Haniska – Prešov 1:1 (kon.) | Senec – Borčice 0:1 (kon.) | Teplička n. Váhom – Michalovce 0:2 (kon.)
Medzev – Košice 0:4 (kon.) | Vyšný Mirošov – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Čaňa – Spiš. N. Ves 2:1 (kon.)
koniec
FK Čaňa
2:1 (1:1)
FK Spišská Nová Ves
Utorok 01.09.2015, 16:30 • Štadión FK Čaňa • Slovenský pohár - Slovnaft cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 3. kola našej najvyššej pohárovej súťaže. V rámci ďalšieho pokračovania tohtoročnej edície Slovnaft cupu je na programe aj východoslovenské derby medzi Čaňou a Spišskou Novou Vsou, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Domáci tím FK Čaňa je účastníkom IV. východoslovenskej ligy Juh. V doterajšom priebehu aktuálnej sezóny sa futbalistom Čane príliš nedarí a v tabuľke im patrí 9. pozícia z celkových 16. Vybojovali ju za sedembodový zisk v 6 zápasoch a celkové skóre 12:9.
    V druhom kole Slovnaft Cupu si Čaňa počínala dobre, keď zdolala MŠK Tatran Spišské Vlachy na jeho trávniku pomerom 2:1.

    Hosťujúca Spišská Nová Ves je účastníkom východoslovenskej skupiny Doxxbet ligy. Futbalisti zo Spiša si v našej druhej najvyššej súťaži doposiaľ nepočínajú najlepšie, keď im so ziskom 5 bodov z 5 zápasov patrí až 8. priečka z celkových 12. Celkové skóre Spišiakov v Doxxbet lige je doposiaľ 6:8.
    V druhom kole Slovnaft Cupu sa Spišská Nová Ves predstavila na trávniku v Rožňave, kde zvíťazila pomerom 2:1.
    Rozcvička domáceho tímu.
     
    -8
    Úvodné zostavy:

    FK Čaňa: Binda (C) – L. Vaľa, Varhoľák, Varga, Steininger, Török, Peťovský, M. Vaľa, Péter, Čigáš, Lipnický
    Náhradníci: Miškovič, Ohman, Borovský, Čarný, Juhász, Nevelöš, Brinda

    FK Spišská Nová Ves: Stančík – Slejzák, Baranyi, Sedláček (C), Zekucia, Štefanik, Kováč, Sirko, Čekovský, Kiššák, Boroš
    Náhradníci: Gaborčík, Baldovský, Lipták, Tomaščík, Samoľ, Šomšák, Dunajčan

    Rozhodca: Zimebra – Mihalík, Capik.
    Stretnutie sa o malý moment začne.
     
    -1
    Hráči oboch celkov sú už spoločne s rozhodcami na trávniku a duel sa o malý moment začne. DOmáci futbalisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia zo Spišskej Novej Vsi v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom hosťujúcich futbalistov. Spišiaci sa ihneď stiahli na svoju polovicu, odkiaľ chceli rozohrávať, ale Slejzák bol na stredovej čiare odstavený.
     
    2
    Hostia pokračujú vo svojej aktivite. Teraz sa dostali až ku šestnáskte súpera, kde z pravej strany centroval Čekovský a po jeho dobrej lopte pálil Sirko, ale úplne minul bránku a loptu napálil až za štadión.
     
    3
    Spišiaci ešte ostali v útoku a pokúsili sa nebezpečnejšie zakončiť. Ich snaha bola síce veľká, ale domáca defenzíva sa spoľahlivo ubránila a loptu odvrátila iba na rohový kop.
     
    4
    Hostia rozohrali rohový kop nakrátko, ale po ňom sa k žiadnemu streleckému zakončeniu nedostali, pretože arbiter videl útočný faul.
     
    5
    Do útoku sa prvýkrát v zápase presunuli aj domáci futbalisti. Tí to z približne 20 metrov skúsili aj strelecky, ale lopta bola opäť veľmi nepresná a úplne minula bránku.
     
    6
    Spišiaci pohodlne rozohrali a hru presunuli na opačnú polovicu trávnika. Tam na pravej strane za šestnástkou vybojovali zaujímavú štandardku, ale na Sirkov center nik z hostí nezareagoval.
     
    7
    Hra musí byť už druhýkrát na malý moment prerušená, pretože lopta opäť skončila iba mimo štadióna a domáci organizátori aktuálne pri ihrisku žiadnu nemajú.
     
