Chabarovsk – Jaroslavľ 0:1 (kon.) | Vladivostok – Soči 0:2 (kon.) | Novokuzneck – Togliatti 2:0 (kon.)
Novosibirsk – Kazaň 5:4 (po pr.) | Omsk – Barys 2:4 (kon.) | Novgorod – Jugra Chanty-Mansijsk 6:0 (kon.)
Riga – HC Slovan 1:2 (0:2 po s.n.) | Dinamo Minsk – Jekaterinburg 5:1 (kon.) | Petrohrad – Helsinki 6:3 (kon.)
S.Moskva – Záhreb 1:2 (kon.)
po s.n. (0:2)
HC Dinamo Riga
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Piatok 25.09.2015, 18:30 • Arena Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Hokejisti HC Slovan Bratislava sa v týchto dňoch musia vyrovnať s mimoriadne náročným programom. V priebehu piatich dní totiž nastúpia už na tretí duel. Piatkovým súperom belasých bude lotyšské Dinamo Riga, ktoré síce v pondelok dokázalo v Bratislave zverencov Miloša Říhu poriadne potrápiť, ale v predĺžení vyrovnaného a dramatického duelu nakoniec naklonil misky váh na stranu Slovana úspešnou dorážkou Rok Tičar.

    Hokejový klub z hlavného mesta Lotyšska by mal byť spoločne so Slovanom jedným z tímov, ktoré vo vyrovnanej Západnej konferencii zvedú súboj na hrane postupu do play-off. Dnešní súperi dosiaľ odohrali zhodne po dvanásť zápasov, v ktorých získali belasí 17 bodov a hokejisti Rigy o dva body menej.

    Posledné kolo nehodnotia pozitívne ani v jednom tábore. Domáci totiž vo vlastnej aréne prehrali po riadnej hracej dobe s Medveščakom Záhreb a Slovan napriek vcelku sympatickému výkonu nevyzrel na Jokerit Helsinki, aktuálne najlepší tím celej Kontinentálnej hokejovej ligy, ktorý sa pýši skvelými štatistikami. Belasí sa v dueli s favorizovaným protivníkom dlho držali na dostrel, počas istých momentov tretej tretiny mohli pokojne pomýšľať na vyrovnanie, no namiesto toho sa v závere zápasu ešte dva krát presadili hokejisti Jokeritu. Konečný výsledok tak vyznel 1:4 v neprospech jediného slovenského zástupcu v nadnárodnej súťaži.

    Dinamo Riga sa z hľadiska produktivity opiera o dve predsezónne posily, ktoré na ponuku lotyšského celku prikývli po dlhoročnej anabáze v zámorí. Reč je o útočníkovi Timovi Sestitovi a českom zadákovi Tomášovi Kundrátkovi. Americký útočník je s piatimi presnými zásahmi najlepším strelcom tímu, druhý menovaný zas v doterajších zápasoch nazbieral z kádra Dinama najviac gólových asistencií.

    V Slovane sú dvomi dominantnými postavami produktivity takisto obranca a útočník. Kanadský bek Cam Barker sa môže pochváliť fantastickou bilanciou jedenástich kanadských bodov získaných v dvanástich stretnutiach. Najlepším strelcom belasých je Lukáš Kašpar.

    Meranie síl v Arene Riga, ktorá sa kapacitou takmer vôbec nelíši so štadiónom Ondreja Nepelu, je jedným z tých zápasov, ktoré nemajú papierového favorita. Každopádne sa očakáva mimoriadne zaujímavé zápolenie, pretože oba tímy potrebujú vzhľadom na svoje ambície bodovať.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Galvinš, Kundrátek, Cibulskis, Seigo, Jerovejevs, Sotnieks – M. Redlihs (A), Sestito (A), Meija – Saulietis, Džerinš, Skvorcovs – Kulda, Berzinš, Indrašis – Darzinš (C), Bičevskis, Leino – Locans.

    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Starosta, Švarný, Barker, Novák, Mihalik, Sersen (A), Kozák – Bartovič, Nedorost, Kašpar – Jeglič, Tičar, Šťastný – Nagy (A), Surový (C), Miklík – Skalický, Viedenský, Lušňák.

    Rozhodca: Naumov, Segejev – Parfjonov, Sjsujev.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Michael Garnett s prvým zákrokom už po niekoľkých sekundách hry. S ľahkým nahodením však nemal výraznejšie starosti.
     
