate na ľadovú plochu potvrdiť, prečo je druhým najlepšie bodujúcim obrancom celej súťaže. Sedláčka sa snažil oklamať bekhendovým blafákom, avšak český brankár pozorne sledoval ruky Barkera, počkal si na jeho kľučku a puk výborne ukryl do lapačky!
     
    27:30
    Ohromná príležitosť Rigy na vyrovnanie ostala nevyužitá! Domáci na krátkom priestore pekne vykombinovali celú obrannú štvorku Slovana, Darzinš už zasúval puk do prázdnej brány, no famózny zákrok predviedol Michael Garnett, ktorý sa vo svojom bránkovisku roztiahol a parádne podržal svoj tím!
     
    26:57
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Cam Barker).
     
    24:39
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Kaspar Saulietis).
     
    22:30
    Štvrtá formácia toho kvôli množstvu hier v nerovnovážnom počte veľa nenahrala, prakticky vo svojom prvom kompletnom striedaní v zápase sa však mohla postarať o druhý gól. Konkrétne to bol Pavol Skalický, ktorý sa takmer cez ruku dokázal natlačiť do obrovskej šance!
     
    21:25
    Lajna v zložení Jeglič-Tičar-Šťastný opäť raz ukázala, ako výborne v nej funguje chémia. Na ľavom kruhu napriahol k poriadnej delovke Jeglič, Sedláček možno ani sám netuší, čím vyrazil puk za svoju bránu!
     
    19:15
    V záverečnej minúte prvej tretiny sa dostal druhý útok Slovana do prečíslenia. Dlho to vyzeralo tak, že Tičar bude strieľať, Slovinec sa však nakoniec rozhodol ešte hľadať Šťastného, ktorému v zakončení do prázdnej brány zamedzili dvaja domáci hráči!
     
    17:35
    Bartovič v obrovskej šanci nepochodil, gólovú radosť mu zmaril obetavým zákrokom jeden z defenzívných hráčov Dinama, ktorý v tomto prípade zasiahol za svojho brankára Sedláčka.
     
    16:34
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Armands Berzinš).
     
    13:26
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Andrej Šťastný).
     
    13:26
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Steven Seigo).
     
    11:42
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Gints Mija).
     
    11:42
    Slovan počas avizovaného vylúčenia po faule na Nagya dostal vďaka Surovému puk po druhý raz do brány, rozhodcovia ale rozpažujú! Protesty kapitána Slovana sú už márne.
    08:39 Tomáš STAROSTA - 0:1
     
    08:39
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí dokázali krátku presilovú hru využiť na strelenie otváracieho gólu! Veľký podiel na tomto presnom zásahu má Marek Viedenský, ktorý sa za bránou zbavil svojho strážcu krásnou protismernou kľučkou a následne podobne podarenou prihrávkou našiel TOMÁŠA STAROSTU. Ten pri bližšej tyčke našiel miesto, ktoré nemal Sedláček pokryté a cez ktoré napol sieť! Asistencie: Marek Viedenský, Rok Tičar.
     
    06:45
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Kaspar Saulietis).
     
    06:23
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Václav Nedorost).
     
    04:00
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Tomáš Starosta).
     
    04:00
    Gins Meja dokázal parádne zrýchliť okolo Tomáša Starostu, ten sa ho snažil brániť zubami-nechtami, dokonca si pomohol aj faulom, no Meja sa nakoniec aj napriek tomu dostal takmer ku gólu. Garnett bol položený na ľade, Meja však jeho svätyňu prestrelil!
     
    01:26
    Steven Seigo dostal menší trest za krosček.
     
    00:50
    Jeglič vymyslel z pravého krídla krásnu krížnu prihrávku, ktorou posielal do výbornej streleckej parkety Andreja Šťastného. Tomu sa ale puk skrotiť nepodarilo, takže z veľkej šance nakoniec nič nebolo.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 31. Miks Indrašis (Laurins Darzinš) – 9. Tomáš Starosta (Marek Viedenský, Rok Tičar), rozh. náj. Žiga Jeglič

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Žiga Jeglič (SBA)
    0:1   Miks Jindrašis (RIG)
    2. séria:
    0:1   Ladislav Nagy (SBA)
    0:1   Laurins Darzinš (RIG)
    3. séria:
    0:2   Lukáš Kašpar (SBA)


    HC Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Galvinš, Kundrátek, Cibulskis, Seigo, Jerovejevs, Sotnieks – M. Redlihs (A), Sestito (A), Meija – Saulietis, Džerinš, Skvorcovs – Kulda, Berzinš, Indrašis – Darzinš (C), Bičevskis, Leino – Locans, Jelisejevs.
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Starosta, Švarný, Barker, Novák, Mihalik, Sersen (A), Kozák – Bartovič, Nedorost, Kašpar – Jeglič, Tičar, Šťastný – Nagy (A), Surový (C), Miklík – Skalický, Viedenský, Lušňák.

    Rozhodca: Naumov, Segejev – Parfjonov, Sjsujev