    8
    Futbalisti sa napokon lopty dočkali a SPišiaci sa dostali do nebezpečného zakončenia! Čekovský sa po ľavej strane do šestnástky predral sám a aj prudko zakončoval, ale iba tesne vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    9
    Slejzák chcel ešte v útoku podržať loptu, no domáci tím mu ju rýchlo vzal a ihneď zamieril na opačnú polovicu trávnika. Tam však neprišlo ani zakončenie, pretože hostia vystihli kolmicu ku vápnu.
     
    10
    Za nami je prvá desaťminútovka tohto stretnutia a na hracej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie. Vidíme veľkú snahu a bojovnosť na oboch stranách, viac z hry majú zatiaľ hostia.
     
    11
    Domáci udržali loptu v útoku a skúsili tam zakombinovať. Na pravej strane dostal prihrávku Lipnický, no ihneď bol obkľúčaný a do zakončenia sa už nedostal.
     
    12
    Hostia sa druhýkrát v zápase dostali do zaujímavej pozície, z ktorej mohli skórovať. Boroš dobre prečítal situáciu na ľavej strane, pretlačil sa až do vápna, ale v momente strely mu lopta ušla o pár centimetrov.
     
    13
    Spišská Nová Ves pokračuje vo veľkej aktivite pri Bindovej bránke! Čekovský aj Kováč pálili z hranice šestnástky, ale oba ich pokusy zblokovala iba obetavá domáca obrana.
     
    14
    Čaňa teraz ukázala veľkú bojovnosť a loptu udržala pred bránkovou čiarou. Domáci však začínajú mať v defenzíve značné problémy.
     
    15
    Hostia aj naďalej pokračovali vo svojej veľkej aktivite na polovici súpera. Napokon to skúsili ďalekonosnou strelou, ktorú Binda vytlačil na rohový kop.
     
    16
    Spišiaci poslali po rohovom kope veľmi dlhý center až na opačný koniec šestnástky, ktorý síce hostia odhlavičkovali pred gólmana, no tam si Čaňa pohodlne poradila.
     
    17
    Domáci hráči výborne prečítali hru a dostali sa do dobrej streleckej pozície. Po peknom prenesení hry prišla z ľavej strany prihrávka na Čigáša, ktorá však smerovala iba na jeho päty.
     
    18
    Po menšom zaváhaní vo svojej defenzíve sa hostia už opäť presunuli do útoku, ale opäť tam iba prestrelili Bindovu bránku.
     
    20
    FK Čaňa dáva gól!

    Domáci futbalisti sa prekvapujúco ujímajú vedenia! DÁVID LIPNICKÝ sa prezentoval nenápadnou strelou z približne 20 metrov, ktorá dokonale zaskočila gólmana hostí a skončila až v sieti.
     
    21
    Hlavný rozhodca dal hráčom menšiu prestávku na občerstvenie. Hra sa na moment preruší.
     
    22
    Spišiaci na trávniku mierne znervózneli, výsledkom čoho je aj menší faul v strede trávnika. Hlavný arbiter všetko rieši napomenutím.
     
    23
    Spišiaci sa rýchlo oklepali a pokračujú v aktívnej hre smerom dopredu. Teraz vybojovali veľmi nebezpečný priamy kop za faul tesne za rohom šestnástky.
     
    24
    Lopty sa chopil Sirko, ale jeho center hosťujúcich futbalistov nenašiel. Všetko veľmi dobre vyriešila domáca defenzíva, ktorá zakončenie nepripusitla.
     
    26
    Spišiaci sa stále nevedia dostať do vyloženej šance, po góle sa totiž Čaňa výrazne zlepšila a súperovi nič nedovoľuje.
     
    27
    Naopak, Čaňa sa stále tlačí do útoku. Teraz predviedli domáci kusisko práce na ľavej strane, odkiaľ však center neprišiel, pretože hostia priestor uzavreli.
     
    28
    Spišiaci sa opäť natlačili do útoku a vybojovali tam priamy kop po faule viac ako 20 metrov od bránky.
     
    29
    Hostia to skúsili priamou strelou, ale tá bola iba zblokovaná hráčmi stoajcimi v múre. Následne sa Spišiaci pokúsili o dorážku, ale Binda všetko postrážil a postranný arbiter dokonca signalizoval ofsajd.
     