    00:50
    Jeglič vymyslel z pravého krídla krásnu krížnu prihrávku, ktorou posielal do výbornej streleckej parkety Andreja Šťastného. Tomu sa ale puk skrotiť nepodarilo, takže z veľkej šance nakoniec nič nebolo.
     
    01:26
    Steven Seigo dostal menší trest za krosček.
     
    02:15
    Počas prvej minúty bol v presilovke Slovana aktívny predovšetkým Ladislav Nagy, ktorý skúšal z pravého kruhu strelecké šťastie tri krát. Všetky pokusy skúseného kanoniera však zastavil Jakub Sedláček.
     
    02:30
    Hra prerušená, Milan Bartovič bol v obrannej tretine Rigy skôr ako jeho spoluhráči s pukom.
     
    03:00
    Kašpar sa snažil prepasírovať puk pomedzi nohy Cibulskisa. Ten však jeho zámer prečítal a hokejistu Slovana k prieniku nepripustil.
     
    03:26
    Riga v plnom počte.
     
    04:00
    Gins Meja dokázal parádne zrýchliť okolo Tomáša Starostu, ten sa ho snažil brániť zubami-nechtami, dokonca si pomohol aj faulom, no Meja sa nakoniec aj napriek tomu dostal takmer ku gólu. Garnett bol položený na ľade, Meja však jeho svätyňu prestrelil!
     
    04:00
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Tomáš Starosta).
     
    04:45
    Michael Garnett čelil strele z celkom dobrej pozície. Kanadský brankár dokázal buk betónom vyraziť i cez cloniacich hráčov pred svojím bránkoviskom.
     
    05:40
    Presilovková formácia Dinama stále točí brániacich sa Slovanistov v ich obrannej tretine. Reč tela oslabovkovej formácie belasých hovorí za všetko, Slovan by potreboval striedať.
     
    06:00
    Slovan to dokázal ustáť, oba tímy majú za sebou po úvodnej početnej prevahe.
     
    06:23
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Václav Nedorost).
     
    06:45
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Kaspar Saulietis).
     
    07:00
    Po dvoch presilových hrách si aktéri dnešného stretnutia vyskúšajú aj formát hry štyroch proti štyrom.
     
    07:45
    Vladimír Mihálik zaviezol puk do útočného pásma, snažil sa i o zakončenie, ale to mu defenzíva Dinama Riga zrazila na ochrannú sieť.
     
    08:20
    Filip Novák ťažil z bojovnosti Ladislava Nagya, ktorý pre českého obrancu vybojoval puk pri mantineli. Novák napriahol od modrej, Sedláček jeho pokus pokryl.
     
    08:23
    Václav Nedorost je na ľade, Slovanisti si naňho počkali a krátka presilovka hostí sa tak môže začať.
     
    08:39
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí dokázali krátku presilovú hru využiť na strelenie otváracieho gólu! Veľký podiel na tomto presnom zásahu má Marek Viedenský, ktorý sa za bránou zbavil svojho strážcu krásnou protismernou kľučkou a následne podobne podarenou prihrávkou našiel TOMÁŠA STAROSTU. Ten pri bližšej tyčke našiel miesto, ktoré nemal Sedláček pokryté a cez ktoré napol sieť! Asistencie: Marek Viedenský, Rok Tičar.
    08:39 Tomáš STAROSTA - 0:1
     
    09:39
    Vladimír Mihálik už bol dlhšie na ľade, bol atakovaný pri rozohrávke, ale pre Slovan to nakoniec dobre dopadlo.
     
    11:42
    Slovan počas avizovaného vylúčenia po faule na Nagya dostal vďaka Surovému puk po druhý raz do brány, rozhodcovia ale rozpažujú! Protesty kapitána Slovana sú už márne.
     
    11:42
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Gints Mija).
     
    12:40
    Slovan opäť celú úvodnú polovicu svojej presilovej hry držal Dinamo Riga zavreté v pásme, opäť sa to hralo predovšetkým na Ladislava Nagya, ktorého strely si Jakub Sedláček opäť dokázal nájsť.
     