    30
    Na trávniku nastala situáciu, ktorú vidíme iba veľmi neradi. Domáci gólman Binda ostal po spomínanom zákroku ležať na trávniku a na pomoc mu musí prísť aj lekár.
     
    31
    Binda je ale našťastie v poriadku a po krátkom ošetrení môže pokračovať v hre.
     
    32
    Domáci futbalisti sa po rozohrávke od svojho gólmana dostali až do útoku. Tam si loptu pred bránkou pýtal Steininger, ale center z ľavej strany na neho napokon neprešiel.
     
    33
    Hostia sa z vlastnej defenzívy presunuli do útoku a mohlo byť vyrovnané! Spoza šestnástky to prudkou ranou skúsil Baranyi, ale tesne minul bránku.
     
    34
    Spišská Nová Ves pokračuje vo sovjej veľkej aktivite. Z pravej strany centroal do vápna Kováč, ale jeho pokus Čaňa postrážila.
     
    35
    Domáci futbalisti sa napokon ubránili iba za cenu žltej karty. Tú dostáva Tomáš Borovský, aj keď v oficiálnom zápise figuruje tento hráč ako náhradník na lavičke.
     
    36
    Domáci brankár Maroš Binda sa s rozohrávkou absolútne neponáhľal a rozhodca jeho počínanie správne vyhodnotil ako úmyselné zdržiavanie hry. Čaňa inkasuje druhú žltú kartu.
     
    37
    Domáci futbalisti rozohrali loptu a dostlai sa do zakončenia na opačnej strane. Tam tesne spoza hranice šestnástky pálil Török, ale jeho pokus skončil iba tesne nad brvnom.
     
    38
    Spišiaci teraz opäť prepadli v defenzíve, Lipnický sa rútil na bránku po ľavej strane, ale v zakončení napokon tiesnene mieril iba vedľa bránky.
     
    40
    Spišská Nová Ves dáva gól!

    Spišiaci preniesli hru na druhú stranu a vyrovnávajú. V šestnástke prihrával Kováč priamo pred bránku, kde sa obrane vysunul KAMIL ZEKUCIA a prudkou ranou už nedal domácemu brankárovi šancu.
     
    41
    Čaňa chcela rýchlo odpovedať na opačnej polovici trávnika. Ohman sa s loptou pohral na ľavej strane, chcel prihrávať, ale napokon bol dobre odstavený.
     
    42
    Do konca prvého polčasu už ostáva iba pár minút a hosťujúci tím s začína formovať na svojej polovici. Spišiaci sú jednoznačne favoritmi tohto zápasu.
     
    43
    Spišská Nová Ves sa presunula do útoku. Sirko to tam skúsil ďalekonosnou strelou spoza šestnástky, ale tá skončila iba v náruči domáceho gólmana.
     
    44
    Na trávniku ostal teraz ležať jeden z domácich hráčov, ktorý takisto bude potrebovať ošetrenie. V závere sa hra poriadne kúskuje.
     
    45
    Zranený hráč domáceho celku je ale našťastie v poriadku a bude môcť pokračovať v hre. Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    45+1
    Spišská Nová Ves pokračuje aktívne aj v nadstavenom čase. Strelecky to skúsil Štefanik, ale jeho rana mierila iba nad brvno.
     
    45+2
    Čaňa sa dobre ubránila a loptu sa pokúša presunúť cez stredovú čiaru. Tam ale domáci narazili iba na prehustený priestor.
     
    45+3
    V samom závere nadstaveného času si ešte Spišiaci vybojovali rohový kop. Po ňom prišiel center do šestnástky, ale domáci sa tam vynikajúco ubránili.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je minulosťou. Videli sme v ňom viacero zaujímavých situácií a dva góly, takže prítomní diváci v Čani sa rozhodne nenudia.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Čaňa: z ihriska odchádza Tomáš Steininger, prichádza Patrik Peťovský.
     
    47
    Druhý polčas sa začal v pokojnom tempe. Hosťujúci futbalisti si prevzali loptu na svoje kopačky a pokúsia sa zaútočiť, ale stred poľa je poraidne prehustený.
     
    48
    Domáci ale súperovi nedali vôbec žiaden priestor na útok a sami sa presunuli na ofenzívnu polovicu. Zakončenie ale neprichádza ani na jednej strane.
     
    49
    Čaňa udržala loptu v útoku a vyzeralo to tam pre ňu veľmi zaujímavo. Domáci vyslali center z ľavej strany, ale hostia výborne pred Stančíkom zabránili hlavičke.
     