    13:26
    Ivan Švárny poslal puk na dorážku, o ktorú sa ale Šťastný snažil aj napriek tomu, že Sedláček už mal puk vo svojom držaní. Hokejista z druhej presilovkovej lajny belasých následne musel odolávať ataku štyroch hráčov Dinama, ktorí prišli brániť svojho gólmana.
     
    13:26
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Steven Seigo).
     
    13:26
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Andrej Šťastný).
     
    14:15
    Andrej Šťastný a Steven Seigo boli poslaní po vzájomnej roztržke schladiť sa na trestnú lavicu. Formát hráčov sa ale nemenil, hrá sa piati proti piatim.
     
    15:00
    Slovanisti veľmi dobrou kombináciou pekne vyšli spod napádania hráčov Dinama, Tičar si to následne pripravil na strelu z ľavého kruhu, po ktorej sa rozvlnila sieť brány Jakuba Sedláčka, avšak len z bočnej strany.
     
    15:40
    Po dlhšej dobe so zákrokom aj Michael Garnett, ktorý pridržaním puku prerušil hru a tá bude pokračovať po reklamnej prestávke.
     
    16:30
    Bartovič poslal puk rozbehnutému Nedorostovi, ktorý si kľučkou do strany vypýtal faul Armandsa Berzinša. Slovan tak opäť bude hrať v početnej prevahe.
     
    16:34
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Armands Berzinš).
     
    17:05
    Filip Novák síce dokázal na modrej zavrieť pásmo, no na druhý pokus už snaha o oslobodenie sa hráčom Dinama Riga vyšla.
     
    17:35
    Bartovič v obrovskej šanci nepochodil, gólovú radosť mu zmaril obetavým zákrokom jeden z defenzívných hráčov Dinama, ktorý v tomto prípade zasiahol za svojho brankára Sedláčka.
     
    18:34
    Slovan hral opäť presilovku veľmi dobre, obrana Dinama musela byť v plnej permanencii počas celých dvoch minút, avšak tlak zo strany hostí dokázala ustáť.
     
    19:15
    V záverečnej minúte prvej tretiny sa dostal druhý útok Slovana do prečíslenia. Dlho to vyzeralo tak, že Tičar bude strieľať, Slovinec sa však nakoniec rozhodol ešte hľadať Šťastného, ktorému v zakončení do prázdnej brány zamedzili dvaja domáci hráči!
     
    19:45
    Samotný záver úvodnej časti hry ešte priniesol strelecký pokus Michala Sersena. Jakub Sedláček na dráhu puku po celý čas videl a predviedol zákrok z kategórie povinných.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedie Slovan na ľade Dinama Riga 1:0. Belasých môže mrzieť akurát tak to, že nevedú výraznejším rozdielom, pretože v otváracej časti hry boli lepším tímom, súperovi niekoľkokrát poriadne zavarili, ale dosiaľ sa dokázal strelecky presadiť len obranca Tomáš Starosta, pre ktorého to bol druhý gól v prebiehajúcej sezóne KHL.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Riga začala druhú tretinu aktívne, avšak potom, čo Galvinš už nedokázal zastaviť puk v útočnom pásme, sa hra sťahuje von z okolia bránky Michaela Garnetta.
     
    20:48
    Šťastný našiel Tičara, po ktorého strele len zadunel zadný mantinel.
     
    21:25
    Lajna v zložení Jeglič-Tičar-Šťastný opäť raz ukázala, ako výborne v nej funguje chémia. Na ľavom kruhu napriahol k poriadnej delovke Jeglič, Sedláček možno ani sám netuší, čím vyrazil puk za svoju bránu!
     
    22:00
    Jakub Sedláček radšej prerušuje hru. Prvé striedanie druhej tretiny síce patrilo domácim, ale odvtedy opäť nad hrou vládnu Slovanisti.
     
    22:30
    Štvrtá formácia toho kvôli množstvu hier v nerovnovážnom počte veľa nenahrala, prakticky vo svojom prvom kompletnom striedaní v zápase sa však mohla postarať o druhý gól. Konkrétne to bol Pavol Skalický, ktorý sa takmer cez ruku dokázal natlačiť do obrovskej šance!
     
    23:22
    Na druhej strane odviedol parádnu robotu Patrik Luža, ktorý položil svoje telo do prihrávky a zabránil tak črtajúcej sa možnosti Dinama Riga.
     
    24:39
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Kaspar Saulietis).
     
    25:10
    Strelu Michala Sersena dokázal Jakub Sedláček zraziť do rohu klziska.
     
    25:45
    Ladislav Nagy sa snažil z pravého krídla využiť momentu, že mal na opačnom kruhu pripraveného praváka Michela Miklíka. Ten sa po krížnej prihrávke Nagya snažil o strelu z prvej, no puk mu vôbec nesadol tak, aby to mohlo byť pre Sedláčka nebezpečné!
     
    26:39
    Dinamo Riga sa dokázalo opäť ubrániť presilovke Slovana, ktorý to znovu nehral vôbec zle. Chýbalo len gólové vyústenie.
     
    26:57
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Cam Barker).
     
    27:17
    Dobrá práca Slovincov, Žiga Jeglič dostal puk von z obranného pásma belasých.
     
    27:30
    Ohromná príležitosť Rigy na vyrovnanie ostala nevyužitá! Domáci na krátkom priestore pekne vykombinovali celú obrannú štvorku Slovana, Darzinš už zasúval puk do prázdnej brány, no famózny zákrok predviedol Michael Garnett, ktorý sa vo svojom bránkovisku roztiahol a parádne podržal svoj tím!
     
    28:10
    Slovan sa v druhej časti svojho oslabenia dobre bráni, škoda preň, že Ivan Švárny teraz nedostal puk do strednej tretiny.
     
    28:57
    Marek Viedenský si počkal na naskočenie Cama Barkera, ktorého ideálne načasovanou prihrávkou vysunul do samostatného nájazdu! Kanadský zadák mohol okamžite po návrate na ľadovú plochu potvrdiť, prečo je druhým najlepšie bodujúcim obrancom celej súťaže. Sedláčka sa snažil oklamať bekhendovým blafákom, avšak český brankár pozorne sledoval ruky Barkera, počkal si na jeho kľučku a puk výborne ukryl do lapačky!
     
    29:58
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Vladimír Mihálik).
     
    30:20
    Dinamo Riga dalo gól!
    Slovan môže kopa nepremenených šancí mrzieť teraz dvojnásobne. Dinamo Riga totiž v presilovke vyrovnalo stav zápasu. Laurins Darzinš našiel peknou prihrávkou MIKSA INDRAŠISA, ktorý vypálil z prvej a v postavení práve presúvajúceho sa Michaela Garnetta dokázal nájsť medzierku na puk! Asistencia: Laurins Darzinš.
    30:20 Miks INDRAŠIS - 1:1
     
    31:19
    Slovan mohol už prehrávať! Garnett sa svojou lapačkou vymrštil po puku, ten však ale ostal voľný a Nikolajs Jelisejevs ho z bránkoviska napálil na zadný mantinel!
     
    32:00
    Dinamo dostalo vyrovnanie na koňa, Slovan naopak zrazil do kolien fakt, že množstvo šancí nedokázal využiť, za čo ho na opačnej strane klziska stihol krutý trest.
     
    33:50
    Domáci hokejisti sa hnevajú, pretože Michaelovi Garnettovi nakoniec puk spod ruky vypadol. Dinamo už dorážať nemohlo, nakoľko hra bola sekundu predtým prerušená.
     
    34:20
    Milan Bartovič na pravom krídle rozkmital svoje rýchle nohy, snažil sa natlačiť do šance, ale bol dôsledne a precízne strážený.
     
    35:05
    Na konto spálených šancí Slovana pripisujeme ďalšie neúspešne zakončení prečíslenie. V rohu útočného pásma to výborne urobil Jeglič, ktorý vypojil z hry dvoch domácich hráčov, naservíroval puk na opačnú stranu Tičarovi, ktorý z uhla bránu netrafil!
     
    35:20
    To snáď nie je možné, prestávam nachádzať slová na to, z čoho Slovan opäť nedokázal vsietiť gól! Belasých počas tohto striedania postihla obrovská smola, keď dorážku Nagya i zakončenie Lušňáka zastavili tyčky. Pri Sedláčkovi teraz stáli všetci svätí, Nagy tomu na hráčskej lavici nemohol uveriť a vyventiloval sa na svojej hokejke.
     
    35:45
    Slovan sa v závere prostrednej časti hry snaží prinavrátiť vedenie na svoju stranu.
     
    36:00
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Gints Meija).
     