    50
    Čaňa stále útočí a jej súper sa musí brániť! Török to teraz skúšal centrom z pravej strany spoza šestnástky, ale jeho pokus spoluhráča nenašiel.
     
    51
    Do útoku sa azda prvýkrát v tomto polčase presunuli aj Spišiaci. Kováč predviedol dobrý center, ktorý ešte hlavičkoval Boroš, ale iba nad brvno Bindovej bránky.
     
    52
    Čaňa opäť dostala loptu na útočnú polovicu a takmer sa jej opäť podarilo ujať vedenia! Z približne 18 metrov prudko pálil Čigáš, no jeho pokus skončil iba tesne vedľa žrde.
     
    54
    Na opačnú stranu sa presunuli aj hostia. Tam pre zmenu po zemi pálil Štefanik, ale takisto nebol presný. Tempo hry sa stále zvyšuje.
     
    55
    Duel pokračuje obojstrannou snahou. Sledujeme skutočne zaujímavý súboj, v druhom polčase zatiaľ bez gólov.
     
    56
    Spišská Nová Ves presunula loptu do útoku. Z väčšej vzdialenosti to tam spoza obrany skúsil Kováč, no jeho strela mierila iba nad brvno.
     
    57
    Striedanie v tíme Spišská Nová Ves: z ihriska odchádza Lukáš Kiššák, prichádza Samuel Lipták.
     
    58
    Hostia sa dostali do skvelej pozície na skórovanie! Po centri Čekovského sa k hlavičke dostal Boroš, ale jeho pokus bol zrazený iba na rohový kop.
     
    59
    Po rohovom kope sa domáca Čaňa dokázala ubrániť, ale hostia stále ostávajú na útočnej polovici.
     
    60
    Spišiaci mohli opäť skórovať! Lukáš Kováč sa s lotpu sám predral priamo pred brankára, odkiaľ strieľal, ale trestuhodne mieril iba do gólmana.
     
    61
    Spišská Nová Ves vybojovala ďalší rohový kop a stále ostáva na útočnej polovici.
     
    62
    Ani po tomto rohovom kope ale zo strany hostí lepšie zakončenie neprišlo. Za nami je už viac ako hodina hry, no stále máme vyrovnané skóre.
     
    63
    Čaňa presunula hru na opačnú polovicu trávnika a mohla skórovať! Lipnický na pravej strane dobre prečítal hru, poslal prihrávku na Čigáša, ale toho výborne vychytal Stančík.
     
    64
    Po predchádzajúcej akcii zahrávala Čaňa rohový kop, ale hostia loptu hlavou pohodlne odvrátili do bezpečia.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Ladislav Török (FK Čaňa).
     
    66
    Ďalšia skvelá šanca pre Čaňu! Po akcii troch proti trom dostal loptu na pravú stranu Čigáš a prudko pálil, ale jeho pokus výborne zrazil iba obranca hostí.
     
    67
    Na opačnej strane sme videli rýchly prechod Čekovského, ktorý však v rýchlosti napálil iba gólmana.
     
    68
    Striedanie v tíme FK Spišská Nová Ves: z ihriska odchádza Tomáš Čekovský, prichádza Šimon Dunajčan.
     
    70
    Rozhodca dal hráčom oboch celkov prestávku na občerstvenie, hra sa na moment upokojí.
     
    71
    Lopta lieta iba cez stred trávnika a ani jednému z tímov sa nedarí usadiť v útoku.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Tomáš Baranyi (FK Spišská Nová Ves).
     
    73
    Spišská Nová Ves hrá v závere veľmi aktívne a svoje sily vrhá do pokusu o útočenie. Čaňa sa zatiaľ dobre bráni.
     
    74
    Domáci gólman Binda si teraz stiahol zaujímavý center, ktorý smeroval z pravej strany. Čaňa sa stále bráni.
     
    75
    Spišská Nová Ves stále pokračuje vo svojej aktivite. Kováč sa s lotpu na kopačke predral do útoku, z hranice šestnsátky aj prudko vypálil, ale iba tesne vedľa bránky.
     
    76
    Spišiaci sa stále držia v útoku, ale teraz nedokázali potrestať veľkú chybu súpera. Sirko bez prípravy pálil na gólmana zle vyrazenú loptu od obrancov, ale v rýchlosti priestor troch žrdí minul.
     