    36:25
    Po rýchlej strele od modrej bol chvíľku puk nepovšimnutý pred Sedláčkom, pred na dorážku sa chystajúcim Jegličom ho stačila defenzíva Dinama upratať.
     
    37:12
    Slovanu sa teraz nedarí získať pásmo, skúsi to partia okolo centra Nedorosta.
     
    38:00
    Meija späť na ľadovej ploche, Slovan presilovku nevyužil ani v závere druhej tretiny.
     
    38:40
    Prečíslenie belasých troch proti dvom, Michel Miklík nedostal medzi kruhy práve ideálnu prihrávku, puk si však krásnou sťahovačkou posunul do ideálnej streleckej parkety, no svojou následnou strelou švihom našiel len lapačku Jakuba Sedláčka!
     
    39:20
    Na opačnej strane klziska bolo k videniu prečíslenie Dinama Riga, Cibulskis si počkal na moment, kedy zakončiť, Garnett však ťažkú situáciu dokázal ustáť a predviedol zákrok z kategórie fantastických!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná tretina priniesla len jeden gól. Ten padol za chrbát Michaela Garnetta a pred záverečnou tretinou je tak všetko otvorené. Druhá časť hry priniesla atraktívny hokej s kopou šancí na oboch stranách. Znovu to boli predovšetkým Slovanisti, ktorí sa dostali niekoľkokrát na dosah gólu, no belasí Sedláčka nie a nie prekonať. Oproti prvej tretine však mal podstatne viac roboty aj Michael Garnett, ktorý takisto viac razy podržal vyrovnaný stav, s ktorým budú tímy po krátkej prestávke pokračovať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Galvinš vystrelil od modrej, ale nie práve najpresnejšie. Garnett celú situáciu mohol kontrolovať pohľadom.
     
    40:40
    Hru na druhú stranu rýchlo obrátil Lukáš Kašpar, ktorý puk z krídla bekhendom nahadzoval pred Sedláčka. Ten ho zrazil do bezpečia.
     
    41:20
    Signalizovaný ofsajd domácich, Slovan tak má na rozohrávku dostatok času.
     
    41:30
    Ladislav Nagy pokračuje vo svojej streleckej aktivite. Tentoraz však jeho zakončenie nepatrilo k tým najnepríjemnejším a Sedláček si poľahky poradil.
     
    42:10
    Sotnieksovu strelu Garnett vyrazil betónom len pred seba, kde výbornú robotu odviedol Vladimír Mihálik, ktorý telom odblokoval protihráčov a takisto aj Patrik Lušňák, ktorý vyviezol puk do strednej tretiny.
     
    43:05
    Pavol Skalický si v priestore za bránkou počkal na nakorčuľovanie Švárneho, ktorého strela bola defenzívou Rigy zrazená a belasí sa museli ponáhľať do obrany.
     
    44:00
    Hra má v úvodnej časti tretej tretiny spád, hrá sa z jednej strany na druhú. Obidva tímy sa snažia strhnúť vedenie.
     
    44:40
    Skvorcovs vozil puk po obrannej tretine Slovana až do momentu, kedy ho od neho výborným spôsobom odstavil Slovinec Rok Tičar.
     
    45:20
    Michael Garnett čelil veľmi, veľmi nepríjemnej strele cez svojho obrancu. S veľkým vypätím dokázal Kanaďan puk vytlačiť do bezpečia!
     
    46:00
    Arene Riga sa síce ofsajdový verdikt vonkoncom nepáčil, avšak zo strany rozhodcov bol správny. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    47:00
    Kašpar pri mantineli narazil do hradby menom Vladimír Mihálik. Túto chybičku však dokázal urastený bek Slovana veľmi rýchlo odčiniť dobrou prácou hokejkou.
     
    47:20
    Puk po obrovskej šanci Nedorosta pomaly mieril za čiaru, v čom mu zabránil rukavicou Sotnieks. Verdikt rozhodcov bol jednoznačný. Slovan má celkom oprávnene k dispozícii trestné strieľanie!
     
    47:20
    Z mikro-súboja dvoch českých hokejistov vyšiel lepšie Jakub Sedláček. Václav Nedorost si svojho krajana pekne rozhýbal, snažil sa to poslať do brány bekhendom, no puk dostatočne nenadvihol a brankár Rigy ho ukryl do svojej lapačky!
     
    48:00
    Garnett s Mihállikom svojím počínaním za bránou rozhodne krvný tlak Miloša Říhu poriadne zvýšili, ale z pohľadu Slovana nakoniec celá situácia dobre dopadla.
     
    49:00
    Filip Novák si fantasticky našiel miesto medzi kruhmi, kam mu puk výborne posunul Viedenský. Novák predviedol po dobrom nakorčuľovaní aj veľmi dobré zakončenie, no na Jakuba Sedláčka to opäť nestačilo!
     
    49:50
    Garnett musel riešiť strelu cez zakrytý výhľad. Pokus obrancu Dinama Riga nebol natoľko dôrazný, aby brankárovi Slovana narobil problémy.
     
    50:25
    Mikelis Redlihs ostáva ležať na ľadovej chyby, tvár ma zaliatu krvou, fanúšikovia v Lotyšsku sa búria, ale Redlihs bol zasiahnutý hokejkou vlastného spoluhráča.
     
    51:00
    Šťastný za bránou bojoval proti presile, hoci si viedol statočne, o puk nakoniec predsa len prišiel. Slovan stráca pásmo.
     
    51:25
    Puk nahodený z hokejky Cama Barkera narobil Jakubovi Sedláčkovi o čosi väčšie problémy, ako by sa mohlo čakať. Český brankár nakoniec celú situáciu na druhý pokus prerušil.
     
    52:25
    Nedorostov príklep bol veľmi podarený, avšak pred bránkoviskom Rigy teraz chýbal hráč na dorážku. Nagy i Kašpar sa nachádzali v rohoch klziska.
     
    53:45
    Slovan svojho súpera zásluhou Mareka Viedenského, Tomáša Surového a Milana Bartoviča opäť točil v jeho obrannej tretine. Defenzíva Dinama to všetko dokázala zásluhou veľkej bojovnosti ustáť.
     
    55:00
    Prečíslenie Slovana zakončil nepresnou ranou Tomáš Surový, ktorý minul pravú tyčku Sedláčkovej svätyne.
     
    55:30
    Kapitán belasých ešte svojou fantastickou bojovnosťou udržal pre hostí pásmo, no nie nadlho.
     
    56:20
    Posledné striedania jednoznačne patria slovenskému tímu, ktorý cíti, že z tohto zápasu by mal vyťažiť všetky tri body a tie sa snaží v závere tretej tretiny ukoristiť.
     
    57:20
    Horúco bolo teraz pre zmenu pred bránkoviskom Michaela Garnetta, kde nechýbalo veľa Sestitovi k tomu, aby dorazil puk do brány Slovana!
     
    58:00
    Rýchly brejk v podaní Slovana, Viedenský mal na pravom krídle trošku viac priestoru, pekne vystrelil švihom, no Sedláček zrazil puk do iného priestoru, než v ktorom sa nachádzal Surový.
     
    58:56
    Po strele Barkera sa puk od zadného mantinelu odrazil ku Sedláčkovi, silou mocou sa ho snažil ešte vydolovať Nedorost, no defenzíva Rigy ho odstavila a český brankár ukryl puk do svojej moci.
     
    59:10
    Jeglič v plnej kráse demonštroval svoju technickú vyspelosť, peknou prácou pripravil šancu pre Andreja Šťastného, ktorý spomedzi kruhov nedal gól! Slovan ešte túži po troch bodoch!
     
    59:50
    V posledných desiatich sekundách hry ešte belasí vyprodukovali dve strely, ani jednu z nich však Sedláček nemusel riešiť.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Slovan napriek ohromnej snahe a množstvu vyložených gólových šancí v Rige za všetky tri body nevyhral. Teraz bude v predĺžení bojovať o to, aby si do Bratislavy odviezol body dva.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:01
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Mikelis Redlihs).
     
    60:01
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Milan Bartovič).
     
    60:20
    Bartovič s Redlihsom dostali menší trest za to, že si po skončení tretej tretiny skočili do vlasov. Na herný formát však tieto tresty nemali vplyv, hráme štyria proti štyrom, ako je v predĺžení zvykom.
     
    60:45
    Výborný návrat Lukáša Kašpara do defenzívy, Meija sa tak k puku nedostal.
     