    77
    Čaňa však predviedla perfektné presunutie hry na opačnú polovicu a takmer rozjasala svojcih divákov! Stanislav Ohman sa prezentoval vynikajúcou strelou, ale Stančík ju v páde vyboxoval na rohový kop.
     
    78
    Po rohovom kope domáceho celku vznikol pred bránkou hostí poriadny zmätok, ale domáci to napokon nevyužili. Čaňa však predviedla veľmi peknú aktivitu a zaslúži si pochvalu.
     
    80
    Spišiaci sa po troch minútach v obrane presunuli na opačnú polovicu trávnika, kde to skúsili nastrelením na bránku, ale to nebolo presné a Binda s ním nemohol mať problém.
     
    80
    Čaňa sa opäť presunula do útoku, kde získala z približne 30 metrov priamy kop.
     
    81
    Lopty sa pri štandardke chopil Ohman a skúsil to prudkou strelou, ale tá trafila iba múr stojai pred pokutovým územím.
     
    82
    Na trávniku to začína byť poriadne ostré! Po vzájomnej potýčke inkasujú žlté karty Dušan Varga (FK Čaňa) a Lukáš Kováč (FK Spišská Nová Ves).
     
    83
    Hostia nastrelili konštrukciu súperovej bránky! Stalo sa tak po tom, čo postranný arbiter signalizoval ofsajd a Čaňa prestala hrať, ale hlavný rozhodca si to nevšimol a nechal hru pokračovať. Prudko vypálil Radoslav Sirko, no jeho pokus zastavila tyč Stančíkovej bránky.
     
    84
    FK Čaňa dáva gól!
    Domáci Lipnický získal loptu na pravej strane v útoku, urobil tam kusisko práce a naviazal si obranu, následne loptu posunul do šestnástky, odkiaľ vypálil ONDREJ ČIGÁŠ a gólman Stančík už nestihol zareagovať.
     
    85
    Spišská Nová Ves ihneď po rozohrávke nasmerovala všetky svoje sily dopredu. Zo strany hostí sa začína boj o vyrovnanie.
     
    87
    Spišiaci pokračujú vo svojej snahe o vyrovnanie, ale teraz po jednom zo súbojov ostal na zemi ležať domáci hráč, ktorý sa z trávnika ponáhľať určite nebude.
     
    88
    Zraneným hráčom bol Borovský, ktorého oštrovanie už prebieha za postrannou čiarou. Čas sa kráti.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Čaňa: z ihriska odchádza Ondrej Čigáš, prichádza Dušan Juhász.
     
    89
    Čaňa ešte pred striedaním vybojovala rohový kop po otm čo Lipnického center z pravej strany hostia zrazili za čiaru.
     
    90
    Po rohovom kope domáci zakončenie nepredviedli, ale nemusí ich to mrzieť. Loptu majú stále pod kontrolou.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FK Čaňa: z ihriska odchádza hráč s číslom 22, ktorý v oficiálnom zápise ani nie je, prichádza Matúš Nevelöš.
     
    90+2
    Až teraz sme sa dozvedeli údaj o nadstavenom čase, nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90+3
    Spišiaci stále útočia a všetky svoje sily vrhli do útoku. Čaňa sa bráni neuveriteľným spôsobom.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Domáci tím senzačne zdolal doxxbetligového účastníka a oslavuje postup! (18:32:01)

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Spišská Nová Ves. Viac informácií tu.

    Góly: 20. Lipnický, 84. Čigáš – 40. Zekucia

    Karty:   35. Borovský (CNA), 36. Binda (CNA), 65. Török (CNA), 82. Varga (CNA) – 72. Baranyi (SNV), 82. Kováč (SNV)


    FK Čaňa: Binda (C) – L. Vaľa, Varhoľák, Varga, Steininger, Török, Peťovský, M. Vaľa, Péter, Čigáš, Lipnický
    Náhradníci: Miškovič, Ohman, Borovský, Čarný, Juhász, Nevelöš, Brinda

    FK Spišská Nová Ves: Stančík – Slejzák, Baranyi, Sedláček (C), Zekucia, Štefanik, Kováč, Sirko, Čekovský, Kiššák, Boroš
    Náhradníci: Gaborčík, Baldovský, Lipták, Tomaščík, Samoľ, Šomšák, Dunajčan

    Rozhodca: Zimebra – Mihalík, Capik