    61:15
    Jeglič bekhendom predkladal puk pred bránu Tičarovi. Spolupráca slovinských kamarátov nevyšla tak, aby z toho mohla byť šanca druhého menovaného.
     
    62:30
    Nagy si vymenil pozíciu s Barkerom, toho následne i uvoľnil a kanadský zadák hľadal pred bránkou nakorčuľovaného Filipa Nováka. Ten však ťažkú prihrávku vzduchom nemal šancu spracovať.
     
    63:00
    Michael Garnett sa po strele Meiju len obzrel za pukom. Ten našťastie pre belasých zadunel na zadnom mantineli.
     
    63:35
    Kašpar posunul puk na Vladimíra Mihálika, ktorý od modrej napriahol, no nie práve najtvrdšie a Sedláček poľahky zakročil.
     
    64:10
    Michael Garnett mal priestor pri svojej bližšej tyčke dobre pokrytý a puk zrazil na ochrannú sieť.
     
    64:30
    Filip Novák posunul puk do jazdy Ladislavovi Nagyovi. Ten mal pred sebou jedného protihráča, ktorého sa snažil zbaviť drzou kľučkou. Takmer sa to Nagyovi podarilo.
     
    64:38
    Vylúčenie v tíme HC Dinamo Riga (Mikelis Redlihs).
     
    64:38
    Miloš Říha si vzal oddychový čas. Jeho tím dohrávať predĺženie vo veľmi výhodnom presilovkovom formáte.
     
    64:55
    Slovan sa dvakrát snažil o usadenie v útočnom pásme, ani raz nebolo jeho snaženie úspešné.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    O víťazovi dnešného zápasu, ktorý z dnešného stretnutia vydoluje dva body, rozhodnú série samostatných nájazdov.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:1
    Žiga Jeglič sebe typickou a vlastnou strelou švihom po krátkom posunutú puku napol sieť za Sedláčkom!
     
    1. séria
    0:1
    Jindrašis realizoval svoj nájazd blafákom do forhendu, Garnett v rozkľaku celú situáciu ustál a prekonať sa nenechal.
     
    2. séria
    0:1
    Ladislav Nagy poslal puk len do pravého betónu Jakuba Sedláčka.
     
    2. séria
    0:1
    Kapitán Rigy Darzinš si rozhýbal Michaela Garnetta, avšak bránku prestrelil.
     
    3. séria
    0:2
    Český útočník Lukáš Kašpar mohol rozhodnúť a aj rozhodol, keď našiel medzierku medzi betónmi Jakuba Sedláčka.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Autorom víťazného gólu je ŽIGA JEGLIČ.
    65:00 Žiga JEGLIČ - 1:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan celkom zaslúžene na ľade Dinama Riga víťazí. O druhom víťazstve nad lotyšským súperom v priebehu jedného týždňa rozhodli belasí v samostatných nájazdoch, ktoré boli ako pre nich, tak aj pre domácich prvými v tejto sezóne.

    Ďakujem vám za pozornosť, ďalšie stretnutie Slovana Bratislava odohrá na domácom ľade už v pondelok. Nenechajte si z neho ujsť náš priamy prenos. Prajem príjemný zvyšok piatkového večera i celého víkendu. (21:10:24)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 31. Miks Indrašis (Laurins Darzinš) – 9. Tomáš Starosta (Marek Viedenský, Rok Tičar), rozh. náj. Žiga Jeglič

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Žiga Jeglič (SBA)
    0:1   Miks Jindrašis (RIG)
    2. séria:
    0:1   Ladislav Nagy (SBA)
    0:1   Laurins Darzinš (RIG)
    3. séria:
    0:2   Lukáš Kašpar (SBA)


    HC Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Galvinš, Kundrátek, Cibulskis, Seigo, Jerovejevs, Sotnieks – M. Redlihs (A), Sestito (A), Meija – Saulietis, Džerinš, Skvorcovs – Kulda, Berzinš, Indrašis – Darzinš (C), Bičevskis, Leino – Locans, Jelisejevs.
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Starosta, Švarný, Barker, Novák, Mihalik, Sersen (A), Kozák – Bartovič, Nedorost, Kašpar – Jeglič, Tičar, Šťastný – Nagy (A), Surový (C), Miklík – Skalický, Viedenský, Lušňák.

    Rozhodca: Naumov, Segejev – Parfjonov, Sjsujev